山东省邹平市长山中学2021届高三英语上学期九月开学检测试题(特长班含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 邹平 市长 中学 2021 届高三 英语 上学 九月 开学 检测 试题 特长 解析
- 资源描述:
-
1、邹平市长山中学2021届高三上学期九月开学检测英语试题(时间:90分钟 满分 100)I单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)1. Though there are some differences between British English and America English, people in the two countries have little difficulty _each other.A. to understandB. with understandingC. understandingD. to be understood【答案】C【解析】【详解】考查非
2、谓语动词。句意:虽然英国英语和美国英语之间有一些差异,但这两个国家的人们理解彼此几乎没有困难。表示“做某事有困难”短语为have difficulty (in) doing sth.,应用动名词作宾语。故选C。2. His excellent educational background_him for the job.A. encouragesB. promisesC. qualifiesD. leads【答案】C【解析】【分析】【详解】考查动词辨析。句意:他良好的教育背景使他能胜任这项工作。A.encourages鼓励; B.promises许诺; C.qualifies具备资格; D.l
3、eads带领。根据前后文可知,良好的教育让他能胜任工作。故选C。【点睛】3. The_situation of the chess game really_every member in the game-watchingroom.A. confused; confusedB. confused, confusesC. confusing; has been confusedD. confusing; confused【答案】D【解析】【分析】【详解】考查ing形式形容词和时态。句意:国际象棋令人困惑的局面真的让观赛室里的每一个人都困惑了。第一空表示situation的特征,用ing形式形容词
4、,修饰物;第二空是谓语动词,主语是situation,题干中缺少谓语动词,根据句意用一般过去时,故填confused。故选D。【点睛】4. He_to help us, but in fact his coming _our difficulty.A. managed; would addB. attempted; would add up toC. attempted;would add toD. managed;would add up to【答案】C【解析】【详解】考查动词和动词短语辨析。句意:他试图帮助我们,但事实上他的到来会增加我们的困难。第一空,manage to do 表示“经过
5、努力成功地做成某事”,attempt to do sth.表示“努力做某事”,但是结果不一定成功。结合后文可知他尝试帮助我们,但是实际上没有帮上什么忙,故此处应用attempt,排除A、D选项;第二空,表示“增加”短语为add to,add up to 表示“加起来,总计”,此处指增加困难,应用add to。故选C。5. The sudden fire caused a in the cinema and the crowd all ran away in all directions.A. riskB. panicC. surveyD. surprise【答案】B【解析】【详解】考查名词词义
6、辨析。句意:突发的大火在电影院引起了恐慌,人们向四面八方跑去。A .risk风险;B. panic恐慌;C. survey调查;D. surprise惊讶。突发的火灾使人们感到恐慌,从而逃离现场,因此使用panic正确。故选B项。6. My washing machine _this week, so I have to wash my clothes by hand.A. was repairedB. is repairedC. is being repairedD. has been repaired【答案】C【解析】考查时态。句意:这周我的洗衣机正在修,所以我不得不手洗衣服。根据后句so
7、 I have to wash my clothes by hand.可知,洗衣机正在修,故用现在进行时态的被动语态。故选C。点睛:本题考查时态。分析选项可以知道,4个选项都用了被动语态,本题考查的其实是不同的时态。选项A是过去时;选项B是一般现在时的被动;选项C是现在进行时;选项D是现在完成时。再结合语境进行分析,最终判断出最佳答案。7. Jenny was very sad over the loss of the photos she had shot in Canada, _ this was a memory she especially treasured.A. asB. ifC.
