河北省张家口市2020-2021学年高一英语上学期名校联考(期中)试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 张家口市 2020 2021 学年 英语 上学 名校 联考 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市2020-2021学年高一英语上学期名校联考(期中)试题(含解析)考试说明:1. 本试卷共150分,考试时间120分钟;2. 请将各题答案填在签题卡上。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题.从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关 小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. In a p
2、rinting shop.B. At a bookstore.C. In a library.【答案】B【解析】【原文】M: Id like to buy a copy of Professor Franks book on American culture.W: Im sorry. The book has been out of print for some time now.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man allowed to prepare?A. The sauces.B. The salad.C. The drinks.【答案】C【解析】【原
3、文】W: Thanksgiving is right around the corner! Who usually does the cooking in your family?M: My mother and my two aunts dont let anyone else do anything except for the drinks. That includes all the sauces, salad, and place settings.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the man need to be in his seat?A. No
4、later than 7 : 15 pm.B. No later than 7 :25 pm.C. Anytime before 7 :30 pm.【答案】B【解析】【原文】M: When does the play start? My ticket says 7:30pm.W: Well, thats when it officially starts. They actually check tickets fifteen minutes earlier, and if youre not seated when the lights go down five minutes before
5、 that, they wont let you in.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How does the woman feel about her new teacher?A. She feels nervous.B. She admires him.C. She is dissatisfied.【答案】C【解析】【原文】M: I used to hate math, but Ive done much better since we had that new teacher.W: I dont enjoy the classes with the new teacher.
6、Although hes really good at explaining, he goes too far and makes it all a bit too simple.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. A novel.B. A newspaper.C. A person.【答案】A【解析】【原文】M: I read in the newspaper that the novel you are reading is excellent.W: Yes.Its really worth reading
7、. Ive read a lot of people saying they loved it.M: Yeah, me too, though Ive also read some negative reviews. They say it is just like another novelthat they were no original ideas.W: Really? I didnt know that.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三 个选项中选出最佳选项.并标在试卷的相应位置。听每段对话
8、或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What color jacket will the woman wear?A. Black.B. Blue.C. Green.7. What will the woman do first?A. Go to movie.B. Buy Mary a dress.C. Attend a birthday party.【答案】6. C 7. B【解析】【原文】W: Our house is such a mess.
9、 I can never find anything. Have you seen my blue jacket?M: Sorry, no. Do you want to borrow my sisters black jacket?W: Its too heavy. Its not very cold outside.M: Her green one might be OK. Thats not too heavy.W: Oh, yeah. Thanks.M: Wow, that looks great.Where are you going?W: I will buy Mary a dre
10、ss first.Then well go and see a movie together. Its her birthday.M: That sounds like fun. Have a good time!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 Which night is dessert night?A. Monday.B. Tuesday.C. Wednesday.9. What activities are on Thursday night?A. Some discussions.B. Some lectures.C. Some games.【
11、答案】8. A 9. C【解析】【原文】M: We have a weekly schedule of evening activities, which anyone can attend if they choose. Every Sunday we show a film suitable for the whole family. Monday is dessert night. Our cook prepares a variety of desserts.W: Umm.Id like to be there for that.M: Yes, its great. We get mo
12、re serious towards the middle of the week, during our discussion night on Tuesday.W: Discussion night?M: Yes, we discuss different current events, you know, whats happening that week in the news. And on Wednesday, we have lectures. We invite different experts to talk about local history on nature to
13、pics. Thursday night is totally Different. Thats when we play games.W: That sounds interesting!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Why does the man make the phone call?A. To order some machines.B. To ask for a colored picture.C. To confirm the delivery time.11. What will the woman do this afterno
14、on?A. Fax the man a brochure.B. Work out the agreement.C. Attend a meeting.12. When will the man sign the agreement?A This evening.B. Tomorrow morning.C. Tomorrow noon.【答案】10. A 11. A 12. C【解析】【原文】M: Hi, Judy. Its Peter Kent from ABC Company. Id like to tell you that we have received the machine and
15、 are quite satisfied with it, but we were disappointed that there wasnt much choice of color.W: Sorry to hear that. We will fax you the brochure this afternoon. It shows color pictures of all our models.M: Great.W: Can we expect an order from you?M: Yes, thats why Im calling. I want to order 500 mac
