广东省揭阳一中2022届高三英语第三次模拟试题试题(含解析)新人教版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 揭阳 一中 2022 届高三 英语 第三次 模拟 试题 解析 新人
- 资源描述:
-
1、2022年揭阳一中、潮州金山中学第四次联考英语试题I . 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节: 完形填空 (共15小题; 每小题2分,满分30分) The concept of solitude (独处) in the digital world is almost non-existent. In the world of digital technology, e-mail, social networking and online video games, information is meant to be 1 . Solitude can be 2 to discover o
2、nce it has been given up. In this respect, new technologies have 3 our culture.The desire to be connected has brought solitude to an end. People have become so 4 in the world of networks and connections that one can often be contacted even if theyd rather not be. Today we can talk, text, e-mail, cha
3、t and blog, not only from our 5 but from our mobile phones as well.Most developed nations have become 6 on digital technology simply because theyve grown accustomed to it, and at this point not using it would make them an outsider. Also , many jobs and careers require people to be 7 . From this poin
4、t of view, technology has changed the culture of 8 . Being reachable might feel like a 9 to those who may not want to be able to be contacted at all times.I suppose the positive side is that solitude is still possible for anyone who 10 wants it. Computers can be shut down and mobile phones can be tu
5、rned off. The ability to be connected and on has many 11 , as well as disadvantages. Travelers have ended up 12 on mountains, and mobile phones have saved countless lives. They can also make people feel trapped and 13 to answer unwanted calls or 14 to unwanted texts.Attitudes towards our connectedne
6、ss as a society 15 across generations. Some find todays technology a gift. Others consider it a curse. Regardless of anyones view on the subject, its hard to imagine what life would be like without daily advancements in technology.1.A. updatedB. receivedC. sharedD. collected2.A. hardB. easyC. access
7、ibleD. available3.A.respectedB. shaped C. ignoredD.preserved4.A.sensitiveB.intelligentC.considerateD.reachable5.A. mediaB. computersC. databasesD. monitors6.A. bentB. hardC. keenD.dependent7.A.connected B. trained C.recommendedD. interested8.A. study B. workC.languageD. life9.A. pleasure B. benefit
8、C.burdenD.disappointment10.A. slightly B. hardlyC.merelyD. really11.A. aspects B. weaknesses C.advantagesD. exceptions12.A. hidden B. lostC.relaxedD. deserted13.A. forcedB. excitedC.confusedD. interested14.A. turnB. submitC.objectD. reply15.A. varyB. ariseC.spreadD. exist1. 【答案】C【解析】updated被更新;recei
9、ved 被收到;shared被分享; collected被收集。数字的世界不存在独处,意味着信息的开放性。故选C。2. 【答案】A【解析】hard难的; easy 容易的;accessible 易接近的;available有效的。独处很难被发现,故选A。3. 【答案】B【解析】respect尊敬; shaped 塑造,形成,发展; ignore忽视; preserve保存。对第一段总结,就这方面而言,新科技改变了我们的文化。故选B。4. 【答案】D【解析】sensitive 敏感的;intelligent聪明的; considerate体贴的; reachable可获得的。网络科技如此发达以至
10、于他人可以轻易的被联系到。故选D。5. 【答案】B【解析】media媒体; computers电脑; databases资料库; monitors监控设备。我们可以通过电脑聊天,写文本,发邮件,写博客等。与后面使用电话也可以做到这些相并列的日常生活工具。故选B.6. 【答案】D【解析】bent倾向; hard难的; keen热衷于;dependent依靠的,依赖的。因为发达国家的人都习惯使用数码产品,因此对数码产品很具依赖性,故选D。7. 【答案】A【解析】connected 有联系的;trained训练过的; recommended被推荐的; interested感兴趣的。许多工作和事业都需
11、要彼此有联系,故选A。8. 【答案】B【解析】study 学习;work 工作;language 语言;life生活。根据上文可知说的是工作的事情。从这一点上来说,技术改变了工作文化,故选B。9. 【答案】C【解析】pleasure乐趣;乐事 benefit好处;益处; burden负担,责任; disappointment失望。根据后文中的否定想法可以看出对于不想被联系的人来说是个负担,故选C。10. 【答案】D【解析】slightly轻微地; hardly几乎不; merely仅仅; really实际上。根据后文提示人们关电脑关手机,说明独处对于一部分人来说是真正想要追求的,故选D。11.
