2021春新教材高中英语 UNIT 4 BODY LANGUAGE单元素养评估卷(四)测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT BODY LANGUAGE单元素养评估卷四测评含解析新人教版选择性必修第一册 2021 新教材 高中英语 LANGUAGE 单元 素养 评估 测评 解析 新人
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(四)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhat brings a nation together? Of the four choicesshared values, language, history, and religion, its shared values. In our latest poll(民意调查), seven out of 16 countries chose values as the greatest f
2、actor bringing a nation together, and six preferred language. Both choices scored high in the poll, suggesting that our values and how we express them are closely linked. Still, history was not forgotten in some countries, particularly in Mexico and Russia. Even Canada and the United States chose na
3、tional histories as the second-most important factor uniting their people. The biggest surprise? Not one country picked religion as its top choice.Respect your eldersIn most countries, the oldest generation considered values more important to a nation than those who are under 45 years old did.Do you
4、 speak Canadian?Language scored lower in Canada than in all other countries polled, perhaps because the country speaks two official languages, French and English.Church and stateMost people polled do not connect their religious beliefs to their national pride. Religion ranked last in 13 countrieswit
5、h France scoring it at 1%, the lowest of all.1. According to the poll, what was the most important factor in bringing a nation together?A. Values. B. History. C. Religion. D. Language.解析:细节理解题。根据第一段中的“What brings a nation together? . its shared values. In our latest poll, seven out of 16 countries c
6、hose values as the greatest factor bringing a nation together .”可知答案。答案:A2. In which country did language score the lowest in their national pride?A. France.B. Canada.C. Mexico.D. America.解析:细节理解题。根据表格“Do you speak Canadian?”中的“Language scored lower in Canada than in all other countries polled .”可知加
7、拿大在该项中得分最低。答案:B3. In which country shared values and language were considered equally important?A. Brazil.B. China.C. India.D. Australia.解析:推理判断题。通过列出的图表可以判断出印度在“shared values”和“shared language”上的百分比都是32%。答案:CBI became a magician by accident. When I was nine years old, I learned how to make a coin d
8、isappear. Id read The Lord of the Rings and risked coming into the adult section of the library to search for a book of magic. Nine years old is a curious age when youre old enough to work through over 1,200 pages of literature, but young enough to still hope that you might find a book of real, actu
9、al magic in the library. The book I found instead taught basic sleight of hand(戏法) techniques, and I devoted the next months to practise.Initially, the magic wasnt any good. At first it wasnt even magic; it was just a tricka bad trick. I spent hours each day in the bathroom running through the secre
10、t moves in front of the mirror. I dropped the coin over and over, about a thousand times in a day, and after two weeks of this my mum got a carpet from the store and placed it under the mirror to eradicate the sound of the coin falling again and again.I had heard my dad work through passages of new
11、music on the piano, so I knew how to practiseslowly, going for accuracy rather than speed. And then I tried the illusion(错觉) in the mirror and an unbelievable scene took place. It did not look like a magic trick. It looked like a miracle. I knew I had got what I wanted.One day I made the performance
12、 on the playground. We had been playing football and were standing by the backstop in the field behind the school. A dozen people were watching. I showed the coin to everyone. Then it disappeared. The kids screamed. They yelled, laughed and scrambled away. Everyone went crazy.4. Why did the author e
13、nter the adult section of the library?A. To kill his time.B. To find a book of magic.C. To read The Lord of the Rings.D. To learn knowledge of literature.解析:细节理解题。根据第一段中“. risked coming into the adult section of the library to search for a book of magic.”可知答案。答案:B5. What does the underlined word “er
14、adicate” in paragraph 2 mean?A. Identify.B. Observe.C. Remove.D. Recognise.解析:词义猜测题。作者在镜子前练习让硬币消失时,硬币一天会掉到地上大约1 000次,因此妈妈从商店买了地毯,放到镜子下面,就是要“消除”硬币落地的声音,故选C。答案:C6. What was the cause of the authors success?A. His mothers help.B. His repeated hard practice.C. The secret of quick moves.D. The inspiratio
15、n from his father.解析:细节理解题。根据第三段中“I had heard my dad work through passages of new music on the piano, so I knew how to practiseslowly, going for accuracy rather than speed. And then I tried the illusion in the mirror and an unbelievable scene took place.”可知,作者从爸爸练习钢琴的做法中获得了灵感,从而获得成功。答案:D7. How would
16、 the author feel about the result of his performance on the playground?A. Its funny.B. Its fantastic.C. Its awkward.D. Its disappointing.解析:推理判断题。根据最后一段中“The kids screamed. They yelled, laughed, and scrambled away. Everyone went crazy.”可推知,作者的表演非常成功,由此推知他的表演很棒。答案:BCFacial expressions carry meaning t
17、hat is determined by situations and relationships. For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure. Yet it also has other uses. A womans smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child. A smile may show love or poli
18、teness. It can also hide true feelings. It often causes confusion across cultures. For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in public places. Some Russians believe that Americans smile in
19、wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough. In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.Our faces show emotions, but we should not attempt to “read” people from anot
20、her culture as we would “read” someone from our own culture. The fact that members of one culture do not express their emotions as openly as members of another does not mean that they do not experience emotions. Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressiveness permitted.
