河北省张家口市2017-2018学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省张家口市2017-2018学年高一下学期期末考试英语试题 WORD版含解析 河北省 张家口市 2017 2018 学年 一下 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市2017-2018学年高一下学期期末考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转写到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What did the man like in college?A. Pop music. B. Classical music. C. Rock music.【答案】C【解析】【详解】
2、此题为听力题,解析略。2. Whats probably the man?A. A policeman. B. A bus driver. C. A shop manager.【答案】B【解析】【详解】此题为听力题,解析略。3. What will the man do next?A. Read a book. B. Take a picture. C. Play with a boy.【答案】B【解析】【详解】此题为听力题,解析略。4. What does the woman mean?A. She is unhappy today.B. She is satisfied with life
3、 too.C. She is as cheerful as the man.【答案】A【解析】【详解】此题为听力题,解析略。5. What are the speakers talking about?A. Who will go to the party.B. Whether the party is formal.C. What the woman will wear to the party.【答案】C【解析】【详解】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题,每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
4、,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What do we know about the factory?A. It is far from the town.B. It is built to deal with waste.C. It will be in use next year.7. What do the speakers think of their town?A. Dirty. B. Clean. C. Beautiful.【答案】6.
5、 B 7. A【解析】此题为听力题,解析略。【6题详解】此题为听力题,解析略【7题详解】此题为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。8. What is the woman looking for?A. A paint brush. B. A knife. C. A box of nails.9. What will the boy do next?A. Paint the shelves.B. Do some shopping.C. Ask his father about something.【答案】8. B 9. C【解析】此题为听力题,解析略。【8题详解】此题为听力题,解析略
6、【9题详解】此题为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。10. What does the man ask the woman to do?A. Buy a computer. B. Book a room. C. Cancel an appointment.11. What is the mans problem?A. He missed a meeting.B. He forgot about an appointment.C. He had no time to prepare for a speech.12. Who would most probably give the
7、speech in New York?A. Mr. Nolan. B. Cindy. C. Sally.【答案】10. B 11. B 12. C【解析】此题为听力题,解析略。【10题详解】此题为听力题,解析略【11题详解】此题为听力题,解析略【12题详解】此题为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What role did the man play in the movie?A. A policeman. B. A killer. C. A thief.14. What does the man care about most?A. What the audience t
8、hink of his movie.B. Whether he should do his own actions.C. How he can get on well with other actors.15. Why didnt the man do his own actions in the film?A. He wasnt good at doing that.B. He was afraid of doing dangerous actions.C. His insurance company didnt allow him to do that.16. What can we le
9、arn about the man?A. He got on well with the director.B. He was frightened of some scenes.C. He will do dangerous actions by himself.【答案】13. A 14. A 15. C 16. A【解析】此题为听力题,解析略。【13题详解】此题为听力题,解析略【14题详解】此题为听力题,解析略【15题详解】此题为听力题,解析略【16题详解】此题为听力题,解析略听下面一段独白,回答以下小题。17. Why did the speaker buy a car at first
10、?A. To show off among his classmates.B. To go to school on time.C. To make his life easier.18. Why did the speaker get a fine?A. He caused an accident.B. He was caught speeding.C. He parked his car in a wrong place.19. Why did the speaker think his car an expensive headache?A. His car made his life
11、more difficult.B. He spent a lot of money buying his car.C. He was fined a lot for breaking traffic rules.20. What is the topic of the speakers talk?A. A story about making mistakes.B. A story about getting into debt.C. A story about buying a car.【答案】17. C 18. B 19. A 20. C【解析】此题为听力题,解析略。【17题详解】此题为听
12、力题,解析略【18题详解】此题为听力题,解析略【19题详解】此题为听力题,解析略【20题详解】此题为听力题,解析略第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AThanksgiving is an important festival in North America. We interviewed several students from the US and Canada. Here is what they have told us about their Thanksgiving
13、 experiences.Josie from New York, USA“In America, Thanksgiving is celebrated every year at the end of November. It is to remember the first group of people from Europe to live in America. When they first arrived, they found the environment strange. But they learned to survive after some native Ameri
14、can friends showed them how to grow and find food. Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.”Todd from California, USA“Thanksgiving is the first day of Christmas shopping. That means we have four weeks to buy Christmas presents for our families and friends. For me and my friends, the mo
15、st important part of the festival is the big football game on TV. The match is watched by millions of people all over America. Thanksgiving is seen as an exciting day for football!”Ian from Saskatoon, Canada“In Canada, Thanksgiving is held on the second Monday in October. On the Sunday before Thanks
16、giving Day, many people go to church. Thanks is given for all the good things that happened to them during the year. I always give thanks for the nice big turkey Im going to have at the family dinner! Like all festivals, Thanksgiving is about food!”Katie from Maritimes, Canada“On Thanksgiving Day, w
17、e have dinner with all our cousins, aunts and uncles. It is always very busy. Sometimes we have two Thanksgiving dinners because we go to both our grandparents houses. The dinner is usually attended by more than twenty people at each house! My mother and my aunts do all the cooking but the washing-u
18、p is done by me and my cousins. And thats not an easy job! But I dont mind because Thanksgiving is meant to be a time to give thanks.”21. People in the USA and Canada .A. all have the same opinion of ThanksgivingB. have different opinions of ThanksgivingC. feel that Thanksgiving is about foodD. have
19、 no interest in Thanksgiving22. When is Thanksgiving celebrated every year in Canada?A. On the second Monday in October.B. On the second Monday in November.C. At the end of October.D. At the end of November.23. Who thinks Thanksgiving is a traditional celebration?A. Josie. B. Todd. C. Ian. D. Katie.
