分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期周末测试试题(三).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350273
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:110KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省 烟台市 中英文 学校 2021 届高三 英语 上学 周末 测试 试题
    资源描述:

    1、山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期周末测试试题(三)第一部分 听力(共两节,每小题1.5分,满分30分)第一节:听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.1.What will the speakers do tonight?A. Visit Mary.B. Go out of town.C. Host a dinner.2.How does the w

    2、oman go to work this week?A. By car.B. By bike.C. On foot.3.What time does Daves meeting start?A. At 8:30.B.At9:00.C.At10:00.4.What is Helen going to do?A. Buy some books. B. Study in the library. C. Attend a history class.5.What is the womans feeling now?A. Relief.B. Regret.C. Embarrassment.第二节(共 1

    3、5小题;每小题 1.5 分, 满分 22.5 分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项 中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出 5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话, 回答以下小题。6. What is Tom busy doing?A. Raising money. B. Writing a lab report. C. Giving classes to children.7.Who might be able to help Tom

    4、 this week?A. Mike. B. Cathy. C. Jane.听下面一段对话, 回答以下小题。8. Why is Jack leaving early?A. To avoid getting stuck in traffic. B. To enjoy the scenery on the way. C. To buy some gifts for his family.9. What does Judy often do at the railway station?A. Read books. B. Call some friends. C. Look around the s

    5、hops.10.What are the speakers mainly talking about?A. What to do next year. B. Where to go for vacations. C. How to pass the waiting time.听下面一段对话, 回答以下小题。11.Why does Bill look troubled?A. He is short of money. B. He has made a big mistake. C. He is facing a tough choice.12.What is Bill now?A. A coll

    6、ege student. B. An army officer. C.A computer engineer.13.What does the woman seem to suggest Bill do?A. Learn to repair cars. B .Decline the job offer. C. Ask his uncle for advice. 听下面一段对话, 回答以下小题。14.What is the woman recommending to the man?A.A writer. B. A club. C. A course.15.What is the woman r

    7、eading now?A. The Beautiful Mind. B. The Great Gatsby. C. The Kite Runner.16.How much time does the man have to read the book?A. Two weeks. B. Three weeks. C. Four weeks.听下面一段独白, 回答以下小题。17.What is the speaker doing?A. Reporting a study. B. Chairing a meeting. C. Teaching a class.18.What should you p

    8、ay most attention to when taking notes?A. Listening. B. Reading. C. Writing.19.What is an advantage of using symbols in note-taking?A. It keeps information secret. B. It leaves space for future use. C. It makes key words noticeable.20.What will the speaker do next?A. Ask a few questions. B. Show som

    9、e notes. C. Make a summary.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ( the Hall of Fame for short ) is a fantastic destination for everyone from lifelong basketball fans to families with children who are just beginning

    10、to explore the worlds most popular sport. Each year, several thousand visitors crowd into this birthplace of basket-ball.Dates and Hours of OperationThe Hall of Fame is open Wednesday through Sunday from late November through March 31 and daily the rest of the year. Hours are from 10 a.m.to 4p.m.(Fr

    11、iday through Sunday:10 a.m.to 5 p.m.).Because it may close for private functions, it is wise to confirm hours of operation ahead of your visit Just call 1-877-466-6752.Ticket InformationAdmission to the Hall of Fame( as of 2019 ) is $24 for people aged over 16, $16 for youths aged from 5 to 16 and f

    12、ree for children under age 5. Since the number of visitors is limited each day, you are advised to make a reservation in advance. For more information, please call 1-877-466-6831.Travelling from All DirectionsThe Hall of Fame is conveniently located (位于)within driving distance from Boston (in the ea

    13、st), Albany( in the west), Vermont( in the north)and New York( in the south)and is right off of MA Route 91.For those who prefer to travel by air, the museum is not far from Logan International Airport and Bradley International Airport. For more information about the transportation, call 1-877-446-6

    14、755.A Friendly Reminder1.No food and beverage inside of the hall.2.Backpacks and any large bags are not permitted inside of the hall unless needed for medical reasons.3.If you wish to participate in shooting on Center Court, please wear appropriate footwear. Also, contests of any kind and half court

