河北省张家口市2020-2021学年高一上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省张家口市2020-2021学年高一上学期期末教学质量监测英语试题 WORD版含解析 河北省 张家口市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末 教学质量 监测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年河北省张家口市高一上学期期末教学质量监测英语试题第一部分 听力(共两节)第一节(共5小题)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. Where will Jack go for his holiday?A. America. B. Japan. C. Spain.2. Whats the man doing?A. Singing a s
2、ong. B. Watching TV. C. Doing exercise.3. What are the speakers mainly talking about?A. A coat. B. A businesswoman. C. A trip.4. What is the weather like now?A. Cloudy. B. Rainy. C. Snowy.5. What does the woman ask the man to do?A. Ask for help. B. Look for the card. C. Fill out the form.第二节(共15小题)听
3、下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where is the restaurant?A. Beside the post office. B. In front of the station. C. Next to the bank.7. What will the man do?A. Go to the bar. B. Finish the report. C. Enjoy the
4、lunch.听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats on special offer today?A. Fish. B. Beef. C. Chicken.9. What does the woman think of the French beef?A. Nice. B. Expensive. C. Special.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman like doing in summer?A. Playing sports indoors. B. Reading books. C. Enjoying fresh air.11. Why
5、 does the woman prefer summer to winter?A. She can sit in the sunshine.B. Fresh summer air makes her energetic.C. She can wear a dress or a skirt.12. What do we know about the man?A. He plays indoor sports a lot in winter.B. He likes walking outside.C. He prefers winter.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is
6、the probable relationship between the speakers?A. Sister and brother. B. Classmates. C. Teacher and student.14. When will the man leave school?A. In a year. B. In two years. C. In three years.15. What will Jane first do after graduation?A. To find a job. B. To travel abroad. C. To go on studying.16.
7、 Where will the speakers go first?A. The meeting hall. B. The library. C. The coffee shop.听第10段材料,回答第17至20题。17. What should be considered most when choosing sports for kids?A. Their skills. B. Their height. C. Their interests.18. What does the speaker advise parents to do?A. Find a gifted sports coa
8、ch for your child.B. Help your child choose the suitable sports.C. Tell your child how to balance sports and study.19. What is the advantage of playing soccer according to the speaker?A. Benefiting the heart. B. Sharpening the brain. C. Improving hand-eye movements.20. How many kinds of sports are m
9、entioned?A. Three. B. Four. C. Five.第二部分 阅读(共两节)第一节(共15小题)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AReading out loud is one of the most useful ways to practice when you are learning a foreign language. If you want to improve your fluency, you should read a lot, and not silently but out loud!This competition
10、is designed to encourage all the Chinese learners to read Chinese out loud. And we hope to introduce the importance of reading out loud when learning Chinese. Also, we have brilliant prizes for the top three competitors! We look forward to hearing from you reading Chinese stories, poems, tongue twis
11、ters, lyrics, etc. We would post the recordings on our official account anonymously (匿名) and ask everyone to vote online for the recordings.The top six will get the prizes below:First prize (1 person): 5 hours one-to-one Chinese lessonSecond prize (2 people): 3 hours one-to-one Chinese lessonThird p
12、rize (3 people): one 200 RMB voucher (代金券) for our courseTimelinePlease choose one from the ten materials given to you at the bottom of this web page, from 6 to 10 are lyrics, you can read or sing.Sign up before 11 p.m., 16th of February.Record the name: your file with your name and nationality (eg:
