山东省滕州市第一中学2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 滕州市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省滕州市第一中学2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1. 本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。第I卷1至8页。第II卷9至10页。共150分。考试用时120分钟。2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡和答题纸规定的位置。3. 第I卷每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。4. 第II卷必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题纸各题目指定区域相应的位置,不能写在试卷上;不能使
2、用涂改液、胶带纸、修正带修改。第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does Sandra sit in the classroom?A. By the door.B. In the back row.C. By the window.
3、【答案】A【解析】【原文】M: Mary, do you sit next to Sandra in the classroom?W: No, I sit in the back row. She sits in the front row. She used to sit by the window but now she sits by the door.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the mans problem?A. He cant finish the report on time.B. No one helps him with the report.
4、C. The manager isnt satisfied with his report.【答案】A【解析】【原文】W: How is the report going, Bart?M: The manager wants it by five and I dont think I can do it.W: Bart, Judith and I can help you.M: Thank you3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. At a police office.B. On a bus.C. At a theater.【答案】B【
5、解析】【原文】M: Hey, my wallet! Where is my wallet?W: Are you sure you had your wallet?M: I had it when I paid my bus fare. I put it in my pocket after I paid you.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers talking about?A. Where to buy tickets.B. When to take a train.C. How to go to the cinema.【答案】B【解析】【原
6、文】M: So. the movie starts at 7: 00? I can take the 5: 30 trainW: Actually, I suggest taking an earlier train. Its a popular movie, and we still need to buy ticketsM: Thats a good idea.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man dislike about Portland?A. The park.B. The forest.C. The weather.【答案】C【解析】【原文】
7、W: So how do you like Portland?M: Its pretty nice. Well, actually, it rains a lot.W: That s why there are so many forests here.M: But I dont like walking in the rain even though the park is nice.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小
8、题,每小题5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. When will the woman have a dance class most probably?A. At 9:15 a.m.B. At 2:00 p.m.C. At 6:30 p.m.7. What does the man suggest the woman do in the end?A. Choose an evening class.B. Visit the school next week.C. Take a No.
9、 189 bus to the school.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Id like to take dance at the school on Saturday. What time do classes begin?M: The school opens at nine oclock on Saturdays and classes start at nine fifteen in the morning. The afternoon classes begin at 2: 00 p. m. And we have evening classes which st
10、art at six thirty.W: Thats good. Im free all morning. Could I visit the school to see what it is like?M: Of course. You can take a bus here. The 189 stops right outside the schoolW: That, s great. When can I come and visit it?M: Any time. What about next week?W: OK. Ill do that.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可
11、播放相关音频,请去附件查看】8. Why does the man call the woman?A. To book a flight.B. To cancel a flight.C. To ask about a flight.9. How long does the whole flight last?A. Four hours.B. Eight hours.C. Ten hours.【答案】8. C 9. A【解析】【原文】M: Hello. This is Bill Black. Im calling to ask about my flight.W: Oh, Mr Black. I
12、ve booked the plane for youM: Thank you. What are they?W: You leave at 8: 30 Thursday morning on American Flight 67. You arrive in New Orleans at 10: 50. From there you take American Flight 432 to Tampa. You arrive at Tampa at 12:30. Thats allM: Listen, Ive changed my plans. Can I leave on Tuesday i
13、nstead?W: Let me see. Im sorry, Mr Black. You cant leave on Tuesday. The flight is fullM: OK I can go on Thursday.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where is the cafe?A. In the park.B. Next to the bank.C. Across from the shopping center.11. What did George think of the food in the cafe?A. Cheap.
14、B. Delicious.C. Boring.12. What is the relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Brother and sister.C. Co-workers.【答案】10. C 11. B 12. C【解析】【原文】M: Why dont we try out that new cafe that has been built where the cinema used to be? We could go straight after work today.W: Is that the one
15、 next to the bank?M:NO. at the entrance to the park.W:Oh yes. I know where you mean, facing the shopping center. It doesnt have a good name.M: It,s only been open two weeks.W:My brother George said it was overpriced although the food was quite goodM: George says the cost of everything is high even t
16、hough he earns more than we do, Why dont you see if your husband wants to join us for a drink after our meeting with the boss?听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Why cant the party be held in the Pine Room?A. It isnt big enough.B. It is under decoration.C. It will be used by others.14. How many p
17、eople are expected to attend the party?A. About 250.B. About 300.C. About 350.15. What is said about the White Room?A. It was newly decorated.B. It will be used from 4:00 p.m.C. It is filled with too many used books.16. What will the man do next Friday night?A. Make a speech.B. Take part in a party.
