河北省2021届高三上学期11月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省2021届高三上学期11月考英语试题 WORD版含解析 河北省 2021 届高三 上学 11 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、21届河北省高三年级11月份联合考试英语注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B, C三个选项中选出最佳选项。
2、听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19. 15. B.9. 18. C.9. 15. 答案是C.1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman plan to do first?A. Find a better job.B. Go travelling.C. Get more information.【答案】B【解析】【原文】M: Jenny, theres a post for an assistant manager in our company. You
3、 should give it a try.W: Thank you. George. But Ive decided to travel a bit before finding another job.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the woman go back home?A. By taxi.B. By bike.C. By bus.【答案】C【解析】【原文】W: Ill be back this evening. John cant take me to the bus station in his car, so Ill walk down and
4、get a later one than usual.M. OK. Ill wait for you.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At a clothing store.B. At a cleaners.C. At a restaurant.【答案】B【解析】【原文】M: Good morning, madam. Can I help you?W: Yes. I have some wool pants that need to be cleaned. I spilled win
5、e on them at a restaurant. I really hope they are not ruined.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When will the woman go back to Nanjing?A. This noon.B. This evening.C. This afternoon.【答案】C【解析】【原文】W: Hi, Mike. Listen. Im coming back to Nanjing this afternoon, and Ill take a bus from the railway station. So, you don
6、t need to come and pick me up.M: OK. Take care, and see you soon.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman think of the kitchen?A. Modern.B. Convenient.C. Small.【答案】A【解析】【原文】M: Would it be convenient to see the apartment now?W: Yes. Come this way, please. This is the kitchen. It is completely modern.
7、第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Where will the womans sister probably be tonight?A. In her office.B. At her own home.C. At the speakers home.7. How many people
8、 will be there having dinner tonight?A. Four.B. Three.C. Two.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Hey, is your sister coming to dinner tonight?W: No, she isnt. She has to work late on Fridays. M: So does that mean its just us for dinner?W: Yeah. Is that a problem?M: NoIts just that we always have dinner together
9、. I was hoping that we could have some company for once. W: Well, Im sorry to let you down. But I did make pizza, so I hope you can at least appreciate that.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where is the man going?A. To Honolulu.B. To Chicago.C. To New York.9. Which flights will the man take for
10、 his round trip?A. Flight 220 and Flight 576.B. Flight 220 and Flight 515.C. Flight 515 and Flight 476.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】W: United Airlines. May I help you?M: Yes. Id like to book some tickets for Flight 220, leaving for Honolulu on December 22 at 7:30 in the evening. W: Do you want to fly first
11、or economy class?M: Economy, please. W: Will this be a one-way trip?M: No, round trip back to Chicago. By the way, do you have any direct flights coming back?W: Yes, we do. Flight 515. leaving Honolulu at 3:00 pm, flies nonstop back to Chicago. M: That will be perfect. Whats the exact air fare?W: Th
12、e round trip economy fare from Chicago to Honolulu is $ 476 during the high season. M: All right, heres the money.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Which golf game does the man recommend at first?A. The China Open.B. The Houston Open.C. The US Open.11. When will the two speakers watch the golf
13、game together?A. July 15.B. May 25.C. May 26.12. Whats the probable relationship between the speakers?A. Mother and son.B. Husband and wife.C. Friends.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】M: Hello, Jane. This is Peter speaking.W: Hi, how are you?M: Fine. And Ive got some great news for you. W: Really? Whats
14、 it about?M: I remember you are interested in watching golf games when we were at the university. The Houston Open will be running from May 26 to May 30. W: Oh, thats great. But just a moment, let me check. AhIt is a pity that I cant make it. I will be on business in China from May 25 to June 2. M:
15、Well, Im sorry to hear that. Let me see. Another game, the US Open will be running from July 15 to July 18. How about that?W: Thats great. Lets watch the game together.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How does the man feel about his interview tomorrow?A. Unconfident.B. Unconcerned.C. Disgustin
16、g.14. How will the man go to the interview?A. On foot.B. By bus.C. By car.15. What position does the man want to get?A Salesman.B. Engineer.C. Translator.16. What impressed the woman most last year?A. The mans German.B. The mans experience.C. The mans business skills.【答案】13. A 14. C 15. B 16. A【解析】原
17、文】W: Arent you going for the job interview tomorrow?M: Thats right. I have to go at ten oclock in the morning. I dont know how to get there, though. W: I can take you there in my car, if you like. M: Thanks a lot. Thats a great help. I must say Im not happy about this interview. W: Why not? Youre th
18、e right person they are looking for. And I know they need engineers. M: I know, but I havent had much experience. W: I dont think that matters. Anyway you need the job. M: Of course I do. But theres another thing. I dont think Im good enough at languages. W: But your German is really good. I was imp
19、ressed by the way you talked to the people we met on holiday last year. M: But I dont think I speak German well enough for doing business, and my French is terrible. W: Well, I dont agree. Your languages are good. M: Its very nice of you to try to cheer me up, but I still dont think Im going to get
20、the job. W: Well, well just have to wait and see, wont we?听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What must guests do before entering the pool?A. Wear life jackets.B. Read the state law.C. Have a shower with soap.18. Who is forbidden to use the pool?A. A man with fever.B. A sixty-year-old lady.C. A gym
21、 staff.19. At what age can children swim alone?A. Nine years old.B. Ten years old.C. Eleven years old.20. How long will the pool be open from January 1?A. 12 hours.B. 11. 5 hours.C. 11 hours.【答案】17. C 18. A 19. C 20. B【解析】【原文】M: Attention, swimmers! Please listen carefully to the following informati
22、on about our community pool. All guests must sign in and leave a photo ID at the front desk. State law requires that all swimmers must shower with soap before entering the pool. Besides, all swimmers must wear proper bathing suits. If you are sick, or have any signs of illness, do not use the pool u
23、ntil you are completely recovered. If your children have any accidents, you must report them to the gym staff immediately. Children ten years of age and younger must be accompanied by an adult over the age of 18 at all times. Remind children that spitting is not allowed. Finally, there has been a sc
24、hedule change. In the past, we have been open from 6:00 am to 6:00 pm. Starting from January 1, we will be open from 7:00 am to 6:30 pm.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AVCU Cabell First Novelist AwardCurrent WinnerJohn Englchardt has won the 19th award f
25、or Bloomland (Dzanc Books) .About the AwardThe VCU Cabell First Novelist Award honors an outstanding novelists first work published in the previous calendar year. Winning novelists have written different books, but each is powerful enough in its own way to have moved initial readers and final judges
26、 toward the conclusion that, among a field of roughly a hundred submissions annually, its writer has achieved something remarkable and permanent.How the Award WorksTwice a year, the administrative team sends out a nationwide call for submissions from publishers, editors, agents, and writers themselv
27、es. The first round of evaluations is made by volunteer readers. Their rankings and feedback guide the judging process toward three or four finalists, from whom the First Novelist Committee and the winner from the previous year choose the winner of the award. Then the winning author appears at a pub
28、lic reading and Q&A session, followed by a book signing and reception, which focus on the creation, publication, and promotion of a first novel. Travel expenses to and lodging in Richmond for the author and the additional speakers are provided, and the author receives a $5, 000 cash prize. Mail your