20、24. What is the main idea of this passage?A. Students learn to give thanks on Thanksgiving.B. Many students like spending Thanksgiving at home.C. Students have different experiences on Thanksgiving.D. Thanksgiving is an important festival in North America.【答案】21. B 22. A 23. A 24. C【解析】本文是一篇介绍感恩节的短文
21、,在北美洲感恩节是一个非常重要的传统节日,文章中陈述了四位来自美国和加拿大的学生对感恩节的不同观点。【21题详解】细节理解题。根据文章第二段第二句It is to remember the first group of people from Europe to live in America.美国人把感恩节用来纪念第一批从欧洲来到美洲生活的欧洲人;根据文章第四段第三句Thanks is given for all the good things that happened to them during the year.加拿大人用感恩节来纪念一年里发生的美好事物。由此可见美国人和加拿大人对感
22、恩节的理解是不一样的。故B项正确。【22题详解】细节理解题。根据第四段第一句In Canada, Thanksgiving is held on the second Monday in October.可知在加拿大,感恩节在十月份第二个星期一进行。故A项正确。【23题详解】细节理解题。根据第二段最后一句Thanksgiving is meant to be a traditional celebration.可知Josie认为感恩节是一个传统的庆祝节日。故A项正确。【24题详解】主旨大意题。根据文章第一段可知在北美洲感恩节是一个非常重要的传统节日,文章介绍了四位来自美国和加拿大的学生对感恩节
23、的不同观点。故C项正确。BYears ago, the American writer Kurt Vonnegut often said there was one story that would always make a million dollars: Cinderella.Cinderella made more like $ 70 million in ticket sales when it opened last weekend. But the movie got a mixed reaction. David Rooney of The Hollywood Reporter
24、 praised the movie and said, “Anyone will find something to enjoy in it.” Steven Rea of The Philadelphia Inquirer called the movie “a winning re-do”. Richard Corliss of Time magazine wrote that “Disney finally got Cinderella right. ” Other people were not as happy with the movie. Sara Stewart of the
25、 New York Post wrote, “This Cinderella is all dressed up with nowhere very interesting to go.”Although different people think differently towards the movie, what is clear, however, is the movies business success. It is not only popular in the theaters but also in sales. And Disney has widened its us
26、ual market for Cinderella products.There are products connected to the Disney movie targeted (面向) not only at little girls, but women, too. For example, the famous shoe designer Jimmy Choo worked with Disney to create Cinderellas shoes”. You can buy them for about $ 5,000. At that price, you would n
27、ot want to lose one at the party, even if that is the way you get your prince (王子).The make-up (化妆品) company MAC quickly sold all its products connected to Cinderella. HSN is a popular website selling clothing and objects for the home. The marketer is now also selling Cinderella products.So, is ther
28、e anything left for the children, those people we think of as the traditional audience (观众) for the age-old tale? Yes, you can find toys and other childrens products at the American store JCPenney. Of course, you can also visit a Disney store.25. The underlined part “a mixed reaction” in Paragraph 2
29、 probably means .A. many changes B. different storiesC. advantages and disadvantages D. agreements and disagreements26. Products connected to Cinderella .A. do not sell very wellB. are all very expensiveC. are mainly targeted at little girlsD. are designed for a wide group of buyers27. Where can chi
30、ldren buy toys connected to Cinderella?A. At MAC. B. At MAC and HSN.C. At JCPenney. D. At HSN and a Disney store.28. What is the best title for the text?A. Sellers of Cinderella Products B. Cinderella Is More than a MovieC. What Makes Cinderella so Popular D. Unknown Stories behind Cinderella【答案】25.
