2021高三全国统考英语(话题版)一轮课时作业:第1编 话题五 BOOK2 UNIT1 CULTURAL RELICS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高三全国统考英语话题版一轮课时作业:第1编 话题五 BOOK2 UNIT1 CULTURAL RELICS WORD版含解析 2021 全国 统考 英语 话题 一轮 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业.完形填空(2020全国新高三开学联考)Frey is on her way to the Pottery (陶器) Workshop in Shanghai. She willingly _1_ the training courses of the workshop every Tuesday, spending three or four hours _2_ there.After five weeks of _3_, she is looking forward to taking home the first bowl she makes with her own hands
2、 as a _4_ souvenir. “Ive enjoyed every minute at the workshop. It enables me to make friends and learn how to make pottery with the directions and _5_ from others,” Frey says. Also, she feels very comfortable in the workshop, which creates a _6_ atmosphere like classroom in which people from differe
3、nt backgrounds gather _7_ to create their works. As a foreigner, Frey has adopted pottery making to _8_ her own ideas and thoughts. “The whole process of making a pottery piece may look rather _9_ to a beginner, but I still keep on, and _10_ I will leave with a whole case of my works by the end of o
4、ur stay,” Frey says.Sharing the same enthusiasm, Maggie Guo, a former clothes _11_ and now a housewife is trying to complete her “pottery dream”. “I _12_ to study pottery when I applied to university many years ago, but I eventually get engaged in clothes design, which became my _13_,” Guo says. Now
5、, after years in that field, she still _14_ learning pottery. She attends the workshop to finally realize the _15_ she had put on the shelf for so many years. “I am always surprised and _16_ to see the final works of my own, and it _17_ me to learn the real meaning of being an _18_.” They both think
6、 more people should _19_ into the world of pottery making to experience the _20_ of creativity with simple materials.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章叙述了两位来自不同背景的人在上海学习陶器制作的经历。1A.passes Bkeeps Cgives Dattends答案:D根据下文“Ive enjoyed every minute at the workshop.”可知,她每周二都去上课,而且认真学习。因此她很愿意上(attend)这种训练课。2A.practicing Bsho
7、wing Cacting Dplaying答案:A每周的训练课,她都会花三到四个小时在那里练习(practice)。3A.activities Bclasses Cfindings Dskills答案:B在上完五周的课(class)后,她想带一件自己做的作品回家。4A.formal Btraditional Cspecial Drandom答案:C她想把自己做的第一个碗带回家,作为一件特殊的(special)纪念品。5A.expectations Bcomments Csuggestions Dassessments答案:C她不仅认识了很多朋友,还在其他人的指导和建议(suggestion)下
8、学会了如何制作陶器。6A.funny Btense Cdull Dpleasant 答案:D在这个工艺坊里她感觉很舒服,因为这里营造出和教室里一样的令人轻松愉快的(pleasant)氛围。7A.regularly Bnervously Csecretly Dperfectly答案:A来自不同背景的人们每周定期(regularly)聚集在这里创作艺术品。8A.follow Bintroduce Cexpress Dget答案:C作为一位外国人,Frey把陶器制作作为表达(express)她自己观点和看法的方式。9A.safe Bcomplex Clogical Dartificial答案:B制作
9、陶器的整个过程对于一个初学者来说是很复杂的(complex),但是她没放弃,依旧继续学习。10A.naturally Bsurprisingly Ccasually Dhopefully答案:D她希望(hopefully)在离开中国之前能自己制作出一件完整的陶艺品。11A.designer Bsaleswoman Ccollector Dadvertiser答案:A根据下文“but I eventually worked on clothes design”可知,她是一位服装设计师(designer)。12A.refused Bmeant Cpretended Dcontinued答案:B她刚
10、开始申请大学时原打算(mean)学习陶器,但是最终还是学了服装设计。13A.judgment Bcareer Cburden Dmotivation答案:B她最终学了服装设计,这个成了她的职业(career)。14A.ends up with Bcatches up with Clooks forward to Dlooks up to答案:C现在,虽然她在服装设计领域学习了那么多年,但她依旧期望(look forward to)学习陶器。15A.value Bvictory Cdescription Ddream答案:D她去陶器工艺坊学习来实现她多年对于陶器的梦想(dream)。16A.di
11、sappointed Bscared Ccalm Dhappy答案:D能看到自己亲手制作出来的陶器,她总是震惊和开心的(happy)。17A.forces Breminds Callows Dexpects答案:C这可以让(allow)她体会到作为一名艺术家的真正意义。18A.architect Bartist Cambassador Daccountant答案:B根据上下文语境可知,此处指制作陶器,因此应该是一名艺术家(artist)。19A.step Bmove Cbreak Dturn答案:A上面介绍的两人通过学陶器的经历告诉更多的人们应该步入(step)制作陶器的世界。20A.magi
12、c Bhabit Cprinciple Dimpression答案:A她们认为,更多的人们应该进入制作陶器的世界来领略简单材料带来的创造力的神奇(magic)。.阅读理解(2019全国卷)For Western designers, China and its rich culture have long been an inspiration for Western creative.“Its no secret that China has always been a source (来源) of inspiration for designers,” says Amanda Hill,
13、chief creative officer at AE Networks, a global media company and home to some of the biggest fashion (时尚) shows.Earlier this year, the China Through A Looking Glass exhibition in New York exhibited 140 pieces of Chinainspired fashionable clothing alongside Chinese works of art, with the aim of expl
14、oring the influence of Chinese aesthetics (美学) on Western fashion and how China has fueled the fashionable imagination for centuries. The exhibition had record attendance, showing that there is huge interest in Chinese influences.“China is impossible to overlook,” says Hill. “Chinese models are the
15、faces of beauty and fashion campaigns that sell dreams to women all over the world, which means Chinese women are not just consumers of fashionthey are central to its movement.” Of course, not only are todays top Western designers being influenced by Chinasome of the best designers of contemporary f
16、ashion are themselves Chinese. “Vera Wang, Alexander Wang, Jason Wu are taking_on Galliano, Albaz, Marc Jacobsand beating them hands down in design and sales,” adds Hill.For Hill, it is impossible not to talk about China as the leading player when discussing fashion. “The most famous designers are C
17、hinese, so are the models, and so are the consumers,” she says. “China is no longer just another market;in many senses it has become the market. If you talk about fashion today, you are talking about Chinaits influences, its direction, its breathtaking clothes, and how young designers and models are
18、 finally acknowledging that in many ways.”篇章导读:本文是一篇新闻报道。文章以国外视角报道中国文化及中国美学对国际时尚的影响,展现了中国对国际时尚和设计发展的引领作用。1What can we learn about the exhibition in New York?AIt promoted the sales of artworks.BIt attracted a large number of visitors.CIt showed ancient Chinese clothes.DIt aimed to introduce Chinese m
19、odels.答案:B推理判断题。由题干中的“the exhibition in New York”定位到原文第三段,由该段最后一句可知此次展览的参观人数破了纪录,B项表述正确。故选B项。2What does Hill say about Chinese women?AThey are setting the fashion.BThey start many fashion campaigns.CThey admire super models.DThey do business all over the world.答案:A推理判断题。由原文第四段中Hill说的话可知,中国女性不仅是时尚的消费
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349337.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
