分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Be sporty, be healthy Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading 牛津译林版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:369381
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:18.04KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit Be sporty healthy Section Welcome to the Reading 牛津译林版必修第二册 2022 2023
    资源描述:

    1、课时作业(四)Unit 2Section Welcome to the unit & Reading.阅读理解AJohn, a very thin boy, loved football with all his heart when he was very young. Practice after practice, he eagerly gave everything he had. But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in gam

    2、es. Even though the son was always on the bench, his father was always standing there with cheers and encouraging him.When John went to college, he decided to try out for the football team as a “walkon”. Everyone was sure he could never make_the_cut,_but he made it. The coach thought he could provid

    3、e the other members with the spirit they needed.The news that he had survived the cut excited him so much that he instantly called his father. His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games.It was the end of this last football season. One day John received a p

    4、hone call and asked one week off. Nobody knew what happened except the coach. The coach said, “Dont plan to come back to the game on Saturday.”Saturday arrived, and the game was not going well. When the team was ten points behind, John came back. “Coach, please let me play. Ive just got to play toda

    5、y,” said John. The coach pretended not to agree. But John persisted. Finally feeling sorry for the kid, the coach gave in.Before long everyone could not believe their eyes. John was doing everything to fight. The rival team could not stop him. He ran, passed and blocked the ball like a star. And at

    6、last his team won the game.After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?”John swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and I want

    7、ed to show him that could do it.”1Why did John hardly have any chance to play in games?ABecause be had no time to practice.BBecause he was too young to play games.CBecause everyone looked down upon him.DBecause his body condition was not good.2Which of the following can replace the underlined phrase

    8、 “make the cut” in the second paragraph?AMake progress.BBe allowed to join the team.CCut himself.DBe refused by the coach.3What can we know from the text?AJohn felt very depressed as a “walkon”BJohns father always taught him how to play.CJohns father went to most of his college games.DThe coach was

    9、sure John would be the best player one day.4What does this story want to tell us?AA burden of ones choice is not felt.BBetter to do well than to say well.CAll roads lead to Rome.DWhere there is a will there is a way.BTeenagers fitness is now a major concern, to which physical exercise is very import

    10、ant. It reduces stress and improves fitness. Exercise makes your body strong, and helps you to keep the right body weight. Sports scientist Dr. Helen Lopez offers the following advice to teenagers:“First, you need to find out your present level of fitness. Then you can design a programme that will h

    11、elp you become healthier.”Dr. Lopez suggests that there are three levels of fitness that need a change of lifestyle. “Overweight” means that the person gets very little exercise and often has a serious weight problem. “Inactive” means that the person does not join in many physical activities, but is

    12、 not seriously overweight. “Active” refers to people who take part in sports and other physical activities, but do not have a high fitness level.According to Dr. Lopez, overweight teenagers should keep active to keep healthy. “Ride a bike, play volleyball or basketball for a while, and go for a twen

    13、tyminute walk each day. All these will help to burn calories.” Inactive teenagers should do similar activities, but add some bending and stretching exercises, such as pushups and situps, starting with twenty of each a day. “Inactive people can take a little more exercise than overweight people becau

    14、se their bodies are stronger,” said Dr. Lopez. The same principle applies to active teenagers.Dr. Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise, together with fifteen minutes a day spent on stretching and bending activities. “These are really important in or

    15、der to prevent injuries,” Dr. Lopez said. Some weighttraining and other bodystrengthening exercises could also be planned in the programme in order to increase the persons strength.5Which of the following statements is NOT the reason why physical exercise is important?AIt can make the teenagers grow

    16、 taller.BIt can help teenagers become healthier.CIt can help to burn up calories.DIt can increase teenagers strength.6What can we learn from the passage?AActive people always have a high fitness level.BOverweight people always take more exercise.CInactive teenagers are not seriously overweight.DKeep