    15、 shots are not allowed for everyones safety.4.For anything you dont know for sure, call 413-781-6500.21.When can visitors visit the Hall of Fame?A. At 11:00 a.m., Monday, Nov. 30th. B. At 3:00 p.m., Friday, Mar. 12th.C. At 4:30 p.m., Tuesday, Apr.1st. D. At 5:30 p.m., Sunday, Dec. 20th.22. What is t

    16、he purpose of the fourth paragraph of the text?A. To tell about the location of the Hall of Fame.B. To introduce several cities near the Hall of Fame.C. To stress the easy accessibility to the Hall of Fame.D. To encourage people to reach the Hall of Fame by car.3. What are visitors advised to do in

    17、the Hall of Fame?A. Join in shooting contests on Center Court.B. Take some snacks in case they are hungryC. Take care of their backpacks during the visitD. Wear suitable shoes if they want to try shooting. BNobody likes to fail. It makes people feel embarrassed and discouraged. Whats worse, it may c

    18、ause major professional or personal trouble and lead to negativity. Basically, failure is no fun for most people. However, a vast body of research tells us that failure provides us with a chance to grow and develop, increases adaptability, and helps protect against anxiety.Its hard to change the min

    19、dset (心态) of a lifetime. But even if we still cant get over the broken marriage or the failed College Entrance Examination or the work presentation that went fearfully wrong, it might not be too late for our kids.Christy Pennison, a professional consultant, says she works with an increasing number o

    20、f kids and teens who show significant anxiety around a fear of failure. She said, We want to protect our children, and we want them to live happy and meaningful lives, so we frequently tell them the harm of failure and ask them to avoid failure. The children experiencing internal and sometimes exter

    21、nal pressure think they shouldnt fail. Meanwhile, we always have high expectations of them. So when they dont live up to a certain standard, or things dont go according to the plans, they will feel upset and anxious.Pennison argues that failures, are often the hidden learning chances that can help p

    22、eople develop positive qualities, like persistence, focus, flexibility, patience, and positive self-image.So what can parents do to help their children embrace (拥抱)failure instead of avoiding it at all costs ? Pennison suggests directing praise towards the effort, not the result. This allows childre

    23、n to build confidence in themselves, she explains. Acknowledging the effort can give children permission to try new things without a fear of failure. And the bigger picture is that the development of the mindset -Id rather try and fail than not try at all. -helps them keep a belief in themselves, an

    24、d expands their world of possibilities. As Pennison points out, we all fail, but how we get up after we fail is what matters.24.What aspect do most people focus on when thinking of failure?A. The great courage to face it. B. The efforts made to handle it.C. Unexpected benefits it brings. D. Unpleasa

    25、nt side effects it brings.25. What does the author intend to do in Paragraph 2?A. Bring up the main topic. B. List the challenges in our life.C. Add some background information. D. Stress the importance of the mindset26.What is mainly talked about in the third paragraph?A. The causes of childrens an

    26、xiety.B. Christy Pennisons comments on adolescents.C. The consequences of overprotecting children.D. Christy Pennisons experience in educating children.27.Which of the following advice can help parents encourage kids to face failure?Praise kids every achievement.Make kids embrace a bright mindset.Fo

    27、cus on the process of kids effortExpand kids knowledge about the world.Encourage kids to make new attempts.A. B.C.D. CA shark moving around the coastline is normally a worrying sight,but this waterborne drone(无人机)threatens floating rubbish instead of people.Developed by Dutch company RanMarine, the

    28、WasteShark takes nature as its inspiration with its whale shark-like mouth. Responsible for collecting waste, the drone will begin operations in Dubai Marina in November after a year of trials with local partner Ecocoast.According to RanMarine, the WasteShark is available in both autonomous and remo

    29、te-controlled models. Measuring just over five feet by three-and-a-half feet(1.5 meters by 1.1 meter), it can carry up to 352 pounds of rubbish(159.6 kg)and has an operational battery life of 16 hours.By 2016 there were approximately 150 million tons of plastic in the worlds oceans. One paper from D

    30、ecember 2014 estimated that over a quarter of a million tons of ocean plastic pollution was afloat.WasteShark also has the abilities to gather air and water quality data, remove chemicals out of the water such as oil, and heavy metals, and scan the seabed to read its depth and outlines,said Oliver C

    31、unningham, one of the co-founders of RanMarine. Fitted with a collision-avoidance system, the drone uses laser imaging detection and ranging technology to detect an object in its path and stop or back up if the object approaches.Our drones are designed to move through a water system, whether its aro

