2021版新高考译林英语(江苏专版)一轮课时提能练13-14 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考译林英语江苏专版一轮课时提能练13-14 WORD版含解析 2021 新高 考译林 英语 江苏 专版 一轮 课时 提能练 13 14 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十三)Book 3Unit 1The world of our senses课时作业A:基础层面.单句语法填空1With relief,she saw the old man rowing an ancientlooking boat towards her.2. He could tell at first glance what was wrong with the car.3We observed him stealing (steal) jewellery from the shop.4When the rescue happened,the young girl was
2、told to grasp the rope firmly (firm)5We volunteered to_collect (collect) money to help the victims of the earthquake.语境语法填空Polly never foresaw she would one day be helped by an old blind man.That afternoon,she left work and stepped out 1.into the fog,ready to go home in King Street.Due to the thick
3、fog,she didnt take the usual bus and had to take the Underground to Green Park,then to her house.As it was so 2.foggy (fog) that she felt a bit 3.frightened(frighten) in heart.On the train she sensed that she was 4.being_watched (watch) by a tall man;walking in Park Street,she heard footsteps and fe
4、lt a mans rough hand brush her face.Her heart was beating with fear.Therefore,when she heard another mans footsteps,she wanted to run,5.but fear held her still.Much to her joy,this time an old man 6.carrying (carry) a stick reached out his hand,held her hand 7.firmly(firm),and led her to her street,
5、chatting all the way.In the end,Polly got 8.to_know(know) that the old man was blind!Why do that in such 9.a day? The old man wanted to pay 10.back the help he received when it was sunny.Polly felt so grateful!.完成句子1我路过时,发现他在浇那些小树。I found him watering_the_young_trees when I was passing by.2我宁愿夏天去,而不
6、愿冬天去。Id prefer to go in summer rather_than_in_winter.3据说警察已经找到了那起谋杀案的目击者。It_is_said_that the police have found the witness to the murder.4我们正设法接近他们,希望建立业务关系。We are trying to_make_approaches_to them,hoping to establish a business relationship.5如果你尽快让我知道,我将非常感激。Id be_very_grateful if you could let me
7、know as soon as possible.课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019山西八校联考)My wife and I went to this vegan(严格的素食主义的) restaurant to give it a try.As we were eating our pepper and salt tofu,a young lady named Debra walked in.She wasnt aware that the place is vegan and was looking for some meat.My wife and I talked up the
8、place and invited her over to try some of our tofu.Debra tried it,nodded and went out.After a few minutes,she and her mother both walked back in.We were having the rest of our meal at that time,so we told her what we had ordered.Debra then asked the waitress to just repeat our order for them.Next,De
9、bra said,“And we want to pay for their meal”,pointing to my wife and me.We tried to say no,but Debra wouldnt listen.That was not the end of it.Hugs were in order.Debra came over to our table and my wife got up to hug her.Debra hugged my wife and put $100 into her hand.My wife firmly said NO,but Debr
10、a insisted.Debra kept talking about our kindness,and we did the same about hers and her mothers.With tears in the eyes,the workers were blown away by this whole exchange between four strangers.I left the waiters and waitresses a tip that would cover all of our meals and we were on our way.Ive been w
11、itnessing so much kindness,especially over the last few years,as I began to pay more attention.We now have a new favorite restaurant and every time we go there my play is to pay for someone elses meal.【语篇解读】本文属于记叙文。作者和妻子一起到一家餐厅用餐,遇到一位陌生女士,他们友善地邀请她品尝自己的食物。后来陌生女士坚持为作者夫妇买单,作者又主动付了陌生女士和她妈妈两人用餐的小费。文章展示了人
12、与人之间的温馨相处。1Why did Debra go out after trying some tofu?ATo bring her mother in.BTo look after her mother.CTo get away from the food.DTo look for another restaurant.A推理判断题。根据第二段中的“After a few minutes,she and her mother both walked back in”可推知,Debra出去是因为她妈妈在外面等候,她尝过作者他们的菜后对餐厅很满意,所以几分钟后,带她妈妈一起进到了餐厅。2Wh