    17、ing fit means changing teenagers lifestyle.7In order to prevent injuries, you should do some _exercises.AwalkingBstretching and bendingCridingDweighttraining8What is the best title for the passage?ADoing exercisesBTeenagers FitnessCDifferent lifestylesDOverweight Teenagers.完形填空During my first three

    18、years of college, I put on weight quickly. Between classwork and a parttime job, I had zero time for _1_. Besides, I ate a lot of fast food. Not surprisingly, I _2_ a fat stomach.After leaving college, I _3_ to take exercise. Invited by a friend, I _4_ working out with exercise machines three times

    19、a week. I was the kind of person who did not try anything _5_. I ate the same food; I did the same thing. My friend, however, became _6_. One day, he said, “Were not getting enough exercise. We should play tennis instead.”Me? Play tennis? No way. I was strongly against his. _7_. I was not good at sp

    20、orts and I was _8_ the exercise machines. _9_, several weeks later, I found myself standing on a tennis court(球场). As I held my racket(球拍), I felt _10_. I ran after every ball he served, completely _11_ about 90% of them, hitting the rest into the other court.The first few months were quite _12_. Bu

    21、t one day, as the ball came flying toward me, my racket and the ball finally met in the place where it is most effective to hit a ball. I watched _13_ as my return landed where I had aimed(瞄准) it. I had finally _14_ how to play tennis properly!I learned a _15_ during my journey toward learning to pl

    22、ay tennis: I can do whatever I set my mind to.1A.games BholidaysCresearch Dexercise2A.got Bwanted Chated Dprotected3A.decided Bagreed Cregretted Dcontinued4A.avoided Bimagined Cbegan Dminded5A.important Bnew Csimple Dsimilar6A.busy Bcareless Cbored Dlazy7A.rule Bjob Creply Didea8A.worried about Bhap

    23、py withCsure of Dresponsible for9A.As usual BAt first CBesides DHowever10A.silly Brelaxed Cproud Dsatisfied11A.controlling Bthrowing Cmissing Dplaying12A.interesting Bpainful Cdifferent Deasy13A.in secret Bin anger Cin fear Din surprise14A.asked BlearnedCtaught Dremembered15A.lesson Bskill Cbusiness

    24、 Dtask课时作业(四).阅读理解A【语篇解读】本文是一篇记叙文。短文讲述了约翰突破身体条件的限制,在父亲的鼓励下刻苦训练,成为一名优秀的球员的故事。1答案与解析:D细节理解题。由第一段中的“John, a very thin boy”和“But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games”可知,约翰很瘦,体型是其他男孩的一半大小,所以他很少参加比赛。故选D。2答案与解析:B词义猜测题。由第三段第一句中的“The news that

    25、he had survived the cut”及下文内容可知,约翰成功地加入了球队。由此推断出,此处表示所有人都认为他绝不可能被接受加入球队。故选B。3答案与解析:C推理判断题。由最后一段中的“Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?”以及“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play”可知,爸爸是盲人,他出席了约翰之前所有的比赛,但是爸爸去世了,没有出席他赛季末的比赛。由此推断出约翰的爸爸出席

    26、了他在大学时期的大多数足球比赛。故选C。4答案与解析:D主旨大意题。通读全文可知,约翰突破身体条件的限制,在父亲的鼓励下刻苦训练,成为一名优秀的球员。所以这个故事告诉我们“有志者,事竟成”的道理,同时这也是短文的主旨大意。故选D。B【语篇解读】本文是一篇议论文。文章主要讲了青少年的健康是非常重要的,并针对不同青少年的健康问题给出了一些运动建议。5答案与解析:A细节理解题。此题适宜用排除法作答。根据第一段中的“First, you need to find out your present level of fitness. Then you can design a programme tha

    27、t will help you become healthier.”可知,体育运动可以让青少年更健康,排除B;根据“All these will help to burn calories.”可知,体育运动可以帮助燃烧卡路里,排除C;根据“Some weighttraining and other bodystrengthening exercises could also be planned in the programme in order to increase the persons strength.”可知,体育运动可以让青少年更有力量,排除D,文中并没有提到体育运动可以让青少年长