8、 whenD. where【答案】A【解析】【分析】【详解】考查连词辨析。句意:珍妮对失去她在加拿大拍摄的照片感到非常悲伤,因为这是她特别珍视的记忆。as引导原因状语从句,表示“由于”;if“如果”;when“当时候”;where“在哪里”。根据句意,前后文是因果关系,故选A。【点睛】8. We shouldnt take _ for granted that we still have a lot of time before the Entrance Examination.A. thisB. thatC. itD. such【答案】C【解析】【详解】考查固定句型。句意:我们不应该想当然地
9、认为在高考前我们还有很多时间。take it for granted that认为理所当然,该句型是固定句型,其中it是形式宾语,真正的宾语是后面that引导的从句,故选C。9. She knows that as a secretary she must be pleasant and helpful no matter how busy she is or what kind of _she may be in.A. moodB. mindC. formD. thought【答案】A【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:她知道,作为一个秘书,她必须是愉快的和有帮助的,无论多么忙碌,无论她
10、是什么样的心情。A. mood心情;B. mind心灵;C. form形式;D. thought想法。bein a . mood处于心情/情绪下。故选A。10. _ with the size of the whole earth,the biggest ocean does not seem big at all.A. CompareB. When comparingC. ComparingD. When compared【答案】D【解析】【详解】考查状语从句的省略和非谓语动词。句意:当最大的海洋和整个地球相比时,最大的海洋似乎一点也不大了。当状语从句的主语与主句的主语一致,且状语从句中有系
11、动词be的时候,可以把状语从句的主语和be动词一起省略。如果状语从句中有it is的时候,it is 也可以省略。本句实际上在when后面省略了the biggest ocean is,因为该短语就是后面句子的主语,所以把the biggest ocean is省略了。根据句意the biggest ocean 和比较是被动关系,用过去分词。故选D。11. The young girl looks a little shy because she doesnt get used to _ in public.A. praisingB. being praisedC. be praisedD.
12、praise【答案】B【解析】分析】【详解】考查非谓语动词。句意:这个小女孩看起来有点害羞,因为她不习惯在公共场合被表扬。get used to.“习惯于”,to是介词,接动名词作宾语,且praise与逻辑主语girl是被动关系,用动名词的被动式,故选B。【点睛】12. Learning another language is like stepping out of a door, _I can look back and see more clearly my own language.A. By whichB. through whichC. whichD. on which【答案】B【
13、解析】【分析】【详解】考查定语从句和介词辨析。句意:学习另外一种语言就好像跨出了一扇房门,通过它,我可以回顾并且更加清楚地明白自己的语言。分析可知,空格处引导定语从句,根据句意可知,通过这扇门,先行词door做through“通过”的宾语,指物,用冠词代词which,by表示方式,on“在上面”不符合句意,故选B。【点睛】13. Helen always helps her mother even though going to school _ most of her day.A. takes upB. makes upC. saves upD. puts up【答案】A【解析】【分析】【详
14、解】考查动词短语辨析。句意:海伦总是帮助她母亲,即使上学占了她一天的大部分时间。A占时间(地方),从事;B组成,化妆,弥补;C储蓄;D举起,张贴。根据句意可知此处是指“占时间”,答案选A。14. You shouldnt apply _the company_the position.A. to,forB. for, toC. in, forD. with, for【答案】A【解析】【分析】【详解】考查介词辨析。句意:你不应该向公司申请这个职位。apply to sb. for sth“向某人申请某物”,故选A。【点睛】15. When I entered the room, I saw a
15、man_on the floor, _with a rope.A. lying; tying upB. lie; tie upC. lying; tied upD. lied; tied up【答案】C【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:当我进入房间,我看见一个人躺在地板上,被一根绳子捆着。第一个空考查的是固定搭配see sbdoing sth看到某人正在做某事,这里指的是:看见一个人正躺在地板上,故此处用现在分词lying,故排除B、D项;第二个空在句中作方式状语,由于动词短语tie up“捆绑”与其逻辑主语a man是被动关系,用过去分词,故选C。【点睛】II完形填空(共20小题
16、,每小题1分,满分20分)She seemed so small as she muscled her way through the crowd of boys on the playground. I watched _16_ as she ran circles around the other kids. She managed to shoot jump shots just _17_ their heads and into the net. The boys always _18_ to stop her _19_ no one could. I noticed that she
17、 _20_ practice shooting over and over again, sometimes until dark.One day I asked her why she practiced so much. She looked directly in my eyes and without a moment of _21_ she said, “I want to go to _22_. The only way I can go is to get a scholarship by playing basketball. I am going to play colleg
18、e basketball. I want to be the _23_ . My Daddy told me if the dream is big enough, the facts dont _24_ .”I watched her growing up. One day in her senior year, I saw her sitting in the grass, head _25_ in her arms. I walked to her and quietly asked what was wrong. “Oh, _26_ .” came a soft reply. “I a