16、hines. I wonder if you can make the delivery by the end of this month.W: OK. We can do that. I will work out the agreement this evening. Would you be free to come over tomorrow morning to sign it?M: Im afraid I cant. Ive got a staff meeting to attend then. Shall we meet at lunchtime?W: Sure, sounds
17、good.Bye for now.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How often does the man travel abroad each year?A. One to three times.B. Four to six times.C. Seven to ten times.14. Which kind of currency does the man carry least of when he travels?A. Euros.B. Pounds.C. American dollars.15. For what does the
18、man usually use the credit cards?A. Taxis.B. Newspapers.C. Meals.16. What contact detail does the man give to the woman?A. His address.B. His email.C. His number.【答案】13. B 14. A 15. C 16. C【解析】【原文】W: Excuse me. My name is Melanie Smith. Im doing a questionnaire. Do you mind answering some questions
19、about traveling?M: OK.W: Thank you. Have you travelled abroad in the last three months?M: Yes.W: How often do you normally travel abroad each year? One to three times, four to six times, seven to ten times?M: I went abroad five times so its four to six times.W: So can I ask you how much you take wit
20、h you in different currencies?M: Yeah, sure.W: What about euros? Do you have 1 to 50, 50 to 200, 200 to 500?M: Oh, I have only about 50 euros.W: And American dollars?M: More than 500.W: When you come back from abroad, do you change the currency back into pounds?M: No, I always keep it.W: Do you use
21、cards or cash when you travel?M: Well, I used the cash for taxis, newspapers and snacks. I used the credit cards to pay for hotels and meals.W: OK, I need to ask you for a few contact details. We dont ask for an address, just an email and a contact telephone number.M: Mmm, Im glad to give you my num
22、ber, but I dont want to give out my email, if you dont mind.W: Thats fine.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How long did the festival last for the last couple of years?A. 5 days.B. 13 days.C. 17 days.18. What is the festival famous for?A. Dance.B. Street music.C. Art exhibitions.19. Where does Ci
23、rcus Romano perform?A. In a tent.B. In a garden.C. In a theater.20. What type of audience is the Mekong Water Activity aimed at?A. Adults.B. Young children.C. The whole family.【答案】17. B 18. B 19. A 20. B【解析】【原文】This year, the Summer Festival is the biggest weve ever seen, so there should be somethin
24、g for everybody. This is the third year theyve run it and the timing is slightly different: for the last couple of years its been around the fifth to seventeenth, but this year theyve put it at the end of the month.The program has theater dance and a large number of art exhibitions, but the thing th
25、e Festival is most famous for its great street music. For todays report though, Im looking at some of the theatrical events that you might like to see; in particular, at this years theme-circuses.There are two circus performances. The first is the Circus Romano. As this is a traveling circus, itll b
26、e performing in a tent, usually put up in a green space. There are no animalsjust very talented clowning. Its really for adult tastes.The second is Circus Electrica at the Studio Theater. Its a showcase for skills in dance and music. An interesting feature of the show is that the performers are so y
27、oungthe youngest is only fourteen. Its a good one for the whole family.Then finally, as its summer, there are some performances presented outdoors, like the famous Mekong Water Activity, performing in the City Gardens this week. Its a must-see for young children.Well, thats all I have time for today
28、.第二部分阅读理解(共两节,满分50分) 第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37.5分)阅读下列短文.从每题所给的A、B. C和D四个选项中,选出最佳选项。AThe city of San Francisco is a wonderful tourist attraction that offers many different things to see and do. The best way for a traveler to get a good look at the city is to take one of the many different tours there.
29、Tour the City on FootWhen touring the city by walking, you arent going to walk much. Whats more, there are far more benefits. This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible. A tour of the city on foot usually focuses on a more localized neighborhood level, which can be
30、 very interesting in a number of different ways.Hit the Waters of San Francisco BayThe Waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century, Touring San Francisco from the water is a completely unique way for you to see this wonderful city.Take a B
31、us TourIf you want to see a wide variety of attractions from all over the city, one of the best things you could do is to book a tour through our company that offers services here. A bus tour of San Francisco is one of the most complete ways to experience the cityTour San Francisco From the AirWhile
