分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题及答案 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350860
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:52.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题及答案 WORD版含解析 广西 藤县 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 过关 答案 WORD 解析
    资源描述:

    1、广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题及答案 【2014新课标全国卷 】阅读理解BThe baby is just one day old and has not yet left hospital.She is quiet but alert (警觉)Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it.She stares at it carefully.A researcher removes the card and replaces it b

    2、y another, this time with the spots differently spaced.As the cards change from one to the other, her gaze(凝视) starts to lose its focus until a third, with three black spots, is presented.Her gaze returns:she looks at it for twice as long as she did at the previous card.Can she tell that the number

    3、two is different from three, just 24 hours after coming into the world?Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes.Perhaps it is just the newness? When slightly older babies

    4、 were shown cards with pictures of objects(a comb, a key, an orange and so on),changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves.Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again.Babies paid more attention to squares moving randomly

    5、on a screen when their number changed from two to three, or three to two.The effect even crosses between senses.Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two;likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats

    6、and moved to spots.【试题分析】本文主要介绍了研究人员通过卡片或者击鼓等途径来检验婴儿对于数字变化的敏感程度。结果表明,当婴儿发现数字比较多的时候,就会更加关注或变得更加兴奋。1. The experiment described in Paragraph 1 is related to the babys_Asense of hearing. Bsense of sight.Csense of touch. Dsense of smell.解析:细节理解题。根据第一段第四句“She stares at it carefully.”可知,婴儿目不转睛地盯着看,故研究人员的研究

    7、与婴儿的视觉有关。答案:B2. Babies are sensitive to the change in_Athe size of cards.Bthe colour of pictures.Cthe shape of patterns.Dthe number of objects.解析:细节理解题。根据第一段第六句“As the cards change from one to the other,her gaze starts to lose its focusuntil a third,with three black spots,is presented.”可知,随着卡片上黑点的变化

    8、,婴儿的视线也发生了变化,表明婴儿对于数字的变化比较敏感。答案:D3. Why did the researchers test the babies with drumbeats?ATo reduce the difficulty of the experiment.BTo see how babies recognize sounds.CTo carry their experiment further.DTo keep the babies interest.解析:推理判断题。根据最后一段中的“The effect even crosses between senses.Babies w

    9、ho were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two.”可知,研究人员又做了击鼓的实验,发现婴儿的听觉对数字变化也同样敏感,其目的是更加深入地研究婴儿对于数字的敏感程度,故选C项。答案:C4. Where does this text probably come from?AScience fiction. BChildrens literature.CAn advertisement. DA scienc

    10、e report.解析:推理判断题。通读全文,并结合多次提到的experiments和researchers等词可推断,研究人员做了一个检验婴儿对于数字变化的敏感度的实验,故可推断本文为一篇科学报道。A项“科幻小说”、B项“儿童文学”和C项“广告”均与本文内容不符。答案:D2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 When most of us look at our hands, we might notice that we need to clean, or stop biting our fingernails, and th

    11、ats about it. But if you ask a doctor, he can see a whole lot more. Everything from poor diet and stress to serious kidney (肾) problems can be revealed by a glance at your fingernails.There are about 30 different nail signs that can be associated with medical issues, though may indicate more than on

    12、e problem, according to Dr.Amy Derick, a clinical instructor of dermatology at Northwestern University.Here are five of the things a doctor can tell about your health based on your fingernails.1. People who arent eating well and lack vitamin or dietary may have thinner than normal nails, which are m

    13、ore likely to break.2.Horizontal (水平的) lines are associated with serious physical stress. They frequently occur in people who have gone through chemotherapy(化疗).They can also occur after some illnesses, injuries, or with severe malnourishment(营养不良).Interestingly, there may be an altitude connection

    14、too. Theyve also been found in people who dove 1,000 feet and others who participated in an Everest exploration.3. Vertical (垂直的)lines, however, are generally not such a big deal. Some people are more genetically prone to them than others, but theyre commonly associated with aging.4. When people lac

