(新教材)2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 4 NATURAL DISASTERS 单元素养检测卷 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年人教版英语必修第一册作业课件:UNIT 4NATURAL DISASTERS 单元素养检测卷 新教材 202
- 资源描述:
-
1、单元素养检测卷(五)Unit 4时间:120分钟 满分:150分第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。()1What will the woman do tomorrow?ASee an eye doctor.BGo to a bookstore.CBuy a new cell phone.A()2What do we know about the snowman?AIt was six feet tall.BIt h
2、ad a carrot nose.CIt took the man seven hours to make it.()3What is the woman writing on the form?AHer address.BHer birth date.CHer phone number.BB()4Where does the conversation take place?AIn a hotel.BAt a bank.CAt a restaurant.()5On what day will the woman visit her mother?AMonday.BTuesday.CWednes
3、day.AC听力材料第一节Text 1W:I cant read my book.Maybe I should see an eye doctor.Can you make an appointment for me tomorrow?(1)M:Ill get the phone number for an eye doctor.Text 2M:Ill be glad when winter comes.There will be snow everywhere.W:Yes,the snow is fun.M:Last year,we made a big snowman.It was sev
4、en feet tall.And we gave him a big carrot as a nose.(2)It took us six hours to make it.Text 3W:I dont understand this form.What does“MM/DD/YY”mean?M:That means Month/Day/Year.Use numbers.For example,if your birth date is January 12,1987,write 01/12/87.(3)Text 4W:Excuse me,Id like to check out(4).Her
5、e is the key.M:One double room for five days.(4)Thatll be$500 in total.How would you like to pay,Miss?W:Here is my credit card.Text 5W:Its Monday(5),and you are already two days late.M:Theres been a snowstorm up here,and all the flights are canceled.Im not sure when Ill get back.W:Just keep trying.I
6、ll go to visit my mom the day after tomorrow.(5)第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。()6When did the man open his Twitter account?AIn 2005.BIn 2007.CIn 2009.B()7Where did the man work?AAt T
7、witter.BAt IBM.CAt LinkedIn.B听力材料第二节听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:What are you doing?M:Im updating my LinkedIn account.Im applying for a position at Twitter.W:Wow!That would be an awesome place to work at!M:I agree.Ive had a Twitter account since 2007.(6)I would love to work for them.W:Do you have any expe
8、rience that would help you get the job?M:I worked for IBM from 2005 to 2009,(7)so I do have some related experience.Here,take a look at my rsum onLinkedIn and tell me what you think.听第7段材料,回答第8至10题。()8When did the speakers last see each other?AOne year ago.BTwo years ago.CThree years ago.()9What was
9、 the woman doing in Asia?ATravelling.BStudying Japanese.CTeaching biology.()10Who did the man marry?AA Japanese girl.BHis workmate.CThe womans classmate.CBC听力材料听第7段材料,回答第8至10题。Text 7W:Greg?Greg Anderson?M:Juanita Torres!Its been three years since we last met.(8)What are you doing now?W:Well,I just c
10、ame back from Asia.M:What were you doing there?W:I was working in Tokyo and studying Japanese.(9)M:Wow!Can you speak Japanese now?W:Yes,I can Whats new with you?M:Do you remember Kathy Morris?(10)W:Of course!She sat next to me in biology class.(10)M:Well,we got married.(10)Weve been married for two
11、years now.听第8段材料,回答第11至13题。()11What are the speakers mainly talking about?AA storm.BA dream.CA movie.()12What happened to the girl?AShe got lost.BShe found a new land.CShe was saved by a dragon.CA()13How can the man find out the dragons name?ABy asking the woman.BBy searching online.CBy making a cal
12、l.B听力材料听第8段材料,回答第11至13题。Text 8M:Do you know that fantasy movie about a girl and a dragon?(11)W:No.M:Ill tell you about it.One day,the girl got lost in a storm and woke up in a strange new land.(12)She had to walk on a yellow brick road to find her way home.But finally it turned out it was all a drea
13、m!W:What is the name of the movie?M:I dont remembersomething about the dragons name.W:You should look the name up online!(13)M:Good idea!(13)W:You can use a search engine.M:Thanks!I bet Ill find the name that way!W:Remember to tell me when you find it!M:Ill be sure to call you!听第9段材料,回答第14至17题。()14W
14、hat will the man do this morning?ADrive the kids to school.BHave a meeting.CMeet the city leaders.()15What is Californias main problem?AThe price of water is too high.BThe weather has been too rainy.CThe winters have been too dry.AC()16How much rain has fallen in the last two weeks?AFour inches.BNin
15、e inches.CTen inches.()17What does the woman suggest they do in the end?ATravel to a famous desert.BGo skiing in the mountains.CWater the grass more often.BB听力材料听第9段材料,回答第14至17题。Text 9M:Cathy,it looks like another storm is on its way.Do our kids have raincoats yet?W:Sorry,Edward.I couldnt go shoppin
16、g yesterday.They wont be able to wait outside for the bus.Ill have to drive them to school(14).M:Dont worry.Ill do it.(14)I know you have a meeting this morning.W:I hope this storm brings a lot of rain like the last one did.M:I do,too.Its been dry for too long.Three years of dry winters!Californias