18、C. Prepare for a speech.【答案】13. A 14. B 15. A 16. C【解析】【原文】W: Excuse me, Dr. Devlin. We are planning to have a party next Friday. Which room could we use? We are expecting around 300 people, Dr. Diaz suggested the Pine Room, but there are too many used books inside and it can only hold 250 people. W
19、hat would you suggest?M: One moment please. I would suggest the White Room. It can hold 350 people at the most. Besides, it was newly decorated. Is it OK?W:Sure. Thank you.M: What time will you need it?W: I believe that 6: 00 p.m. to 10: 00 p.m. would be OKM: OK. Its all yours during those four hour
20、sW: Thank you very much. Oh, Dr. Devlin, would you please join us in the party on that day?M: Id like to, but Im afraid I cant. I have to work on a speech with Dr. Miller that night.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Where was Len when he didnt feel well?A. In his car.B. At his office.C. At home.1
21、8. What did Len usually have for breakfast before he was ill?A. French fries and milk.B. Fish and a vegetable.C. Chicken and eggs.19. How long can Len work a day at first?A. Four hours.B. Five hours.C. Six hours.20. What does Len have to do after work?A. Walk one mile.B. Go to a health club.C. See t
22、he doctor.【答案】17. B 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】M: Len just turned 50 last week. He is a successful businessman. Len lives in a beautiful home with his wife and two daughters. He drives an expensive car and wears the best clothes. He has everything that money can buy, except for one thing, good health.
23、It happened one afternoon at the office. Len didnt feel well all that morning. He was hot and a little sick. He felt great pain in his head. He went to the hospital and stayed there for three days. Before leaving the hospital, Len got his orders from the doctor. Hes trying to follow themLen has to l
24、ose weight and exercise each day. In the morning, Len has to walk one mile. He cant have his usual chicken and eggs for breakfast. And he has to drink milk. For lunch, he cant order the French fries that he loves so much. For dinner, he has to eat fish and a vegetable.Len also has to slow down at th
25、e office. At first, he can only work four hours a day. He can increase his hours each month, but he cant work more than six hours a day. After work. he has to exercise at a health club.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIf you are looking for the place t
26、hat has everything, there is only one place to visit, and thats New York. Its a whole world in a city.The World of Theater: All of New York is a stage. And it begins with Broadway. Where else can you find so many hit shows in one place? Only in New York!The World of Music: Spend an evening with Beet
27、hoven at Lincoln Center. Swing to the great jazz of Greenwich Village. Or rock yourself silly at the hottest dance spots found anywhere.The World of Art: From Rembrandt to Picasso. From Egyptian tombs to Indian teepees. Whatever kind of art you like, you will find it in New York.The World of Fine Di
28、ning: Whether its roast Beijing duck in Chinatown, lasagna in little Italy, or the finest French coq au vin found everywhere, there is world of great taste waiting for you in New York.The World of Sights: What other city has a Statue (雕塑) of Liberty? A Rockefeller Center? Or a Bronx Zoo? Where else
29、can you take a horse-drawn carriage through Central Park? Only in New York!21. From the text we know that “Rembrandt” is most likely to be the name of a famous .A. actorB. painterC. cookD. musician22. Which of the following can visitors do only in New York?A. To enjoy a Beethoven concert.B. To taste
30、 the finest French coq au vin.C. To see the Statue of Liberty.D. To eat Roast Beijing Duck.23. This passage may be taken from .A. a handbook for English learnersB. a pocketbook for businessmenC. a guidebook for foreign travellersD. a storybook for local readers【答案】21. B 22. C 23. C【解析】本文属于说明文,文章介绍了世
31、界城市纽约的剧院、音乐、艺术、饮食及独特的景观。 。【21题详解】推理判断题。根据倒数第三段The World of Art: From Rembrandt to Picasso. From Egyptian tombs to Indian teepees. Whatever kind of art you like, you will find it in New York.可知,在美术世界一行,我们可以看到Rembrandt这个名人,那么他应该是一位美术上的名人,选项符合的只有B项,意思为画家,故本题选B。【22题详解】细节理解题。根据最后一段The World of Sights: Wh
32、at other city has a statue of Liberty(自由女神像), a Rockefeller Centre or a Bronx Zoo? Where else can you take a horse-drawn carriage through Central Park, only in New York.可知,在纽约只能看自由女神像,故选C。【23题详解】推理判断题。根据第一段If you are looking for the place that has everything, there is only one place to visit, and th