    15、k iron, their nails can turn spoon-like. Instead of curving down and covering the finger normally, they ll start to rise up on the sides and front, like the part of a spoon that holds liquid.5. Kidney and liver problems can create “half-and-half nails”, where one part of the nail is white and the ot

    16、her part dark or pink, according to Derick.Doctors note that because disease diagnosis is complex and some symptoms can be associated with different diseases, you should always see a medical professional if you are concerned about something you notice.24. What is the main idea of the passage? A. Doc

    17、tors can tell us something about our health by looking at our nails. B. We should see a doctor if we find nails in bad condition. C. A famous doctor in the USA conducted an interesting research. D. If we dont want to get ill, we need to clean and stop biting our fingernails. 25. If we dont eat well

    18、or regularly, our fingernails may _.A. become harder than normal nails. B. become thinner than normal nails. C. become “half-and-half” nails. D. have horizontal and vertical lines.26. Who will have horizontal lines on the nails ? A. A cancer patient who has received normal treatment. B. Hungry Afric

    19、an children suffering from severe malnourishment. C. An explorer who had reached Zhangjiajie in Hunan Province. D. A patient with serious illness, like kidney and liver problems.27. Which of the following best describes the nails that show people lack iron? A. The nails are thinner and more likely t

    20、o break. B. The nails will curve down and cover the fingers. C. The nails will start to rise up on the sides and front. D. The nails will change their colours on the surface. 参考答案24-27 ABBC 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 When an ice cube melts, it creates a puddle (水坑). When an i

    21、ce sheet (冰盖)melts, it raises sea levels. It sounds simple, but scientists have debated for decades whether both the Antarctic and Greenland ice sheets actually were shrinking, and how much that melting contributed to rising sea levels. Now, a new study has provided the best evidence of how the pola

    22、r ice sheets are responding to our warming world. In the study. an international team of scientists looked at 20 years of data in the ice sheets collected by 10 satellite missions. The teams conclusion: The Greenland and Antarctic ice sheets both are losing ice overall. The researchers also found th

    23、at between 1992 and 2011, meltwater from those shrinking ice sheets caused sea levels to rise by about 11 millimeters. Over the 19 years studied, the Greenland ice sheet lost 2.7 trillion metric tons of ice. The Antarctic ice sheet also shrank by about l.3 trillion metric tons. Previously, some scie

    24、ntists disagreed whether the Antarctic sheet, the largest mass of ice in the world, was shrinking or growing or neither. While the Earth is warming overall, the effect of climate change varies from region to region. Over the last 15 years, for example, scientists have something disagreed over how cl

    25、imate change has affected the polar ice sheets. Many studies found that the sheets lost a lot of ice-and that not enough snow fell on the sheets to compensate for the loss. But other studies found that the loss of ice was balanced by the gain in snowfall. Richard Alley, a glacier scientist at Penn S

    26、tate University, said that many of those studies looked at different areas, and over different time periods. In addition, the studies didnt all use the satellite data in the same way. Those differences made, it difficult to compare the results. The data in the new study matched time periods and area

    27、s. The study also combined measurements from kinds of satellites.32. Why does the author use a common-sense phenomenon as the beginning? A. To present the reason for ice sheet melting. B. To show us the result of a scientific experiment. C. To give a simple example to introduce the topic. D. To pres

    28、ent a common daily finding obvious to the readers.33. The researchers reached their conclusion by_. A. analyzing the findings of former studies B. observing the Antarctic and Greenland C. referring to the data from satellites D. making measurements in the Antarctic and Greenland 34. What does the un

    29、derlined phrase compensate for in paragraph 4 refer to? ACut down. BLead to CBring about. DMake up for.35. Which of the following might be the best conclusion for the passage? A. Ice sheets are shrinking due to global warming. B. People are suffering from climate change. C. Rising sea levels makes p

    30、eople live in danger. D. Shrinking ice has nothing to do with sea levels.参考答案3235、CCDA2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。The booking notes of the play The Age of Innocence: Price:$10BOOKING There are four easy ways to book seats for performance: -in person The Box Office is open from