13、at did Debra insist on?AHugging the authors wife.BOrdering a meal for the author.CTreating the author and his wife.DTipping the waiters and waitresses.C细节理解题。根据第二段中的“Next,Debra said,And we want to pay for their meal,pointing to my wife and me.We tried to say no,but Debra wouldnt listen”和第三段中的“Debra
14、hugged my wife.but Debra insisted”可知,Debra坚持要为作者夫妇买单。3How did the workers feel when seeing the exchange between four strangers?ACurious.BFunny.CSurprised.DTouched.D推理判断题。根据第三段中的“With tears in the eyes,the workers were blown away.between four strangers”可知,餐厅的服务员看到这一幕,他们眼睛都湿润了,说明他们很感动。4What can we kno
15、w about the author and Debra?ATheyve been friends.BThey were both vegans.CThey met for the first time.DThey once worked together.C细节理解题。根据第三段中的“between four strangers”可知,作者夫妇与Debra和Debra的妈妈是第一次见面,由此可知本题选C。B(2019成都市第二次诊断性检测)Author Walter Dean Myers died at the age of 76 after a brief illness.Walter D
16、ean Myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards.The prolific author was loved for his vivid description of the lives of African American children,and for writing books for young people that covered different subjects.“Myers has written about
17、 all those subjects with deep understanding and a hardwon,qualified sense of hope,” said Leonard SMarcus in 2008.He was born in 1937 and was adopted by Florence Dean and Herbert after his mother died while giving birth to his younger sister.They loved him very much and his mother read to him from a
18、very young age.Reading pushed him to discover worlds beyond his landscape.He began writing at an early age.He wrote well in high school and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him.“ Its what you do,” she said.He dropped out of high school
19、at 17 and joined the army.After finishing his service,he entered a dark period in his life.Myers began writing at night to pull himself through that miserable time.In an essay published in The New York Times earlier this year,Myers described how a short story by James Arthur Baldwin helped change th
20、e course of his life.“I didnt love the story,but I was lifted by it,” he wrote,“for it took place in Harlem,and it was a story concerned with black people like those I knew.By humanizing the people who were like me,Baldwins story also humanized me.The story gave me a permission that I didnt know I n
21、eeded,the permission to write about my own landscape,my own map.”“I write books or the troubled boy I once was,” he wrote,“and for the boy who lives within me still.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要介绍了美国著名作家Walter Dean Myers的生平。5What does the second paragraph mainly talk about?AHow popular Myers was.BHow Myers bec
22、ame successful.CWhat makes Myers works popular.DWhat people think of Myers works.C段落大意题。通读该段可知,该段首句“The prolific author.covered different subjects”为该段主题句,结合该段其他内容可知,这位多产的作家因其对非裔美国儿童生活的生动描述,以及为年轻人写的涉及不同话题的书籍而深受喜爱。由此可知,该段主要介绍了他的作品受欢迎的原因,故C项正确。6Who discovered Myers writing talent?AJames Arthur Baldwin.
23、BHis mother.CLeonard SMarcus.DOne of his teachers.D细节理解题。根据第四段第二句“He wrote well in high school and an English teacher recognized this and advised him to keep on writing no matter what happened to him”可知,他在高中时写作就很好,一位英语老师认识到这一点并建议他无论发生什么事都要坚持写下去。据此可知,他的写作天赋是他的一位英语老师发现的,故D项正确。7What does the underlined
24、 word “prolific” in Paragraph 2 probably mean?AProductive.BUnfortunate.CConservative.DHumorous.A词义猜测题。根据第一段第二句“Walter Dean Myers was the author of more than 100 books for children and young adults and received many top awards”可知,Walter Dean Myers 写了100多本儿童和年轻人读物,并获得了许多最高奖项。由此可推知,他是一位多产的作家。productive
25、意为“多产的”,故A项正确。B项意为“不幸的”,C项意为“守旧的”,D项意为“幽默的”,都与语境不符。8Why was the short story by James Arthur Baldwin so important for Myers?AIt helped him survive the dark period.BIt inspired him to pursue his writing career.CHe learned many writing techniques from it.DThe author of the story permitted him to write.