31、 D 26. D 27. C 28. B【解析】【分析】本文介绍了人们对电影Cinderella的不同观点,有人认为这部电影很成功,也有一些人并不认可它。同时与Cinderella衍生出的其他产品也颇受人们的欢迎。【25题详解】猜测词义题。根据第二段横线后David Rooney、Steven Rea和Richard Corliss的语言可知很多人对这部电影持认可态度;再根据Other people were not as happy with the movie.可知其他一些人对Cinderella持反对态度。所以划线词“a mixed reaction”指有人支持也有人反对的复杂情感。故D
32、项正确。【26题详解】细节理解题。根据第四段第一句There are products connected to the Disney movie targeted (面向) not only at little girls, but women, too.可知Cinderella所衍生的产品不仅仅面对小女孩而且针对成年女性。也就是说Cinderella的相关产品的受众面很宽。故D项正确。【27题详解】细节理解题。根据最后一段第二句Yes, you can find toys and other childrens products at the American store JCPenney
33、.可知人们可以在JCPenney里买到与Cinderella相关的产品。故C项正确。【28题详解】主旨大意题。本文介绍了人们对电影Cinderella的不同观点,有人支持它也有人反对它。同时与Cinderella衍生出的其他产品也颇受人们的欢迎。也就是说Cinderella不仅仅是一部成功的电影,在衍生产品的商业运作也很成功。故B项正确。【点睛】本文属于猜测词义题。我们可以通过下文中列举的事例推理出划线词“a mixed reaction”指有人支持也有人反对的复杂情感。例证题也属于猜测词义题中较为常见的解题方法。例证题的标记。当题干中出现example, case, illustrate,
34、illustration, exemplify时。返回原文,找出该例证所在的位置,既给该例子定位。搜索该例证周围的区域,90%向上,10%向下,找出该例证支持的观点。例子周围具有概括抽象性的表达通常就是它的论点。注意:举例的目的是为了支持论点或是为了说明主题句。举例后马上问这个例子说明了什么问题?不能用例子中的话来回答这个问题。找出该论点,并与四个选项比较,得出选项中与该论点最一致的答案。例证题错误答案设计的干扰特征经常是:就事论事。即用例子中的某一内容拉出来让你去选。()要求:在阅读中,遇到长的例子,立即给这个例子定位,即找出起始点,从哪里开始到哪结束。CSaber Miresmailli
35、was on vacation in London when, caught in a bit of traffic on London Bridge, he decided to take a photo of Tower Bridge.“I noticed the couple,” he said. “At that moment, I did not see anyone from the wedding party or a photographer with the couple, so I took several pictures. Usually, my pictures ar
36、e not very good given the fact that I dont use flash and I dont stop to compose (构图)-so when we get back after two weeks, I was very surprised to find this one turned out so well.”Miresmailli said, “I thought to myself, if it was me getting married, I would have wanted the picture.” So he posted the
37、 photo on Facebook and attached a few friends with the hope of finding the couple and passing them the picture. What happened next, he said, “was crazy”. “I received more than 2,000 requests from perfect strangers and lots of positive and negative emails.” Until this afternoon, almost 230,000 people
38、 had shared his Facebook post on the photo.Theres also been an uncertain identification of the couple. Its likely that their names are Laura and James. “If its the right couple,” Miresmailli said, “they are on their honeymoon in Bali and have no idea about the photo. I believe they will be shocked t
39、o find out about their fame.”Miresmailli said hes been drowned by the interest in the photo. “I just want to give them their picture and go back to work and tend my tomatoes,” he said.29. Saber Miresmailli is seeking for a couple who .A. held the wedding party in BaliB. were looking for their weddin
40、g picturesC. were taken a photo by him without knowing itD. became famous for their honeymoon experience30. Why are Miresmaillis photos usually not satisfactory?A. They are not developed in time.B. He is not good at finding views.C. He doesnt take enough pictures.D. He doesnt care much about photogr
41、aph skills.31. What is the right order of the whole story?a. received requests and emailsb. posted the photo on Facebookc. noticed a coupled. took a photoe. was caught in trafficf. attached some friendsA. e, d, c, b, a, f B. e, c, d, b, f, a C. c, d, e, b, f, a D. c, e, d, b, a, f32. Miresmailli sai
42、d the words in the last paragraph with a sense of .A. pride B. duty C. appreciation D. humour【答案】29. C 30. D 31. B 32. D【解析】本文主要讲述了Saber Miresmailli无意中拍到了一对新婚夫妇的照片,然后想把照片送给那对夫妇而将照片发到了Facebook社交网站上,引起很多人关注的故事。【29题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段中“they are on their honeymoon in Bali and have no idea about the photo
