2022届高考英语一轮总复习 练案8 必修2 Unit 3 Computers练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案8 必修2 Unit Computers练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 Computers 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修二Unit 3Computers.完形填空(2021广州市综合练习)In todays world, we find ourselves communicating more and more through online channels. Messaging and social media services are often used at the 1.D of face-to-face dialogue. There are certain situations where online communication is 2.B , but in other situations
2、 we choose virtual conversation over real-life conversation. This begs the 3.A : is online communication 4.C in todays world?There are unquestionably many advantages with online communication. One of the main arguments in its 5.B is that it lets us communicate with people in different places around
3、the globe. This has considerable benefits in the workplace as 6.C can take place via videoconferencing without the need for 7.A , tiring and expensive business trips. 8.D , it lets long-distance families and friends keep in touch easily. Another point is that written online communication lets us res
4、pond either 9.B or at a time that suits us, allowing us to 10.C and polish our message.On the other hand, there are several significant 11.A to overreliance on online communication. Some experts are 12.D that a lack of face-to-face interaction 13.B the development of social skills such as empathizin
5、g and reacting to situations in 14.D life. Also, the very nature of conversation is 15.C in the virtual world. If short messages decorated with emoticons (表情符号) 16.B longer stretches of direct conversation with 17.A expressed in real faces, were running the risk of 18.C the art of real conversation.
6、 19.D , I believe that online communication brings an overall advantage in todays fast-paced, globalized society. However, we shouldnt 20.A the benefits of face-to-face dialogue.文章大意:在当今世界,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。作者就网上交流的利弊进行了分析,并发表了自己的见解。1A.beginningBriskCrequest Dexpense解析:根据前一句中的“we find our
7、selves communicating more and more through online channels”可推知,我们越来越多地通过线上渠道交流,导致面对面的交流少了许多。at the expense of意为“以为代价”符合语境。2A.unnecessaryBunavoidableCchallenging Dmeaningful解析:根据语境可知,在某些情况下网上交流是不可避免的,但是在其他情况下我们更喜欢选择虚拟的而不是现实的交谈。B项意为“不可避免的”。3A.question BconclusionCidea Dconsequence解析:根据空后的问句可推知,这是一个问题。
8、beg the question“引出问题”。4A.understandable BincredibleCpreferable Dpossible解析:根据上句中的“but in other situations we choose virtual conversation over real-life conversation”可推知,我们偏好网上交流。C项意为“更可取”,符合语境。5A.opinion BfavourCpresenceDcondition解析:根据上句中的“many advantages”可推知,此处陈述的是网上交流的好处,故B项“赞同,支持”符合语境。6A.payment
9、s BincidentsCmeetingsDclasses解析:根据空前的“workplace”及空后的“videoconferencing”可知,空处指的是职场中的会议。A项“款额,款项”不符合语境。7A.time-consuming BheartbreakingCuser-friendlyDcost-effective解析:根据空后的“tiring and expensive business trips”可知,视频会议省去了现实中耗时的、累人的且花费大的出差。A项意为“耗时的”;C项意为“易于掌握的”;D项意为“划算的”。8A.GraduallyBConsequentlyCOtherwi
10、se DFurthermore解析:根据空前和空后表述的网上交流的好处可推知,空处前后为递进关系,故选D。9A.earlierBimmediatelyCfrequently Dconventionally解析:根据语境并结合现实可知,书面的网上交流可以让我们选择立即回应或者在适合的时间回应。conventionally“照惯例”。10A.deleteBcopyCedit Dsend解析:根据空后的“polish”可知,此处表示编辑信息。11A.drawbacks BpuzzlesCimprovements Dchanges解析:根据空前的“On the other hand”并结合下文内容可推
11、知,此处表示过度依赖网上交流有几个明显的缺点,与上文介绍的网上交流的优点形成对比。A项意为“缺点,不利条件”。12A.annoyed Bcurious CconfidentDconcerned解析:根据该句中的“a lack of face-to-face interaction”并结合语境可推知,一些专家担心缺乏面对面的交流会减缓社交技能的发展。13A.crosses outBslows downCturns upDgets over解析:参见上题解析。cross out“删去”;get over“解决,克服,控制”。14A.work BspareClocal Dreal解析:根据空前的“s
12、ocial skills”可知,此处表示在现实生活中。15A.important Bpractical Cdifferent Dattractive解析:此外,在虚拟世界中,交谈的本质是有差异的。16A.remove Breplace Crelease Drevise解析:如果带有表情符号的短信代替了带有真实面部表达的情感的较长时间的直接对话,我们就正在冒着失去真正的交谈技能的风险。17A.emotions BconceptsCwishes Ddoubts解析:参见上题解析。18A.denying BmisunderstandingClosing Dmissing解析:参见第16题解析。19A
13、.After all BBy the wayCOn the contrary DOn balance解析:本空位于最后一段的段首,又结合本段的内容可知,该空有总结的含义。D项意为“总的来说”符合语境。20A.overlook BemphasizeCpreserve Ddestroy解析:根据该句中的“However”和语境可知,在当今快节奏、全球化的社会中,网上交流带来了整体优势,但是我们不应该忽略面对面的对话的好处。A项意为“忽略”。.阅读理解(2020成都市高中毕业班三诊)Over 2.5 quintillion (1018) bytes of data are created each
14、day. Many of them consist of information that would allow people to be personally identified.At the same time that we share our personal information, there is a growing concern with how that information is being gathered, stored, used and shared. While many economies like Canada and the EU have priv
15、acy laws dating back to the mid-1990s, changes to data practices in the past five years have motivated governments to review or update existing laws.Changes to privacy laws are being fuelled by growing public concerns with the idea of unrestricted data accumulation and use. For instance, earlier thi
16、s year, the World Economic Forum found that 1/3 of global citizens have no idea about how their personal information is used and that trust is lacking.Privacy laws are changing to deal with the real and noticed risks of harm which result from the under-regulated or unregulated data economy. The EU h
17、as introduced big reform to laws which are aimed at protecting privacy. The EUs General Data Protection Regulation (GDPR) introduced strict requirements for those that control or process the personal data of the people who live in the EU. The GDPRs stated goals focus on the protection and basic righ
18、ts of personal information. Certain US states are also entering the group in the fight for control over personal data. They have passed or are actively considering privacy laws. California is out front. The California Consumer Privacy Act (CCPA) provides greater control to individuals over their per
19、sonal information. There is a sense that privacy laws are on the horizon in the US.These are two examples that are actively pursuing more progressive privacy laws. One important consideration is to harmonize global standards for best law practices. This will ease compliance (遵从) across the border an
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347444.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