32、 it is one of the most expensive ways to see San Francisco, touring the city from the air is one of the most unique and thrilling ways to see the city. Seeing the city from high above allows you to get a full view of the city as tour guides point out attractions from high above. If you do decide to
33、tour San Francisco by air, youll be creating memories that you wont forget forever.We are a travel agency providing high-quality services and discounts. For more information, please click here.21. How should you tour San Francisco to appreciate its buildings?A. By airB. By bus.C. On footD. By boat22
34、. What can we learn about the Waters of San Francisco Bay?A. They have high quality sea water.B. They are explored on a localized level.C. They were not in use until the last century.D. They have helped the city to develop further.23. Which tour cost most?A. Tour San Francisco From the AirB. Hit the
35、 Waters of San Francisco BayC. Tour the City on FootD. Take a Bus Tour【答案】21. C 22. D 23. A【解析】这是一篇说明文。旧金山市是一个极好的旅游胜地,文章推荐了四种游览旧金山市的方式。【21题详解】细节理解题。根据Tour the City on Foot(步行游览这座城市)部分中This kind of tour allows you to see as many buildings of the city as possible. 可知这种旅行方式可以让你看到尽可能多的城市建筑。由此可知,你应该步行游览旧
36、金山来欣赏它的建筑。故选C。【22题详解】细节理解题。根据Hit the Waters of San Francisco Bay部分中The Waters of San Francisco Bay have played an important role in the citys development over the last century, Touring San Francisco from the water is a completely unique way for you to see this wonderful city.可知The Waters of San Fran
37、cisco Bay在上个世纪城市发展中扮演了重要的角色,从水上游览旧金山是一种可以让你看到这个美妙的城市非常独特的方式。由此可知,Waters of San Francisco Bay帮助这个城市进一步发展。故选D。【23题详解】细节理解题。根据Tour San Francisco From the Air部分中While it is one of the most expensive ways to see San Francisco, touring the city from the air is one of the most unique and thrilling ways to
38、see the city.可知虽然这是参观旧金山最昂贵的方式之一,但从空中游览这座城市是最独特和令人兴奋的方式之一。由此可知,Tour San Francisco From the Air的旅游费用最高。故选A。BI went to a small and poor elementary school. I remember the first time a computer showed up in class. It was 5th grade and the computer was an Apple. It was the only computer in my school. Thi
39、s was the 80s and it was a $2600 machine.Before I discovered computers, I took typing class on old typewriters and I was the kid in class that repaired the typewriters. I remember spending hours trying to figure out what each typewriter needed to fix a stuck key. I was also the Audio/Visual geek (狂热
40、的人). This meant I was the only one in the class who can thread (穿过)film onto the projector.Anyway, when this Apple showed up, I immediately opened it. I had to see what was inside. This totally freaked out the teacher but it seemed clear I wasnt going to break it. I quickly learned how to get out of
41、 educational games and write things in BASIC. This was all in 5th grade.I and my 5th grade teacher stayed in touch until her passing. I honestly dont know what Id be doing if she hadnt done something extraordinary. She let my father and me took the Apple home. Id spend the weekend programming, readi
42、ng the massive notebooks. This was a $ 2000+computer in the middle of the 80s the pride of the school and they let me take it home. A year later, I came home from school one day and the family car was gone and there was a Commodore 64 left in its place. My parents had sold the car and bought a Commo
43、dore.Now, I think about this crazy journey. I am standing on the shoulders not only of computer science giants, but also heroes like my parents and my 5th grade teacher. Thanks Mrs. Hill, for introducing me to computers even though you were breaking rules. Thanks, Mom and Dad, for bringing a compute
44、r home even when there wasnt money for one.24. What can we learn about the author from paragraph 2?A. He was a hard-working student.B. His family was too poor to buy him a computer.C. He had already had some skills to operate a computer.D. He was one of the clever ones who could handle a computer.25
45、. What does the underlined phrase freaked out” in paragraph 3 probably mean?A. Frightened.B. Interested.C. Amused.D. Annoyed.26. What was the authors feeling when writing this article?A. Thoughtful.B. Grateful.C. Relaxed.D. Anxious.27. What can be a suitable title for the text?A. Why We Need Compute
46、rsB. How I Learned to Use a ComputerC. How I Got My First ComputerD. Thanks For Giving Me a Computer【答案】24. C 25. A 26. B 27. D【解析】本文为记叙文,讲述了作者五年级时在老师和父母的帮助和支持下学习使用电脑,表达了作者对老师和父母的感激之情。【24题详解】推理判断题。根据文章第二段“Before I discovered computers, I took typing class on old typewriters and I was the kid in clas
47、s that repaired the typewriters. ”(在我发现电脑之前,我参加了用旧打字机打字的课程,并且我是班上那个修理打字机的孩子。)及“This meant I was the only one in the class who can thread film onto the projector.”(这意味着我是班里唯一一个能把胶片放到投影仪上的人。)可以推断,作者之前学过使用和修理打字机,会使用投影仪器,因此推断他具有操作电脑的一些基础知识。故选C项。【25题详解】词句猜测题。根据文章第一段“This was the 80s and it was a $2600 ma