19、m just too _27_ .” The coach told her that at 55” she would probably never get to play for a top ranked team _28_ offered a scholarshipso she should stop dreaming about college. She was _29_ and I felt my own throat tighten as I _30_ her disappointment. A moment later, she _31_ her head from her han
20、ds and told me that her father said those _32_ were wrong. They just did not understand the _33_ of a dream. He told her that if she really wanted to live her dream, nothing could stop her except one thing her own _34_ . He told her again, “If the dream is big enough, the facts dont count.”Eventuall
21、y, she succeeded. She was indeed offered a scholarship and got the college education that she had dreamed of and worked _35_ for all those years.Its true: If the dream is big enough, the facts dont count.16. A. in anxietyB. in wonderC. in doubtD. in sympathy17. A. aboveB. throughC. onD. over18. A. a
22、ppealedB. managedC. failedD. competed19. A. butB. moreoverC. howeverD. nevertheless20. A. couldB. wouldC. mightD. should21. A. silenceB. hesitationC. sadnessD. sympathy22. A. collegeB. teamC. matchD. tournament23. A. capableB. skillfulC. bestD. fortunate24. A. countB. doC. workD. help25. A. buryingB
23、. to be buriedC. buriedD. to bury26. A. anythingB. somethingC. nothingD. everything27. A. shortB. thinC. weakD. small28. A. much moreB. much lessC. much betterD. much worse29. A. ashamedB. heartbrokenC. confusedD. terrified30. A. witnessedB. recognizedC. sensedD. analyzed31. A. liftedB. noddedC. sho
24、okD. bowed32. A. playersB. wordsC. statementsD. coaches33. A. energyB. powerC. forceD. strength34. A. desireB. attitudeC. characterD. conscience35. A. atB. inC. towardsD. on【答案】16. B 17. D 18. D 19. A 20. B 21. B 22. A 23. C 24. A 25. C 26. C 27. A 28. B 29. B 30. C 31. A 32. D 33. B 34. B 35. C【解析】
25、本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个女孩子虽然个子矮,但是在父亲的鼓励下,不断努力最终实现了上大学的梦想的感人故事。【16题详解】考查介词短语辨析。句意:我看到她在其他孩子旁边兜来转去时感到十分惊奇。A. in anxiety焦虑地; B. in wonder惊讶地; C. in doubt怀疑地;D. in sympathy同情地。她那么小,但却穿梭在一群男孩子中,使我很惊讶。故选B项。【17题详解】考查介词词义辨析。句意:她总是设法跳起投篮,球恰好越过那些孩子头顶飞入篮筐。A. above在之上; B. through穿过;C. on在表面;D. over在之上。她个子小,因此跳起来投篮时
26、刚好越过男孩子们的头顶。 above 通常表示空间很高、距离很远的感觉,这里的篮球刚好从孩子们的头顶飞过,体现她的个子小,因此使用 over。故选D项。【18题详解】考查动词词义辨析。句意:那些男孩总是拼命地阻止她,但没有人可以做得到。A. appealed吸引,呼吁;B. managed设法做;C. failed失败;D. competed竞争。男孩儿们争着去阻拦她。故选D项。【19题详解】考查副词词义辨析。句意:那些男孩总是拼命地阻止她,但没有人可以做得到。A. but但是,然而;B. moreover此外; C. however然而; D. nevertheless尽管如此,然而。男孩子
27、们争着去阻止她投篮,没有人能够阻止她,因此空格前后为转折关系,空格后面没有逗号,不能使用however和nevertheless。故选A项。【20题详解】考查情态动词词义辨析。句意:我注意到她经常一遍遍地练习投篮,有时会练习到天黑。A. could能够; B. would将会,想要,希望,愿意,喜欢;C. might可能,可以; D. should应该。would do可以表示过去经常做某事,她为了心中的目标,所以经常在做练习。故选B项。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:她直视着我的眼睛,毫不犹豫地说。A. silence沉默;B. hesitation犹豫; C. sadness悲伤 ;
28、D. sympathy同情。后文提到了她的梦想,她在为此努力地练习着,因此在回答我的提问时,她毫不犹豫的告诉我。故选B项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:我想上大学。A. college大学 ;B. team团队 ;C. match 比赛;D. tournament锦标赛。college在下一个句子中出现了,这是同词复现。故选A项。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:我想成为最棒的球员。A. capable有能力的; B. skillful灵巧的; C. best最优秀的; D. fortunate幸运的。由她所说的话可知,她有坚定的梦想,因此她要做最棒的球员。故选C项。【24题详解
