山西省忻州市第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 忻州市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省忻州市第一中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)本试题分第卷和第卷两部分,满分150分,考试时间120分钟。第卷为选择题,第卷为非选择题。注意事项:1. 答题前,考生务必用蓝、黑色墨水笔或圆珠笔将班级、姓名、考号填写在试卷上。2. 请把所有做在试卷上,交卷时只交试卷,不交试题,写在试题上无效。第卷(满分100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项
2、。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom.2. How does the woman feel now?A. Relaxed. B. Excited. C. Tired.3. How much will the man pay?A.
3、$520. B. $80. C. $100.4. What does the man tell Jane to do?A. Postpone his appointment. B. Meet Mr. Douglas. C. Return at 3 oclock.5. Why would David quit his job?A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for his friend.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B
4、、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man want the woman to do?A. Check the cupboard. B. Clean the balcony. C. Buy an umbrella.7. What is the probable relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Employer and employee.C.
5、Shop assistant and customer.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where did the woman go at the weekend?A. The city centre. B. The forest park. C. The mans home.9. How did the man spend his weekend?A. Packing for a move.B. Going out with Jenny.C Looking for a new house.10. What will the woman do for the man?A. Take He
6、nry to hospital. B. Stay with his kid. C. Look after his pet.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is Mr. Stone doing now?A. Eating lunch. B. Having a meeting. C. Writing a diary.12. Why does the man want to see Mr. Stone?A. To discuss a program. B. To make a travel plan. C. To ask for sick leave.13. When will
7、the man meet Mr. Stone this afternoon?A. At 3:00. B. At 3:30. C. At 3:45.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers talking about?A. A company. B. An interview. C. A job offer.15. Who is Monica Stansfield?A. A junior specialist. B. A department manager. C. A sales assistant.16. When will the man hea
8、r from the woman?A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Thursday.听第10段材料,回答第17至20题。17. What did John enjoy doing in his childhood?A. Touring France. B. Playing outdoors. C. Painting pictures.18. What did John do after he moved to the US?A. He did business. B. He studied biology. C. He worked on a far
9、m.19. Why did John go hunting?A. For food. B. For pleasure. C. For money.20. What is the subject of Johns works?A. American birds. B. Natural scenery. C. Family life.第一部分:阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.AWalt DisneyAs one of the most famous film production companies in the
10、history of the business, Walt Disney now holds 15.3 percent of the US and Canadian market share. With highly successful movies like Pirates of the Caribbean, National Treasure, Meet the Robinsons and Enchanted, theres no doubt that Disney will continue to play a key role in the industry for years to
11、 come.Paramount PicturesWith 15.5 percent of the US and Canadian market share, Paramount Pictures continues to be one of the most successful film production companies in the world. Star Trek, War of the Worlds, Mission:Impossible, Transformers and Tropic Thunder are just a few of the popular films p
12、roduced by Paramount Pictures.20th Century FoxAlso known as “Twentieth Century Fox”, this highly successful movie production company makes up 11.9 percent of the US and Canadian market share. Some of the biggest and most successful movies from this empire include the X-Men series, Mr. and Mrs. Smith
13、 and Fantastic Four.Warner Bros. PicturesIncluding about 19.7 percent of the US and Canadian market share, Warner Bros. Pictures is the biggest player in the film industry. Owning the rights to major films like Harry Potter, Superman, Batman, The Matrix and Star Wars has made Warner Bros. Pictures t
14、he No.1 name in the business.Universal Studios12.2 percent of the US and Canadian market share belongs to Universal Studios, which continues to make millions for the film industry. With major hits like the Bourne series, the American Pie series, Knocked Up, American Gangster and The Incredible Hulk,
