(新教材)2020-2021版高中英语译林版必修第二册课件:UNIT 4 EXPLORING LITERATURE EXTENDED READING .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021版高中英语译林版必修第二册课件:UNIT 4EXPLORING LITERATURE EXTENDED READING 新教材 2020 2021 高中英语 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4Exploring literature Extended reading&Project词汇知识自主学习.根据语境及汉语提示写出正确的单词1.I am _(非常)pleased to hear from you.2.Personally,I think we should not _(破坏)the old towns beauty.3.Only in this way can you _(战胜)the disease.4.I _(试图)to apply for a part-time job in a foreign trading company.5.He stood up q
2、uickly and tried to _(扶直)his motorbike,but failed.6.The flower girl sold _(在旁边)the road,but no one bought her flowers.extremelydestroydefeatattemptstraightenalongside7.She listened with a _(困惑的)expression on her face.8.Lightning is the _(闪现)of light which occurs during a thunderstorm.9.Upon reaching
3、 the top of the mountain,a feeling of happiness and a sense of _(成就)will be experienced.10.He said with a firm voice,“Teaching is a _(崇高的)job.”confusedflashachievementnoble.根据提示用恰当的短语填空clear up,hold on,pull on,get over,hold up,with all ones strength,pull over,on the point of1.It _(放晴)soon after the
4、rain.2.He got out of bed and _(穿上)his clothes.3.It took me a very long time to _(克服)the shock of her death.4.Could you _(坚持)?Ill just see if the managers in.5.She _(举起)her arm and wiped her tears off.cleared uppulled onget overhold onheld up6.He lifted the huge stone _(用全力).7._(靠边停车)is when you go t
5、o the side of the road and stop.8.He was _(正要)saying something when the phone rang.with all his strengthPulling overon the point of.翻译句子1.The fish was coming in on his circle now calm and beautiful looking and only his great tail moving.这时鱼正兜了一个圈子回来,_。2.Never have I seen a greater,or more beautiful,
6、or a calmer or more noble thing than you,brother._,老弟。3.Keep your head clear and know how to suffer like a man.保持头脑清醒,要像个男子汉,_。既沉着又美丽,只有它的大尾巴在动我从没见过比你更庞大、更美丽、更沉着或更崇高的东西懂得怎样忍受痛苦4.The fish righted himself and swam off again slowly with the great tail weaving in the air.那鱼竖直了身子,又慢慢地游开去,_。5.Ill try it a
7、gain,the old man promised,although his hands were mushy now and he could only see well in flashes.“我还要试一下,”老人对自己承诺说,_,眼睛也只能忽而看得清,忽而又看不清。大尾巴在海面上摇摆着尽管他的双手这时已经血肉模糊阅读精析合作学习Task 1 框架宏观建构:整体理解1.Skim the passage and fill in the blanks2.What is the text type of the passage?A.Diary.B.Poetry.C.Novel.D.Biograp
8、hy.答案:C3.Whats the main idea of this passage?The passage described the old mans _with a huge fish when catching it on the sea,which reflects his spirit of _.strugglebravery and perseveranceTask 2 文本微观剖析:细节探究1.Choose the best answer.(1)What did the old man want to do with the huge fish in the passage
9、?A.He just played with the fish.B.He tried to pull the fish over to his boat.C.He wanted to kill the fish at once.D.He just watched the fish swimming in the sea.(2)Which word cannot be used to describe the old man?A.Stupid.B.Brave.C.Persistent.D.Humorous.(3)Which statement is true about the passage?
10、A.There are many characters in the story.B.There are many dialogues in the story.C.This is the story of the writers own life.D.There are a lot of mental activities.答案:(1)(3)BAD2.Long sentence analysis.译文:但是,大鱼还不曾游到船边,_,_,大鱼被拉歪了一点,_。他便使尽平生力气拼命拉扯不久又竖直了身子,游开译文:“_,”老人对自己承诺说,_,眼睛也只能忽而看得清,忽而又看不清。我还要试一下尽管他
11、的双手这时已经血肉模糊Task 3阅读思维升华:主题实践What do you think of the old man?(Logical Thinking 逻辑性思维)_The man has a very strong will power,and he is also too brave and determinedto be defeated.The old mans spirit of“Never say never.”is forever worthlearning.要点精研探究学习1.destroy vt.摧毁,毁灭,破坏*(2019北京高考)By the time she wa
12、s 13,her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet treat that could save kids teeth,instead of destroying them.到她13岁的时候,她的公司已经价值数百万美元,并且还发明了一种超级糖果,可以保护孩子们的牙齿,而不是破坏它们。*Hundreds of houses in the area were damaged by the storm.暴风雨毁坏了这个地区数以百计的房屋。*Entire villages have been
13、 washed away.Roads and bridges have been destroyed and crops ruined.整个村庄全部都被冲走了。道路和桥梁都被破坏了,农作物也全毁了。【易混辨析】damage既可作动词,也可作名词,指部分“损坏”“破坏”或指使用价值有所降低destroy只能用作动词,指彻底地破坏,以致不可能修复,常作“破坏”“毁灭”讲ruin表示破坏严重,以致不能修复,是长期损坏的结果。它既可以表示毁灭具体事物,也可以用来表示抽象概念上的“毁掉或破坏”【即学活用】选词填空(damage,destroy,ruin)。(1)The bridge was badly
14、_by the flood.(2)In fifteen terrible seconds a large city lay in _.(3)Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories,_fourteen homes.damagedruinsdestroying2.defeat vt.击败,战胜 n.失败,战败;击败*(2018天津高考)I knew we were going to win,but to my disappointment we were defeated.我知道我们会赢,但令我失望
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354568.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
