2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 1 LIFESTYLES WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 1LIFESTYLES WORD版含答案 2021 高考 北师大
- 资源描述:
-
1、必修1Unit 1Lifestyle能力提升题组训练(A).阅读(2020山东模考)Organic food is very popular.It is also expensive.Some organic food costs twice as much as non-organic food,but new parents and pet owners are willing to pay up to 200% more for organic food.However,there are people who think it is a waste of money.There is
2、one main difference between organic and non-organic food.Organic farms do not use agricultural chemicals,such as pesticides (杀虫剂).In many countries organic foods have special labels.These guarantee that the products are natural.Some people think organic means locally grown.Originally this was true.O
3、ver time organic farming became more difficult.The demand for organic food grew larger than the supply.Small companies had to sell out to large companies.There werent enough organic ingredients (原料),such as grain and cattle.This made it difficult for many organic companies to stay in business.Today,
4、many large companies have an organic line of products.Is organic food more nutritious?This is part of the debate.Many farmers and consumers believe it is.They think agricultural chemicals cause health problems such as cancer.Many health professionals disagree.Few studies prove that organic foods pre
5、vent health problems.Health specialists worry more about bacteria (病毒),such as E.coli and salmonella.These can get into contact with organic and non-organic food.Doctors recommend washing produce very carefully.Handling meat carefully is important too.Most people agree that naturally grown food tast
6、es better.Is tastier food worth the extra money?This is a matter of opinion.Whether it is healthier or not may require more research.However,organic consumers argue it is better to be safe than sorry.1.What is probably the major concern of organic food consumers?A.Price.B.Safety.C.Freshness.D.Variet
7、y.2.What is the doctors suggestion?A.Grow your own food.B.Reduce the use of pesticides.C.Make sure the food is clean.D.Buy large companies products.3.Which of the following do most people agree on organic food?A.It tastes better.B.It is easier to grow.C.It contains more fat.D.It is more nutritious.4
8、.Where does this text probably come from?A.A recipe book.B.A chemistry paper.C.A medical reportD.A health magazine.语篇解读:本文是一篇有关健康的新闻报道。主要讲述的是人们对有机食品的不同看法和观点。答案及剖析:1.B推理判断题。根据第二段中提到有机食品未用农业化学物品,以及最后一段中的最后一句However,organic consumers argue it is better to be safe than sorry.可知,他们主要关心的是食品安全问题。2.C细节理解题。根
9、据第四段中的最后两句Doctors recommend washing produce very carefully.Handling meat carefully is important too.可知,医生建议要很仔细地清洗农产品,认真处理肉类也很重要。也就是说,医生建议要确保食物是干净的,故选C项。3.A细节理解题。根据最后一段中的第一句Most people agree that naturally grown food tastes better.可知,大多数人认为有机食品尝起来味道更好。故选A项。4.D推理判断题。文章讲述的是人们对有机食品的看法,由文章中提到的health pro
10、blems,healthier,safe等词语可知,这篇文章可能摘自健康杂志。.七选五(2019江西新余高三一模)A simple life means getting rid of many of the things you do so that you can spend more time with people you love and do the things you love.1. Its often a journey of two steps forward and one backward.Evaluate your time.2. What things do you
11、do from the time you wake up to the time you go to sleep? Make a list,and evaluate whether theyre in line with your priorities.If not,remove them and focus on whats important.Redesign your day.Limit your communications.Our lives these days are filled with a vast flow of communications: email,cell ph
12、ones,paper mail,Twitter,forums,and more.3. Instead,set a limit on your communications: only deal with emails at certain times of the day.Limit phone calls to certain times too.It is the same with other communications.Set a schedule and stick to it.Try living without a car.OK,this isnt something Ive
