分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练16 Sharing 分享试题 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350517
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:4
  • 大小:17.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练16 Sharing 分享试题 新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 考点 规范 16 分享 试题 新人
    资源描述:

    1、考点规范练16Sharing 分享.单句语法填空1.A good teacher must be one who is (imagine) in teaching. 2.The remote school lack necessary teaching (equip) and experienced teachers. 3.We Chinese are used to shaking hands others especially when we meet for the first time. 4.You seemed to be related everyone living in the

    2、 village. 5.We were so tired from climbing the mountain that we have to (drag) ourselves down the mountain and back home. 6.Why are you always helping others your family are in need of more money to live better? 7.He (achieve) a lot in learning Chinese traditional culture in the past few years. 8.Th

    3、ese (possess) will all go to Mr Jackson and his wife. 9.Since we are (globe) citizens, we should all be concerned about the world stability. 10.More (important), you should devote more time to accompanying your elderly parents. .选词填空be dying toup tonot to mentionadapt tobe relevant toexcept forin ad

    4、ditiontake.for grantednow thatprior to1.It took me quite some days to the living and teaching conditions of the village school. 2.We are not accessible to running water, pure water. 3.The boy eat some sweets, which his mother forbids him to touch. 4.These comments not directly this inquiry.5.What ar

    5、e the boys ? Im afraid they are playing a trick. 6., he also devotes most of his spare time to be a volunteer. 7. an old lady and her dog, there is nobody on the early bus. 8. performing first aid, remember to call the emergency. 9.You should not what you have ; it comes from your parents efforts. 1

    6、0. you show little interest in this project, I wont say more about it. .金句默写1.你只需要花不到一个小时的时间就可以浏览完这部著作的简介。you less than an hour of the masterpiece. 2.他们爬上了山顶, 从那儿他们可以俯瞰全城。They climbed to the top of the mountain, they can the whole city. 3.即使你不能参加这项比赛, 我们也希望你能来观战。you cant the competition, we do expec

    7、t you to be our audience. .阅读理解Some of the most attractive pictures to come out of the Alaska earthquake are the photos that show slope(斜坡) failures, in which parts of formerly solid hills caved in, tore or let loose. And if there happened to be a road or building on top of the slopes that failed, t

    8、he result was horrible. Slopes can fail without earthquakes, as the result of pouring rain: weathering(风化). But the shaking caused by a quakeparticularly a large one like what occurred near Anchorage on Fridaycan either speed up the process or create entirely new failures that wouldnt have otherwise

    9、 happened. Several slope failures were documented in the Anchorage area in the hours after the earthquake Friday, the most interesting of which was on Vine Road southwest of Wasilla. Its as if someone came along with a large destroying ball and dropped it on Vine Road, which wrinkled like a broken e

    10、gg. Scientists seemed surprised at how many slope failures occurred as a result of the 7.0-magnitude(震级) quake. The centre of the quake was deep, at 27 miles below the surface a key reason why the damage in Anchorage was relatively light. Such an earthquake would be expected to produce shaking over

    11、a large area, but probably with reasonably modest top ground acceleration, Fridays earthquake would certainly be felt, but the surface of Earth wouldnt be moving badly enough to produce widespread landslides. Photos from Alaska show a lot of lateral(横向的) spread, in which the ground tears open. Whate

    12、ver is on top of the ground at the place it tears in half is also torn in half afterwards, like highways or buildings. The buildings surrounding the spread are also at risk of damage because of the force of the ground spreading out away from the tear. Theres also documentation of block spread, in wh

    13、ich part of the ground breaks off a hill and slides away mostly perfect. 1.What do we know about slope failures?A.They may cause earthquakes. B.They usually happen with a road on top. C.They always happen with earthquakes. D.They may pull parts of the hills apart. 2.What can we infer from paragraph

    14、2?A.Earthquakes have great effect on slope failures. B.Most slope failures occur after the pouring rain. C.Earthquakes result in slope failures immediately. D.Slope failures occur mainly with large earthquakes. 3.What did the scientists think of the Alaska earthquake Friday?A.It produced shaking ove