    28、高,故选A。6答案与解析:C细节理解题。根据第二段中的“Inactive means that the person does not join in many physical activities, but is not seriously overweight.”可知,不活跃的青少年不是很严重的超重,故选C。7答案与解析:B细节理解题。根据最后一段中的“Dr. Lopez suggests one hour a week or more on running and other forms of intensive exercise, together with fifteen minu

    29、tes a day spent on stretching and bending activities. These are really important in order to prevent injuries,Dr. Lopez said.”可知,为了避免受伤,你应该做一些拉伸和弯曲运动,故选B。8答案与解析:B标题归纳题。由全文的主题句“Teenagers fitness is now a major concern, to which physical exercise is very important.”可知,这篇文章主要讲了青少年的健康是非常重要的,并给出了一些运动建议,所

    30、以这篇文章最好的题目是“青少年的健康”,故选B。.完形填空【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章作者介绍了自己锻炼身体的经历。在大学的时候,作者由于缺乏锻炼,并且吃了太多的快餐而变胖。毕业后,在朋友的鼓励下,作者开始锻炼身体,并学习打网球,最终学会了打网球。作者明白了一个道理:只要下定决心,就可以做任何事。1答案与解析:D考查名词。文章第一句提到作者体重增加得很快,结合选项和常识可知,只有缺乏锻炼会导致体重增加。故选D。2答案与解析:A考查动词。根据常识可知,作者由于缺乏锻炼和吃太多的快餐而有了一个大肚子。故选A。3答案与解析:A考查动词。根据下一句中的“I 4 working out with

    31、exercise machines three times a week”可知,作者开始定期锻炼,故此处表示作者下定决心开始锻炼。故选A。4答案与解析:C考查动词。上一句提到作者决心锻炼,故此处表示作者开始定期锻炼。故选C。5答案与解析:B考查形容词。根据下一句“I ate the same food; I did the same thing”可知,作者习惯于吃同样的食物,做同样的事情,故此处表示作者不会去尝试任何新的东西。故选B。6答案与解析:C考查形容词。根据下文作者的朋友说的话“Were not getting enough exercise. We should play tenni

    32、s instead.”可知,朋友不愿意继续使用健身器材运动,建议打网球。bored厌倦的,符合语境。7答案与解析:D考查名词。结合选项可知,此处指作者反对朋友提到的“我们应该打网球”这个想法。故选D。8答案与解析:B考查短语。根据上文可知,作者不擅长运动,所以更乐于用健身器材锻炼。故选B。9答案与解析:D考查句意理解。上文提到,作者很反对打网球,空后又说“I found myself standing on a tennis court (球场)”,所以这里表转折。as usual像往常一样;at first首先,起初;besides此外;however然而。故选D。10答案与解析:A考查形容

    33、词。根据上文可知,作者不擅长运动,因此作者感觉自己很笨。故选A。11答案与解析:C考查动词。前文提到作者不擅长运动,所以很多球作者都没有击中。miss在此意为“未击中”,故选C。12答案与解析:B考查形容词。根据上文可知,作者不擅长运动,打网球时很多球未击中,其他的球也打到了另一个球场里,所以此处表示头几个月对作者来说很痛苦。interesting有趣的;painful疼痛的,痛苦的;different不同的;easy容易的。故选B。13答案与解析:D考查短语。根据上文可知,作者球打得不好,所以作者看到自己打了一个好球时感到很惊讶。in secret秘密地;in anger生气地;in fear恐惧地;in surprise惊讶地。故选D。14答案与解析:B考查动词。根据语境可知,作者终于学会了如何正确地打网球。故选B。15答案与解析:A考查名词。冒号后的内容“I can do whatever I set my mind to”是对空处的解释说明,结合选项可知,此处表示作者在学打网球的过程中吸取了经验教训。learn a lesson吸取经验教训。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年新教材高中英语 课时作业4 Unit 2 Be sporty, be healthy Section Ⅰ Welcome to the unit & Reading 牛津译林版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369381.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1