13、done,but many others have.4. Walk,bike,or take public transportation.It reduces expenses and gives you time to think.A car is also very complicated,needing not only car payments,but insurance,maintenance,repairs,gas and more.5. If you rid your home of stuff,you might find you dont need so much space
14、.Im not saying you should live on a boat (although I know some people who happily do so),but if you can be comfortable in a smaller home,it will not only be less expensive,but easier to maintain,and greatly simplify your life.A.Consider a smaller home.B.Have a place for everything.C.How do you spend
15、 your day?D.Its something I would do if I didnt have kids.E.They can take up your whole day if you let them be.F.However,getting to simplicity isnt always a simple process.G.Most people dont know what “enough” is,and thus they keep buying more.答案:1-5FCEDA.完形填空I made a speech at Eton School last year
16、.When the 1 was over,the headmaster asked me if I would visit a(n) 2 student.An illness had kept the boy home,but he had expressed an interest in 3 me,and the headmaster knew it would matter much to him.I agreed.During the nine-mile drive to his home,I 4 some things about Matthew who had a muscle di
17、sease.When he was born,the 5 told his parents he would not live to 5.He was 13 and from what I was told,a 6 fighter.He wanted to meet me 7 I was a gold-medal power lifter,and I knew about 8 difficulties and going for my dreams.I spent over an hour 9 with Matthew.Never once did he complain or ask,“Wh
18、y me?” He spoke about winning and succeeding and going for his dreams.10,he knew what he was talking about.He didnt 11 that his classmates had made fun of him because he was different; he just talked about his hopes for the future,and how one day he wanted to 12 weights with me.When we finished talk
19、ing,I went into my suitcase and 13 out the first gold medal I won for power lifting and put it around his neck.I told him he was more of a 14.He looked at it for a moment and then returned it to me and said,“Rick,you are a champion.You 15 that medal.Someday,when I get to the Olympics and win my gold
20、 medal,I will show it to you.”1.A.programB.performanceC.procedureD.story2.A.smartB.distinguishedC.energeticD.special3.A.interviewingB.approachingC.greetingD.meeting4.A.put asideB.found outC.turned toD.gave away5.A.officialsB.teachersC.doctorsD.colleagues6.A.realB.hardC.helplessD.serious7.A.afterB.be
21、foreC.unlessD.because8.A.admittingB.avoidingC.overcomingD.recognizing9.A.declaringB.chattingC.predictingD.arguing10.A.BravelyB.FinallyC.DisappointedlyD.Obviously11.A.mentionB.noticeC.doubtD.realize12.A.loseB.supportC.bearD.lift13.A.carriedB.pulledC.draggedD.kicked14.A.winnerB.helperC.readerD.survivo
22、r15.A.adoptedB.earnedC.designedD.used语篇解读:本文为一篇记叙文,讲述了身为举重运动员的作者与一名身残志坚的学生Matthew的会面。答案及剖析:1.Aprogram节目,安排;performance表演;procedure程序;story故事。由语境判断,应该是演讲结束之后,校长问作者是否愿意见一名学生。故选A。2.Dsmart聪明的;distinguished重要的;energetic精力充沛的;special特别的。由下文An illness had kept the boy home可推知,这是一名很特殊的学生,故选D。3.Dinterviewing
23、采访;approaching接近;greeting打招呼;meeting见面。由第二段最后一句中He wanted to meet me可知选D。4.Bput aside把放在一边;found out找出;turned to转向;gave away捐赠。由语境可知,作者应该是在路上打听有关这位学生的一些事情。故选B。5.Cofficials官员;teachers老师;doctors医生;colleagues同事。由常识可知能判断一个生病的孩子能活多久,只有医生才有发言权,故选C。6.Areal真正的;hard艰难的;helpless无助的;serious严重的。由上文可知,医生开始说他最多能活
24、到5岁,结果他现在13岁了还活着,再由下文提到Matthew对生活的态度和梦想可知,他是一个真正的斗士,故选A。7.Dafter在之后;before在之前;unless除非;because因为。根据下文可知作者是名举重运动员且获得过金牌,知道如何克服困难,男孩正是因为这个原因才想见他,故选D。8.Cadmitting承认;avoiding避免;overcoming克服;recognizing认识。根据语境可知此处指克服困难,故选C。9.Bdeclaring声称;chatting聊天;predicting预测;arguing争论。根据最后一段中的When we finished talking可
25、知,作者花费了一个多小时与Matthew聊天,故选B。10.DBravely勇敢地;Finally最后;Disappointedly失望地;Obviously明显地。由语境可知,很明显这名学生知道自己在谈论什么,故选D。11.Amention提及;notice注意到;doubt怀疑;realize实现,意识到。由上文可知他们在交谈,在交谈的过程中这名学生没有提到同学取笑他的事,故选A。12.Dlose失去;support支持;bear忍受;lift举起。由第二段的I was a gold-medal power lifter可知作者是举重运动员,再由最后一段那名学生想像他一样拿金牌可知,学生应
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354946.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
