2021版新高考英语一轮复习 Unit 24 Society练习 北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语一轮复习 Unit 24 Society练习 北师大版 2021 新高 英语 一轮 复习 Society 练习 北师大
- 资源描述:
-
1、Unit 24 Society课时练12篇阅读1篇完形.阅读理解A(2020北京昌平区五校联考)A simple project to help a family in need stopped Luke Mickelson in his tracks. In 2012, he and his family were inspired to build and donate a bunk bed, one bed on top of the other, after learning there were local children who slept on the floor. Shock
2、ed to discover how widespread this need was in his community, Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need.Born and raised in Idaho, Mickelson, now 41, had a thriving career. He coached his kids sports teams and fished in the nearby river.
3、But when he met children who were sleeping on the floor, his peaceful life changed course.Using safety guidelines and his daughters bunk bed as a model, Mickelson started buying wood and supplies to build beds with his own money. He recruited friends and family members to help around the holidays. A
4、s the word spread, interest and involvement from his and other communities floodedalong with Mickelsons bunk bed output. “That first project, we built 11 bunk beds in my garage,” he said. “The next year, we did 15. Then it doubled every year. In 2017, we built 612 bunk beds.”With the motto “No kid s
5、leeps on the floor in our town”, the nonprofit and its more than 65 branches have built and delivered more than 1,500 free beds to children across America. But along with the rapid growth, Mickelson was faced with a tough choice: advancing his career or his nonprofit. He chose the latter and went fr
6、om making “great money to zero money”. Hes never looked back. “I found that the need I have isnt financial,” he said. “The need I have is seeing the joy on kids faces, knowing that I can make a difference.”【解题导语】本文是一篇记叙文。Mickelson为了让自己社区的无床可睡的孩子们能够有床睡觉,成立了一个公益组织“Sleep in Heavenly Peace”。1Why did Mic
7、kelson set up Sleep in Heavenly Peace?ATo help the poor children.BTo make a big fortune.CTo inspire his community.DTo get more donations.A解析:细节理解题。根据文章的第一段,尤其是最后一句中的“Mickelson founded Sleep in Heavenly Peace, a nonprofit that builds and delivers beds to children in need”可知,Mickelson创建这个非营利组织是为了帮助贫困儿
8、童。2What do we know about Luke Mickelson?AHe had his own fish farm.BHe changed his career from time to time.CHe used to sleep on the floor when he was a kid.DHe originally had a relaxing and pleasant life.D解析:推理判断题。根据文章的第二段,尤其是最后一句“But when he met children who were sleeping on the floor, his peaceful
9、 life changed course.”可推知,Mickelson一开始过着轻松、舒适的生活。3How did other people react to Mickelsons project?AThey showed little interest in it.BThey were supportive and involved in it.CThey were doubtful about the safety of the bunk bed.DThey volunteered to buy beds with their own money.B解析:细节理解题。根据第三段中的“He
10、recruited friends and family members to help around the holidays. As the word spread, interest and involvement from his and other communities flooded”可知,Mickelson的朋友和其他家庭成员都来帮忙,随着消息的传播,更多人参与进来。由此可知,人们对Mickelson创建的这个组织非常支持,并且积极参与。4What is Mickelsons attitude to the nonprofit?AAmbiguous.BDefensive.CCa
11、utious. DPositive.D解析:观点态度题。根据文章最后一段,尤其是“The need I have.make a difference.”可知,Mickelson想要看到孩子们脸上的喜悦,他知道他在做一些有影响的事。由此可推知,他对这个组织持积极的态度。B(2020大连一模)It is generally acknowledged that young people from poorer socioeconomic backgrounds tend to do less well in the education system. In an attempt to help th
12、e children of poor families, a nationwide program called “Head Start” was started in the US in 1965. A lot of money was poured into it. It took children into preschool institutions at the age of three and was supposed to help them succeed in school. But the results have been disappointing, because t