    32、und the perimeter(周边) or through the city itself. The drones are that last line of defense between the city and the open ocean, added Cunningham. WasteSharks are operating in Dubai, South Africa and the Netherlands and cost $ 17,000 for the remote-controlled model and just under $ 23,000 for the aut

    33、onomous model.Dubai-based operator Ecocoast has two WasteShark drones. Co-founder Dana Liparts says they will clean waterfronts for clients including hotels and environmental authorities and that Ecocoast intention is to have the collected rubbish recycled or upcycled. However, Liparts argues that c

    34、leaning waterways doesnt have a one-size-fits-all solution and requires a combination of new technology, preventative measures and changing peoples attitudes towards littering.28. What do we know about the WasteShark?A. It can frighten sharks away. B. It is an ocean explorer.C. It is a rubbish colle

    35、ctor. D. It can catch fish instead of people.29. What does Paragraph 4 mainly tell us?A. The causes of ocean pollution. B. The dangers of using plastics.C. The severity of ocean garbage pollution.D. The importance of ocean protection.30. What will the WasteShark do with an approaching object?A. Avoi

    36、d crashing into it. B.Break it into pieces.C. Swallow it. D. Fly over it.31. Which of the following ideas does Liparts agree with?A. The WasteShark should be used more widely.B. More measures should be taken to make water clean.C. The production cost of WasteSharks should be reduced.D. People should

    37、 take a positive attitude to new technology. DHardware in general, and smartphones in particular, have become a huge environmental and health problem in the Global Souths landfill sites (垃圾填埋场).Electronic waste( e-waste ) currently takes up 5 percent of all global waste, and it is set to increase ra

    38、pidly as more of us own more than one smartphone, laptop and power bank. They end up in places like Agbogbloshie on the outskirts of Ghanas capital, Accra. It is the biggest e-waste dump in the world, where 10, 000 informal workers walk through tons of abandoned goods as part of an informal recyclin

    39、g process. They risk their health searching for the precious metals that are found in abandoned smartphones.But Agbogbloshie should not exist. The Basel Convention, a 1989 treaty, aims to prevent developed nations from unauthorized dumping of e-waste in less developed countries. The e-waste industry

    40、, however, circumvents the regulations by exporting e-waste labelled as secondhand goods to poor countries like Ghana, knowing full well that it is heading for a landfill site.A recent report found Agbogbloshie contained some of the most dangerous chemicals. This is not surprising: smartphones conta

    41、in chemicals like mercury (水银),lead and even arsenic(砷). Reportedly, one egg from a free-range chicken in Agbogbloshie contained a certain chemical which can cause cancer and damage the immune system at a level thats about 220 times greater than a limit set by the European Food Safety Authority(EFSA

    42、) . Most worryingly, these poisonous chemicals are free to pollute the broader soil and water system. This should concern us all, since some of Ghanas top exports are cocoa and nuts.Some governments have started to take responsibility for their consumers waste. For example, Germany has started a pro

    43、ject that includes a sustainable (可持续的)recycling system at Agbogbloshie, along with a health clinic for workers. However, governments cannot solve the problem alone, as there is an almost limitless consumer demand for hardware, especially when governments green policies are focused on issues like cl

    44、imate change.Only the manufacturers can fix this. A more economically sustainable and politically possible solution is through encouraging hardware manufacturers to make the repair, reuse and recycling of hardware profitable, or at least cost-neutral.32.What can we infer from Paragraph 2?A. Electron

    45、ic products need improving urgently.B. Electronic waste is too complex to get fully recycled.C. Electronic waste requires more landfill sites across Ghana.D. Electronic pollution is a burning question in Agbogbloshie.33.What does the underlined word circumvents in Paragraph 3 mean?A. Tightens. B. Ab

    46、olishes. C. Gets around. D. Brings in.34.What should be the biggest concern according to the text?A. The violation of EFSAs standards.B. The lack of diversity in Ghanas exports.C. The damage to chickens immune system.D. The threat of polluted food around the world.35.What does the author think is th

    47、e best solution to the e-waste problem?A .Manufacturers developing a sustainable hardware economy.B. Governments adjusting their green policies about e-waste.C. Reducing customers demands for electronic products.D. Letting governments take on the main responsibility.第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文