    31、Monday to Saturday,10 a.m.8 p.m. -by telephone Ring 01324976 to reserve your tickets or to pay by credit card(Visa, MasterCard and Amex accepted) -by post Simply complete the booking form and return it to Global Theatre Box Office. -on line Complete the on-line booking form at 21世纪教育网 Satan- DISCOUN

    32、TS: Saver: $ 2 off any seat booked any time in advance for performances from Monday to Thursday. Savers are available for children up to 16 years old, over 60s and full-time students. Supersaver: half-price seats are available for people with disabilities and one companion. It is advisable to book i

    33、n advance. There is a maximum of eight wheelchair spaces available and one wheelchair space will be held until an hour before the show.Standby: best available seats are on sale for $ 6 from one hour before the performance for people eligible (suitable) for Saver and Supersaver discounts and thirty m

    34、inutes before for all other customers. Group Bookings: there is a ten percent discount for parties of twelve or more. School: school parties of ten or more can book $6 standby tickets in advance and will get every tenth ticket free. Please note: we are unable to exchange tickets or refund money unle

    35、ss a performance is canceled due to unforeseen circumstances.28. If you want to book a ticket, you CANNOT _. A. use the Internet B. ring the booking number and pay for the tickets by credit cardC. go to the Box Office on Sundays D. complete a booking form and post it to the Box Office29. According t

    36、o the notes, who can get $ 2 off? A. A 20-year-old full-time college student. B. A 55-year-old woman. C. An 18-year-old teenager. D. The people who book the tickets on Fridays.30. If you make a group booking for a group of l4 adults, how much should you pay? A. $120. B. $126. C. $140. D. $150.31. Fr

    37、om the passage we can know all the following information except that _ . A. it is advisable to book tickets in advance B. the audience cant refund money if the performance is on show C. a group of 13 persons can get a 10 percent discount D. a school party of 15 students should pay $90 for the standb

    38、y tickets参考答案28-31 CABD 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。The Cave Crawler mining robotWhy do human beings still risk their lives under ground and doing one of the dirtiest and most dangerous jobs in the world? Its an increasingly urgent question,given the recent high-profile(引人注目的)mining accidents

    39、 in Sago, W. Va., and Huntington, Utah. A small group of engineers and robotics experts envision(展望)a day in the not-too-distant future when robots and other technology do most of the dangerous mining work.One of the first mining robots was developed five years ago at Carnegie-Mellon Universitys Rob

    40、otics Institute. It was called Groundhog and it looked like a golf cart. It used lasers to “see” in dark tunnels and map abandoned minessome of the most dangerous work in the business. The latest prototype is called Cave Crawler. Its a bit smaller than Groundhog, and even more advanced. It can take

    41、photos and video and has sensors mounted that can detect the presence of dangerous gases. Incredibly, the robot has a real sense of logic. If it comes across an obstacle it gets momentarily confused, it has to think through the process and where to go next, and sometimes it throws a fit just like a

    42、real person.The biggest obstacle, though, is cost. The original research project was federally funded, but that money has dried up, and its not clear where future funding will come from. Partly for that reason, and partly because of advances in safety, mining is not nearly as dangerous as it was in

    43、the past. Since 1990, fatalities have declined by 67 percent, and injuries by 51 percent, according to the National Mining Association.Some experts predict that robots in mines will serve much of the same function that they do in the automotive industry. The robots do the most repetitive and dangero

    44、us jobs, but dont eliminate the need for human workers. 1.The latest robot is more advanced than Groundhog mainly because . A. it can map abandoned mines B. the robot has a real sense of logic C. it can see in the dark tunnel D. its a bit smaller than Groundhog2.We can infer from the last paragraph

    45、that . A. the mine robots will have a very bright future B. robots in mines will serve much in the automotive industry C. there will be no need for human workers in mines D. robots in mines have a long way to go3. Which of the following can be the best title of this passage?A. High-profile mining accidents in America.B. The development of robot.C. Could robots replace humans in mines?D. Cave Crawler, the latest robot.【参考答案】BAC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西藤县2017高考英语一轮阅读理解过关题及答案 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350860.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1