13、he program began too late. Many children who entered it at three were already behind their peers in language and intelligence and the parents were not involved in the process. At the end of each day, “Head Start” children returned to the same disadvantaged home environment.To improve the results, an
14、other program was started in Missouri that concentrated on parents as the childs first teachers. This program was based on research showing that working with the family is the most effective way of helping children get the best possible start in life. The fouryear study included 380 families who wer
15、e about to have their first child and represented different socioeconomic statuses, ages and family structures. The program involved trained educators visiting and working with the parent or parents and the child. The program also gave the parents some guidance, and useful skills on child developmen
16、t.At three, the children involved in the “Missouri” program were evaluated with the children selected from the same socioeconomic backgrounds and family situations. The results were obvious. The children in the program were more advanced in language development, problem solving and other intellectua
17、l skills than their peers. They performed equally well regardless of socioeconomic backgrounds or family structures. The one factor that was found to affect the childs development was the poor quality of parentchild interaction. That interaction was not necessarily bad in poorer families.The “Missou
18、ri” program compares quite distinctly with the “Head Start” program. Without a similar focus on parent education and on the vital importance of the first three years, some evidence indicates that it will not be enough to overcome educational unfairness.【解题导语】本文主要通过对比两项侧重点不同的教育项目表明,要实现教育公平就应该关注对父母的教育
19、,使其与孩子之间进行高品质互动,并且意识到孩子出生后前三年的重要性。5What caused the failure of the “Head Start” program?AThe large number of poor families.BThe disapproval from children.CThe late start of the program.DThe long period of time.C解析:细节理解题。根据第一段第五句“But the results have been disappointing, because the program began too l
20、ate.”可知,Head Start项目的失败是因为其开始得太晚了。6What do we know about the “Missouri” program?AIt focused on the childrens first school teachers.BIt helped the children return to the same home.CIt made the children improved in many aspects.DIt gave the parents advice on their development.C解析:推理判断题。根据第三段第三句“The ch
21、ildren in the program were more advanced in language development, problem solving and other intellectual skills than their peers.”可推知,Missouri项目让参与的孩子们在许多方面都有改善。7According to the passage, what is likely to influence childrens performance?AThe number of family members.BThe parentchild communication.C
22、The intelligence of their parents.DThe teacherstudent relationship.B解析:细节理解题。根据第三段倒数第二句“The one factor that was found to affect the childs development was the poor quality of parentchild interaction.”可知,父母和孩子之间的交流质量是影响孩子发展的因素之一。故选B。8How does the author develop the passage?ABy listing figures.BBy mak
23、ing comparisons.CBy presenting ideas.DBy drawing conclusions.B解析:篇章结构题。通读全文内容可知,本文是通过对比两个侧重点不同的教育项目, 从而组织文章的,故选B。.完形填空(2020安庆高三模拟)Steve was a seventh grader, a big boy, looking more like a teenager than a 12yearold. Yet, he went unnoticedhe had been _1_ every examination since first gradeuntil Miss
24、Wilma appeared.In the middle of the first semester of school, the entire seventh grade was _2_for basic skills.“You all did pretty well,” Miss Wilma told the class after going over the_3_, “except for one boy. And it _4_ my heart to tell you this, but.” she _5_, “the smartest boy in the seventh grad
25、e is failing my class.” Steve _6_ his eyes and carefully examined his fingertips.After that, Steve still wouldnt do his homework. Even if Miss Wilma _7_ punished him, he remained _8_“Steve, please! I care about you!”_9_, Steve got it!“Someone CARES ABOUT ME?!”One Monday a couple of weeks later, Miss