17、going to become a desert if this continues.(15)W:Well,it seems the city leaders think this rain isnt enough.Theyre telling us to stop watering our grass.M:I know.After every storm,all I hear is that the rain still wasnt enough.Five inches of rain fell last week,and it still wasnt enough.Four inches
18、fell the week before,and it still wasnt enough.(16)There might be ten inches from this stormand it still wont be enough!W:Well,we might get some snow in the mountains.We could go skiing!(17)听第10段材料,回答第18至20题。()18Who was the musical guest?ALorde.BJimmy Fallon.CJustin Timberlake.()19What is Saturday N
19、ight Live?AA Broadway show.BA dance performance.CA television program.AC()20Who did the silly dances?AJustin and Jimmy.BTina and Amy.CTina and Jimmy.A听力材料听第10段材料,回答第18至20题。Text 10Thank you all for joining us tonight!Once again,we had a great show.Id like to thank our special musical guest Lordewhat
20、a great version of her new hit single!(18)Id also like to thank host Jimmy Fallonwe can always count on Jimmy to keep us laughing.Also,I want to thank the regular actors here at Saturday Night Live!They always work hard to show the bestperformances.Join us here next week on Channel 5 for an allnewSN
21、L show.(19)We have a couple of old members coming back to join us.Tina and Amy will be the main guests.Jimmy will once again be here,and so willJustin Timberlake!Even though Justin has become a superstar singer,he still has time to play with his old friends at SNL.Remember the days when Justin and J
22、immy did their silly dances?(20)Or that popular performance about a talk show?We cant wait to see what theyll come up with next week!Dont forget to watch at 11:00 pm.on Saturday night!第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGenerally,when rescue workers save the lives of people in
23、emergency situations,they never see each other again.However,this was not the case for Mike Wilson,a member of the US.AirForce,and Jennifer Brown,the“little”girl Wilson picked up from the waters of Hurricane Ike in 2008.The Air Force pilot took a photo of the moment Jennifer gave her rescuer the big
24、gest hug that he would never forget.The photo touched hearts around the world.For Wilson,who was fighting an illness at the time,it was especially precious.He carried the photo with him everywhere to remind him of one of the most special moments in his life.Eventually,he decided to find the little g
25、irl who changed his life and even ran a FindIke Girl activity on social media.Finally,10 years later,the two met again on the set of The Real in September 2018.And Wilson told Jennifer,“You,rescued me more than I rescued you”They did not end their friendship there.Ever since they met again,Wilson ha
26、s visited her family and has spoken to her on the phone weekly.ThisSaturday,he will visit the Browns again,as 14yearold Jennifer is bringing him to her military training program,which she encouraged herself to join in with the support Wilson has provided.“Im going because I would do anything for her
27、 and her family in return for the hug.They mean as much to me as my own family,”Wilson says.The girl tells people:“The program was very interesting and a challenge for me because I had never done it before.”She even plans to join the military one day.“I am proud of her no matter what she does and wi
28、ll support her in everything she does,”Wilson said.“I think she understands service and I believe that she will do great things no matter what she chooses.”()21How did Wilson and Jennifer come to know each other?A.Wilson took a photo of Jennifer.B.Wilson rescued Jennifer in a disaster.C.Jennifer enc
29、ouraged Wilson to fight an illness.D.Jennifer brought Wilson to a training programme.B()22Wilson started an activity on social media in order to_ A.find the girl he once saved B.raise money for Jennifers dream C.share the moving story of Jennifer D.encourage more people to be helpfulA()23The underli
30、ned part in Para.3 suggests Jennifer _ A.managed to save Wilsons life B.offered Wilson courage to go on C.made Wilson known to the world D.developed a lasting friendship with WilsonB答案及解析:【语篇解读】本文是记叙文。美国空军飞行员Wilson曾在飓风“艾克”中救起小女孩Jennifer。且美国空军飞行员拍下了小女孩拥抱Wilson的那一瞬间。对于当时正在与疾病作斗争的Wilson来说,这张照片尤其珍贵,他觉得是
31、Jennifer 给了他勇气,救了他。21B 细节理解题。根据第一段中“this was not the case for Mike Wilson,a member of the US.Air Force,and Jennifer Brown,the little girl Wilson picked up from the waters of Hurricane Ike in 2008.”可知,2008年美国空军飞行员Wilson在飓风“艾克”中救起了小女孩Jennifer,这样他们才认识的。故选B项。22A 细节理解题。根据第二段中“he decided to find the littl