    48、后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When planning for a new job, many people will go through a job interview. 36 Fear of the unknown, fear of public rejection and fear of personal criticism all come together in one meeting. So how should you prepare for a job interview ? Its often a combination of carefu

    49、l research, psychology and an ability to think on your feet.One way is to do a great deal of research, like finding the requirements of the job, the companys product lines, the industrys standard salary for the position, the interviewer, etc. When doing research, dont forget to learn about whether y

    50、ou have unique qualifications for the position. 37 Thus, prepare your unique aspects which will make you stand out among interviewees ahead of time.38 Do you express your ideas clearly? Do you actively listen to others ? How you perform inthe interview will leave a deep impression on the interviewer

    51、s.Some job seekers prepare for a job interview by conducting their own mock (模拟的) interviews. A trusted friend or even a professional job coach can act as an interviewer, asking many of the same questions a real interviewer might ask. In view of your performance, these people may be able to point ou

    52、t your trouble spots. 39 Therere also numerous resources job seekers can use to prepare for a job interview. 40 Many cities also have programs helping first-time workers find jobs. They may offer classes on how to prepare for a job interview or provide job coaches who can conduct mock interviews.A.Y

    53、ou should consider how to be qualified.B.Self-help books may be available at public libraries.C.Another way is to work on your outward appearance.D.It can be one of the most stressful events in a persons life.E.Then, you can improve yourself by overcoming your weaknesses.F.Observing how you communic

    54、ate with others is equally important.G.An interviewers job is to recommend the best qualified applicants.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A trip to a banks ATM machine is usually a common affair. But for Jose Nunez Romaniz, his 41 on Sunday is one

    55、 that he wont 42 for the rest of his life.The 19-year-old college student was making a 43 for Mothers Day online when he noticed his account balance (存款余额)was 44 . So he drove to the nearest bank to deposit money. Little did he know that he was about to make an incredible 45 .When he arrived, Jose n

    56、oticed a plastic bag on the ground filled with cash, which turned out to be $135, 000. When I first saw it, I was very 46 , not knowing what to do, Jose told the New York Times. After taking a moment to 47 himself, Jose called the police. And the police soon discovered that the money had 48 been lef

    57、t behind by a worker 49 with refilling the ATM.Thinking that it is the biggest amount of money ever found and 50 in Albuquerque history, the mayor and the police chief held a ceremony to honor Joses 51 . And, perhaps best of all, the police chief invited Jose to 52 a job as a public service aid for

    58、the department 53 his graduation. For Jose, it was the best gift for Mothers Day. Mother called me 54 she almost started crying excitedly. . . She told me I did the right thing and that she was 55 of what I did, said Jose.41. A. planB. experimentC. visitD. show42. A. enjoyB. forgetC. imagineD. face4

    59、3. A. purchaseB. surveyC. wishD. decision44. A. fullB. clearC. inaccurateD. low45. A. offerB. promiseC. profitD. discovery46. A. shockedB. amusedC. excitedD. satisfied47. A. teachB. disturbC. collectD. challenge48. A. carefullyB. accidentallyC. deliberatelyD. nervously49. A. continuedB. chargedC. ar

    60、medD. tasked50. A. returnedB. savedC. lostD. exchanged51. A. confidenceB. honestyC. braveryD. appreciation52. A. hold upB. adapt toC. wait forD. apply for53. A. althoughB. beforeC. afterD. until54. A. orB. andC. soD. but55. A. proudB. considerateC. worthyD. sure第二节(共10小题;每小题1.5 分, 满分15 分) 阅读下面短文, 在空

    61、白处填入1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。Hip hop is getting its very own museum in its birthplace in New York State. The Bronx, the permanent home of the Universal Hip Hop Museum, set to open in 2023, is (56)_ (celebrate) the history of hip hop, which was created by (57) (Africa)Americans, Latino Americans and Carib

    62、bean Americans.Rocky Bucano is the museums director. He noted that until now there hasnt been a physical place that is devoted to (58) (preserve) hip hop history and culture. He said that the museum started as (59) _idea about eight years ago when some hip hop singers hoped the stories of hip hop co

    63、uld be (60) _(accurate) told and passed down.When the museum (61) _( finish) , the 5, 570-square-meter space will have interactive (互动的)exhibits, live shows, film screenings and conferences. One room will have a high-tech console(控制台) (62) _interactive characteristic will take visitors on a hip hop