29、 book to:901 Park Ave. Box 842033 Richmond, VA 23284 (804) 828-059321. Who is the award intended for?A. New novelists.B. Final judges.C. Outstanding agents.D. Professional editors.22. Which of the following may result in disqualification?A. The book was submitted by mail.B. The book was published la
30、st year.C The book was submitted by readers.D. The book was written by a foreigner.23. What is the purpose of the book signing and reception?A. To appreciate the reader fans.B. To promote the winning book.C. To show respect for the writer.D. To advertise the novelist award.【答案】21. A 22. C 23. B【解析】【
31、分析】这是一篇应用文。主要介绍小说家处女作大奖的通告。【详解】1.细节理解题。 根据第一段第一句“The VCU Cabell First Novelist Award honors an outstanding novelists first work published in the previous calendar year. ”可知,The VCU Cabell First Novelist Award 是授予在前一年出版第一部作品的杰出小说家的奖,所以The VCU Cabell First Novelist Award是专为小说家的处女作设的奖项,故选A。2.细节理解题。 根据第
32、二段第一句“Twice a year, the administrative team sends out a nationwide call for submissions from publishers, editors, agents, and writers themselves.”可知,行政团队每年两次向全国各地的出版商、编辑、代理商和作家发出征求意见的电话。所以可知,参赛作品应来自出版社、编辑、代理商或作者的投稿,而非读者报送,选项C与文意一致。故选C。3.细节理解题。 根据第二段倒数第二句“ Then the winning author appears at a public
33、reading and Q&A session, followed by a book signing and reception, which focus on the creation, publication, and promotion of a first novel.”可知,然后获奖作者出现在公共阅读和问答环节,接着是签售会和接待会,重点是创作、出版和推广第一部小说,所以签售招待会的目的是推广获奖处女作小说,故选B。BWhen Simon Cane was in the second grade, he began learning about all the ways human
34、s have an impact on the environment and really took those classroom lessons to heart in a way that set him apart from his schoolmates at his elementary school, P. S. 81, in the Bronx. “He told me we drove too much and made too much pollution,” his dad, Jonathan Cane, told Runners World. So Simon con
35、vinced his parents to start hanging their clothes to dry, taking the stairs instead of elevators, and other “green” measures.“For much of kindergarten and first grade I rode my bike to Simons school with him on the back,” Jonathan said. “We had a lot of fun being outdoors. Wed stop to give our dog t
36、reats and generally enjoyed it.” As Simon got bigger, though, it wasnt practical for him to ride on his fathers back, but it also didnt make sense to ride together both because of safety concerns and because there was no place to put away Simons bike. So, most of the time they drove the 1. 5 miles t
37、o school.But in 2019, when Simon was going into third grade, the 8-year-old came up with a new way to help the planet: running the 1. 5 miles to P. S. 81. And Jonathan promised his son hed join him for as long as he wanted.“We did a test run one day in August, and decided to give it a go. To be hone
38、st, I thought hed blink (眨眼)after it got really cold or rainy, but he never did,” Jonathan said. He recalled one day when the weather was particularly bad. “Its really raining out there today,” he told Simon. “And Simon said, Well then were going to get wet! He took pride in toughing it out, and it
39、became a really fun family routine.”Since the start, Simon has run with his dad and their black dog, Lola, and has even inspired his mom, Nicole Sin Quee, to join in. They soon became known as “the family that runs to school”.24. What makes Simon different from his classmates?A. Washing his clothes
40、by himself.B. Taking many classes after school.C. Raising strange questions in class.D. Taking green measures to protect the environment.25. How did Simon usually go to school in second grade?A. By car.B. By cycling.C. By running.D. By school bus.26. What can be inferred from paragraph 4?A. Simon ha
41、s trouble with his eyesight.B. Simon is really stubborn and inflexible.C. Simon is much tougher than expected.D. Simon didnt get support from his father.27. What can be the best title for the text?A. The Best Way to Go to SchoolB. Father and Son Run for the EnvironmentC. A Teenager Keeps Running to
42、Inspire FatherD. Three Inspiring Running Athletes to Protect the Environment【答案】24. D 25. A 26. C 27. B【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述一位八岁的男孩 Simon Cane为环保做出的实际行动和爸爸一起跑去上学。【24题详解】细节理解题。根据第一段“When Simon Cane was in the second grade, he began learning about all the ways humans have an impact on the environment and