15、 its very clear that Universal Studios knows what it takes to make money in this industry.Columbia PicturesMaking up 12.9 percent of the US and Canadian market share, Columbia Pictures remains a big player in the business. Some of this companys recent successes include Casino Royale, The Da Vinci Co
16、de, the Spider Man series and Step Brothers.1. This passage mainly tells us_.A. some film production companiesB. some American popular moviesC. some famous Canadian companiesD. some beautiful pictures of the US2. Which of the following movie production companies is the most successful in the US and
17、Canadian markets?A. Paramount Pictures.B. Universal Studios.C. Columbia Pictures.D. Walt Disney.3. Warner Bros. Pictures is very famous for its film named _.A. Tropic ThunderB. Pirates of the CaribbeanC. The Incredible HulkD. Harry Potter【答案】1. A 2. A 3. D【解析】这是一篇说明文。本文介绍了北美几家著名的电影公司,其中包括沃尔特迪士尼电影公司、
18、派拉蒙电影公司、二十世纪福克斯公司、华纳兄弟电影公司、通用制片厂和哥伦比亚电影公司等。【1题详解】主旨大意题。从文章的段落小标题以及文章大意可知本文主要介绍了北美的几家著名电影制片公司,故选A。【2题详解】细节理解题。根据第二段中With 15.5 percent of the US and Canadian market share, Paramount Pictures continues to be one of the most successful film production companies in the world.可知派拉蒙电影公司在美国和加拿大的市场份额为15.5%,仍
19、然是世界上最成功的电影制作公司之一。由此可知,派拉蒙电影公司在美国和加拿大市场最成功。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第四段中Owning the rights to major films like Harry Potter, Superman, Batman, The Matrix and Star Wars has made Warner Bros.可知华纳兄弟拥有哈利波特、超人、蝙蝠侠、黑客帝国和星球大战等大片的版权。结合选项由此可知,华纳兄弟电影公司以其电影哈利波特而闻名。故选D。BIt was a bitter cold evening in northern Virginia
20、 many years ago. The old mans beard was glazed by winters frost while he waited for a ride across the river. The wait seemed endless. His body became numb and stiff from the frigid north wind.It was long before he heard the faint, steady rhythm of hooves (马蹄) along the frozen path. Anxiously watchin
21、g several horsemen coming up, he let the first one pass by without any effort to get his attention, then another passed by, and another. Finally, the last rider drew near where the old man sat like a snow statue when old man caught his eyes and said, “Sir, would you mind giving an old man a ride to
22、the other side?”Stopping his horse, the rider replied, “Sure! Jump aboard.” Seeing the old man unable to lift his half-frozen body from the ground, the horseman got down to help him. The horseman took him not just across the river, but to his destination just a few miles away.As they approached the
23、tiny but cozy cottage, the horsemans curiosity caused him to inquire, “Sir, I noticed you let several other riders pass by without making an effort to secure a ride. Then I came up and you immediately asked me for a ride. I am curious why, on such a bitter night, you would wait and ask the last ride
24、r. What if I had refused and left you here?”The old man looked the rider straight in the eyes and replied, “I reckon I know people pretty good. I looked into the eyes of the other riders and immediately found no concern for my situation. It would have been useless even to ask them for a ride. But wh
25、en I looked into your eyes, your gentle spirit would welcome the opportunity to give me assistance in my time of need.”Those heart-warming comments touched the horseman deeply. “Im so grateful for what you have said,” he told the old man. “May I never get too busy in my own affairs that I fail to re
26、spond to the needs of others with kindness and compassion.”With that, Thomas Jefferson turned his horse around and made his way back to the White House.4. Why didnt the old man ask the previous riders for a ride?A. Because he was waiting for the last rider.B. Because his efforts failed to get their
27、attention.C. Because he assumed they had no concern for him.D. Because he was too numb to lift his half-frozen body.5. What caused the last rider to stop and help the old man?A. the old mans poor situationB. kindness and sympathyC. his own affairsD. The old mans warm comments6. What do you know abou
28、t the old man?A. He gave the last rider an opportunity to help.B. He lived in a cozy cottage a few miles away.C. He judged people by looking into their eyes.D. He recognized the president at first sight.7. Which can be the best title of this text?A. look into your eyesB. compassion of a great manC.