    64、history trip based on their reactions (63) _different characters in a game.The exhibits will include hip pop (64) (music) Kurtis Blows original beat box machine, and the first and second rap (65) (record) ever released.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假定你是学校动物保护协会志愿者李明,你校留学生Mike对动物保护工作很热心,来信咨询你们协会的日常工作内容

    65、和报名条件。请你写一封回信,内容包括:1.工作内容:进社区宣传;照顾流浪动物等;2.志愿者要求:有爱心,时间灵活;3.报名方式。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。参考词汇:动物保护协会Animal Protection Association; 流浪动物stray animalsDear Mike, Yours, Li Ming第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。“Now, parents and students separate into two groups. You will

    66、be reunited at the end of the campus tour. ”Groups of incoming freshmen happily left their parents upon hearing this announcement. I was less than thrilled about starting college, let alone leaving my mothers side to tour the campus with other freshmen;I felt a little anxious.We followed the senior

    67、tour guide. The other freshmen chatted and made casual introductions as I dragged behind. How could I have believed I was ready for this ? After all, it had only been a few months since I left the hospital. I was feeling better for the first time in years. But college. . . ?My thinking was interrupt

    68、ed by a sweet female voice, Hi, Im Jennifer. Im Lauren, I replied. Where do you prefer to live? At home or on campus? she smiled. Im not sure, I said. You should live on campus!It will be a lot of fun! she said. Before I could reply, the tour guide announced it was time to create our schedules and s

    69、elect the courses we wanted to take.We crowded into the Student Activity Center. Three seniors handed out thick course bulletins (课程公告)and forms that needed to be filled out. All around me, the sounds of turning papers and writing sounded like those given by an alarm clock. Others seemed to be movin

    70、g through the process quickly but I hadnt even opened my course catalog (目 录).Focus, I told myself. Just read through the catalog and find the courses you like and a schedule that works. Psychology A or B, Geology 101, English, History, sections 1, 2, 3. . . The list went on and on.I panicked and al

    71、most started to cry. How was I supposed to know how to complete it?I was just relearning how to live in the real world, and they wanted me to make a schedule. How I wished someone could help me.Paragraph 1:Soon, other freshmen were handing in their forms. .Paragraph 2:Then, I felt a warm hand on my

    72、shoulder. .高三英语周测答案第一部分听力1-5. CABBA 6-10 ABACC 11-15. CABBC 16-20. ACACB第二部分 阅读21-25 BCDDA26-30 ACCCA 31-35 BDCDA36-40 DGFEB 第三部分 语言运用第一节41-45 CBADD 46-50 ACBDA 51-55 BDCBA 第二节第二部分 to celebrate 57. African 58. preserving59. an 60. accurately 61. is finished 62. whose 63. to 64. musician65. records第四

    73、部分 写作 (满分40分)应用文参考范文:Dear Mike,Hearing that you are enthusiastic about animal protection and show great interest in our Animal Protection Association, I would like to tell you some related information.With the aim of protecting animals, our association has always been committed to providing animals

    74、with better living conditions. What we do regularly is to organize various activities in communities to urge people to pay more attention to the protection of animals. Apart from that, we also help look after stray animals, some injured animals included.Anyone who is caring and helpful, and has a fl

    75、exible schedule is welcomed to join us. If you are interested in it, please send your application form by email to APA. Looking forward to your participation!Yours.Li Ming第二节(One possible version)Paragraph 1: Soon, other freshmen were handing in their forms. Many of them rushed out to meet their par

    76、ents. I couldnt breathe and was feeling anxious. My head was pounding. Moments later, I was crying. And several students started to stare at me. One of the seniors in charge walked over to my table. “Whats the matter?” she asked impatiently. “I. I cant do this!” I said. “All you have to do is make y

    77、our schedule, just like everybody else,” she said, clearly annoyed.Paragraph 2:Then, I felt a warm hand on my shoulder. I looked back and found Jennifer standing behind me. “Everything is alright,” she told the senior. “Ill help her.” The senior walked away. “Whats wrong, sweetie?” Jennifer asked. H

    78、earing Jennifers kind words, I cried even harder, saying, “Its just too much!” Then Jennifer put her arm around me and said, “Let me instruct you.” She then guided me through the process step by step until I completed my schedule. Later, when saying goodbye, we made a promise to keep in touch. How l