    15、r a large area. B.It caused fewer slope failures than expected. C.It wasnt felt for its deep centre. D.It didnt produce landslides. 4.In which circumstance can we find the ground slides down a hill almost unbroken?A.Landslides. B.Slope failures. C.Lateral spread. D.Block spread. .阅读表达Thai is a scien

    16、tist at the University of California. She recently discovered a process that could result in batteries lasting forever. Thai said she had been annoyed that the batteries for her mobile phone degrade(退化) over time and need charging frequently. So she decided to do something about that problem. At fir

    17、st, she thought about inventing a new battery. But as she experimented, Thai discovered something that might permit lithium batteries(锂电池) to last forever. Lithium batteries lost the ability to hold a charge. Most of these batteries have a lifespan of about 7,000 charging cycles before they die. The

    18、 main reason lithium batteries degrade is their use of nanowires(纳米线) to carry electricity. Nanowires are extremely thin. A human hair is thousands of times thicker, for example. Nanowires are extremely efficient carriers of electricity, which makes them useful in batteries. But Thai said their thin

    19、ness also makes them weak.“Nanowires break over time,”Thai said. “Thats why they lose function.”But Thai had a theory: The nanowires might last longer if covered with the gel(凝胶). She tested her theory.“It was a long process and a lot of work,” Thai said. She tried many coverings for the wires. The

    20、gel was one of them. The nanowires were coated with the gel and cycled through charges 200,000 times. The gel coated nanowires showed no evidence of damage. The results suggest that batteries could last forever, without losing charging ability. Thai hopes to understand why the gel works so well and

    21、to see if other coverings could create better results. Thai said she was very excited. She hadnt thought that her research could receive so much publicity. “Its kind of cool,”she said,“Im really glad that people are showing interest in my work and not just in the work itself, but also in technology

    22、and energy.”1.What led Thai to make the discovery?(no more than 10 words) 2.Why do nanowires used in lithium batteries break over time?(no more than 6 words) 3.What was the result of Thais experiments?(no more than 10 words) 4.How do you understand the underlined sentence in the last paragraph?(no m

    23、ore than 10 words) 5.What do you think of Thais discovery?Give reasons in your own words. (no more than 20 words) 答案:.1.imaginative2.equipment3.with4.to5.drag6.when7.has achieved8.possessions9.global10.importantly.1.adapt to2.not to mention3.is dying to4.are; relevant to5.up to6.In addition7.Except

    24、for8.Prior to9.take; for granted10.Now that.1.It takes; to go through the brief introduction2.from where; have a good view of3.Even though/if; participate in.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章通过一些照片描述了阿拉斯加地震后的景象, 介绍了地震对山体滑坡所造成的影响。1.D细节理解题。第一段第一句中slope failures后面的定语从句对其做出了解释, 山体滑坡时, 以前很结实的山体也会塌陷、撕裂或松动。 故选D项。2.A推理判断题。

    25、根据第二段内容可知, 地震会加速滑坡的过程, 或者造成原本不会发生的滑坡, 所以地震对山体滑坡有很大的影响。3.B推理判断题。根据第四段第一句可知, 科学家们对于阿拉斯加地震所引起的山体滑坡数量很吃惊。 由于这次地震的震源很深, 破坏相对较轻。本段最后一句提到, 地表的移动没有严重到造成大面积山体滑坡的程度。由此推知, 这次地震引起的山体滑坡数量比预想的要少。4.D细节理解题。根据全文最后一句可知, 在块状扩散的情况下, 部分地面脱离山丘, 非常完整地滑落。故选D项。.1.The batteries for her mobile phone need charging frequently. 2.Because they are extremely thin. 3.Batteries with the gel coated nanowires could last forever. 4.She never expected her research to be widely concerned. 5.I think Thais discovery is very important because it might permit lithium batteries to last forever.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届新教材高考英语一轮复习 考点规范练16 Sharing 分享试题 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350517.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1