广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 防城港市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 第一阶段 训练 答案
- 资源描述:
-
1、广西省防城港市2015高考英语阅读理解一轮(第一阶段)训练(8)及答案【2015高考复习】阅读理解 For many people,volunteering is a way of life.Holidays are the time of the year that more people are in a giving mood.Homeless shelters,childrens hospitals,and nursing homes are excellent places to give of ones time.Volunteering in Homeless SheltersT
2、here is a homeless directory online that anyone can easily access to find the closest homeless shelter to their home.According to the homeless shelter directory,currently there are 3,233 shelters in the US,so it is not difficult to find a shelter.Helping to serve food,picking up donations of food,pr
3、eparing meals,and cleaning up are things that one can do to help at a homeless shelter.Volunteering in Childrens HospitalsEvery child needs comfort and joy,especially during the holiday seasons.By visiting sick children in hospitals,an individual provides helping hands by supplementing the services
4、usually done by the hospital staff.Personalizing the hospital experience adds to the comfort and happiness of the children and their families.Volunteers provide help,and positive interactions (相互交流) which enhance the patients quality of care.Help is needed almost everywhere in a hospital;from the lo
5、bby,parking lot,cafeteria,to admitting,helping with the gift cart,and even reading to children in the waiting rooms or their hospital rooms.Volunteering in Nursing HomesAccording to the National Center for Health Statistics,“Over 50% of those living in nursing homes do not have close relatives and 4
6、6% have no living children.” Life in a nursing home is lonely,confusing,and frightening for many residents.Volunteering at a nursing home is a great opportunity to make a difference in someone elses life.Playing cards,sitting with and talking to a resident,taking a walk,or sharing a meal makes a hug
7、e difference,especially when they have no other sole on earth to visit them.The three examples above are only a small fraction of institutions in which volunteers are needed.Giving of oneself,especially during the holidays blesses and cheers others.【语篇解读】本文介绍了人们在假期中可以选择去做志愿活动的三个地方。1According to the
8、passage,what can a volunteer do in nursing homes?AVisiting the sick children. BPicking up the donated food. CHelping with the gift cart. DPlaying cards with a lonely old man.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Nursing Homes部分的描述可知D项正确。A、C项是在childrens hospitals可以做的事,B项是在homeless shelters可以做的事。答案D2What can we
9、 learn about the volunteering?AYou can only volunteer during the holidays. BYou can help prepare meals in a nursing home. CIt is easy to find a homeless shelter to volunteer. DHelp is needed everywhere in a homeless shelter.解析细节理解题。根据文中的“There is a homeless directory online that anyone can easily ac
10、cess to find the closest homeless shelter to their home.”可知,人们很容易找到一个能在里面做志愿活动的流浪者之家。其他三项都是与文章内容不符。答案C3In a childrens hospital,which of the following is true?AOver 50% of those living there do not have relatives.BA personal visit brings happiness to a sick boy.CChildren live a lonely and frightening
11、 life.DChildren love listening to volunteers reading.解析细节理解题。根据文中Volunteering in Childrens Hospitals部分的描述可知B项正确,A、C两项错误,D项文中未提及。答案B4The best title for the passage would be_.AGiving of oneself cheers others BVolunteering is a way of lifeCVolunteering during the holidays DGiving is better than taking解
12、析主旨大意题。全文主要介绍了假期中人们可以选择去做志愿活动的三个地方。故C项作为本文的标题最佳。答案C阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A “Dr. Papaderos, what is the meaning of life?”The usual laughter followed, and people stirred to go. Papaderos held up his hand and stilled the room and looked at me for a long time, asking with his eyes if
13、 I was serious and seeing from my eyes that I was. “I will answer your question.”Taking his wallet out of his hip pocket, he fished into a leather billfold and brought out a very small round mirror, about the size of a quarter. And what he said went like this:“When I was a small child, during the wa
14、r, we were very poor and we lived in a remote village. One day, on the road, I found the broken pieces of a mirror. A German motorcycle had been wrecked in that place. I tried to find all the pieces and put them together, but it was not possible, so I kept only the largest piece. This one, and, by s
15、cratching it on a stone, I made it round. I began to play with it as a toy and became fascinated by the fact that I could reflect light into dark places where the sun would never shinein deep holes and crevices(裂缝)and dark closets. It became a game for me to get light into the most inaccessible plac
16、es I could find. I kept the little mirror, and, as I went about my growing up, I would take it out in idle moments and continue the challenge of the game. As I became a man, I grew to understand that this was not just a childs game but a metaphor for what I might do with my life. I came to understan
17、d that I am not the light or the source of light. But lighttruth, understanding, knowledgeis there, and it will shine in many dark places only if I reflect it. I am a fragment(碎片)of a mirror whose whole design and shape I do not know. Nevertheless, with what I have I can reflect light into the dark
18、places of this worldinto the black places in the hearts of menand change some things in some people. Perhaps others may see and do likewise. This is what I am about. This is the meaning of my life.”1. On hearing the authors question, Dr. Papaderos_at first. A. laughed at his foolishness B. wasnt sur
19、e of the answer C. doubted his seriousness D. wasnt interested at all2. How did Dr. Papaderos get the small round mirror when he was a child?A. He found it on the road and made it round. B. A dying German soldier gave him as a present. C. He chanced to find it in the street while playing. D. He put
20、the broken pieces together and made it. 3. Why did Dr. Papaderos like the small round mirror so much as a child?A. Because he was too poor to afford other toys. B. Because it could shine the places where the sun couldnt reach. C. Because he believed it would bring good luck to him. D. Because it tol
21、d him a lot about what life really meant to him. 4. The underlined “metaphor” in the 7th paragraph most probably means_ . A. symbol B. source C. light D. purpose5. Which of the following might be the best title for the passage?A. A Special Game in the ChildhoodB. A Broken Piece of MirrorC. Dr. Papad
22、eros ExperienceD. The Meaning of Life【参考答案】15、CABAD 阅读理解This is our country, America. The country where everyone is supposed to have a shot at financial success. The country of dreams and ambition. Yet, caused by the endless pursuit of individual profit, our country is a mess. And we owe it all to c
23、apitalism. We live in a society where people are forced to live without health coverage. A country where the poor can hardly feed themselves while the rich decide which one of their 10 homes to stay at for the night. All of these sad things arise out of capitalism. Sadly, our country values little m
24、ore than money. It motivates our decisions and even influences entire political parties. We have gotten to the point in society where a human life comes secondary to our financial security. Any rational society would value life above all else and realize that health is a basic human right. Yet in ou
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