43、really took those classroom lessons to heart in a way that set him apart from his schoolmates at his elementary school, P. S. 81, in the Bronx.(当Simon Cane上二年级的时候,他开始学习人类对环境的所有影响,并真正把课堂上所学的内容牢记在心,在某种程度上这使他与布朗克斯的第81公立小学的同学们区别开来。)”以及“So Simon convinced his parents to start hanging their clothes to dry
44、, taking the stairs instead of elevators, and other “green” measures.(所以,西蒙说服他的父母把衣服挂起来晾干,不坐电梯而走楼梯,以及采取其他“绿色”措施。)”可知,当Simon Cane上二年级的时候,他开始学习人类对环境的所有影响,把那些课堂上所学的内容铭记于心,并且采取“绿色”措施保护环境,这使得他跟他的同学不同。故选D项。【25题详解】推理判断题。根据第二段“As Simon got bigger, though, it wasnt practical for him to ride on his fathers ba
45、ck, but it also didnt make sense to ride together both because of safety concerns and because there was no place to put away Simons bike. So, most of the time they drove the 1. 5 miles to school. (然而,随着西蒙长大,骑在他爸爸自行车的后座,对他来说并不现实,但一起骑车也没有意义既是出于安全考虑,也是因为没有地方放西蒙的自行车。所以大多数时候他们都开车1.5英里到学校。)”以及第三段“But in 2
46、019, when Simon was going into third grade, the 8-year-old came up with a new way to help the planet: running the 1. 5 miles to P. S. 81. (但是在2019年,那时候8岁的西蒙上三年级,他提出了一个帮助地球的新方法:跑步1.5英里去布朗克斯第81公立小学。)”可推知,二年级时 Simon Cane主要是坐车去上学。故选A项。【26题详解】推理判断题。根据第四段“To be honest, I thought hed blink (眨眼)after it got
47、 really cold or rainy, but he never did, Jonathan said. (说实话,我以为天冷了或下雨了他就会犹豫一下,但他从来没有。)”可知,Simon Cane比预料的要坚强。故选C项。【27题详解】主旨大意题。阅读全文,尤其是根据第一段“When Simon Cane was in the second grade, he began learning about all the ways humans have an impact on the environment and really took those classroom lessons
48、to heart(当西蒙凯恩上二年级的时候,他开始学习人类对环境的所有影响,并真正把课堂上学的内容牢记在心。)”以及最后一段“Since the start, Simon has run with his dad and their black dog, Lola, and has even inspired his mom, Nicole Sin Quee, to join in. They soon became known as “the family that runs to school.”( 从一开始,西蒙就和他的爸爸和他们的黑狗萝拉一起跑步,甚至还激励了他的妈妈 (Nicole
49、Sin Quee)也加入进来。他们很快就被称为“跑去上学的家庭”。)”可知,本文主要讲述八岁的男孩 Simon Cane很重视环保,并且为环保做出的实际行动和爸爸一起跑步去上学。故选B项。CPrevious researches show that you can change, through behavior, your sensitivity to different diseases based on your genetics, In other words, when you live in an environment that supports healthy aging, i
50、t likely affects your ability to successfully beat your genetic disadvantages through lifestyle changes. However, there was a blank in knowledge as to the exact environmental and social factors (因素)that make for an environment that best supports living to age 100,which a new study helped to address.
51、Researchers looked at state-provided data about the deaths of nearly 145, 000 Washingtonians who died at age 75 or older between 2011 and 2015. They found that neighborhood walkability, higher socioeconomic status, and a high percentage of working age population were positively connected with reachi
52、ng age 100. These findings indicate that mixed-age communities are very beneficial for everyone involved. They also support the big push in growing urban centers toward making streets more walkable, which makes exercise more accessible to older adults and makes it easier for them to access medical c
53、are and grocery stores. Finally, the researchers wanted to see in which areas of the state people had a higher probability of reaching age 100. For each neighborhood, they calculated the years of potential life lost (YPLL) ,or the average number of years dead individuals would have had to continue l
54、iving to reach age 100. Neighborhoods with lower values for years of potential life lost were considered to have a higher likelihood of reaching age 100. When they mapped the years of potential life lost for all neighborhoods across the state, they saw groups with high likelihood of living to age 10
55、0 in higher socioeconomic areas in urban centers and small towns across the state.While more research is needed to expand upon their findings, the researchers said the study findings could eventually be used to create healthier communities that promote lifetime in older adults.28. What is the purpos