43、.”可知,这对新婚夫妇不知道照片的事情,所以C项正确。【30题详解】细节理解题。根据文章第二段中“Usually, my pictures are not very good given the fact that I dont use flash and I dont stop to compose (构图)”可知,通常情况下Miresmailli拍照都不使用闪光灯也不进行构图,也就是不在乎技术如何,自然出来的照片不怎么令人满意。故D项正确。【31题详解】细节理解题。根据文章中叙事的顺序可知,作者先是被困在交通堵塞中,然后注意到一对新婚夫妇,于是就拍了他们的照片。觉得他们需要照片,就把照片贴
44、在了“脸书”当中,并且联系了一些朋友,最终收到了很多请求得到照片的电子邮件,故B项顺序正确。【32题详解】推理判断题。根据最后一段中“tend my tomatoes”可知,作者是以幽默的语气在说这些话,故答案为D项。【名师点睛】事实细节题。这类试题通常以疑问词what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确估计答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。本文第2小题是一道事实细节题。Wh
45、y are Miresmaillis photos usually not satisfactory? Miresmaill的照片为什么不满意?文章第二段中“Usually, my pictures are not very good given the fact that I dont use flash and I dont stop to compose (构图)”可知,通常情况下作者拍照都不使用闪光灯,也不进行构图,也就是不运用技巧,只是拍而已,所以出来的照片不那么令人满意,故D项正确。DHis ExcellencyKim Jong UnChairman of the State Af
46、fairs Commission of the Democratic Peoples Republic of KoreaDear Mr. Chairman,We greatly appreciate your time, patience, and effort with respect to our recent negotiations and discussions relative to a summit (峰会) long sought by both parties, which was scheduled to take place on June 12 in Singapore
47、.We were informed that the meeting was requested by North Korea, but that to us is totally irrelevant (不重要的). I was very much looking forward to being there with you.Sadly, based on the unacceptable and unfriendly statement, I feel it is not proper, at this time, to have this long-planned meeting.Th
48、erefore, please let this letter to serve to represent that the Singapore summit, for the good of both parties, but to the detriment of the world, will not take place.You talk about your nuclear capabilities (能力), but ours are so massive and powerful that I pray to God they will never have to be used
49、.I felt a wonderful dialogue was building up between you and me, and ultimately, it is only that dialogue that matters. Some day, I look very much forward to meeting you.In the meantime, I want to thank you for the release of the hostages (人质) who are now home with their families. That was a beautif
50、ul gesture and was very much appreciated.If you change your mind having to do with this most important summit, please do not hesitate to call me or write. The world, and North Korea in particular, has lost a great opportunity for lasting peace and great prosperity and wealth. This missed opportunity
51、 is a truly sad moment in history.Sincerely yours,Donald J. TrumpPresident of the United States of America33. What is the purpose of this letter written by Donald J. Trump?A. To invite Kim Jong Un to take part in a summit to be held in Singapore.B. To cancel the summit to be held on June 12.C. To ex
52、press his appreciation for the patience and effort of Kim Jong Un.D. To show off the nuclear capabilities of the United States.34. What is the proper meaning of the underlined word “detriment” in Paragraph 4?A. Damage. B. Advantage. C. Benefit. D. Development.35. What can be inferred from the last t
53、wo paragraphs?A. Trump is greatly dissatisfied with the release of the hostages.B. Kim Jong Un did not want to release the American hostages.C. Trump is eager to hold another summit with Kim Jong Un next year.D. The Singapore summit may be a great chance for the peace of the world.【答案】33. B 34. A 35
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349229.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