29、】考查动词词义辨析。句意:我爸爸告诉我说,“心中有目标,风雨不折腰”。A. count数数,有意义,(某个因素)有影响;B. do做;C. work工作;D. help帮助。count这个词在后文出现了,这是同词复现。该句话是父亲在鼓励女儿勇往直前。故选A项。【25题详解】考查过去分词。句意:高中那会儿的某一天,我看见她坐在草地上,头埋在臂弯里。由我与她的对话可知,她情绪低落,头埋在臂弯中。此处使用过去分词buried表示她的状态。故选C项。【26题详解】考查不定代词词义辨析。句意:她轻声回答,“哦,没什么”。A. anything 任何事情;B. something某些事情;C. nothi
30、ng没有什么;D. everything每件事。她柔和地回答着我的提问,看得出她并没有把教练说的话太过于放在心上。故选C项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:只是我太矮了。A. short矮的; B. thin瘦的; C. weak虚弱的; D. small小的。由教练告诉她的话可知,她是在说自己太矮了,文中开头有small这个词。故选A项。【28题详解】考查短语辨析。句意:原来教练告诉她,以五英尺五英寸的身材,她几乎是没有机会到一流的球队去打球的更不用说会获得奖学金了所以她应该放弃想上大学的梦想。A. much more 更多;B. much less更不用说,更少;C. much b
31、etter 更好;D. much worse更糟。前文提到,她上大学的唯一途径是通过打篮球获得奖学金,但是教练说她个子不高,不仅没有机会到一流的球队去打球,因此“更不用说”获得奖学金的事了。故选B项。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:她很伤心,我也觉得自己的喉咙发紧,因为我感觉到了她的失望。A. ashamed惭愧的;B. heartbroken伤心的; C. confused困惑的;D. terrified恐惧的。教练说的话会让她感到伤心。故选B项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:她很伤心,我也觉得自己的喉咙发紧,因为我感觉到了她的失望。A. witnessed目击; B. re
32、cognized认出;C. sensed感觉到;D. analyzed分析。“我”的喉咙发紧,说明“我”感受到了她的伤心和失望。故选C项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:她从臂弯里抬起头,告诉我,她爸爸说那些教练错了。A. lifted举起,抬起; B. nodded点头; C. shook摇头; D. bowed鞠躬。前文说到,她的头埋在臂弯里,与其相对,这时她抬起头来。故选A项。【32题详解】考查名词词义辨析。句意:她从臂弯里抬起头,告诉我,她爸爸说那些教练错了。A. players球员; B. words话语;C. statements陈述; D. coaches教练。爸爸告诉她那
33、些教练错了,coach这个词在前文出现了。故选D项。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:他们根本不懂得梦想的力量。A. energy精力; B. power 力量;C. force强迫;D. strength力量。父亲以前就告诉她,“心中有目标,风雨不折腰”,因此梦想的力量是很强大的,后文提到她最终获得成功,也看得出梦想的力量。故选B项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:他告诉她,如果真的想要实现梦想,除了她自己的态度之外,没有什么东西能阻止她。A. desire期望;B. attitude态度;C. character性格; D. conscience良心。父亲对女儿所说的话语,即是面
34、对逆境她应该有的态度,使她走向成功。故选B项。【35题详解】考查介词词义辨析。句意:她真的获得了奖学金,她将接受她曾梦想并为之奋斗多年的大学教育。A. at 在(某处),在(学习或工作地点),在(某时间或时刻);B. in在里面;C. towards 朝向;D. on在表面。work towards the college education:朝梦想的大学教育努力前进,这是她最初的目标,最终得以实现。故选C项。III阅读理解(共20小题,每题2分,满分40分)ACROSS COUNTRYName: Frederick Created: 04/16/2009Im a 33-year-old ma
35、n riding the TransAmerica Trail west-to-east starting on May 18th of 2009 from Astoria, Oregon. I would like to ride about 90 miles per day and end up in Virginia in about 50 days. I will be riding self-supported and mostly camping and cooking under the stars with a few stays in motels along the way
36、. Anyone is welcome to join me.Name: Edmund Created: 03/30/2009TransAmerica, west to east. My son (21) and I (52) are going to ride cross-country from 06/02/09 to 07/27/09 with a 30-foot recreational vehicle. Until a few days ago, we had a driver who was going to join us the last part of each day. O
37、ur plan is to take turns driving, so were looking for two more companions(同伴) to join us for all or part of the trip. Well spend nights in campgrounds and ride about 70 miles per day.Name: Willard Created: 03/20/2009Im planning on riding the TransAmerica Trail from west to east on or about May 15th
38、2009 from Astoria, Oregon. I would like to ride 85 to 100 miles per day and end up in Virginia 43 to 50 days later. Rest every 7-8 days. Traveling self-supported. Planning to camp with staying in motels when necessary. Im an engineer. If interested, email me.Name: Caspian Created: 01/02/2009Lets rid
