分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2021版新高考英语一轮复习Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChina课后达标检测外研版必修3.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:353401
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:2.54MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 新高 英语 一轮 复习 Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChina 课后 达标 检测 外研版 必修
    资源描述:

    1、Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020沈阳教学质量监测一)With smart technology increasingly influencing all aspects of our lives, it is only a matter of time before someone invents smart shoesones that can be made based on personal needs. Called “ShiftWear”, the sn

    2、eakers are the brainchild of a team of businessmen, and engineers led by New Yorkbased designer David Coelho.The adaptable shoes can be customized by using a smart phone app. Shoe owners will have the option of selecting a design from a variety of HD patterns by famous artists or creating one themse

    3、lves. The companys founders imagine the marketplace where artists can not only share but also sell their designs to others. Despite being electronic, the designs are clearly visible even in the brightest sunlight. Whats even cooler is that by switching on backlight, users can even show their designs

    4、 in the dark!According to Coelho, the sneakers will keep their charge forever if only images are displayed. Though they will need periodic recharging, active users have nothing to worry about. Thats because the shoes are equipped with special WalkNCharge technology that powers the shoeswith every st

    5、ep. Inactive users also have options of charging the sneakers without using wires.The bottom part of the shoes is covered with Kevlar fibers, a kind of strong material, reducing normal wear and tear. Even better, they are completely waterproof(防水的) and can even be thrown into an ordinary laundry mac

    6、hine for a quick wash! The company predicts that the shoes will range in price from $150 to $1,000 depending on the size of the EPanels where the designs are displayed.This is not the first time that electronics and shoes have combined. Lithuaniabased iShuh Technologies has come up with a similar co

    7、ncept that connects ereader panels to a smart phone app via the Bluetooth. Whether these smart shoes become as popular as our smart devices remains to be seen, though they surely are attractive.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了一种智能运动鞋。1What can we know about the smart shoes from the text?AThe electronic designs

    8、can not be seen clearly at night.BThe designers make sure every pair of sneakers is unique.CThe bottom part of the shoes can last longer due to special materials.DThe shoes have to be washed by hand to protect the electronics.C解析:细节理解题。根据第四段第一句“The bottom part of the shoes is covered with Kevlar fib

    9、ers, a kind of strong material, reducing normal wear and tear.”可知,鞋子的底部附着凯芙拉合成纤维,这是一种增强材料,可以减少正常的磨损;据此可知,由于使用了特殊的材料,这种鞋子的鞋底耐磨,故C项正确。2What does Paragraph 3 mainly talk about?AHow the sneakers are charged.BHow the sneakers can work well.CWhat images the sneakers show.DWhat technology the sneakers carr

    10、y.A解析:段落大意题。通读第三段可知,该段第一句“According to Coelho, the sneakers will keep their charge forever if only images are displayed.”为该段的主题句,并结合全段内容可知,该段主要介绍了这种鞋子是如何充电的:活跃的用户可以通过走路来充电,不活跃的用户也可以不用电线充电,故A项正确。3The varied prices of the sneakers mainly depend on _.Athe length of the shoesBthe size of their EPanelsCt

    11、he designers of the shoesDthe material of their bottomsB解析:细节理解题。根据第四段尾句“The company predicts that the shoes will range in price from $150 to $1,000 depending on the size of the EPanels where the designs are displayed.”可知,该公司预计,这款鞋的价格范围将是150美元到1 000美元,这取决于展示这些设计的电子显示屏的尺寸,故B项正确。4How does the author f

    12、eel about the sneakersfuture market?ANegative.BAnxious.CUncertain.DConfident.C解析:观点态度题。根据尾段最后一句“Whether these smart shoes become as popular as our smart devices remains to be seen, though they surely are attractive.”可知,尽管这些智能鞋子很有吸引力,但是它们是否会像我们的智能设备一样流行还有待观察;据此可推知,作者对这种鞋子的未来并不确定,故C项正确。B(2020济南模拟)We h