26、 Wilma gave a _10_ on the weekend homework. Steve _11_ through the test and was the first to hand in his paper. With a look of _12_, Miss Wilma took his paper and began to look it over.Miss Wilmas face was in a _13_ shock! She glanced up at Steve, then _14_, then up. The smartest boy in the seventh
27、grade had just passed his first test!From that moment, nothing was the same for Steve. He discovered that not only could he remember and understand _15_, but he could translate what he learned into his life. He became _16_After high school, Steve enlisted in the Navy, and he had a(n) _17_ military c
28、areer. During his naval years, he inspired many young people who might not have _18_ themselves without him.A _19_ took place within the heart of a boy all because of one teacher, who _20_【解题导语】Steve曾经每次考试都不及格,但是Miss Wilma看到成绩的时候,却说他是班里最聪明的学生,并且告诉他老师非常关心他。Steve感受到老师对自己的良苦用心,从此刻苦学习,改变了自己的命运。老师对他的影响促使
29、他用同样的方法去影响并且帮助更多的人。1A.missing BfailingCpassing DskippingB解析:根据下文可知,Steve学习成绩很差。故可推知,他自一年级以来成绩就不及格,故选B。下文中的“failing”也是提示。2A.tested BclassifiedCseparated DdismissedA解析:根据语境及下文内容可知,此处是说第一学期期中七年级全部学生进行基本技能测试。test“测试”符合语境。3A.questions BeffectsClessons DresultsD解析:根据上文可知,七年级全部学生进行了基本技能测试,故此处应是指查看测试成绩(resu
30、lts)。4A.fills BpressesCbreaks DdestroysC解析:根据语境可知,此处表示告诉Steve他考试没及格使Miss Wilma心碎。break “使心碎”。5A.shouted BhesitatedCinterrupted DlaughedB解析:根据语境可知,Miss Wilma的语意有所转折,故此处表示她犹豫(hesitated)了一下继续说道。6A.dropped BraisedCcovered DclosedA解析:根据语境可知,Steve此次测试未及格,所以当Miss Wilma提到Steve的时候,Steve双目低垂,认真检查自己的指尖。drop on
31、es eyes“垂下眼睛”。7A.strangely BsteadilyCseverely DsecretlyC解析:根据上文“After that, Steve still wouldnt do his homework.”并结合语境可推知,虽然Miss Wilma严厉地(severely)惩罚了Steve,但他仍然很固执(stubborn)。8A.helpless BstubbornCflexible DcrazyB解析:参见上题解析。9A.Commonly BUnwillinglyCParticularly DSuddenlyD解析:根据语境可知,Steve突然顿悟,有人关心着自己。su
32、ddenly“突然”符合语境。10A.quiz BchanceCspeech DpresentationA解析:根据下文“Steve _ through the test and was the first to hand in his paper.”可知,该处表示Miss Wilma组织了一场小测试(quiz)。11A.slept BlookedClived DhurriedD解析:根据该句中的“was the first to hand in his paper”可推知,Steve很快就完成了测试。hurry“急忙(做某事)”符合语境。12A.disappointment Bsurpris
33、eCsatisfaction DinspirationB解析:根据下文“Miss Wilmas face was in a _ shock!”可知,Miss Wilma对Steve的表现非常惊讶(surprise)。disappointment“失望”;satisfaction“满意”;inspiration“鼓舞人心的人(或事物)”。13A.bitter BtotalCprecious DridiculousB解析:根据语境可知,Miss Wilma深感震惊。a total shock“深感震惊”为固定搭配。14A.down BawayCout DbackA解析:根据该句“She glanc
34、ed up at Steve, then _, then up”可知,Miss Wilma深感震惊,上下打量Steve。down“向下”符合语境。15A.homework BgradesCknowledge DsubjectsC解析:根据语境以及空后的“but he could translate what he learned into his life”可知,Steve不但记住并理解了知识,而且可以把所学知识(knowledge)应用到生活中。16A.outstanding BlazyCrough DtroublesomeA解析:根据上文内容可知,Steve不但记住并理解了知识,而且可以把
35、所学知识应用到生活中。由此可推知,他变得很优秀(outstanding)。17A.tiring BordinaryChardworking DsuccessfulD解析:根据上文并结合语境可推知,毕业后,Steve参加了海军,而且在军队中很成功。tiring“令人困倦的”;ordinary“普通的”;hardworking“努力的”。18A.relied on Blooked afterCturned to Dbelieved inD解析:根据语境可知,Steve在海军服役期间鼓舞了许多年轻人,如果没有他,这些年轻人可能不会相信(believed in)自己。19A.competition B
36、choiceCchange DcampaignC解析:根据上文可知,Steve在Miss Wilma的关心(cared)下,发生了改变(change)。20A.waited BlistenedCwished DcaredD解析:参见上题解析。与上文中的“I care about you!”呼应。课时练22篇阅读1篇读后续写.阅读理解A(2020石家庄重点高中摸底)Many Canadians are aware that problems with the nations health care system have resulted in a lack of hospital beds a
37、nd medical equipment, overcrowded emergency rooms, long waiting lists, and not enough family doctors.Over the last 10 years, the number of medical students choosing the family practice as their lifelong career has been dropping at a surprising rate. When asked why they lack interest in family medici
