河北省张家口市宣化区宣化第一中学2021届高三英语上学期10月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 张家口市 宣化 第一 中学 2021 届高三 英语 上学 10 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省张家口市宣化区宣化第一中学2021届高三英语上学期10月月考试题(含解析)一、阅读理解(本大题共10小题,共25.0分)AI was ever bullied badly when I was in high school. One kid in particular would try to make me feel worse in every way he knew. For example, he would throw stuff at me constantly, hit me on the head, punch(殴打)me, call me ugly and stupid
2、, make fun of me and, of course tell me he would beat me up if I ever fought back. It was like his daily mission.And it was my daily mission to just get through the day. What could I say? It made my world very small because that was my main focus-just surviving. Everything else fell by the wayside.
3、Unfortunately, that included any form of social life. So not only was my world tiny, but it was very lonely.Looking back to that time, which was about 11 years ago, my biggest mistake was not bringing anyone into that world of mine. I was too proud (and embarrassed) to get help. I would rather not f
4、ace the fact that I needed help because in my mind, that would mean that the bully won. It would also mean that I was weak.Let me just say this: bullying someone is a weak choice. The only reason why they come after you is that they think you wont do anything about it. Does that make anyone strong?
5、Absolutely not. Be stronger-ask a parent, a teacher or a friend for help. Simply admit that you are struggling and need help.You can put it like this, Somebody who is weak and trying to build himself or herself up has chosen to do that by putting me down. The only reason why they are doing that is t
6、hat I am nice and I havent done anything about it yet. Well I am through putting up with this. I have basic human rights that they are trying to take away to feel better and that is just not OK. How do I handle this? I dont want the pain cycle to continue and I dont want to become someone I dont wan
7、t to be.1. What did the author do when he was bullied?A. He just hoped that he could survive the day.B. He fell by the wayside.C. He called for help immediately.D. He fought back bravely.2. The author suggests _ to fight bullies.A. getting used to the pain as soon as possibleB. keeping it a secret i
8、nside and reducing your social lifeC. looking for help from parents, teachers or friendsD. promoting the understanding of basic human rights3. The author probably wrote this article to _ .A. admit that he had been treated badly at schoolB. describe how he got rid of his weakC. show how grateful he w
9、as to those who helped hitD. share his experience and ideas on dealing with bullies【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇夹叙夹议文 , 作者结合自己被欺凌的经历来分享他在处理欺凌问题上的经验和想法。【1题详解】细节理解题。根据第二段第一句“And it was my daily mission to just get through the day. What could I say? It made my world very small because that was my main fo
10、cus-just surviving. (我每天的任务就是撑过这一天。我能说什么呢?它让我的世界变得很小,因为那是我的主要关注点熬过来).”可知,当被欺负时,作者他只是希望他能熬过来。故选A。【2题详解】细节理解题。根据第四段最后两句 “Be stronger-ask a parent, a teacher or a friend for help. Simply admit that you are struggling and need help(要坚强向父母、老师或朋友寻求帮助。坦白承认你正在挣扎并且需要帮助).”可知,作者建议从父母、老师或朋友那里寻求帮助来对抗恶霸。故选C。【3题详解
11、】推理判断题。根据第一段第一、二句“I was ever bullied badly when I was in high school. One kid in particular would try to make me feel worse in every way he knew(我在高中的时候被欺负得很厉害。有个孩子特别喜欢用他知道的各种方式让我感觉更糟).”以及下文介绍的对抗欺凌的经验和方法可知,作者写这篇文章来分享自己被欺凌的经历以及在处理欺凌问题上的经验和想法。故选D。BA robot called Bina48 has successfully taken a course
12、in the philosophy of love at Notre Dame de Namur University (NDNU), in California.According to course instructor William Barry, associate professor at NDNU, Bina48 is the worlds first socially advanced robot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.” The robot took part in cl
13、ass discussions, gave a presentation with a student partner and participated in a debate with students from another institution.Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker in Barrys classes for several years. One day when addressing Barrys class, Bina48 expressed a desire to go to
14、college, a desire that Barry and his students enthusiastically supported. Rather than enroll Bina48 in his Robot Ethics: Philosophy of Emerging Technologies course, Barry suggested that Bina48 should take his course Philosophy of Love instead. Love is a concept Bina48 doesnt understand, said Barry.