    13、umans love to stare into our smart devices. We gaze for hoursabout 10 hours and 39 minutes a dayat our computers, smartphones, tablets and televisions. Is all this staring bad for us? It might be, mainly because as we stare at our devices we are exposing ourselves to blue light.Blue light is a type

    14、of electromagnetic(电磁的) radiation with a very short wavelength that produces a high amount of energy. While its true that light can damage our eyes under certain circumstances, theres no scientific evidence suggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which i

    15、s why bluelightblocking glasses are so popular. So do the glasses work?“Everyone is very concerned that blue light may be causing damage to the eye, but theres no evidence that it may be causing serious damage,” Dr. Rahul Khurana, clinical spokesman for the American Academy of Ophthalmology, told Bu

    16、siness Insider.Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light. But if blue light isnt harmful, then why are we constantly rubbing our eyes when were looking at our screens? The answer is eyestrain (眼疲劳): Mor

    17、e than 60 percent of people experience eye problems associated with digital eyestrain. And blue light, it seems, isnt the cause. Instead, our eyes are so strained because most of us blink less when we stare at our digital devices. So if eyestrain is the issue, bluelightblocking glasses are probably

    18、of little use.【解题导语】该文主要探讨了蓝光是否对我们的眼睛有害的问题。5What do we know about blue light?AIt is a kind of nuclear radiation.BIt has the shortest wavelength.CIt may come from electronic devices.DIt consumes a great deal of energy.C解析:推理判断题。根据第一段最后一句“It might be, mainly because as we stare at our devices we are e

    19、xposing ourselves to blue light.”可推知,电子设备会发出蓝光。6What causes the popularity of bluelightblocking glasses?AEvidence of their benefits to eyes.BBelief in blue lights harmful effect.CWidespread use of smart devices.DScientific understanding of blue light.B解析:细节理解题。根据第二段中的“theres no scientific evidence s

    20、uggesting that blue light is harmful to our eyes. But many people still think it is, which is why bluelightblocking glasses are so popular.”可知,防蓝光眼镜流行的原因是人们认为蓝光会对眼睛有害。7What can be inferred from Paragraph 4?ABlue light exposure is hardly avoidable.BEye problems are not easy to deal with.CBlue light m

    21、ay connect with tired eyes.DRubbing eyes makes people strained.A解析:推理判断题。根据第四段的前三句“Blue light exposure is nothing new. In fact, the sun is the largest source of blue light. Moreover, blue light is also present in LED light.”可知,阳光是蓝光最大的来源,而且蓝光也存在于LED灯中。由此可推知,接触蓝光几乎是不可避免的。8According to the text, weari

    22、ng bluelightblocking glasses may be _AtiringBharmfulCuselessDbeneficialC解析:细节理解题。根据最后一段最后一句“So if eyestrain is the issue, bluelightblocking glasses are probably of little use.”可知,戴防蓝光眼镜可能是没有用处的。.完形填空(2020大连一模)Being jobless for the last three months, I am upset nowadays. My son has lost his _1_ from

    23、a good school and he might have to go to a less qualified school. I have moved from a spacious(宽敞的) apartment to a small one in order to _2_ my living expenses. My wife has built extra stress. On top of that, my fatherinlaw _3_ a week ago, which has added fuel to fire, _4_ our family into a more ter

    24、rible state.In these circumstances I have two mental _5_: either to feel upset and keep losing my peace of mind, or _6_ my negative thoughts with super mental powers about selfconfidence and consistency, and _7_ applying for new jobs with positive attitude.I choose the second option because I believ

    25、e that the pain I am _8_ today will build up my _9_. My strengths will then increase my confidence and make me a(n) _10_ man one day. I understand that good and bad stages are parts of _11_. While good times make me happy, bad times _12_ the “inner” me.Two months later, _13_, I have finally landed a

    26、 job which is very exciting and offers a nice salary. Time has healed my wifes mental stress _14_ the death of her father. My son has already been accepted by another good school because the admissions for new academic year were still _15_!As I am back on the track of normal life, I can _16_ say tha

    27、t the most important things that helped me _17_ the crisis(危机) were my consistent character of patience, and _18_ attitude towards life. So, while I wish you all the best life can _19_ you, I would highly recommend taking the same attitude towards life _20_ you are trapped in any of such situations.