29、the last rider to helpD. return to the White House【答案】4. C 5. B 6. C 7. B【解析】这是一篇记叙文。在一个寒冷的傍晚,一个老人等待过路的骑者带他过河。然而好几个骑者过去了,老人都无动于衷。当最后一个骑者过来的时候,老人请求他的帮助。他们顺利的到达了目的地。骑者很好奇的问老人为什么不寻求前面几个人的帮助。老人回答说没有在他们的眼中看到关心,而从这个骑者的眼中看到了关心。而这个骑者正是托马斯杰斐逊。【4题详解】细节理解题。根据第五段第二句I looked into the eyes of the other riders and
30、 immediately found no concern for my situation.可知老人没有请求前面骑者的帮助是因为他在这些骑者的眼中没有看到关心。故选C。【5题详解】推理判断题。根据最后一段But when I looked into your eyes, your gentle spirit would welcome the opportunity to give me assistance in my time of need.” Those heart-warming comments touched the horseman deeply. “Im so gratef
31、ul for what you have said,” he told the old man. “May I never get too busy in my own affairs that I fail to respond to the needs of others with kindness and compassion.”可知,但是当我看着你的眼睛,你温柔的灵魂会欢迎这个机会,在我需要的时候给我帮助。 那些温暖人心的话语深深地感动了骑士。 “我很感激你所说的话,”他对老人说。 ”但愿我在自己的事务上永远不会过于忙碌,以至于无法以仁慈和同情心回应他人的需求”由此判断出最后一个骑者帮
32、助老人是出于本身的善良和同情老人。故选B。【6题详解】推理判断题。根据文章第五段The old man looked the rider straight in the eyes and replied, “I reckon I know people pretty good. I looked into the eyes of the other riders and immediately found no concern for my situation.可知,老人直视着骑马人的眼睛回答道:“我想我对人很了解。我看着其他骑手的眼睛,发现他们根本不关心我的处境。由此判断出老人是从他们眼神判
33、断人的。故选C。【7题详解】主旨大意题。短文叙述了在一个寒冷的傍晚,一个老人等待过路的骑者带他过河。然而好几个骑者过去了,老人都无动于衷。当最后一个骑者过来的时候,老人请求他的帮助。他们顺利的到达了目的地。骑者很好奇的问老人为什么不寻求前面几个人的帮助。老人回答说没有在他们的眼中看到关心,而从这个骑者的眼中看到了关心。而这个骑者正是托马斯杰斐逊。所以短文最佳标题为“一个伟人的同情心”。故选B。COwning a smartphone may not be as smart as you think. It may let you surf the Internet listen to musi
34、c and snap photos wherever you arebut it also turns you into a workaholic, it seems.A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the all-singing, all-dancing mobile phone adds as much as two hours to your working day. Researchers found that Britons work an additional 460 hours
35、 a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.The study by technology retailer Pixmania reveals the average UK working day is between 9 and 10 hours, but a further two hours is spent responding to or sending work emails, or making work calls. More than 90 percent of offic
36、e workers have email-enabled phones, with a third accessing them more than 20 times a day. Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails. Some workers confess(承认) they are on call almost 24 hours a day, with nine out of ten saying they make
37、 work emails and calls outside their normal working hours. The average time for first checking emails is between 6 a.m. and 7 a.m., with more than a third checking their first emails in this period, and a quarter checking them between 11 p.m. and midnight.Ghadi Hobeika, marketing director of Pixmani
38、a, said, “The ability to access literally millions of apps, keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smartphones invaluable for many people. However, there are drawbacks. Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day, seven
39、days a week, and smartphones mean that people literally cannot get away from work. The more constantly in contact we become , the more is expected of us in a work capacity(容量).”8. What can we conclude from the text?A. All that glitters is not gold.B. It never rains but pours.C. Every coins has two s
40、ides.D. Its no good crying over spilt milk.9. The underlined word “accessing” in the third paragraph can be replaced by “_”.A. callingB. reachingC. gettingD. using10. Which of the following is true according to the text?A. The average UK working time is between nine and twelve hours.B. Nine- tenths
41、spent over three hours checking work emails.C. One-fourth check their first mail between 11 p.m. and midnight.D. The average time for first checking emails is between 6 a.m. and 8 .am .11. Whats the main idea of the text?A. Workaholics like smartphones.B Smartphones bring about extra work.C. Smartph