32、e girl who changed his life and even ran a FindIke Girl activity on social media.”可知,Wilson在社交媒体上举办了一个“FindIke Girl”活动,是为了找到他救过的小女孩 Jennifer。故选A项。23B 词句猜测题。根据第二段中“For Wilson,who was fighting an illness at the time,it was especially precious.(对于当时正在与疾病作斗争的Wilson来说,这张照片尤其珍贵)”可知,他觉得与其说他救了Jennifer,不如说Je
33、nnifer救了他。因此可以推断,是Jennifer给了Wilson活下去的勇气。故选B项。BA monthslong drought affecting most of southern Africa has led to serious food shortage for millions of people.The United Nations estimates(估 计)that more than 11 million people are facing extreme lack of food.The World Food Program says southern Africa
34、has received normal rainfall in just one of the past five growing seasons.Among the hardest hit areas is South Africas Northern Cape Province.There,many farmers are struggling to keep their families and animals alive as they lose money and debt grows.Sheep farmer Louis told the Associated Press he h
35、ad lost more than 400 sheep over the past two years.He said this drought was the worst during his 45 years of farming.He got emotional while explaining that he now accepted donations of animal feed so he could keep the rest of his animals alive.Its estimated that this area will need at least$28 mill
36、ion over the next three months to assist 15,500 affected farms.So far,South Africas government has promised$2 million.Gertruida from Vosburg told the AP that things have gotten so bad that she shares her familys food with their animals.Small children are hungry,too.At Vosburgs only school,Delta Prim
37、ary School,large groups of children line up for what becomes both breakfast and lunch.The meal usually includes cornmeal,vegetables and soup.“Its very hard for the parents to actually feed their children at home,”one teacher said.In Kimberley,the capital of Northern Cape Province,government official
38、s give out money from the$2million disaster aid program.The job can be difficult because some farmers live in places that are not easy to get to.()24Which of the following is TRUE about the drought?AIt has lasted a whole month.BIt is the worst in Africas history.CIt has killed 400 sheep altogether.D
39、It affects Northern Cape Province worst.D()25Why were Louis feelings out of control?ABecause his debts grew.BBecause he got donations.CBecause he lost more sheep.DBecause his children went hungry.B()26Whats the text mainly about?AThe government takes measures to fight the rare drought.BPeople carry
40、out selfrescue after the severe drought.CFarmers suffer a loss of animals because of the drought.DDeadly drought in southern Africa leaves millions of people hungry.D答案及解析:【语篇解读】这是一篇说明文。文章是关于非洲南部旱灾严重,导致食物短缺的相关情况。24D 细节理解题。由第三段的Among the hardest hit areas is South Africas Northern Cape Province.可知最严重
41、的受灾区域之一是南非的北开普省。所以旱灾影响最大的是北开普省。故选D。25B 细节理解题。由第三段的He got emotional while explaining that he now accepted donations of animal feed so he could keep the rest of his animals alive.可知当他说到他现在接收到了动物饲料的捐赠,可以让他的其他动物活下来时他很激动。所以Louis情绪失控是因为收到了捐赠。故选B。26D 主旨大意题。由第一段的A monthslong drought affecting most of southe
42、rn Africa has led to a serious food shortage for millions of people.可知长达数月的干旱影响了非洲南部大部分地区,导致数百万人食物短缺。所以本文主要介绍了非洲南部致命的旱灾造成的数百万人的饥饿。故选D。CDogs may help save the day in the Philippines,as they use their noses to smell out survivors buried by the mudslide(泥石流).The team of dogs arrived in the Philippines
43、from Spain,and they were just beginning their work.Search officials told CNN that they hope the recent rain will wash away the smell of rescue teams so the dogs can do their job more accurately.The dogs were brought in after sound equipment found sounds coming from deep inside the ruins,at a place w
44、here a school stood before the mudslide covered it.The sounds could mean people are still alive under all the mud or it could just be the earth resettling.On Monday,rescue workers worked at the school site until 3:00 in the morning,trying to locate survivors,and they will begin digging again as soon
45、 as the dogs think they find someone.Human teams from the US,Malaysia,and Australia are all trying to help,too.But so far they have not located any survivors.Rescue workers told CNN that an earlier report that 50 survivors had been found was false.How did all that mud bury the village in the first p
46、lace?On Friday,2,400foot Mt.Kanabag turned into a mudslide afterTwo weeks of constant rain weakened it.The mountain crumbled and the mud fell onto the village Guinsaugon,burying the 1,800 people who lived there.Out of the 300 houses in the village,only 3 were not covered by the mud.The village is on
47、 a southern Philippine Island called Levte.Rescue efforts have been difficult because the village takes six hours to reach from the nearest airport.Hopefully,the dogs can help their human friends find survivors.()27According to the search officials words in the first paragraph,we can learn that _ A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354781.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