33、ats New York. Its a whole world in a city.可知,本文的第一段提到美国纽约拥有一切,是值得玩得好地方,介绍纽约很多好的东西,所以作者的意思是劝读者到纽约去参观游览,故本题选C。BIt was late one evening. I cant remember what it was about, but my Dad and I had a very big argument when my mother was away. We both said things we didnt mean, and in the end I said, “Im lea
34、ving.” And he said, “Good. The sooner, the better.”I threw a few things in the suitcase and closed the door violently behind me, not knowing where I was going. After walking aimlessly for 20 minutes, I stopped at a local supermarket. Then my phone rang. It was my mom calling. She said, “Hey, Mary. W
35、here are you? Dad is worried about you.”“How can he worry about me? Ive been away for nearly half an hour, but he didnt call.” I said with annoyance. My anger returned and I remembered all the hateful things hed shouted to me. “Listen, Mom. You can tell Dad that Im fine. Ill call you tomorrow.” I sa
36、id and hung up.I walked around the supermarket, trying to get my thoughts together. By the time I paid for my purchases, it had been much later than I used to be out alone. When I left the supermarket, a large piece of white paper was in front of me. On the piece of white paper were these words: “Pl
37、ease come home! I miss you and Im worried about you!”Then a car pulled up beside me. Hanging out of the window was my Dad. Besides him, smiling gently, sat my mom. And thats when I started laughing. I laughed so hard that I cried. Despite(尽管) my best effort to run away from home, my father finally m
38、anaged to track me down. I couldnt leave now, not with him sitting there with caring eyes.24. Why does Mary leave home ?A. had to make her own livingB. had a bad performance at schoolC. had an argument with her motherD. had a big argument with her father25. What does Mary do, after her mother called
39、 her,?A. tried to calm downB. forgave her fatherC. became angrier than beforeD. agreed to go home26. What does the underlined word “purchases” in Paragraph 4 mean?A goods Mary boughtB. actions Mary regretted (后悔)C. telephone calls Mary madeD. lessons Mary learned27. What probably happened at the end
40、 of the story?A. Mary still refused to go home.B. Mary returned home happily.C. Marys father became angry again.D. Marys mother was angry with her father.【答案】24. D 25. C 26. A 27. B【解析】 这是一篇记叙文。文章讲述了作者和父亲吵架,作者离家出走,父亲焦急地让妈妈给作者打电话,询问作者在哪里。最终,父亲找到了作者,作者看到了父亲满满地关爱的眼神。 【24题详解】 细节理解题。根据第一段but my Dad and I
41、 had a very big argument when my mother was away. 但是我妈妈不在的时候,我和爸爸大吵了一架。由此可知,玛丽离开家的原因是和父亲大吵了一架。故选D 项。 【25题详解】 细节理解题。根据第三段How can he worry about me? Ive been away for nearly half an hour, but he didnt call.” I said with annoyance. My anger returned and I remembered all the hateful things hed shouted t
42、o me. 可知,他怎么会为我担心呢?我已经离开将近半个小时了,但他没有打电话来。我恼怒地说。我的怒气又回来了,我想起了他对我喊的那些可恨的话。由此可知,玛丽妈妈给作者打电话时,玛丽变得比以前更生气了。故选C 项。 【26题详解】 词句猜测题,根据划线词之前句子I walked around the supermarket, trying to get my thoughts together. By the time I paid for我在超市里走来走去,试图理清思绪。所以作者去了超市,付钱买了自己所买的商品。故划线词的意思是“玛丽买的商品”。故选 A项。 【27题详解】 推理判断题。根据
43、最后一段And thats when I started laughing. I laughed so hard that I cried. Despite(尽管) my best effort to run away from home, my father finally managed to track me down. I couldn t leave now, not with him sitting there with caring eyes.就在那时,我开始笑了。我笑得都哭了。尽管我离家出走,我父亲还是设法找到了我。我现在不能离开了,因为他带着关心的眼神坐在那里。由此判断出玛丽
44、高高兴兴地回家了。故选 B 项。 CWe all know the saying, “Nobody is perfect.” It has been planted in our brains since we were children, and of course, it is the truth. So if nobody is perfect, why do we have such a hard time admitting when we are in trouble or need help?Like many other young people trying to get t
45、hrough their first year of college, I felt anxiety, and it had its grips on me pretty tight. It began getting in the way of my life, and I had to sit down and tell myself that my behavior was not healthy and there was a solution. Finally, I decided to turn to therapy(精神疗法).Therapy. It has such a neg
46、ative stigma (污名), but why? Does going to therapy mean that you are failing as a person or that you cannot fix your problems on your own? No. Going to therapy means that you are strong enough to recognize that something inside your head is not working correctly, and you are brave enough to try to fi
47、x it.After a couple of weeks, many parts of my life became so much clearer. I began to understand that I, myself, am my worst enemy, which was pretty frightening. But, although frightened, I knew that it was only I who could guide me towards feeling better, and that was extremely empowering.I have b