12、 【答案】C【解析】aspects方面; weaknesses弱点; advantages优势; exceptions例外。与后文中的缺点相比得出是优点,故选C。12. 【答案】B【解析】hidden隐藏的; lost 失去的;relaxed放松的; deserted遗弃的。描述数码产品的优点,当人们在山上迷路的时候,移动电话的作用,故选B。13. 【答案】A【解析】forced 强迫的;excited 兴奋的;confused 困惑的;interested感兴趣的。与后文中被迫接电话和发信息可以看出消极的情绪,故选A。14. 【答案】D【解析】turn to转向; submit to提交;
13、object to反对;reply to回答。这是固定搭配,答复电话和回复短信,故选D。15. 【答案】A【解析】vary变化; arise引起;上升; spread展开,扩展;exist存在。对于全文的总结。人们对于社会连通性存在各种各样的观点,故选A。第二节: 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)My most embarrassing moment occurred last month. I was invited to attend an interview 16 a job as a hotel receptionist. I arrived on time and
14、 was shown into the managers office by an assistant. I was so nervous 17 I didnt catch the managers name. The interview began. “Do you have any previous experience in hotels?” asked the manager. “No sir,” I said. The manager frowned. “Are you good at using computers?” “Yes, sir. I am familiar 18 mos
15、t popular kinds of software.” The manager frowned again. He didnt look a friendly person. The interview continued. Every answer I gave 19 (receive) by a frown from the manager, even though I told him about my 20 (communicate) skills, my knowledge of French and so on. Obviously, I was doing very badl
16、y. At last, the interview came to a close. “One final question,” said the manager. “How good is 21 eyesight?” “Excellent, sir,” I replied. “Very well,” said the manager, “thank you for coming.” I stood up 22 (shake) hands. 23 the manager stood up as well, I realized what I had been doing wrong. The
17、gentleman 24 I had been calling “sir” during the whole interview was wearing a skirt! The manager was a woman! I didnt get 25 job.II. 阅读(共两节,25题,满分50分)第一节: 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)ADr Wiseman started “the laugh lab” project in September 2022. It is the largest study of humour. Participants(参加者)are i
18、nvited to log on to the laugh lab website, give a few personal details, tell their favourite jokes and judge the jokes told by other people.The project will last for a year, and the organizers hope to finally discover the worlds funniest joke. But there is also a serious purpose. The researches want
19、 to know what people from different nations and cultures find funny. And they want to find out the differences between the male and female sense of humour. The idea is that if we want to understand each other, we have to find out what makes us laugh.This is a subject that has long attracted psycholo
20、gists and philosophers. Most of the time, people are not completely honest. We do things that society expects us to and say things that help us get what we want. But laughing cannot be controlled. When we laugh, we tell the truth about ourselves. By December 2022 over 10, 000 jokes had been submitte
21、d. This gave the scientists enough evidence to make early conclusions. It seems that men and women do have different senses of humour, for instance.“Our findings show the major differences in the ways in which males and females use humour, ” said Dr. Wiseman. “Males use humour to appear superior to
22、others, while women are more skilled in languages and prefer word play. ”Researchers also found that there really is such a thing as a national sense of humour. The British enjoy what is usually called “toilet humour”. But the French like their jokes short and sharp: “Youre a high priced lawyer. Wil
23、l you answer two questions for $500?” “Yes. Whats the second question?”The Germans are famous for not having a sense of humour. But the survey found that German participants were more likely to find submitted jokes funny than any other nationality. Perhaps that proves the point. Is this joke funny?
24、I dont know, but lets say yes, just to be safe.Dr Wiseman and his workmates also submitted jokes created by computer. But none of those who took part in the survey found any of them amusing. Perhaps this is relief. Computers already seem like they can do everything. At least they should leave the fu
25、nny stuff to us.26. Scientist started “ the laugh lab” project_A. to find the funniest joke in European countriesB. to know what funny people are like from different nations and culturesC. to find out the differences between the male and female sense of humourD. to get more personal details about pa
26、rticipants【答案】C【解析】细节理解题。根据And they want to find out the differences between the male and female sense of humour.他们要找出女性和男性对于幽默感的不同,故选C。27. We can infer from the passage that_.A. most of the people all over the world are completely honestB. psychologists and philosophers take interest in the “laugh
27、lab” projectC. ordinary people are not interested in “the laugh lab” project at allD. people tell the truth about themselves only when they laugh【答案】B【解析】推理判断题。根据This is a subject that has long attracted psychologists and philosophers.故选B。28. According to the passage, we can safely say that _.A. Jok
28、es created by computer are less appealing to people.B. Men and women have similar senses of humour.C. The project lasted from September, 2022 to December, 2022.D. Scientists have collected enough evidence to make final conclusions.【答案】A【解析】细节理解题。根据Dr Wiseman and his workmates also submitted jokes cr
29、eated by computer. But none of those who took part in the survey found any of them amusing.由计算机制造的笑话不吸引人,故选A。29. The writer gave the examples of the British, the French and the Germans_.A. to show thane French people have a better sense of humourB. to prove the British people have a sense of “toilet