56、e of the study?A. To find the longest-living people.B. To discover peoples sensitivity to diseases.C. To learn about the genes of long lifetime.D To identify the external factors in living long.29. How did the researchers carry out their study?A. By experimenting in the lab.B. By conducting some sur
57、veys.C. By analyzing the previous data.D. By comparing the young and the old.30. Which of the following disagrees with living a long life?A. Good genes.B. Walking often.C. Mixed-age neighbors.D. Living alone remotely.31. What can be learned from the text?A. People with higher values for YPLL are mor
58、e likely to reach age 100.B. People with lower values for YPLL are more likely to reach age 100.C. People with higher socioeconomic status are less likely to reach age 100.D. People with lower socioeconomic status are more likely to reach age 100.【答案】28. D 29. C 30. D 31. B【解析】【分析】这是一篇说明文,主要介绍了影响老人长
59、寿的外在因素。【详解】1.推理判断题。 根据第一段最后一句“However, there was a blank in knowledge as to the exact environmental and social factors (因素)that make for an environment that best supports living to age 100,which a new study helped to address.”可知,然而,关于什么样的环境和社会因素最有利于活到100岁,这方面的知识还存在一个空白,而一项新的研究帮助解决了这个问题。所以这项研究的目的是要弄清
60、楚影响长寿的外在因素。故选D。2.细节理解题。根据第二段第一句“Researchers looked at state-provided data about the deaths of nearly 145, 000 Washingtonians who died at age 75 or older between 2011 and 2015. ”可知,研究人员查看了州政府提供的2011年至2015年间,华盛顿州75岁以上老人死亡人数近14.5万的数据。所以研究人员是通过分析了以前的数据得出结论。故选C。3.细节理解题。根据第一段中第二句“In other words, when you
61、live in an environment that supports healthy aging, it likely affects your ability to successfully beat your genetic disadvantages through lifestyle changes. ”(换句话说,当你生活在一个有利于健康老龄化的环境中,它可能会影响你通过改变生活方式成功战胜基因缺陷的能力。);第二段第二、三句“They found that neighborhood walkability, higher socioeconomic status, and a
62、high percentage of working age population were positively connected with reaching age 100. These findings indicate that mixed-age communities are very beneficial for everyone involved. ”(他们发现,社区的步行能力、较高的社会经济地位和较高比例的工作年龄人口与活到100岁呈正相关。这些发现表明,混合年龄的社区对所有参与者都有好处。)可知,影响长寿的因素除了内在的遗传基因外,外部的环境和社会因素如社区可步行性、社会
63、经济地位和社区工作人群的比例同样对长寿有影响。选项D.“Living alone remotely.”(独居于偏僻的房子里)不符合长寿的外部条件。故选D。4.推理判断题。根据第三段第三句“ Neighborhoods with lower values for years of potential life lost were considered to have a higher likelihood of reaching age 100. ”可知,潜在寿命损失年数较低的社区被认为达到100岁的可能性较高。所以YPLL值较低的人更可能达到100岁。故选B。DNow, chemists ha
64、ve discovered new potential in abundant building blocks: Through a series of reactions, scientists have shown that conventional bricks can be transformed into energy storage devices powerful enough to turn on LED lights. “What we have demonstrated in our paper is sufficient enough for you to light u
65、p emergency lighting thats in a hallway or sensors that could be put inside the walls of a house, said Julio M. D Arcy, an assistant professor of chemistry at Washington University in St. Louis, Missouri, and one of the studys authors. The next step is trying to store more energy, so that you can po
66、wer bigger devices-like maybe a laptop-directly from the walls of the house. ”“Bricks have been prized by architects for their capacity to store heat, but using them to hold electricity has never been tried before, DArcy said. To allow the bricks to store electricity, the researchers pumped a series
67、 of gases inside the brick. The gases react with the bricks chemical components, coating them with a web of plastic nanofiber (纳米纤维)known as a PEDOT, which is a good conductor of electricity, he said. Though PEDOT can store large amounts of energy, this supercapacitor (超级电容器)cannot hold onto that ch
68、arge or deliver sustained energy over long periods of time like batteries can. “A battery will give you energy density that will allow you to drive 300 miles, but a supercapacitor will allow you to accelerate very quickly at a red light,” D Arcy said.Still, scientists see potential in the bricks as
69、a possible green energy solution. Right now, these smart bricks cannot compete with the energy storage potential of the lithium-ion (锂离子)batteries used in many solar power systems. However, there is hope that this new technology could be developed to provide a new storage method using readily availa
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
