河北新乐市2015高考英语阅读练习(9)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北 新乐市 2015 高考 英语 阅读 练习 答案
- 资源描述:
-
1、河北新乐市2015高考英语阅读练习(9)附答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Many people think that Americans _1_ their cars almost more than anything else. When _2_ people are fourteen years old, they want to have their _3_ cars. They dont ask for a car from their _4_. So many of them work in _ 5_ time du
2、ring their last year of high school to buy a car. Learning to _6 _ and getting a drivers license may be one of the most exciting things in a young persons life.Some people almost _7 _ go to a doctor when they are ill. But they will _8_ their cars to a garage as soon as they think there is a _9_. On
3、Saturdays or Sundays some people may _10_ most of their time washing and repairing their cars.名师点评本文介绍了美国人尤其是年轻人对于轿车的厚爱,并列举了一些事例加以说明。让人们看到了一个发达国家的富裕和人民生活的繁荣。(B)1. A. preferB. loveC. driveD. play【解析】B。通过下文的事例不难看出美国人对汽车不是一般的喜欢,故用love it,较贴近文章的意思。(D)2. A. littleB. big C. old D. young【解析】D。按常识,十四五岁的人应称为
4、年轻人,故应说young。(B)3. A. newB. own C. expensive D. cheap【解析】B。根据下文他们不想通过索要来获取别人的小轿车,而是想拥有自己的小汽车,故选own。(C)4. A, friendsB. teachers C. parents D. brothers【解析】C。如果说想要索要小汽车的话,那只有先从父母亲那儿开始了,故应选parents。(A)5. A. freeB. busy C. study D. good【解析】A。十四五岁的年轻人大多在上学,所以工作占用的应是上学期间的空隙,故应选free。(D)6. A. make B. mend C.
5、wash D. drive【解析】D。要想获得驾照得先学开车,故应选drive。(B)7. A. alwaysB. never C. often D. usually【解析】B。与下文“车子一有问题就去修理”相对应,有些人病了却从不看医生,故应选never。(A)8. A. takeB. carry C. pull D. lift【解析】A。carry应为“搬运”,push 为“推”,lift 意思为“举,提起”都不合文意,take sth. to 某地,意为“把带到”。(D)9. A. questionB. wrong C. mistake D. problem 【解析】D。只能选择一个名词
6、, 表示汽车的“故障,毛病”, 故选problem。(C)10. A. cost B. get C. spend D. use【解析】C。spend some time doing sth.为一个固定搭配,意为“花时间干某事”。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One day while Father was in his office downtown, Auntie Gussie and Cousin Flossie arrived. Mother immediately began planning to take them to dine at th
7、e Waldorf, a much talked of new hotel at Fifth Avenue and Thirty third Street, which she very much wanted so see. She knew Father mightnt like the idea, but he would enjoy himself after he got there, and she thought she could manage him. When he came in, she went to his bedroom to break the good new
8、s to him. Whenever she was planning to manage him, the very tone of her voice put him on guard; it had an impatient note, as though really the only plan she could think of was to wish he was manageable. So on this occasion, when she tried to get him in a good mood, he instantly got in a bad one. He
9、looked suspiciously (怀疑地) at Mother and said, “I dont feel well.”But Mother was fully prepared to see that he would take it hard at the start. She said brightly that the Waldorf was lovely and that it would do him good to go out. There was no dinner at home for him anyway, so what else was there to
10、do?When Father took in the situation, he undressed and put on his nightshirt. He shouted angrily at Mother that he had a sick headache. It made no difference to him whether there was any dinner or not. What he needed was rest. After walking around, he put his clothes away and darkened his room. He c
11、limbed into bed. Pulling up the sheets, he let out his breath in deep groans (呻吟).Mother had got tired of scolding Father and trying to make him get out of bed, and had made up her mind to dine at the Waldorf without him. She and Auntie Gussie and Flossie marched off by themselves. But they had to c
12、ome back almost immediately because Mother didnt have enough money, and when she rushed into Fathers sickroom and lit the gas again and made him get up and give her ten dollars, his roars (咆哮) of pain were terrific.60Mother wants to dine at the Waldorf probably because .Ashe has not prepared dinnerB
13、she feels Father needs a changeCshes curious to know what the new hotel is likeDAuntie Gussie and Gousin Flossie have come to visit61From the underlined sentence “he would take it hard”, we learn that Father would .Atalk with Mother seriouslyBface Mother with difficultyCfeel very upset about the ide
14、aDaccept the idea unwillingly62We can infer from the passage that .AFather has a poor appetiteBFather pretends to be sickCFather has the final say in the familyDFather thinks dining out a waste of time63What is the authors attitude? AHe stands by Mother.BHe takes Fathers side.CHe is ashamed of his p
15、arents.DHe is just reporting the story.【参考答案】60、C 6163 CBD 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。 In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021秋六年级语文上册 期末整理与复习 第8单元知识梳理及典例专训课件 新人教版.ppt