30、 humour”C. to show people from different nations have different senses of humourD. to prove that the Germans have no sense of humour【答案】C【解析】细节理解题。根据Researchers also found that there really is such a thing as a national sense of humour. The British enjoy what is usually called “toilet humour”. But t
31、he French like their jokes short and sharp: “Youre a high priced lawyer. Will you answer two questions for $500?” “Yes. Whats the second question?”不同的国家有不同的幽默感,故选C。30. What is the best title for the passage?A. Funny or not? B. Laugh louder! C. Men laugh better. D. Watch out for the trap in jokes!【答案
32、】A【解析】标题归纳题。根据本文的内容可知那些幽默是可笑的那些是不可笑的,故选A。BTraditional fairytales are being abandoned by parents because they are too scary for their young children, a study found. Research revealed one in five parents has ditched old classics such as Snow White and the Seven Dwarves and Rapunzel in favour of more m
33、odern books. One third of parents said their children have been left in tears after hearing the horrible details of Little Red Riding Hood. And nearly half of mothers and fathers refuse to read Rumplestiltskin to their kids as the themes of the story are kidnapping and execution. Similarly, Goldiloc
34、ks and the Three Bears was also a tale likely to be left on the book shelf as parents felt it forgives stealing.The survey of 2,000 adults was conducted to mark the launch of the hit US drama GRIMM, which starts tonight at 9pm on Watch, and sees six episodes based on traditional fairytales. The poll
35、 found a quarter of parents polled wouldnt consider reading a fairytale to their child until they had reached the age of five, as they prompt too many awkward questions from their offspring. Steve Hornsey, General Manager ofWatch, said: “Bedtime stories are supposed to soothe children and send them
36、off to sleep soundly. But as we see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales so its understandable that parents worry about reading them to young children.”“As adults we can see the innocence in fairytales, but a five year old with an over active imagination could take things too seriousl
37、y. Despite the dark nature of classic fairytales, as we see in GRIMM, good will triumph over evil and there is always a moral to the story.”The study also found two thirds of mums and dads try to avoid stories which might give their children nightmares.However, half of parents said traditional tales
38、 are more likely to have a strong moral message than a lot of modern kids books, such as The Gruffalo, The Hungary Caterpillar and the Mr. Men books.31.Why dont some parents want to read Rumplestiltskin to their kids?A. Rumplestiltskin is too long B. Rumplestiltskin is too difficultC. Rumplestiltski
39、n forgives stealing D. Rumplestiltskin may have bad influence on Children【答案】D【解析】细节理解题。根据nearly half of mothers and fathers refuse to read Rumplestiltskin to their kids as the themes of the story are kidnapping and execution.父母担心它们会给孩子带来不好的影响,故选D。32.We can learn from paragraph 3 that Grimm is _A. a
40、 fairytales book B. a movie for childrenC. a play loved by children D. a drama based on traditional fairytales【答案】D【解析】推理判断题。根据But as we see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales,故选D。33. The underlined word “soothe “in paragraph4 can be replaced by_A. put down B. calm down C. take down
41、 D. come down【答案】B【解析】词义猜测题。根据send them off to sleep soundly.可以猜出使人安静,故选B。34. Which of the following may Steve Hornsey agree to?A. There is a moral to a classic fairytale B. Fairytales are darkC. Adults take fairytales too seriously D. Fairytales are not good for childrens sleep【答案】A【解析】推理判断题。根据as w
42、e see in GRIMM, fairytales can be dark and dramatic tales so its understandable that parents worry about reading them to young children可以推出Steve Hornsey同意经典的童话故事要符合伦理道德。35.Whats the authors attitude towards traditional fairytales?A. Optimistic B. Not mentioned C. Casual D. Disapproving【答案】B【解析】作者态度题
43、。根据全文可知作者的观点没有提及,故选B。C Teary Joe was a boy with a special ability: he could make himself cry in less than a second. If he disliked something, or things became difficult, Teary Joe would not hesitate to put on a pitiful face and set great big tears running down his cheeks. In this way he managed to g
44、et practically everything he wanted, because no one could resist the pity inspired by his tearful little face. But one day, Teary Joe met Pipo. Pipo was asking people in the street for some change, in return for him helping them in any way he could. Pipo was very poor; he had no home and no family,
45、so he made a living however he could. Even so, Pipo always had the biggest smiles on his face. Joe took to Pipo, so he decided to help him out in making some money. He went over next to Pipo, took off his hat, put it face-up on the ground, and started crying with the most pitiful of expressions. In
46、a few minutes, Joes hat was full of coins and sweets, but when Joe offered all this to Pipo, Pipo declined. “I prefer deserving what I receive,” answered Pipo with his usual smile, “Its much more fun making an effort to get things. Maybe I havent gotten everything Ive wanted, but Ive done a load of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
