2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 24 SOCIETY WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考北师大版英语大一轮复习能力提升题组训练:UNIT 24SOCIETY WORD版含答案 2021 高考 北师大 英
- 资源描述:
-
1、Unit 24Society能力提升题组训练(A).阅读(2019山东菏泽高三一模)In this Pennsylvania city,Pittsburgh is shrinking but getting wealthier.Since 2000,its population has declined by 95,000 while its income per capita (人均) has shot up 24 percent.The trend is taking hold in many other cities,like Buffalo in New York,Providence
2、 in Rhode Island and New Orleans.Some of these areas have created more high-paying jobs in energy,health care or education.Others have managed to reshape their manufacturing (制造业) for a new economy.Higher-paying jobs have a greater effect because they create demand for additional services.“The story
3、 in Pittsburgh is very positive,and other areas are looking at it as an example of the transformation that might be possible,” said Guhan Venkatu,who wrote an economic history of the area called “Rust and Renewal” for the Federal Reserve Bank of Cleveland.Carnegie Mellon University and the Universit
4、y of Pittsburgh have helped bring tech jobs and innovation (革新) to the area by sponsoring tech centers that help graduates start companies without moving to Silicon Valley or San Francisco.This has helped keep Pittsburghs educated young population growing even as the entire population in the city ha
5、s dropped.Pittsburgh has more STEM (science,technology,engineering and math) jobs than other shrinking cities,about 80,000 or 7% of all jobs.STEM jobs add productivity and income growth to the area.Manufacturers of high-tech medical equipment in the Pittsburgh area also have doubled employment in th
6、e last 10 years.However,some experts question whether growing income per capita can really make up for a declining population.According to Patrick Adler,a researcher at the University of Toronto,population loss does matter if it means lower-skilled workers have fled because of a lack of opportunity.
7、Whats more,high-paying jobs in education and health care can disappear if the population declines too greatly.So it would be wise to find ways to increase the population.1.In what aspect does Pittsburgh set a good example?A.Transforming new energy.B.Creating more well-paid jobs.C.Prohibiting the man
8、ufacturing.D.Sponsoring higher education.2.How do some academic institutions help with the local economy?A.By helping to attract more talents from other areas.B.By providing much technical support to local companies.C.By successfully keeping educated youths working locally.D.By assisting in employin
9、g a large number of educated youths.3.Why is Patrick Adler mentioned in the last paragraph?A.To show the disadvantage of a declining population.B.To give a suggestion about increasing population.C.To raise doubts about growing income per capita.D.To tell a reason why lower-skilled workers flee.4.Wha
10、t can be a suitable title for the text?A.How Fast Job Growth Is Related to Population GrowthB.How Less-crowded Cities Plan Their High-tech EconomyC.Why Some Cities are Losing People but Getting WealthierD.Why Some Cities are Suffering From a Shrinking Population语篇解读:本文为说明文。在美国有一些城市人口在减少,但经济在发展,这其中是有
11、原因的。文章对此进行了介绍说明。答案及剖析:1.B推理判断题。根据第二段“Some of these areas have created more high-paying jobs in energy,health care or education”和第三、四段可推断,匹兹堡在创造更多的高薪工作方面树立了榜样。故B项正确。2.C细节理解题。根据第三段“Carnegie Mellon University and the University of Pittsburgh have helped bring tech jobs and innovation (革新) to the area b
12、y sponsoring tech centers that help graduates start companies without moving to Silicon Valley or San Francisco.This has helped keep Pittsburghs educated young population growing.”可知,一些学术机构通过成功地让受教育的年轻人在当地工作来帮助当地的经济。故C项正确。3.A推理判断题。根据最后一段的内容可推断,最后一段提到Patrick Adler是为了说明人口减少的弊端。故A项正确。4.C标题判断题。通读全文,尤其是第
13、一段可知,本文主要是在介绍有些城市人口在减少但经济却在发展的原因。故C项正确。.七选五(2019江西上饶高三第二次联考)New Years Traditions Around the WorldThere are many traditions around the world to celebrate the New Year.Heres a look at a few of them.Drive off bad luckMany cultures have traditions meant to scare off bad luck.This often involves using fi
14、re or loud noises in the form of fireworks! In Scotland,for example,people hold bonfire celebrations.Men from villages walk through the streets swinging giant burning fireballs over their heads.1.Food for good luck2.In the southern part of the United States,people often eat black-eyed peas and pork