26、B细节理解题。根据倒数第二段第一句中的“how a short story .the course of his life”以及最后一句“The story gave me a permission that I didnt know I needed,the permission to write about my own landscape,my own map”可知,Baldwin写的故事鼓励了Myers追求他自己的写作事业,故B项正确。.阅读七选五(2019陕西省部分学校摸底检测)Learning to set goals plays an important role as your
27、 child starts to gain independence.However,setting goals doesnt come naturally to your child,so helping him to learn the process should probably be one of your goals.Explain the word “goal”Your child may know what a goal is when it comes to soccer,but he may not understand what it means in everyday
28、life._1_Listen to your child.Ideally,you want your child to be able to decide for himself what his goals are._2_ Let him talk about what he thinks he does well and what he thinks he needs to improve.If hes stuck,you can provide some examples of your own personal goals.Help keep goals achievable.Dont
29、 throw cold water on your child._3_ For example,if your child wants to be a champion swimmer,but cant swim an entire lap of the pool yet,you can suggest he start by making that his first goal._4_ Help your child write down his goals in an easytofollow form.Being able to see and check off the steps o
30、n the way to his goal is key in keeping him motivated.A really simple way is to have your child draw a ladder on a piece of paper,writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs(梯级)_5_AChange goals every so often.BMake a visual goal reminder.CDont always tell him what you think.D
31、Hes climbing to the top as he gets closer to his goal.EYou can take sports as an example to help explain it to him.FOnce he has set up a goal,he may find it very difficult to achieve it.GWhen a goal is beyond his reach,help him break it down into smaller pieces.【语篇解读】学会制定目标在孩子获取自立上起着重要的作用,本文给出了一些帮助孩
32、子设定目标的建议。1E根据本段标题和空前的“Your child may know what a goal is when it comes to soccer”可知,在孩子不知道目标在日常生活中意味着什么时,可以通过运动的例子来解释什么是目标。故选E。2C根据本段标题和空前一句“Ideally,you want your child to be able to decide for himself what his goals are”可知,要倾听孩子,让孩子决定他自己的目标是什么。故C项“不要总是告诉他你的想法”符合语境。3G根据下文的例子“if your child wants to b
33、e a champion swimmer,but cant swim an entire lap of the pool yet,you can suggest he start by making that his first goal”可知,当孩子的目标实现不了的时候,可以帮助他把目标分解成一些更小的目标来完成。故选G。4B根据空处所在位置及文章结构可知,空处为段落小标题,再结合本段的内容可知,本段主要讲建立一个能够看得到的目标提醒物。故B项符合语境。5D根据空前一句“A really simple way is to have your child draw a ladder on a
34、piece of paper,writing his goal at the top and each step to that goal on the rungs(梯级)”可知,当孩子爬到了顶点,也就接近了目标,故选D。.语法填空(2019广东省七校联合体联考)Red is a particularly popular color in China.A pair of red shoes 1._ they are for sports,dances or just fashionis a musthave for every Chinese womans shoe collection.Fo
35、r most Chinese brides,red shoes should also be worn 2._their big day.As womens feet 3._(connect) with female attraction,red shoes often emphasize this aspect 4._ convey special beauty.In some classical Chinese novels,there are 5._(describe) of charming women in red silk shoes.If you wear a dark dres
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353658.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020版新高考语文二轮培优教程课件:专题四 非连续性文本阅读 短板快攻点12 .ppt