42、ones make our life easier.D. Employers dont like smartphones.【答案】8. C 9. D 10. C 11. B【解析】这是一篇说明文。这篇文章主要介绍使用智能手机也许并不像你想的那样明智。使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片但也可能让你变成工作狂。最新调查显示,智能手机能让你随时查收邮件,因此这种花哨的手机会让你每天的工作时间延长多达两个小时。【8题详解】推理判断题。根据第一段It may let you surf the Internet, listen to music and snap photos whereve
43、r you arebut it also turns you into a workaholic, it seems.文章主要介绍了使用智能手机不好的方面,虽然可以给人们提供很多方便,但是也会无形中延长人们的工作时间,由此推断出是“凡事都有两面”,故选C。【9题详解】词义猜测题。本段是介绍人们对手机的使用情况,故判断意思是“使用”,而且根据文章第二段首句A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the smartphone adds as much as two hours to your worki
44、ng day. 在任何时候都可以访问电子邮件,让你的工作日增加了2个小时。中access也可以进行推断,所以换线出的意思为“使用”。故选D。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段and a quarter checking them between 11 pm and midnight. 四分之一的人在晚上11点和午夜之间检查他们的邮件。故选C。【11题详解】主旨大意题。文章首段提出.but it also turns you into a workaholic, it seems.,但它似乎也会让你变成一个工作狂。然后在下文进行了详细的介绍,由此可知文章中心内容是讲述智能手机给人无形中延长
45、了工作时间,故选B。DCommunities change in all sorts of ways over time. My few trips home over the years have given me an idea of the long-term influence on a community when population falls even while wealth rises.I come from one of the beautiful seaside towns that dot the Jersey Shore just seventy-five mile
46、s south of New York City. When I was growing up thirty-five years ago, these were lively and busy communities filed year-round with resident(居民) and full of tourists all summer.Today, I notice one big change since my childhood: no people. No children playing around, no traffic in the streets and no
47、customers looking through the storefronts. The big beautiful Victorian homes that housed families with five or more children and grandparents mow sit quiet. The line of old bicycles in the drive has been replaced by a single luxury(豪华的) car from other states.Few who grew up here can afford to live i
48、n their parents homes today. Over time, the beauty of the place along with its perfect location turned a middle-class, family-centered neighborhood into a collection of vacation homes for the rich. The town is too expensive for the “locals” but too far from the City for workers.It is not bad-just di
49、fferent.Unless of course you own a small business that was built to serve a large year-round population. Small hardware stores, clothes shops, gift shops and independent cafes have been replaced by law offices and businesses dealing with houses and land. The hospitality(招待) industry, which includes
50、my parents business, is having a hard time as there just arent enough customers between September and June. The land is worth more than the business itself, waiting for condo(公寓) developers.Rising land and house values in Oak Park make me think of my familys experience on the Jersey Shore. A communi
51、ty is more than a place-it is the people who live there. Who will live in Oak Park in thirty years? Just wondering.12. How was the authors hometown when he was a child?A. It was quite and small.B. It was a popular attraction in summer.C. It had a lot of vacation homes.D. It was a beautiful with mode
52、rn style house.13. What does the author care most about his hometown?A. The heavy traffic.B. Changes in family structures.C. Rising prices of houses.D. The falling population.14. Who will be seriously hurt by the changes in Oak Park?A. City workers.B. Holidaymakers.C. Condo developers.D. Small busin
53、ess owners.15. How does the author probably feel when writing this text?A. Worried.B. Angry.C. Doubtful.D. Surprised.【答案】12. B 13. D 14. D 15. A【解析】这是一篇说明文。文章中作者通过描述自己家乡的变化,由多年前受欢迎的景点到如今的人口稀少,让作者认识到,当一个社区的人口减少而财富增加时,它会产生怎样的长期影响。作者分析了产生这一现象的原因,以及对当地人的影响。【12题详解】细节理解题。根据第二段中When I was growing up thirty
54、-five years ago, these were lively and busy communities filed year-round with resident and full of tourists all summer.可知35年前,我还是个孩子的时候,这里一年到头都是热闹繁忙的社区,居民络绎不绝,整个夏天都是游客。由此可知,作者小时候的家乡在夏天是一个受欢迎的景点。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段中Today, I notice one big change since my childhood: no people. No children playing a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级语文下册 第3单元 走进中国传统文化:有趣的汉字授课课件 新人教版.pptx