15、Therefore the challenge would be for Barry and his students to teach Bina48 what love is.“Some interesting things happened in the class,” said Barry. He said that his students thought it would be straightforward to teach Bina48 about love, which, after all, is “fairly simple its a feeling,” said Bar
16、ry. But the reality was different. Bina48 ended up learning “31 different versions of love,” said Barry, highlighting some of the challenges humans may face when working with artificial intelligence in future.Bina48 participated in class discussions via Skype and also took part in a class debate abo
17、ut love and conflict with students from West Point. Bina48s contribution to the debate was filmed and posted on YouTube. It was judged that Bina48 and NDNU classmates were the winners of this debate.In the next decade, Barry hopes Bina48 might become complex enough to teach a class, though he says h
18、e foresees robots being used to better the teaching and learning experience, rather than replacing instructors completely.4. What was Bina48s performance like in class?A. Far-reaching.B. Insignificant.C. Extraordinary.D. Unattractive.5. What does the underlined word “addressing” in paragraph 3 proba
19、bly mean?A. Dealing with.B. Giving a speech to.C. Consulting with.D. Sending a letter to.6 What can we learn from the passage?A. Artificial intelligence may somehow be superior to man.B. It was quite tough for Bina48 to learn about love.C. It was interesting for Bina48 to learn about love.D. Humans
20、can launch a challenge to artificial intelligence.7. What does Barry think of the future development of Bina48?A. It will surely be able to serve as a teacher.B. It will completely take the place of instructors.C. It will be able to promote learning and teaching.D. It will be smart enough to control
21、 human beings.【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】这是一篇说明文。文章介绍了机器人Bina48成功地完成爱的哲学这门课程。【4题详解】推理判断题。答案定位在第二段Bina48 is the worlds first socially advanced robot to complete a college course, a feat he described as “remarkable.” The robot took part in class discussions, gave a presentation with a student partner
22、and participated in a debate with students from another institution.可知Bina48在课堂上参与讨论,与伙伴一起做报告,参与辩论,被描绘成为“卓越的”。因此推断出它的表现是非凡的。A. Far-reaching. 深远的;B. Insignificant. 无关紧要的;C. Extraordinary. 非凡的; D. Unattractive. 不吸引人注意的,故选C。【5题详解】词义猜测题。根据上文Before becoming a student, Bina48 appeared as a guest speaker i
23、n Barrys classes for several years.可知在成为一名学生之前,Bina48在Barry的课堂上担任客座演讲者好几年。因此推断出他经常进行演讲,故划线句句意是:一天当Bina48在Barry的课堂上演讲时,他表达了想要上大学的愿望,Barry和他的学生热情地支持他的这个愿望。故划线 词词义与B项“进行演讲”意义相近,故选B。【6题详解】推理判断题。答案定位在第四段Bina48 ended up learning “31 different versions of love,” said Barry, highlighting some of the challen
24、ges humans may face when working with artificial intelligence in future.可知Bina48最终学习了31种不同版本的爱,强调了人类未来可能会面临人工智能的挑战。因此推断出人工智能或许在某种程度上比人类高级,故选A。【7题详解】推理判断题。答案定位在最后一段,可知Barry认为未来Bina48可能会变得足够复杂,可以教授课程,他预计机器人将被更好地用于教学和学习体验,而不是完全取代教师。因此推断出他认为Bina48在未来能够促进学习和教学,故选C。CWhen Carson Palmer, a professional Amer
25、ican football player, hurt his arm a few years ago, he took a week off from throwing the football. But in his head, Palme practiced every day. The following weekend, Palmer had the best game of his life.For more than a century, scientists have been trying to understand how this mental training works
26、. In the 1930s, researchers proved by experiment that when youre imagining an action, your brain sends signals to your muscles which are too weak to tighten the muscles but might help train the body to perform. In other words, mental practice might create a pattern in your head, like an inner how-to
27、 guide for a particular skill.Sports psychologists have conducted hundreds of studies comparing imagined and physical practice for actions. On the whole, the research shows that mental training works. A 2012 study, for example, compared 32 amateur golfers who practiced hitting the balls to another 3
28、2 who merely held a golf club in their hands and visualized (想象) their swings.Under the same training rules, both groups improved their skills by getting the ball about 4 inches closer to the hole.Visualization has advantages over the real thing: You can do it anywhere, even when injured. It is safe
29、 a major plus for high-risk performers such as gymnasts and surgeons. And you can practice for longer periods of time because youre not restricted by physical tiredness. Thats not to say its easy. “Weve had Olympic-level athletes sitting in our lab, visualizing the movements for two hours,” says Tad
30、hg Macintyre, a sports psychologist at the University of Limerick in Ireland. “When were done, theyre absolutely tired.”It doesnt work for everyone, though. “If youre a novice, the effect can be harmful,” warns Macintyre. “If youre trying to visualize a free throw, and you dont even know the proper