48、chine.”(这是在80年代,是一台2600美元的机器。)及第三段“Anyway, when this Apple showed up, I immediately opened it. I had to see what was inside.”(不管怎样,当这个苹果出现的时候,我立刻打开了它。我得看看里面有什么。)及“This totally freaked out the teacher.”推测,80年代,电脑昂贵,当作者要拆开电脑时,把老师们吓坏了。“freaked out”为“吓坏”的意思。故选A项。【26题详解】推理判断题。根据文章最后一句“Thanks Mrs. Hill, f
49、or introducing me to computers even though you were breaking rules. Thanks, Mom and Dad, for bringing a computer home even when there wasnt money for one.”(谢谢希尔太太,尽管你违反了规则,你还是让我认识了电脑。谢谢,爸爸妈妈,把电脑带回家,即使家里没有钱买电脑。)可知,作者写文章时心里对老师和父母充满感激之情。故选B项。【27题详解】主旨大意题。文章作者通过回忆自己儿时在老师和父母的帮助下学习使用电脑,表达了对老师和父母的感激。“Thank
50、s For Giving Me a Computer”(感谢给我一台电脑)与全文主旨相符,最适合作文章标题。故选D项。CCollette and Scott Stohler have what looks like the dream career. They travel around the world for six months a year and are paid to post photos, videos newsletters and blogs on their website and social media channels.But Collette says, beh
51、ind the scenes Its not as glamorous as you see. Just know that were on the beach only for a moment to take a photo. She says the life of an influencer requires countless hard work and thousands are competing for the same marketing dollars.The number of social media influencers is growing, and the in
52、dustry is evolving rapidly. But only a tiny minority are able to make a living doing so. Philip Trippenbach, head of influencer at marketing firm Edelman says that while the best can command large fees, Those who are merely pretty good, get nothing Collette and Scott earn around $ 200,000 per year.
53、But Scott says, It doesnt just happen. You need to hurry. For every 50 pitches (推销)well only hear a couple of yeses.The couple, previously an engineering manager and an ad producer, had come to the end of a seven month, round-the-world trip. Towards the end of their journey. they realized that their
54、 social media following had been growing, and decided to turn their nomadic (游牧的)lifestyle into a business.Now, they work together with tourist boards, hotel groups and other brands to plan trips that they record and publish on their website and social media accounts. They began by approaching poten
55、tial customer and working out deals for writing, photographing and filming their holidays. Other companies simply ask their products to be featured in photos that they might take. While the customers can decide how many posts are in the deal, the couple gets final say on what they write and what pho
56、tos to publish. The Stohlers say branded posts make up around 25% of their social media feed, and now, while they still pitch for work, the companies also come to them.Collette says, The majority of our time is spent shooting. We rarely have time to kick back on work trips, but sometimes were able t
57、o add a day at the end (on our own expense) to explore.28. What does Collette mean by saying Its not as glamorous as you see?A. The work is glamorous.B. The work is difficult.C. The work is disappointing.D. The work is interesting.29. What can we learn from paragraph 3?A. Only a few can succeed.B. C
58、ollette and Scott earn a lot.C. The majority are doing well.D. The industry is developing slowly.30. How did the couple find they can make a living by traveling?A. They planned to do so.B. They found it by accident.C. They learned it from others.D. They were asked to do so by tourist boards.31. What
59、 is the authors purpose of writing the passage?A. To tell us how to travel with pay.B. To introduce the traveling industry.C. To ask us to follow Collette and Scott Stohler.D. To introduce Collette and Scott Stohler and their dream career.【答案】28. B 29. A 30. B 31. D【解析】本文是说明文。介绍了柯莱特斯托勒(Collette Stoh
60、ler)和斯科特斯托勒(Scott Stohler)这对“网红”拥有令很多人梦寐以求的职业-他们以旅游为生。【28题详解】细节理解题。由第二段“Just know that were on the beach only for a moment to take a photo. She says the life of an influencer requires countless hard work and thousands are competing for the same marketing dollars.”Collette说她们为了拍一张照片只在沙滩上待一会,还说了一个“网络红
61、人”的生活需要无数辛苦的工作,很多人都在竞争同样的营销资金。由此可知,这样的工作很辛苦,竞争性大,旅游很多时候只是为了拍照,不能享受风景,故选 B。【29题详解】推理判断题。根据第三段“The number of social media influencers is growing, and the industry is evolving rapidly. But only a tiny minority are able to make a living doing so.”网络红人的数量在增加,这个产业迅速发展,但是只有很小一部分人能以此为生,由此可知,能成功的网络红人还是少数,故选
62、A。30题详解】 推理判断题。由第四段“Towards the end of their journey, they realized that their social media following had been growing, and decided to turn their nomadic lifestyle into a business.”在他们的旅行快结束时,他们意识到他们社交媒体上的追随者一直在增加,然后他们就决定把他们游牧的生活方式变成商业。由此可知,这对夫妻决定靠旅游为生的这个决定是很偶然的,故选 B。【31题详解】推理判断题。纵览全文,根据第一段Collette
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349387.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
九年级上册语文:01沁园春.pptx