39、e together! 32-year-old, looking forward to three months of trip. Cycling across the country along the TransAmerica Trail from east to west. Im going to start in Maine and end in San Francisco. Traveling self-supported, depending mostly on camping and cooking. Planning to ride 50-60 miles a day. Loo
40、king at May 1 as a start date.36. What is the purpose of the people in the passage?A. To discuss a sports game.B. To look for cycling partnersC. To develop camping skills.D. To share traveling experience.37. Which of the following might travel together?A. Frederick and Willard.B. Caspian and Edmund.
41、C. Edmund and Frederick.D. Willard and Caspian .38. According to the passage, the TransAmerica Trail is most probably .A. an American cycling organizationB. a type of touring bicycleC. a bicycle route across AmericaD. a youth bicycle competition39. How many people does Edmund want in his traveling g
42、roup?A. Three.B. Four.C. . Six.D. Five40. Caspian planned to arrive in San Francisco around .A. July 1B. October 1C. September 1D. August 1【答案】36. B 37. A 38. C 39. D 40. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个寻找骑行伙伴人的情况,介绍了他们的年龄、出发地、每天骑行速度等信息。【36题详解】推理判断题。根据第一段中Anyone is welcome to join me.(欢迎任何人加入我的行列。);第二段中Well s
43、pend nights in campgrounds and ride about 70 miles per day. (我们会在露营地过夜,每天骑大约70英里。);第三段中If interested, email me.(如果有兴趣,请发邮件给我。)以及最后一段中Lets ride together!(让我们一起骑行吧!)结合文章主要介绍了四个寻找骑行伙伴人的情况,介绍了他们的年龄、出发地、每天骑行速度等信息。由此可推知,文章中人物的目的是寻找骑自行车的伙伴。故选B。【37题详解】细节理解题。根据第一段Im a 33-year-old man riding the TransAmerica
44、Trail west-to-east starting on May 18th of 2009 from Astoria, Oregon. I would like to ride about 90 miles per day and end up in Virginia in about 50 days. I will be riding self-supported and mostly camping and cooking under the stars with a few stays in motels along the way.( 我是一名33岁的男子,2009年5月18日,我
45、从俄勒冈州的阿斯托里亚出发,踏上了由西到东的泛美小道。我想每天骑行90英里,在50天内到达弗吉尼亚。我将自食其力,大部分时间是在野外露营,在星空下做饭,沿途也会住一些汽车旅馆)以及第三段中Im planning on riding the TransAmerica Trail from west to east on or about May 15th 2009 from Astoria, Oregon. I would like to ride 85 to 100 miles per day and end up in Virginia 43 to 50 days later. Rest e
46、very 7-8 days. Traveling self-supported. Planning to camp with staying in motels when necessary.(我计划在2009年5月15日左右从俄勒冈州的阿斯托里亚沿着横贯美国的小道从西到东骑行。我想每天骑85到100英里43到50天后到达弗吉尼亚。每7-8天休息一次。自食其力骑行。计划野营,必要时住在汽车旅馆)可知Frederick 和Willard的出发时间、出发地、速度都相似,他们也都计划野营和住汽车旅馆,由此可知,Frederick 和Willard可能一起骑行。故选A。【38题详解】推理判断题。根据第
47、一段中Im a 33-year-old man riding the TransAmerica Trail west-to-east starting on May 18th of 2009 from Astoria, Oregon.(我是一名33岁的男子,2009年5月18日,我从俄勒冈州的阿斯托里亚出发,踏上了自西到东的TransAmerica Trail);第三段中Im planning on riding the TransAmerica Trail from west to east on or about May 15th 2009 from Astoria, Oregon.(我计
48、划在2009年5月15日左右从俄勒冈州的阿斯托里亚沿着横贯美国的TransAmerica Trail从西到东骑行)以及最后一段中Cycling across the country along the TransAmerica Trail from east to west.(从东到西沿着横贯美国的TransAmerica Trail骑自行车穿越全国)结合这些人都是骑自行车穿越美国的,可推知“TransAmerica Trail”很可能是一条横跨美国的自行车道。故选C。【39题详解】细节理解题。根据第二段中My son (21) and I (52) are going to ride cro
49、ss-country from 06/02/09 to 07/27/09 with a 30-foot recreational vehicle. Until a few days ago, we had a driver who was going to join us the last part of each day. Our plan is to take turns driving, so were looking for two more companions(同伴) to join us for all or part of the trip.可知我的儿子(21岁)和我(52岁)