13、 Mike+US)Send your recordings to hanlinmandarin, before 7 p.m., 19th of February.We will post the anonymous recordings on HLC official account on the 21st of February. Vote online from 21st of February to 25th of February.The result would be posted on HLC official account on the 26th of February.If
14、you dont know Chinese characters, you can copy them and change them into pinyin on the following website 1. What is the competition intended to do?A. To encourage more people to learn Chinese.B. To inspire Chinese learners to read out loud.C. To introduce how to learn a foreign language.D. To stress
15、 the importance of Chinese learning.2. What are listed at the bottom of the web page?A. Reading materials.B. Names of winners.C Rules of the competition.D. Lists of prizes.3. When will the result be made public?A. On the 16th of February.B. On the 19th of February.C. On the 21st of February.D. On th
16、e 26th of February.【答案】1. B 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了中文学习者朗读汉语大赛的要求、奖项和参赛流程等。【1题详解】细节理解题。通过文章第二段“This competition is designed to encourage all the Chinese learners to read Chinese out loud. (本次比赛旨在鼓励所有中文学习者大声朗读汉语)”可知,比赛的目的是鼓励学习中文的人大声朗读。故选B项。【2题详解】细节理解题。通过文章“Timeline (时间轴)”部分中的“Please choose
17、one from the ten materials given to you at the bottom of this web page (请从本网页底部的10份材料中选择一份)”以及“you can read or sing (您可以阅读或演唱)”可知,网页底部列出了阅读材料。故选A项。【3题详解】细节理解题。通过文章“Timeline (时间轴)”部分中的“The result would be posted on HLC official account on the 26th of February. (结果将于2月26日在HLC官方账号上公布)”可知,比赛结果将于2月26日公布。
18、故选D项。BA restaurant manager is changing the students lives for the better at an elementary school in Virginia Beach, Va., writing empowering messages on bananas being offered in the School restaurant.Stacey Truman has held the position at Kingston Elementary School for nine years, but recently decide
19、d to start making the “talking bananas”, as the kids call them, to encourage the students. “I do it for my kids at home, so why not bring it here and do it for them because they are like my kids,” Truman said. The bananas have several encouraging messages like “Never give up!”, “You are wise!” and “
20、Keep trying!” among others.Truman said, I came up with most of the messages myself because I would just think about what you would tell a kid or what you would want to hear yourself. Trumans sweet behaviour did not just have an effect on the children, however. School principal Sharon Shewbridge saw
21、the bananas and posted a picture of the fruit on Twitter, where it started receiving worldwide attention.“Trumans almost embarrassed about all the attention,” Shewbridge said. “She just wanted it not to be known to the public. But I said this is so simple and amazingand it has such an effect on kids
22、.”“Its simple, but these words can help them be more courageous and realize that they are good enough,” Shewbridge added. “I hope that other schools see its an easy way to get a kind message to kids.”4. What does the underlined word empowering in the first paragraph mean?A. Challenging.B. Annoying.C
23、. Struggling.D. Encouraging.5. What can we infer about Stacey Truman?A. She wants to be famous.B. She is caring and creative.C. She advertises for bananas.D. She is interested in fruits.6. What does Shewbridge think of Trumans behaviour?A. Its confusing.B. Its childish.C. Its helpful.D. Its strange.
24、7. What is probably the best title for the text?A. A Restaurant Manager Uses Bananas to Encourage KidsB. A Restaurant Manager Shows How to Write on BananasC. Schools Accept New Methods to Improve Teaching LevelsD. Students Have Delicious Meals with Bananas Every Day【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一
25、篇说明文。本文主要介绍了Virginia Beach的一所小学的一个餐厅经理为了让学生们更好地学习、生活,在香蕉上写鼓励的话语来激励学生。【4题详解】词句猜测题。根据划线词后文“messages on bananas being offered in the School restaurant”以及第二段中“The bananas have several encouraging messages like Never give up! You are wise! and Keep trying! among others.(香蕉上有一些鼓舞人心的信息,比如“永不放弃!”、“你是明智的!”和“