38、ne, the students cite(援引) a heavy student debt load and the long hours required of a doctor who is managing the family practice. As in other kinds of work, young doctors today want a balance between their professional and personal lives.In British Columbia(BC) this problem is made worse because the
39、province produces fewer medical graduates for each person than any other province in Canada. The provincial government has committed itself to doubling the number of medical student graduates. This strategy doesnt come close to giving us the new doctors needed each year in BC to replace those who ar
40、e retiring, moving out of the province, reducing their hours of practice, or dying.The primary care system is showing its cracks. Ten years ago, 2,030 of BCs family doctors were providing obstetrical(产科的) care. Today just 945 are performing this invaluable service. Although delivering babies is a “g
41、ood news” area of medicine, the hours are long, but the reward for bringing new life into the world is modest. Its no surprise, then, that many of BCs family doctors are no longer taking on new patients. In 1999, there were 1,420 family doctors accepting new patientsin 2004 that number declined to 5
42、99, a drop of 58%.The foundation of primary care needs to be strengthened. The Working Agreement between the doctors and the government includes a series of primary care renewal projects designed to make the family practice more attractive to medical graduates, improve upon working conditions, and e
43、ntice family doctors from outside BC to start their business here. Yet still more needs to be done.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题。1What makes medical students unwilling to be family physicians?AThe student debt and long working hours.BLong term of study at a medical school.CA limited number of p
44、laces in the medical school.DAn increasing number of patients and long waiting lists for specialists.A解析:细节理解题。根据第二段第二句“When asked why they lack interest in family medicine, the students cite (援引) a heavy student debt load and the long hours required of a doctor who is managing the family practice.”
45、可知,学生债务负担和工作时间长成为阻碍医科学生选择成为家庭医生的两大障碍,故选A。2What does the text say about family doctors in BC?AThey are no longer needed.BThey are too few in number.CThey will soon become abundant.DThey are rapidly leaving the province.B解析:细节理解题。根据第四段第二、三句“Ten years ago, 2,030 of BCs family doctors were providing obs
46、tetrical(产科的) care. Today just 945 are performing this invaluable service.”,并结合本段最后一句“In 1999, there were 1,420 family doctors accepting new patientsin 2004 that number declined to 599, a drop of 58%.”可知,在BC,家庭医生的数量在急剧下降,缺口很大,故选B。3Which can replace the underlined word “entice” in the last paragraph?
47、AForbid.BHire.CRemind. DAttract.D解析:词义猜测题。根据最后一段第二句中的关键词“attractive”和“improve”可推知,画线词在此处的含义与D项“吸引”相近,故选D。4What is the primary purpose of the text?ATo show sympathy for family doctors.BTo inspire young people to be family doctors.CTo stress the urgent need of more family doctors.DTo tell the disadvan
48、tages of being family doctors.C解析:写作意图题。根据第一段的点题,并结合全文的内容可推知,本文主要介绍了加拿大家庭医生严重缺乏的问题,故选C。B(2020长春高三质量监测)Many people find that music lifts their spirits. Now a new study shows that music therapy can be a useful treatment for depression.The finding that music therapy offers a real medical benefit to dep
49、ression sufferers comes from a review by Cochrane, a nonprofit group that reviews health care issues. Some studies looked at the effects of providing music therapy to patients who were receiving drug treatment for depression. Others compared music therapy to traditional talk therapy. In four out of
50、five of the trials, music therapy worked better at easing depression symptoms than therapies that did not employ music, the researchers found.“While the evidence came from a few small studies, it suggests that this is an area that is well worth further investigation,” said lead author Anna Maratos.