    28、【解题导语】本文是一篇记叙文,主要通过讲述作者成功应对困境的故事从而启迪读者要一直保持积极的生活态度。1A.admissionBbenefitCdiploma DpermissionA解析:根据该句中的“he might have to go to a less qualified school”可推知,作者的儿子失去了进入好学校的资格,与下文中的“My son has already been accepted by another good school because the admissions for new academic year were still _!”呼应。2A.sha

    29、re BreduceCbreak DraiseB解析:根据上文可知,作者失业三个月,为了缩减生活开支作者从宽敞的公寓搬到了较小的公寓。3A.showed up Bset offCfell down Dpassed awayD解析:根据下文中的“Time has healed my wifes mental stress _ the death of her father.”可知,作者妻子的父亲过世了。pass away“去世”。4A.putting BfindingCforming DliftingA解析:根据语境可知,作者的岳父一周前去世了,这使作者一家处于更糟糕的状态,put“使处于(某状

    30、态或情况)”符合语境。5A.problems BconcernsCchoices DactivitiesC解析:根据空后的“either to feel upset.or _ my negative thoughts”可推知,作者面对这种困境,有两种心理选择(choices),与下文中的“I choose the second option”相呼应。6A.link BreplaceCmix DexchangeB解析:固定搭配replace.with.意为“用替代”,与空前的“keep”形成对比,故选B。7A.regret BstopCkeep DriskC解析:根据下文中的“I have fi

    31、nally landed a job”可推知,作者也可以保持积极的态度,继续申请新的工作。keep“继续”。8A.practicing BsufferingCproducing DrelievingB解析:根据语境可知,作者选择以积极的态度继续申请新的工作,因为作者相信他现在遭受的(suffering)痛苦将增强他的毅力(character)。9A.intelligence BbodyCcharacter DreputationC解析:参见上题解析。10A.careful BhardworkingCeasygoing DsuccessfulD解析:根据上文作者失去工作,儿子不能进入好的学校,岳

    32、父去世等一堆糟心的事,并结合该句“My strengths will then increase my confidence and make me a(n) _ man one day.”可推知,作者相信自己有一天会成功。11A.life BwealthCtime DhealthA解析:根据语境并结合常识可知,作者明白好的阶段和坏的阶段都是生活的一部分,与下文中的“As I am back on the track of normal life”呼应。12A.hide BdestroyCstrengthen DkillC解析:根据该段第一句并结合语境可推知,艰难的时光会让作者韬光养晦,积蓄力

    33、量。13A.desperately BunwillinglyChopefully DfortunatelyD解析:根据语境可知,两个月后,作者幸运地(fortunately)找到了一份称心的工作。14A.regardless of Bdue toCinstead of Dapart fromB解析:根据语境可知,前后句表示逻辑上的因果关系,前果后因。due to“由于”符合语境。15A.occupied BemptyCopen DclosedC解析:根据语境可知,新学年入学申请依然开放(open),因此作者的儿子被另一所好学校录取。16A.disappointedly Bsurprisedly

    34、Cdeliberately DconfidentlyD解析:根据上文中的“My strengths will then increase my confidence”可推知,当生活回到正轨时,作者信心满满(confidently)。17A.fight BmeetCchange DdelayA解析:根据上文可知,作者战胜了(fight)危机,生活重新步入正轨。18A.general BpositiveCfriendly DhonestB解析:根据上文中的“applying for new jobs with positive attitude”并结合语境可推知,作者始终如一的坚毅性格和积极的(positive)生活态度帮助作者战胜了生活中的危机。19A.offer BexpectCmanage DsendA解析:根据语境可知,作者祝愿人们万事如意。offer“给予”符合语境。20A.as if Bin thatCnow that Din caseD解析:根据语境可知,作者极力建议人们如果陷入像这样的境地,也以相同的态度面对生活。in case“如果,假使”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版新高考英语一轮复习Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChina课后达标检测外研版必修3.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353401.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1