    79、ucky I am to meet such a warm-hearted and helpful girl as a freshman in the new campus!答案解析阅读理解A篇导语:本文是一篇应用文。文章介绍了参观奈史密斯篮球名人纪念堂的开放时间、票务信息、交通方式以及一些友情提示。21. B。细节理解题。根据Dates and Hours of Operation部分The Hall of Fame is open Wednesday . 10 a.m. to 5 p.m.可知,游客可于3月12周五下午三点参观篮球名人纪念堂。22. C。写作意图题。根据Travelling

    80、 from All Directions部分的内容可知,游客从东南西北各城市开车便可到名人堂、且名人堂距两个机场都不远,这主要是为了强调名人堂便于游客访问。23. D。细节理解题。根据A Friendly Reminder部分If you wish to participate in shooting . wear appropriate footwear可知,如果游客想要尝试投篮应穿合适的鞋。B篇导语:本文是一篇议论文。作者认为家长应转变对失败的态度,让孩子勇于接受失败,从失败中学习和成长。24. D。细节理解题。根据第一段Nobody likes to fail. It makes peo

    81、ple feel embarrassed . for most people.可知,大部分人关注失败的负面影响。25. A。推理判断题。根据第二段内容可知,本段主要是为了引出文章议论的话题:家长需要帮助孩子树立对失败的正确态度。26. A。主旨大意题。根据第三段. we frequently tell them the harm of failure .以及Meanwhile, we always have high expectations of them.可知,本段主要分析了导致孩子焦虑的原因:家长一方面教育孩子不能失败,一方面又对孩子寄予厚望。27. C。细节理解题。根据最后一段Penn

    82、ison suggests directing praise towards the effort . build confidence in themselves. try new things.可知关注努力的过程、使孩子拥有一个积极的心态及鼓励孩子尝试可帮助他们勇敢面对失败。阅读C导语:本文是一篇说明文。介绍一种水上无人机可以用于清理浮在水面上的垃圾。28. C。细节理解题。A、 它能把鲨鱼吓跑。B、它是一个海洋探险家。C、 它是一个垃圾收集者。D、它能捕到鱼而不是人。根据第二段Responsible for collecting waste, the drone will begin o

    83、perations in Dubai Marina in November after a year of trials with local partner Ecocoast.可知,这种无人机是用来清理垃圾的,故选C。29. C。主旨大意题。A、 海洋污染的原因。B、使用塑料的危险。C、 海洋垃圾污染的严重性。D、海洋保护的重要性。根据第四段By 2016 there were approximately 150 million tons of plastic in the worlds oceans. One paper from December 2014 estimated that

    84、over a quarter of a million tons of ocean plastic pollution was a float.可知,预计到2016年,海洋里会有1. 5亿吨垃圾,估计约有25万吨垃圾漂浮在海洋上,故可知,本段主要讲述海洋垃圾的严重性,故选C。30. A。 细节理解题。A、 避免撞到它。B、把它打碎。C、 吞下去。D、飞过去。根据第五段Fitted with a collision-avoidance system, the drone uses laser imaging detection and ranging technology to detect a

    85、n object in its path and stop or back up if the object approaches.”可知,配备防碰撞系统,无人机使用激光来探测物体,用测距技术来探测前方是否有物体,如果探测到物体,无人机就会停下来或者后退,故选A。.31. B。推理判断题。A、 应该更广泛地使用废鲨鱼。B、 应该采取更多措施使水干净。C、 应降低废鲨鱼的生产成本。D、 人们应该对新技术持积极态度。根据最后一段However, Liparts argues that cleaning waterways doesnt have a one-size-fits-all soluti

    86、on and requires a combination of new technology, preventative measures and changing peoples attitudes towards littering.可知,这种无人机并非解决水上垃圾污染的万全之策,需要多措并举,才能达到目的,故选B。阅读D导语:本文是一篇说明文。文章介绍了电子垃圾虽被掩埋在欠发达国家,但已成为危害全人类的公敌,因此政府和制造商都应该作出努力减少电子垃圾污染。32. D。推理判断题。根据第二段Electronic waste currently takes up 5 percent . a