21、 For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans. When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to generalise(概括) about Americans and facial expressiveness because of personal and cultur
22、al differences in the United States. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive than others. The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mis
23、take of “reading” the other person incorrectly.8. What does the smile usually mean in the US?A. Joy.B. Love.C. Politeness.D. Thankfulness.解析:细节理解题。根据第一段中“For example, in American culture the smile is in general an expression of pleasure.”可知,在美国微笑通常意味着高兴。答案:A9. Why does the author mention the smile o
24、f the Vietnamese?A. To prove smiling can show personal habits.B. To show smiling can be used in wrong places.C. To demonstrate a smile can hide true feelings.D. To demonstrate a smile can show friendliness to strangers.解析:细节理解题。根据第一段中“In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover
25、painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.”可知,作者列举越南人的例子是用来证明微笑可以用来掩饰内心真实的感受。答案:C10. What should we do before attempting to “read” people?A. Figure out what they will do next.B. Find out about their past experience.C. Learn about their relations with oth
26、ers.D. Understand their cultural backgrounds.解析:推理判断题。根据最后一段可知,在不同的文化中微笑的含义是不同的。由此推断出在试图“读懂”别人时,先要了解其文化背景。答案:D11. What would be the best title for the text?A. Cultural DifferencesB. Habits and EmotionsC. Facial ExpressionsD. Smiles and Relationships解析:标题归纳题。本文阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化差异导致的面部表情的含义不同,故选C项。答
27、案:CDI think that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention, and especially if its given from the heart. When people are talking, theres no need to do anything but receive them. Jus
28、t take them in. Listen to what theyre saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it.When we interrupt(打断) what someone is saying to let them know that we understand, we move the focus of attention to ourselves. When we listen, they know we care. Many
29、people with cancer can talk about the relief of having someone just listen.I have even learned to respond to someone crying by just listening. I used to reach for the tissues(纸巾), until I realised that passing a person a piece of tissue may be just another way to shut them down, to take them out of
30、their experience of sadness. Now I just listen. When they have cried all they need to cry, they find me there with them.This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were t
31、oo timid to speak or did not know the answer. A loving silence often has far more power to heal and to connect than the well-intentioned(出于好心的) words.12. What does the author value most in the communication with each other?A. Doing nothing.B. Deep understanding.C. Saying “Im very sorry”.D. Attention
32、 from the heart.解析:细节理解题。根据第一段中“Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention, and especially if its given from the heart.”可知,作者最重视交流中来自心灵深处的关注。答案:D13. What will happen if you interrupt someone who is saying?A. He might stop and listen to you.B. He must be very angry with
33、 you.C. He thinks you are too rude.D. He thinks you dont care about him.解析:细节理解题。根据第二段中“. we move the focus of attention to ourselves. When we listen, they know we care.”可知,如果你打断某人说话,其实是把注意力移向你自己,让说话人觉得你并不在意他。答案:D14. What was the authors purpose by passing a piece of tissue to someone?A. To stop him
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352510.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下册语文课件-第14课 乌鸦喝水|教科版 (共19张PPT).ppt
