2021年高考英语大一轮复习 课时作业17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021年高考英语大一轮复习 课时作业17 Module Great People and Inventions of Ancient China含解析外研版 2021 年高 英语 一轮 复习 课时
- 资源描述:
-
1、课 时 作 业 17.阅读理解(金太阳高三模拟)Two women landed in Japan on Monday after their rescue from a damaged sailboat floating aimlessly in the Pacific Ocean.Jennifer Appel and Tasha Fuiava and their two dogs had been lost at sea for almost six months. The Navy ship USS Ashland rescued them about 1,450 kilometers
2、southeast of Japan. Appel and Fuiava left Honolulu on May 3 sailing Appels 15meter boat, the Sea Nymph. They had planned for an 18day trip to Tahiti. However, storms flooded the engine, destroyed the boats starter and severely damaged the mast (桅杆). The women could not use the sails effectively, as
3、a result. In June, they got within 1,345 kilometers of Oahu, Appel said. “We knew we werent going to make it,” she said. “So thats when we started making distress calls, hoping that one of our friends who like to go deep sea fishing might have spotted us.”Jennifer Appel, right, and Tasha Fuiava sat
4、with their dogs on the deck of the USS Ashland on Monday. They were thousands of miles in the wrong direction when a Taiwanese fishing boat found them. Appel said she paddled on a surfboard to the Taiwanese boat and made an emergency call.The USS Ashland happened to be in the area at the time to avo
5、id a storm. The ships commanding officer Steven Wasson said the Ashland traveled 160 kilometers and found the women the next day. Appel told reporters on Friday that they were beginning to feel hopeless when they saw the US Navy ship coming toward them. “When I saw the gray ship on the horizon, I wa
6、s just shaking,”she said. “I was ready to cry. I was so happy. I knew we were going to live.” The US Navy decided the Sea Nymph needed too many repairs. So, the sailboat was left at sea.两名妇女带着两条狗驾船去塔希提岛,遇到风暴后迷失在海上,近六个月后才得救。1What is the main cause of the two womens being lost?AThe boat ran out of oil
7、.BThe boat conveyed too heavy a load.CThere were strong winds for a long time.DStorms brought too much water into the boat.答案:D解析:根据第二段第5句可知,风暴使海水淹没发动机,损坏启动装置和桅杆,所以她们迷失在海上。2What do the underlined words “distress calls” in Paragraph 2 probably mean?ASignals for help.BLongterm plans.CImportant decisio
8、ns.DDetailed preparations.答案:A解析:根据该段最后两句可知,她们在茫茫大海上发出求救信号,希望能被经过的船只发现。3Which of the following best describes the two women?ABrave and generous.BCautious and fearful.CAdventurous and lucky.DCommon and hardworking.答案:C解析:她们计划驾驶小船航行十八天去塔希提岛,这表明她们是有冒险精神的。她们最终被营救,这表明她们又是幸运的。4Why was the sailboat deserte
9、d finally?AIt left people painful memories.BIt demanded quite a lot of repairs.CIt had been in water long and broke up.DThe Taiwanese boat approached and crashed it.答案:B解析:根据文章最后两句可知,这只小船需要大修,所以被抛弃了。.完形填空(豫南九校高三质量考评)Isnt it amazing how you never have to water your weeds or nurture (培育) them and they
10、 still give you an unwanted crop?I can remember as a young boy my grandfather showed me how to _1_ this annoying weed called Bermuda grass. It was _2_ stuff and it would really _3_ if you didnt get it out by the _4_.When my wife and I bought our first home about 8 years ago, what I had to deal with
11、this is this certain part weeds _5_ to the Bermuda grass, which would also spread wildly.After getting the inside of our home _6_, it was time to work on the outside. On my hands and knees I _7_attacked the weeds with a small hand spade getting each one _8_ by the roots.Just this Spring I realized t
12、hat one particular weed was no longer _9_ but another one was in full _10_. So again, I got down on my hands and knees and got to work _11_ them from my yard. When I was _12_, my yard was better off.Sometimes our life can be so similar. We all have weeds in our life. These weeds can be challenges, s
13、etbacks, or _13_ beliefs, and the list can be _14_.When dealing with these weeds of _15_, the _16_ is to get to the root of them and remove them one by one out and eventually you will _17_ this round. And when another crop of weeds _18_,deal withthem directly _19_ they spread, because now that you k
14、now what to do with them by getting to the root of it, it will give you more courage and _20_ the next time a problem arises up.本文是一篇夹叙夹议类短文阅读。文章主要讲述了作者自己铲除杂草的经历,进而引申到我们如何铲除我们人生中的杂草。1A.eat up Bdig upCbreak up Dput up答案:B解析:考查动词词组辨析。A.eat up吃光;B.dig up挖掘;C.break up结束;D.put up张贴。根据后句It was _2_ stuff a
15、nd it would really _3_ if you didnt get it out by the _4_.提示可知祖父给我示范如何铲除一种叫百慕大草的讨厌杂草。故选B。2A.powerful BpoisonousCsensitive Dterrible答案:D解析:考查形容词词义辨析。A.powerful有力量的;B.poisonous有毒的;C.sensitive敏感的;D.terrible令人讨厌的。根据前句中的this annoying weed讨厌的杂草可知,这种草是一种很令人讨厌的东西。故选D。3A.spread BsucceedCwithdraw Dcompromise答
16、案:A解析:考查动词词义辨析。A.spread传播;蔓延;B.succeed成功;C.withdraw撤回;D.compromise妥协。根据后句if you didnt get it out可知,如果你不斩草除根,它就会逐渐蔓延开去。故选A。4A.leaves BhandsCspades Droots答案:D解析:考查名词词义辨析。A.leaves树叶;B.hands手;C.spades 铲子;D.roots根。根据后文attacked the weeds with a small hand spade getting each one _8_ by the roots.可知,这里指斩草除根
17、。故选D。5A.attractive BsimilarCfundamental Dunknown答案:B解析:考查形容词词义辨析。A.attractive有吸引力的;B.similar相似的;C.fundamental根本的;D.unknown未知的。根据后句which would also spread wildly提示可知,这一大片杂草简直与那时候的百慕大草很相似。故选B。6A.counted BmendedCappreciated Dsettled答案:D解析:考查动词词义辨析。A.counted数;B.mended修补;C.appreciated感激;D.settled安顿。根据后句i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350821.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