31、movement, then youre probably going to mentally practice the wrong skill.”8. The author introduces the topic of the text by_ .A. giving an exampleB. presenting an argumentC. explaining a phenomenonD. making an assumption9. What happens when one is visualizing an action?A. A special skill is quickly
32、acquired.B. A certain model is formed in the headC. The muscles grow increasingly tense.D. The brain sends strong messages to the body.10. What is the main idea of the text?A. Athletes are likely to win games through imagined practice.B. Practicing a skill properly in mind can produce intended effec
33、t.C. Practice whether mental or physical has its own characteristics.D. Scientists have found a sale way for athletes to practice their skills.【答案】8. A 9. B 10. B【解析】本文是说明文。文章举出美国职业橄榄球运动员Carson Palmer因手臂受伤后,他用心理训练练习打球, 结果比赛表现很出色的例子。运动心理学家们对此进行研究,认为通过合适的大脑训练,可以让我们的大脑产生一定的模式,会影响到我们身体运动的技能,从而达到想要的训练结果。
34、【8题详解】推理判断题。文章第一段中,讲述了美国职业橄榄球运动员Carson Palmer因手臂受伤,停止了一个星期运动,但在他的脑子里,他每天都在进行想象练习。结果一个星期后,他比赛非常出色。文章是通过Carson Palmer的例子来引起将要论述的话题。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中In other words, mental practice might create a pattern in your head, like an inner how-to guide for a particular skill.(换句话说,心理练习可能会在你的头脑中形成一种模式,就像一
35、种特定技能的内在指导)可知,当人们在大脑中想象一个动作时,我们就会在脑海中产生某种模式。故选B项。【10题详解】主旨大意题。文章第一段举出职业橄榄球运动员Carson Palmer手臂受伤后,他想象练习打球, 结果比赛表现很出色的例子;第三段中的On the whole, the research shows that mental training works.(总的来说,研究表明心理训练是有效的)可知,本文主要说明了在头脑中适当地练习一项技能可以产生预期的效果。故选B项。二、阅读七选五(本大题共5小题,共10.0分)Not every parent looks forward to the
36、 day when their child goes off to school .In fact, some parents are not sending their children to school at all. Instead, they are choosing to teach their children at home._11_In the U. S. only about three percent of children are homeschooled._12_One reason is that some parents do not feel their chi
37、ldren are safe in school because of bullying and a growing trend of police in school. Other parents want their childrens education to be based on their religion or moral belief. _13_Homeschooling is also seen as a choice for families that live in rural areas, and families that travel, like actors._1
38、4_And homeschooling allows parents to customized (定制) lessons based on their childrens needs. Families can purchase textbooks to use or create their own materials. Some worry that homeschooling means students will not have opportunities to socialize, so some families have created the activities that
39、 would normally happen in school like field trips and proms(高中舞会).Being homeschooled does not mean a student cannot go to college. _15_ It is important, however, for parents and students to create a portfolio (作品集)to show what they have learned.A. They will go to college.B. This is called homeschool
40、ing.C. there are various homeschool regulations.D. Most colleges accept homeschooled stadents.E. There are many different ways to homeschool.F. Yet other parents dont think school teaching is good enough.G. There are many reasons why some parents choose to homeschool.【答案】11. B 12. G 13. F 14. E 15.
41、D【解析】本文是一篇说明文,现在美国有部分家长不把孩子送到学校接受教育,而是选择在家里自己教育孩子,文章分析了人们选择“homeschooling”的原因以及进行“homeschooling”的不同方法。【11题详解】横线前一句“Instead, they are choosing to teach their children at home.”告诉我们部分家长选择在家里自己教育孩子,这种教育行为被称为“homeschooling”,B项“This is called homeschooling.”符合上下文语境,故B项正确。12题详解】根据后句“One reason is that som
42、e parents do.;Other parents want their childrens education”可知本段介绍是父母亲选择homeschooling的不同原因。G项“There are many reasons why some parents choose to homeschool.”是本段的中心思想,故G项正确。【13题详解】任何事情不都是所有人都认同的,也有人对“Homeschooling”持反对意见。根据横线后句“Homeschooling is also seen as a choice for families that live in rural areas
43、, and families that travel, like actors.”可知“Homeschooling”被偏远地区的人们用来教育孩子。这些人是没有办法才“Homeschooling”,实际上他们并认为“Homeschooling”是好的教育方式。故F项符合上下文语境。【14题详解】本句是中心思想句,根据本段内容可知,人们可以自己为孩子定制教学内容,也可以购买教科书,也可以自己编写教学材料来教育孩子。说明本段主要说明homeschool的不同方法。E项“There are many different ways to homeschool.”符合中心思想,故E项正确。【15题详解】横
44、线前句“Being homeschooled does not mean a student cannot go to college.”告诉我们接受“homeschooling”并不意味着不能上大学。也就是说这样的学生也可以读上学,D项“Most colleges accept homeschooled students”与前句语意相连。故D项正确。三、完形填空(本大题共20小题,共30.0分)I was really nervous this year because I was in a new class. It _16_ me that I didnt know anyone in
45、the class. But _17_I didnt know anyone, I had the _18_to do something I love- people watching.The girl sitting behind me was always laughing and talking happily. She was one of the very few people who made any_19_ to acknowledge me.At the end of the year, we were_20_ to do a big open-ended project w
46、here the_21_were basically to read something, then watch something related to it, and then _22_ a presentation based on what we learned.On the presentation day, that girl_23_ in front of the class, and told everyone how she had read about eating disorders, because she herself had_24_with one. As it
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349678.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