26、继续努力!”)”可知,餐厅经理在学校餐厅提供的香蕉上写下了令人鼓舞的信息。故划线词意思是“令人鼓舞的”。A. Challenging.挑战的;B. Annoying.讨厌的;C. Struggling.奋斗的;D. Encouraging.令人鼓舞的。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第二段中“I do it for my kids at home, so why not bring it here and do it for them because they are like my kids,” Truman said.( Truman说:“我在家里为我的孩子们做这些,为什么不把它带到这
27、里,为他们做这些呢,因为他们就像我的孩子。”)”以及全文主题“在香蕉上写文字激励学生”,可推知,Stacey Truman很有爱心,也很有创造力。故选B。【6题详解】推理判断题。根据最后一段“Its simple, but these words can help them be more courageous and realize that they are good enough,” Shewbridge added. I hope that other schools see its an easy way to get a kind message to kids.”(“这很简单,但
28、这些话可以帮助他们更勇敢,意识到自己足够好,” Shewbridge补充说,“我希望其他学校看到,这是向孩子们传递友善信息的一种简单方式。”)”可推知,Shewbridge认为Truman的行为很有帮助。故选C。【7题详解】主旨大意题。根据第一段“A restaurant manager is changing the students lives for the better at an elementary school in Virginia Beach, Va., writing empowering messages on bananas being offered in the S
29、chool restaurant.(弗吉尼亚州维吉尼亚海滩一所小学的餐厅经理正在为学生们的生活做出改善,他在学校餐厅提供的香蕉上写下了鼓励的信息)”结合本文讲述了Virginia Beach的一所小学的一个餐厅经理为了让学生们更好地学习、生活,在香蕉上写鼓励的话语来激励学生,故A选项“餐厅经理用香蕉鼓励孩子”最符合文章标题。故选A。CA visit to Cheshire isnt complete without a trip to the UKs number one zoo. Chester Zoo is home to over 27,000 endangered animals ba
30、sed in beautiful, award-winning zoological gardens. With over 500 different animal species in the 125 acres (英亩), youre sure to have a great day out full of adventure discovering and learning more about the unbelievable animals and plants.Theres a huge variety of special events and playful experienc
31、es throughout the year, as well as daily animal talks to make sure that your day is full of excitement! Theres always something new at Chester Zoo and this summer is no exception. Get ready to come face to face with the most fearsome creatures of the prehistoric (史前的) world! Explore the new Madagasc
32、ar habitat that is home to impressive wildlife found nowhere else on Earth. Discover and get closer to uncommon animals in the unbelievable walkthrough habitat.Make a meal of your visit and stop for a bite at one of the many restaurants, cafes located throughout the zoo or let the kids run wild in o
33、ne of the play areas. For a truly unique dining experience, the Oakfield is not to be missed. The newly refurbished (再装修的) award-winning pub serves freshly prepared and locally sourced food and drink every day.Plus if you book online and more than seven days in advance of your trip, youll save up to
34、 4 per ticket compared with the price youll pay at the zoo on the day. So what are you waiting for? Book your tickets today at www.chesterzoo.org.8. What do we know about Chester Zoo from the first paragraph?A. It owns many endangered animals.B. It is dangerous for visitors.C. It is freshly decorate
35、d.D. It is the largest zoo in the UK.9. What does the Madagascar habitat impress visitors most?A. Unique plants.B. Uncommon wildlife.C. Animal talks.D. Special events.10. What can you do in the Oakfield?A. Get close to wild animals.B. Play wild with your kids.C. Enjoy drinking for free.D. Have a goo
36、d taste of food.11. What is the writers purpose in writing the text?A. To list some unique animals.B. To show her own experience.C. To attract people to the zoo.D. To ask people to protect wildlife.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了英国切斯特动物园的一些细节,并且建议读者去柴郡参观时,一定不要错过英国一流的切斯特动物园。【8题详解】细节理解
37、题。根据文章第一段“Chester Zoo is home to over 27,000 endangered animals (切斯特动物园是超过两万七千种濒危动物的家园)”可知,切斯特动物园中有许多濒临灭绝的动物。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“Explore the new Madagascar habitat that is home to impressive wildlife found nowhere else on Earth. Discover and get closer to uncommon animals (探索马达加斯加的新栖息地,这里是地球上其他
38、地方找不到的令人印象深刻的野生动物的家园。发现和接近不寻常的动物)”可知,马达加斯加栖息地给游客留下的印象最深的是罕见的野生动物。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“For a truly unique dining experience, the Oakfield is not to be missed. The newly refurbished award-winning pub serves freshly prepared and locally sourced food and drink every day. (为了获得真正独特的用餐体验,Oakfield不容错过
