山西省高平市特立高级中学2015-2016学年高二下学期第三次月考英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 高平市 高级中学 2015 2016 学年 下学 第三次 月考 英语试题 解析 WORD
- 资源描述:
-
1、第一部分 阅读理解(每空3分,共60分) AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21:00.November 7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized a
2、s one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of nanal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil enginerrs”.December 5thIce for the Metropolis, b
3、y Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew.111February 6thAn Update on the Cotsword Canals, by
4、 Liz Pa yne. The Smoudwater Canal is moving towards reopenling. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all o
5、f them. She will tell us about those of greatest interest.1.When is the talk on James Brindley?A. February 6th.B. March 6th.C. November 7th.D. December 5th.2. What is the topic of the talk i n February?A. The Canal Pioneers.B. Ice for the MetropolisC. Eyots and Aits- Thames IslandsD. An Update on th
6、e Cotsword Canals3.Who will give the talk on the islands in the Thames.A. Miranda VickersB. M alcolm TuckerC. Chris LewisD. Liz Payne【答案】1.C2.D3.A【解析】试题分析:本文是一篇讲述历史文化的文章,主要讲述了每个月在伦敦云和博物馆的谈话的介绍。11.C细节理解题。根据文章第二段第二句James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.所对应的日期November
7、 7th.。故选C。2.D细节理解题。根据文章第四段February 6th中的第一句An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening.可以得出答案。故选D。3.A细节理解题。根据文章第五段第一句Eyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers.可以知道做报告的人是Mirands Vickets。故选A。考点:考查历史文化类的短文阅读。BThe freezing Northeast hasnt be
8、en a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”. I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C), thinking of beaches and orange trees. When we touched down to blue skies and warm air
9、, I sent up a small prayer of gratefulness. Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best part- particularly to my taste, dulled by months of cold- weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farme
10、rs market that proved to be more than worth the early wake-up call. The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 p.m, rain or shine, along North Lemon and State streets. Baskets of perfect red strawberries, the red-painted sides of the Java Dawg coffee tr
11、uck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vine-ripened(蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years. No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.
12、 But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist. These were the real deal- and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back home in New York
13、I wouldnt be experiencing again for months. Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where- luckily for me- I was planning to have dinner th
14、at very night. Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.4. What did the author think of her winter life in New York? A. Exciting. B. Boring. C. Relaxing. D. Annoying.5. What made the authors getting up late early worthwhile? A. Having a swim. B. Breathing in fresh air.
15、C. Walking in the morning sun. D. Visiting a local farmers market.6. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter? A. They are soft. B. They look nice. C. They taste great. D. They are juicy.7. What was the author going to that evening? A. Go to a farm. B. Check into a hotel. C. Eat i
16、n a restaurant. D. Buy fresh vegatables.【答案】4.B5.D6.B7.C【解析】试题分析:本文是一篇故事类的文章,因为纽约的冬天很让人厌烦,所以我去了佛罗里达旅游。讲述了“我”到佛罗里达州萨拉索塔的一次旅游的经历。14.B推理判断题。根据文章第一段第一句The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选B。5.D细节理解题。根据文章第一段最后一句dulled by months of cold-
17、weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wake-up call.可知作者早上7点到农产品市场是有意义的。可知选D。6.B推理判断题。根据文章第三段第二句No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.可知,纽约的
18、西红柿在商店里看起来是很吸引人的。可知选B。7.C。推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭,并且点西红柿。故选C。考点:考查故事类短文阅读。CSalvador Dali (1904-1989) was one of the most popular of modern artists. The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing
19、together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory. There is also LEnigme sans Fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and select
20、ed parts from television programmes reflecting the artists showman qualities.The visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.The exhibition shows ho
21、w Dali draws the viewer between two infinities (无限). “From the infinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras,” explains the Pompidou Centre.The
22、fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the Museo Nacional Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg.8. Which of the following best describe Dali according to Paragraph 1? A. Optimis
23、tic. B. Productive C. Generous. D. Traditional.9. What is Dalis The Persistence of Memory considered to be? A. One of his masterworks. B. A successful screen adaptation. C. An artistic creation for the stage. D. One of the beat TV programmes.10. How are the exhibits arranged at the Wo rld of Dali? A
24、. By popularity. B. By importance. C. By size and shape. D. By time and subject.11. What does the word “contributions” in the last paragraph refer to? A. Artworks. B. Projects. C. Donations. D. Documents.【答案】8.B9.A10.D11.A【解析】试题分析:萨尔瓦多达利是最受欢迎的现代艺术家之一,巴黎的蓬皮杜艺术中心展示了他200多幅油画,雕塑和绘画等作品。展览是按时间和主题展示,展品融合了多
25、种风格,显示了国家非凡的技能。8.B推理判断题。根据文中with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more,可知达利的作品非常多是一位多产的艺术家,故选B。9.A细节理解题。根据文中Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory,可知The Persistence of
26、 Memory是达利的杰作之一,故选A。10.D细节理解题。根据文中,The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain,可知展览室按照时间和主体来安排的,故选D。11.A词义猜测题。根据划线词的前后句的同位关系进行猜测可知,主要作品来自于和马德里一博物馆的亲密合作以及像来自于圣彼得堡的博物馆之类的其他机构,故选A。考点:考查人物传记类短文阅读。DConflict is on the menu tonight at the caf La Chope. This
27、evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of Frances favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isnt always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $2 (plus d
28、rinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. “You are forbidden to say one feels, or people think,”Lehane told them. “Say I think, Think me.”A caf society where no intellectualizing is allowed? It couldnt seem more un-French. But Lehannes psychology caf is abo
29、ut more than knowing oneself: Its trying to help the citys troubled neighborhood cafes. Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generations desire to spend more time at home. Dozens of new theme cafes a
30、ppear to change the situation. Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening. The citys “psychology cafes”,which offer great comfort,are among the most popular places.Middle-aged homemakers,retirees,and the unemployed come to such caf
31、es to talk about love,anger,and dreams with a psychologist.And they come to Lehannes group just to learn to say what they feel.“Theres a strong need in Paris for communication,”says Maurice Frisch,a cafe La Chope regular who works as a religious instructor in a nearby church.“People have few real fr
32、iends.And they need to open up.”Lehanne says shed like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives,these cafes wouldnt exist,”she says.“If life werent a battle,people wouldnt need a special place just to speak.”But then,it wouldnt be France.12.What are people encouraged to do
33、 at the cafe La Chope? A. Learn a new subject B. Keep in touch with friends. C. Show off their knowledge. D. Express their true feelings.13. How are cafes affected by French lifestyle changes? A. They are less frequently visited. B. They stay open for longer hours. C. They have bigger night crowds.
34、D. They start to serve fast food.14. What are theme cafes expected to do? A. Create more jobs. B. Supply better drinks. C. Save the cafe business. D. Serve the neighborhood.15. Why are psychology cafes becoming popular in Paris? A. They bring people true friendship. B. They give people spiritual sup
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349069.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
