2021版浙江高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修3 课后达标检测4 UNIT 4 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修3 课后达标检测4 UNIT 4课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修 课后
- 资源描述:
-
1、(建议用时:35分钟).阅读理解A(2020舟山中学考试)Emilia Dobek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.Now a seventh grader at East Prairie Elementary School, Dobek recently won the national Discover
2、y Education Lockheed Martin Beyond Challenge by designing a space station for travelling to Mars.She says that night watching the lunar eclipse started a strong desire in her that has yet to run out of fuel. So when her teacher Andrea Smeeton received information about the national challenge, Smeeto
3、n said she immediately had one student in mind.“I knew she would love the challenge and that she would go way beyond in her search,” Smeeton said. “She immediately started researching bone density(密度) of astronauts and how to have food on Mars.”“My design will ensure the safety of the astronauts but
4、 also make sure their comfort is out of this world,” Dobek says.Dobeks design calls for building the MSS or Mars Storage Station to put the supplies in. It also includes the SGF or SelfGrowing Farm, and she details how it would work with the elements on Mars.Then there is physical and leisure activi
5、ty for the astronauts under Dobeks design. A simulator(模拟装置) allows astronauts to choose their exercise machine and virtual reality environment. Rooms have circular ceilings so astronauts will be able to watch downloaded shows and even see places on Earth, such as their homes.“I want to tell other k
6、ids to follow their passions,” Dobek said. “Whatever they want to do, they should push for it and always try their best.”【解题导语】本文主要介绍了小学生Emilia Dobek设计太空站,并赢得挑战的相关内容。1Dobek first became interested in space when _Ashe was still a seventh graderBshe studied at a junior high schoolCshe lived on the top
7、 of their houseDshe watched an eclipse of the moonD解析:细节理解题。根据第一段“Emilia Dobek traces her interest in space and the universe back to third grade when she and her father watched a blood moona total lunar eclipse(月食)on the roof of their house.”可知,Dobek对太空感兴趣是从她在三年级时的一个晚上观看的一次月食开始的。2Smeeton recommended
8、 that Dobek take the challenge because _Ashe knew Dobek liked challenges in lifeBshe had no other students interested in MarsCDobek knew how to research bone density of astronautsDshe was sure that Dobek would have outstanding performanceD解析:推理判断题。根据第四段Smeeton的话可推知,她对Dobek很了解,对其可以接受这项挑战并出色完成充满信心。3Wh
9、at does Dobek focus on when designing the space station?AThe environment on Mars.BThe safety of the supplies.CThe activities for astronauts.DThe comfort of the astronauts.D解析:推理判断题。根据文章第五段中的“make sure their comfort is out of this world”并结合对倒数第二段的整体理解可推知,Dobek的设计包含身体和休闲活动,让宇航员在太空中也感到舒适。【难句分析】Whatever
10、 they want to do, they should push for it and always try their best.分析:本句是一个主从复合句。whateverno matter what,引导让步状语从句,意为“无论什么”。译文:无论他们想做什么,他们都应该尽力实现它,并且总是竭尽全力。BMany of us think, wrongly, that the moon doesnt change. For example, the Tang Dynasty poet Zhang Ruoxu once wrote that “Generations have come an
11、d passed away; From year to year the moons look alike, old and new.”However, a new study published in the journal Nature Geoscience shows that the moon is in fact slowly shrinking over time. For the study, a group of US scientists examined and analyzed thousands of photographs taken by the NASAs Lun
12、ar Reconnaissance Orbiter Camera(月球勘测轨道飞行器照相机). They found that there were lots of faults(断层) on the surface of the moon. These faults were formed by recent movement on the moon.According to NASA, the moon is made up of pieces of rocks with a hot core. The moon continued to expand as it was born. Bu
13、t in this process, it released energy and cooled down. Then it began to shrink, in a way comparable to the shrinking of a grape into a raisin. Over the past several hundred million years, it has become 46 meters “skinnier”. But due to its hard and rocky layer, the moons surface continues to push up.
14、 “Some of these quakes can be fairly strong, around five on the Richter scale(里氏震级),” said Thomas Watters, a senior scientist at the Smithsonians National Air and Space Museum in the US.But does that mean the moon is a dangerous place that human shouldnt try to explore and live on in the future? May
15、be not, reported The Telegraph. “This isnt anything to worry about. The moon may be shrinking, but not by much. Its not going anywhere,” Watters comforted us.The new discovery proves that the idea that the moon is a dead, boring place is wrong. “We have been to the moon and weve done some great scie
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354078.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