39、。这家新装修的获奖的酒吧每天都提供新鲜制作的,在当地采购的食品和饮料)”可推知,在Oakfield可以有独特的用餐体验,可以品尝美味的食物。故选D项。【11题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据文章最后一段“So what are you waiting for? Book your tickets today at www.chesterzoo.org. (那你还在等什么?现在就在www.chesterzoo.org订票吧)”可推知,作者写这篇文章的目的是吸引人们去参观切斯特动物园。故选C项。DWatching a young, 21-year-old Jordan Spieth win
40、the US Masters today, I could not help but think of the great qualities he displayed to win the most famous golf event on the calendar against the greatest players in the world.Jordan Spieth has learned to keep himself in check. There is a great proverb: “A fool shares all his or her feelings while
41、a wise man keeps them in check.” As I watched Spieth playing, I noticed a constant calm around him. Whether he hit the shot he wanted or not, he was the same and kept his emotions steady (稳定的) and strong. He never blamed the crowd, clubs or wind.He knows which club he is going to drive with on every
42、 hole; he knows which side of the fairway (高尔夫球道) to land and exactly where he wants to be standing on every green when he is putting; he has played it through his minds for months. He is the person who makes things happen by planning in advance. Winning is not a fluke (侥幸击中); its a by-product of mo
43、nths and years of planning. Nothing happens by chance.If there is an event that every golfer dreams of winning, its the US Masters. So, how would Spieth have felt in 2014 getting so close to winning but coming second? As good as second was, he only wanted to be first. The difference between great sh
44、ots and poor shots at the Masters is only inches. In that 2014 final round, Spieth was standing on the 8th hole with a 2-shot lead, but through a number of small misses he lost it and never recovered it. However, he never stops learning. As a great person once said, “While youre green, youre growing
45、; when youre brown, youre dying.” He stays green. He is always reading, learning, and he understands that the greatest teacher of all is failure.12. Which description is suitable for Jordan Spieth?A. He can control himself properly.B. He likes to share his feelings.C. He is a man of great knowledge.
46、D. He usually uses sayings when speaking.13. What does the third paragraph want to tell about Jordan Spieth?A. He always has a game plan and sticks to it.B. He never does anything until it really happens.C. He usually decides on a club to join in advance.D. He cant bear losing the chance of winning
47、a game.14. How did Jordan Spieth feel in the 2014 Masters?A. Inspired.B. Satisfied.C. Doubtful.D. Curious.15. What is the text mainly about?A. Feelings of losing the US Masters.B. Sports qualities of Jordan Spieth.C. Basic skills of winning a golf game.D. Golfers dreams of joining the Masters.【答案】12
48、. A 13. A 14. A 15. B【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述Jordan Spieth赢了the US Masters比赛,介绍了Jordan Spieth的运动品质。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段“Jordan Spieth has learned to keep himself in check. (Jordan Spieth学会了控制自己)”以及“I noticed a constant calm around him (我注意到他一直很冷静)”和“he was the same and kept his emotions steady and
49、strong (他都是一样保持着稳定而坚强的情绪)”可推知,Jordan Spieth是一个能够很好的控制自己情绪的人。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据文章第三段“He knows which club he is going to drive with on every hole (他知道每一洞用哪根球杆击球)”以及“he has played it through his minds for months. He is the person who makes things happen by planning in advance. (他在脑海里练习了几个月。他是提前计划好即将发
50、生的事情的人)”可推知,本段通过举例,说明了Jordan Spieth是一个有计划并且为之坚持到底的人。故选A项。【14题详解】推理判断题。通过文章最后一段“However, he never stops learning. (然而,他从未停止学习)”以及“He is always reading, learning, and he understands that the greatest teacher of all is failure. (他一直在读书、学习,他明白失败是一切中最伟大的老师)”可推知,打完2014年的比赛后,Jordan Spieth受到了鼓舞。故选A项。15题详解】主
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349381.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