15、for good luck in the New Year.In Spain,as the clock strikes midnight,people eat 12 grapes,which represent the 12 months of the year.It guarantees that the year will be filled with good luck.Clothing traditionsMany people like to wear new clothing to start the New Year.In Romania,there is a tradition
16、 that involves dressing up in a bear costume.3.,if this wont! In Brazil,some people wear colorful underwear on New Years Eve.The most popular colors are red and yellow.4.Yellow is supposed to bring you money.5.Many use the start of New Year as a time to try something new or change something about th
17、emselves.The New Year is a perfect time to change yourself for the better.That is why many people have the tradition of making a New Years resolution.It is usually about living healthier or having more success in life.These are just a handful of traditions.Tell us about a New Years tradition in your
18、 culture!A.Learn something newB.I dont know what will scare off evil spiritsC.Make a New Years resolutionD.Red is supposed to bring you loveE.Food plays an important role in peoples lifeF.And these fireballs are supposed to clean the coming yearG.Many cultures have certain diets that are said to bri
19、ng good luck答案:1-5FGBDC.完形填空 “Four eleven-year-old boys,Wow!”Standing sleepily in the stores entrance,I1this strange sight.My dad had just dropped me off to shop for Christmas 2 but my brother and his friends had a more noble reason for shopping.“Do you think Caitlin will like this?”one of the boys
20、asked.And my brother,looking rather 3,was standing in front of a shelf of socks.” Okay.The pink one would be a good idea,” I 4.He picked up one and presented it to me for approval.They used up all their 5some of which they had saved up over the course of the year for Christmas gifts.But,they had all
21、 6to spend it on Caitlin.Just nine days before Christmas,Caitlins house had been burned to the ground.By 7 Caitlin and her parents had all escaped. 8 ,everything in the house was engulfed(吞噬)in flames,including the Christmas presents 9 to be wrapped(包装).The school was 10 their books and uniforms,And
22、 all the 11 in Caitlins class were taking her shopping for clothes while the boys were shopping for things like scarves and socks.When we got home,my brother brought everything he had 12 for Caitlin to my room to make sure I thought shed like everything one last time.“I think she ll love everything,
23、” I said,and 13 him,even though he tried to push me away.I was so proud of him at that moment.He 14 all his savings for a new skateboard 15 for a friend who needed a Christmas present more than he did.He had,through this act of a pure heart,captured the true spirit of Christmas.”1.A.exchangedB.obser
24、vedC.repeatedD.shared2.A.dreamsB.wishesC.giftsD.secrets3.A.ashamedB.confusedC.scaredD.relieved4.A.warmedB.agreedC.doubtedD.advised5.A.energyB.timeC.moneyD.patience6.A.decidedB.regrettedC.failedD.happened7.A.natureB.handC.mistakeD.chance8.A.OtherwiseB.InsteadC.HoweverD.Therefore9.A.waitingB.pretendin
25、gC.turningD.proving10.A.designingB.choosingC.studyingD.replacing11.A.friendsB.girlsC.colleaguesD.parents12.A.bowedB.acceptedC.purchasedD.earned13.A.huggedB.criticizedC.teasedD.saved14.A.looked upB.turned upC.gave upD.made up15.A.nervouslyB.fortunatelyC.angrilyD.selflessly语篇解读:本文为记叙文。作者哥哥的同学凯特琳家中失火,烧
26、毁了一切。作者的哥哥及凯特琳的所有同学都积极帮助了凯特琳。他们用纯净的心灵,诠释了真正的圣诞精神。答案及剖析:1.Bexchanged交换;observed观察,注意到;repeated重复;shared分享。根据下文this strange sight可知,作者注意到了这个奇怪的景象。故B项正确。2.Cdreams梦想;wishes愿望;gifts礼物;secrets秘密。根据空前My dad had just dropped me off to shop for Christmas可知,作者的爸爸刚刚送她来买圣诞礼物。故C项正确。3.Bashamed羞愧的;confused困惑的;scar
27、ed害怕的;relieved放心的。根据下文“Okay.The pink one would be a good idea,” I 4.可知,作者的哥哥在一架子袜子前相当困惑,不知道选哪一个。故B项正确。4.Dwarmed使温暖;agreed同意;doubted怀疑;advised建议。作者在给哥哥提建议。故D项正确。5.Cenergy精力;time时间;money钱;patience耐心。根据下文some of which they had saved up over the course of the year for Christmas gifts可知,他们花光了所有的钱,其中一些是他们
28、在过去一年里为圣诞礼物积攒下来的。故C项正确。6.Adecided决定;regretted后悔;failed失败;happened碰巧。但是,他们都决定把钱花在凯特琳身上。故A项正确。7.Dnature自然;hand手;mistake错误;chance机会。凯特琳和她的父母碰巧都逃出来了。by chance“偶然;意外地”。故D项正确。8.COtherwise否则;Instead相反;However然而;Therefore所以。然而,房子里的一切都被大火吞没了。故C项正确。9.Awaiting等待;pretending假装;turning转向;proving证明。房子里的一切都被大火吞没了,包
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354947.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
