2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题七 BOOK 7 UNIT 3 UNDER THE SEA WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题七 BOOK UNIT UNDER THE SEA WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读理解(2019北京高考)By the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming climate, according to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms (海洋微生物) called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organis
2、ms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue, depending on the type and concentration of phytoplankton. Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas, while reducing it in other spots, leading to changes in the oc
3、eans appearance.Phytoplankton live at the ocean surface, where they pull carbon dioxide (二氧化碳) into the ocean while giving off oxygen. When these organisms die, they bury carbon in the deep ocean, an important process that helps to regulate the global climate. But phytoplankton are vulnerable to the
4、 oceans warming trend. Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth, since they need not only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz, a scientist in MITs Center for Global Change Science, built a climate model that project
5、s changes to the oceans throughout the century. In a world that warms up by 3, it found that multiple changes to the colour of the oceans would occur. The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a wa
6、rming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas will turn greener. “Not only are the quantities of phytoplankton in the ocean changing,” she said, “but the type of phytoplankton is changing.”And why does that matter? Phytoplankton are the base of the food web. If certain kinds be
7、gin to disappear from the ocean, Dutkiewicz said, “it will change the type of fish that will be able to survive.” Those kinds of changes could affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coming decades will probably be too gradual and unnoticeable, but they could mean
8、significant changes. “Itll be a while before we can statistically show that the changes are happening because of climate change,” Dutkiewicz said, “but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really have changed our planet.”篇章导读:本文是一篇说明文。调查表明,由于气候变暖,全球的
9、海洋将会变得更蓝、更绿。1What are the first two paragraphs mainly about?AThe various patterns at the ocean surface.BThe cause of the changes in ocean colour.CThe way light reflects off marine organisms.DThe efforts to fuel the growth of phytoplankton.答案:B段落大意题。文章第一段点题:由于气候变暖,全球的海洋将会变得更蓝、更绿。第二段介绍由于光从生物体反射的方式,这些浮
10、游植物在海洋表面形成了五颜六色的图案;气候变化又使得这些浮游植物在某些区域加速生长而在其他地方有所减少,导致海洋表面的颜色变化。由此可知前两段讲了海洋颜色变化的原因,故B项正确。2What does the underlined word“vulnerable” in Paragraph 3 probably mean?ASensitive. BBeneficial.CSignificant. DUnnoticeable.答案:A词义猜测题。画线词后一句提到,气候变暖改变了海洋的主要特点并能影响浮游植物的生长,因为它们要生长不仅仅需要阳光和二氧化碳,也需要营养。由此可知,这些浮游植物对海洋变暖
11、很敏感,故A项正确。3What can we learn from the passage?APhytoplankton play a declining role in the marine ecosystem.BDutkiewiczs model aims to project phytoplankton changes.CPhytoplankton have been used to control global climate.DOceans with more phytoplankton may appear greener.答案:D推理判断题。文章倒数第二段提到这些浮游植物是海洋食
12、物链的基础,如果某些种类的浮游植物消失了,会影响能存活的鱼的类型,从而影响海洋食物链,并结合文章第四段倒数第二句可知浮游植物多的区域海水会变得更绿,故D项正确。4What is the main purpose of the passage?ATo assess the consequences of ocean colour changes.BTo analyse the composition of the ocean food chain.CTo explain the effects of climate change on oceans. DTo introduce a new me
13、thod to study phytoplankton.答案:C主旨大意题。文章主要论述了随着气候变暖,全球的海洋将会变得更蓝、更绿,即气候变化对海洋有影响,故C项正确。I dont think I can recall a time when I wasnt aware of the beauty of the ocean. Growing up in Australia, I had the good fortune of having the sea at my side. The first time I went to Halfmoon Bay, I_suddenly_had_the
14、_feeling_of_not_being_able_to_feel_the_ground_with_my_feet_anymore.For my 10th birthday, my sister and I were taken out to the Great Barrier Reef. There were fish in different colors, caves and layers of coral. They made such an impression on me. When I learned that only 1 percent of Australias Cora
15、l Sea was protected, I was shocked. Australian marine life is particularly important because the reefs have more marine species than any other country on earth. But sadly, only 45% of the worlds reefs are considered healthy.This statistic is depressing, so its important for us to do everything to pr
16、otect them. The hope that the Coral Sea remains a complete ecosystem has led me to take action. Ive become involved with the Protect Our Coral Sea activity, which aims to create the largest marine park in the world. It would serve as a place where the oceans species will all have a safe place foreve
17、r.Together, Angus and I created a little video and we hope it will inspire people to be a part of the movement. Angus also shares many beautiful childhood memories of the ocean as a young boy, who grew up sailing, admiring the beauty of the ocean, and trying to find the secrets of ocean species.篇章导读
18、:本文是一篇记叙文。在澳大利亚长大的作者对海洋有着深厚的感情,当他得知珊瑚和海洋生物正处在非常危险的状态时,他决定为保护海洋环境作出自己的努力。5From the underlined sentence in Para. 1, we can learn the author _.Aseldom went surfing at the seaBforgot his experiences about the oceanCnever went back to his hometownDhad a wonderful impression of Halfmoon Bay答案:D推理判断题。由文章第一
19、段作者陈述,自己永远不会忘记海洋的美丽,以及关键词“good fortune of having the sea .”可推知,当他第一次来到半月湾时,他有一种飘飘欲仙的感觉。由此可推断,半月湾给作者留下了非常美好的印象。故选D项。6According to the second paragraph, Australian marine life _.Ais escaping from the Coral Sea graduallyBdepends on reefs for living greatlyCmay be faced with dangerDis protected better t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349333.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋二年级语文上册 课文3 11葡萄沟习题课件 新人教版.pptx