51、Ms. Maratos notes that music therapy might be particularly useful for adolescents who may reject a traditional form of counseling. Some older patients also may not be comfortable talking about their feelings but do tend to express themselves through songs.There are two main types of music therapy. S
52、ometimes, a therapist will listen to music with a patient and talk about the feelings or memories that it arouses. In another form, the therapist is a skilled musician and will improvise(即兴创作) music with the patient. If the patient doesnt play an instrument, he or she might be given a simple percuss
53、ion instrument(打击乐器) and the therapist will play along.Other studies have shown a benefit from music therapy in the treatment for dementia, learning disabilities, strokes and pain management during labor(分娩). The problem is that there isnt very much highquality research.“It doesnt easily attract ser
54、ious research funding. Its difficult to do highquality, largescale trials,” said Ms. Maratos.【解题导语】一项新的研究表明,音乐有助于治疗抑郁症。它比药物治疗和谈心疗法在减轻抑郁症症状上更有效果,对痴呆、学习障碍、中风等治疗也有益处。但由于缺乏大量研究资金支持,研究人员在音乐疗法的疗效方面无法进行高质量、大规模的研究。5Which of the following treatments is NOT mentioned in the research?ADrug treatment.BTalk ther
55、apy.CMusic therapy. DPlay therapy.D解析:细节理解题。根据第二段中的“who were receiving drug treatment for depression.traditional talk therapy.music therapy worked better”可知,研究中未提到游戏疗法,故选D项。6Whats the attitude of Anna Maratos to music therapy?APositive. BNegative.CIndifferent. DNeutral.A解析:观点态度题。根据第三段的内容可知,Anna Mara
56、tos认为音乐疗法值得深入研究,它对于青少年和一些年龄较大的病人来说可能更有用。故选A项。7According to the passage, music therapy might not be beneficial to a patient of _Adepression Blearning disabilitiesCheart attacks DstrokesC解析:细节理解题。根据最后一段第一句可知,其他研究表明,音乐疗法在治疗痴呆症、学习障碍、中风和分娩期间的疼痛管理方面也有益处,并结合上文提到的用音乐疗法治疗抑郁症可知,选项A、B、D与文意相符。文章没有提到其对治疗心脏病的益处,故
57、选C项。8We can learn from the passage that _Aa middleaged patient wont benefit from music therapyBpatients using music therapy must be able to play an instrumentConly patients suffering from depression benefit from music therapyDhighquality research on the effects of music therapy is limited by funding
58、D解析:推理判断题。根据最后一段中的“It doesnt easily attract serious research funding. Its difficult to do highquality, largescale trials”可知,这项研究不易吸引大量的研究资金,因此进行高质量、大规模的试验是困难的,即高质量的对音乐疗法疗效的研究受资金限制,故选D项。.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Wrinkles of confusion spread across Hollys forehead as she u
59、nwrapped the gift from her best friend, Susan. “I.I thought you could use it for something.” Susans explanation did nothing to help us understand why a twelvebyeighteeninch dark blue carpet remnant(零头布料) was being presented as a birthday gift.My heart went out to my daughter. Starting out at a new s
60、chool had been a difficult adjustment. Until she met Susan, Holly had experienced little success in making new friends.The whispered “thanks” was barely audible(听得见的) as Holly tried not to allow her disappointment to show. She laid the carpet on the kitchen counter, and they headed outside to play.
61、The extent of Hollys disappointment didnt become evident until the following evening when she came downstairs to say good night. “Well, I guess we know how much my best friend thinks of me, huh, Mom?” she said with tears. “Im so sorry, honey” was all I could manage to say.The next morning, I carried
62、 the kitchen rubbish outside. My heart sank as I lifted the lid of the trash can and saw Susans carpet lying there. Hesitating only for a moment, I took it out and brought it into the house.“Susan invited me to come over to her house tomorrow,” Holly announced as she arrived home from school a week
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022春九年级语文下册 考点训练6 句子排序(衔接)习题课件 新人教版.ppt