48、een guided towards a healthier mindset, one that is positive and powerful. I have been able to understand that no matter what happens in my life. I will always be okay.A lot of people do not understand that it is normal to have negative feelings and sometimes to feel like we have lost control over c
49、ertain parts of our lives. Seeing a therapist can greatly change your way of thinking about something if you keep your mind open and I am so thankful that I decided to go and do something for myself.If you are in need of help, you can go to therapy and then everything will be okay.28. What does the
50、underlined part in Paragraph 2 mean?A. Anxiety greatly influenced the author.B. Anxiety encouraged the author to change.C. The author couldnt deal with the college life.D. The author had no idea what to do.29. In the authors opinion, going to therapy _.A. means you are failing as a personB. youre br
51、ave enough to solve your problemsC. can make others think wrongly about youD. can be quite unnecessary and helpful30. After a couple of weeks, how did the author react?A. She became more positive and confident.B. She became too frightened of her own life.C. She became worried about her anxiety.D. Sh
52、e realized college was her worst enemy.31. Whats the authors purpose in writing the text?A. To tell us how to think positively.B. To show it is OK to be imperfect.C. To help us know better about therapy.D. To share her college life with us.【答案】28. A 29. B 30. A 31. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文,作者用自己去做心理治疗的切身经历,告
53、诉我们心理治疗不应该被污名化,因为去做心理治疗意味着你足够坚强,能够意识到自己的头脑失常,而且你有足够的勇气去尝试解决它。28题详解】词句猜测题。根据划线句前的“Like many other young people trying to get through their first year of college, I felt anxiety”(和许多年轻人一样,读大一时,我也感到焦虑)及划线句后的“It began getting in the way of my life, and I had to sit down and tell myself that my behavior
54、was not healthy and there was a solution.”(它开始阻碍我的生活,我不得不坐下来告诉自己,我的行为是不健康的,会有一个解决办法的)可知,作者的焦虑已经严重影响了自己的生活。由此可知,划线句的意思是“焦虑极大地影响了作者”,故A项正确。【29题详解】推理判断题。根据第三段中的“No. Going to therapy means that you are strong enough to recognize that something inside your head is not working correctly, and you are brave
55、 enough to try to fix it.”(不,接受心理治疗意味着你足够坚强,能够意识到自己头脑中的某些东西运转不正常,而且你有足够的勇气去尝试解决它)可知,在作者看来,去看心理医生说明你有足够的勇气去解决你的问题,故B项正确。【30题详解】推理判断题。根据第四段中的“After a couple of weeks, many parts of my life became so much clearer. I began to understand that I, myself, am my worst enemy, which was pretty frightening. Bu
56、t, although frightened, I knew that it was only I who could guide me towards feeling better, and that was extremely empowering.”(几周后,我生活的许多方面变得清晰多了,我开始明白,其实最大的敌人是我自己,这是相当可怕的,但是,尽管很害怕,但我知道只有我自己可以引导我变得更好,这是非常有力量的)可知,几周后,作者变得更加积极和自信,故A项正确。【31题详解】推理判断题。通读全文,特别是根据第三段中的Therapy. It has such a negative stig
57、ma (污名), but why? (心理治疗为什么会得此污名呢?)及“No. Going to therapy means that you are strong enough to recognize that something inside your head is not working correctly, and you are brave enough to try to fix it.”(不,接受心理治疗意味着你足够坚强,能够意识到自己头脑中的某些东西运转不正常,而且你有足够的勇气去尝试解决它)可知,作者用自己的切身经历告诉我们心理治疗不应该被污名化,因为去看心理医生说明你有
58、足够的勇气去解决你的问题,因此作者写这篇文章的目的是帮助我们更好地了解心理治疗,故C项正确。DChinese cuisine is widely known and enjoyed all around the world. Who doesnt long for a favorite Chinese dish? But there is one interesting concept concerning Chinese food which is almost unheard of in the West, and which is becoming increasingly ignore
59、d by the youth of the Eastthe ancient custom of “tonic food”.Tonic food is food which is consumed to improve ones well-being or avoid sickness. For instance, it was once the custom for new mothers to eat a sesame oil (麻油) hot pot every day for the first month after giving birth. It was believed that
60、 this dish would benefit the muscles, reduce pain, improve circulation, stimulate sweating, and warm the body. Some foods, such as goat meat and spinach, are seen as “hot”, while others, such as Chinese cabbage and radish, are seen as “cold”. One should be careful not to eat too much of either “hot”
61、 or “cold” food. However, how much “hot” or “cold” food one should eat depends on the time of the year, how the food is prepared and what it is prepared with, and the individuals health.The custom of employing tonic foods for a healthier life also influences the catering industry. Chinese herbal med
62、icines, such as wolfberry (枸杞), can be found on many a restaurant menu, either added to fruit tea or as a beneficial addition to a dish. These herbs attract customers, such as over-worked office staff, in need of a modest pick-me-up.So, whether you need to boost your strength with a large helping of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