    87、nd power bank.可知,随着电子垃圾的快速增长,Agbogbloshie地区的电子污染是一个严峻的问题。33. C。词义猜测题。根据划线处上下文内容可知,发达国家打着向发展中国家出口“二手物品”的幌子将电子垃圾转移到发展中国家来避开巴塞尔公约的规定,可推知划线词的意思为“避开、绕开”。34. D。细节理解题。根据第三段Most worryingly, these poisonous chemicals . exports are cocoa and nuts.可知,加纳大量对外出口可可和坚果,故全球范围内都会受到被污染食物的毒害。35. A。细节理解题。根据第五段内容可知,作者认为解

    88、决电子垃圾问题的关键在于硬件生产商,他们应该遵守可持续发展的原则,生产便于维修、可回收利用的电子产品。七选五导语:本文是一篇说明文。主要介绍了几种准备面试的方法。36. D。此空设于段中,与上文存在指代关系。该项中的It指代上文的job interview。37. G。此空设于段中,与上文存在因果关系。该项解释了为什么要了解自己是否具备与某个职位相关的特殊资质。38. F。此空设于段首,是本段的主题句。本段后面内容express your ideas clearly及actively listen to others都是对该主题句的具体阐释。39. E。此空设于段尾,与上文存在顺承关系。模拟面

    89、试中,他人可能会指出你的缺陷,然后,你就能克服自己的缺点,提升自己。40. B。此空设于段中,与下文存在并列关系。该项与下文都属于帮助人们准备面试的资源。完形填空导语:本文是一篇记叙文。一名19岁的青年准备在银行存款时,无意中发现了一个装着很多现金的塑料袋,他没有据为己有而是给警察打了电话。41. C。根据前文A trip to a banks.可知,此处指的是他周日的银行之行。42. B。根据后文Jose存款时的经历可知,他应该永远都不会忘记周日的银行之行。43. A。根据后文可知,Jose去附近的银行去存钱,因此他是要在网上为母亲节买东西。44. D。根据后文So he drove to

    90、. to deposit可知,Jose发现他的账户余额不够。45. D。根据后文内容可知,Jose那会儿没有想到会有一个惊人的发现在等待着他。 46. A。根据后文not knowing what to do可知,Jose看到这么多钱后感到很吃惊。47. C。根据后文Jose called the police可知,过了一会儿后,Jose平静了下来。collect在此意为“使(自己)镇定;使(思想)集中”。48. B。根据前后文内容可知,警察很快就发现那些钱是一位工作人员不小心遗失在那里的。49. D。根据前文a worker及后文内容可知,这名银行的工作人员负责给ATM机装现金。50. A。

    91、根据前后文内容可知,市长和警察局长认为这是阿尔伯克基历史上发现并归还的最大数额的钱。51. B。根据前后文可知,市长和警察局长举行了一个大会来表彰Jose的诚实。52. D。根据前后文内容可知,警察局长邀请Jose大学毕业后申请一个部门的公务员的助手的工作。53. C。根据前文19-year-old college student可知,此处应指Jose大学毕业后。54. B。根据空格前后内容可知,两者表示顺承关系,故填and。55. A。根据前后文内容可知,Jose的妈妈在电话里告诉Jose说他做得对,她为他感到骄傲。语法填空导语:本文是一篇说明文。嘻哈文化的诞生地将建造一座有关嘻哈文化的博物

    92、馆。56. to celebrate。考查非谓语动词。be to do sth表示“按计划或安排要做的事”,故此处用动词不定式。57. African。考查形容词。所填词修饰名词Americans作定语,故用形容词形式。58. preserving。考查非谓语动词。短语be devoted to中的to是介词,其后用动名词形式。59. an。考查冠词。根据语境“作为一个想法、构思”可知,此处泛指名词idea,故需填不定冠词。60. accurately。考查副词。所填词修饰动词told,故填accurate的副词形式。61. is finished。考查时态语态。根据“主将从现”原则可知从句需

    93、用一般现在时,且主语museum与complete之间是被动关系,故用一般现在时的被动语态。62. whose。考查定语从句。该句先行词为console,关系词在从句中修饰characteristic作定语,故填whose。63. to。考查介词。reaction(s) to sb/sth为固定搭配,意为“对的回应”。64. musician。考查名词。根据语境可知此处指“音乐家”,故填名词musician。65. records。考查名词。record作“唱片”讲为可数名词,根据空前the first and second rap可知,此处用record的复数形式。听力原文:第一节Text