50、将于2009年6月2日到7月27日驾驶一辆30英尺长的休闲车横穿全国。直到几天前,我们有一个司机要和我们一起度过每天的最后一段时光。我们的计划是轮流开车,所以我们正在寻找另外两个同伴加入我们的全部或部分旅行。由此可知,Edmund希望他的旅游团里有五个人。故选D。【40题详解】细节理解题。根据最后一段中32-year-old, looking forward to three months of trip.( 32岁,期待着三个月的旅行)以及后文Looking at May 1 as a start date.(把5月1日作为开始的日子)由此可知,Caspian计划在8月1日抵达旧金山。故选D
51、。BLiving and dealing with kids can be a tough job these days, but living and dealing with parents can be even tougher.If I have learned anything in my 16 years, it is that communication is very important, both when you disagree and when you get along. With any relationship, you need to let other per
52、son know how you are feeling. If you are not able to communicate, you drift apart. When you are mad at your parents, or anyone else, not talking to them doesnt solve anything.Communication begins with the concerns of another. It means that you cant just come home from school, go up to your room and
53、ignore everyone. Even if you just say “Hi”, and see how their day was for five minutes, it is better than nothing.If you looked up the word “communication” in a dictionary, it would say “the exchange of ideas, the conveyance (表达)of information, correspondence (通信), means of communication: a letter o
54、r a message”. To maintain (保持) a good relationship, you must keep communication strong. Let people know how you feel, even if its just by writing a note.When dealing with parents, you always have to make them feel good about how they are doing as a parent. If you are trying to make them see somethin
55、g as you see it, tell them that youll listen to what they have to say, but ask them politely to listen to you. Yelling or walking away only makes the situation worse.This is an example: one night, Sophie went to a street party with her friends. She knew she had to be home by midnight after the firew
56、orks, but she didnt feel she could just ask to go home. That would be rude. After all, they had been nice enough to take her along with them. Needless to say, she was late getting home. Her parents were mad at first, not when Sophie explained why she was late, they werent as mad and let the incident
57、 go. Communication is the key factor here. If Sophies parents had not been willing to listen, Sophie would have been in a lot of trouble.Communication isnt a one-way deal: it goes both ways. Just remember: if you get into a situation like Sophies, telling the other person how you feel-listening is t
58、he key factor to communication.41. In the writers view, dealing with parents is _ than with children.A. more difficultB. easierC. more uninterestingD. more interesting42. The main idea of the second paragraph is _.A. the importance of friendshipB. to make your feeling known to othersC. the importanc
59、e of communicationD. the disagreement between generations43. When parents and children are in communication, the key to a happy relationship is that _.A. children should always obey their parentsB. they should be equalC. parents play the leading partD. both make the opposite know their feelings44. T
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-349951.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