    94、1M:Who will join us for dinner tonight?W:Bob and Candy. I also invited Mary, but she is out of town.M:What a pity! I was hoping she would come.Text 2M:If I were you, Id just walk to work. It would take you about 20 minutes. Riding a bike is a good choice, too.W:I agree. But this week my husband is a

    95、way on business, so I have to drive my kids to school before I go to work. Im pressed for time, you know.Text 3W:Its 8:30, Dave, and youre going to be late for the meeting.M:Oh, my! I just have half an hour left. I cant believe I slept for 10 hours.Text 4M:Hi, Helen. Where are you off to?W:To the li

    96、brary. Ive got a history paper due next week, and need to do some reading.Text 5W:Thank goodness! Youre still here.M:Whats up?W:I need your signature for this document. Its urgent.第二节Text 6W:Are you all alone, Tom? Why not ask Mike to help you collect money for the Childrens Centre?M:Well, hes worki

    97、ng on his lab report. Could you come?W:Id love to, but I wont be available until next week. I think Cathy will have some free time this week. Do you want me to pass on a message?M:Thatd be nice. Thanks, Jane.Text 7W:Are you leaving for the railway station now, Jack? Its so early.M:Just avoiding the

    98、rush hour traffic. I dont want to be late.W:So you have to wait for about two hours? I dont think theres scenery to look at.M:Dont worry! Ill take a book with me.W:Its too noisy to read in the railway station. I would usually look around the shops while waiting for the train.M:But Ive already got al

    99、l the gifts for my parents and sisters. I dont need to buy anything. If I really cant focus on the book, I may phone up some friends I havent talked to in a while.W:Thats a nice idea. Betty told me last time that she often spent the waiting time writing a to-do list so that shed not miss anything in

    100、 the days to come.M:Thats an awesome idea. Ill surely do that. Thank you, Judy. See you next year.W:Bye!Text 8W:Hi, Bill. You look troubled. Whats the matter?M:Hi, Grace. I have a big decision to make. My uncle offered me a job as the lead engineer at his service station, and with good pay.W:Thats w

    101、onderful, but are you going to quit college?M:Thats exactly the problem. One side of me says, “Oh, go ahead! You can go back to college anytime. What job could you get after college that would pay you $15 an hour? Thats $30,000 a year!”W:And then?M:And then, the other side says, “Hold it, not so fas

    102、t! For all those years you were in the army, you planned to go to college so that you would have many job possibilities to choose from. Youve planned your whole life around going to college. And now”W:I can see it. Its true that with your experience in the army, you could do excellent work repairing

    103、 cars if you accept the job. But you are doing very well now. Just think of the future. You will get better jobs.Text 9W:Hey, John. Can I talk to you for a minute?M:Sure, whats up?W:I wanted to let you know about a book club I joined a few months ago. I know you do a lot of reading, so I thought you

    104、 might want to come with me next month.M:Oh, that sounds like fun. When does the group meet?W:Usually the last Saturday of the month at 7:30 in the evening. Is that too late for you?M:No, I think thats okay. What do you talk about in the group?W:Well, every month we choose a new book. And then durin

    105、g the next meeting, we discuss it.M:What books have you read?W:Quite a lot. Recently we have read The Beautiful Mind and The Great Gatsby. Now we are reading The Kite Runner.M:The Kite Runner? Ive heard thats a good book. Whats it about?W:Its about a boy who grows up in Afghanistan during the 1980s.

    106、M:That sounds interesting. Id love to come.W:Great! The next meeting will be held in two weeks, so you still have time to read the book.Text 10W:Today, lets begin with note-taking techniques. Note-taking is an important skill not only for taking classes, but also for doing your job in the future. Id

    107、 like to draw your attention to certain points about taking notes. First, remember that note-taking should be 75% listening and only 25% writing, so dont try to write down every single word the teacher says. Ignore what is unimportant and write in phrases, not complete sentences. Second, leave space

    108、s and lines between main ideas. You may want to add some information later. I find that some of you are very good at making use of color, mapping web, and symbols such as arrows, circles and boxes. I highly recommend these tools to all of you, because the use of them makes the outline more easily readable and interesting than the blocks of text. It also makes sure that important words stand out. Here are some examples.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省烟台市中英文学校2021届高三英语上学期周末测试试题(三).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350273.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1