山东省聊城市2018届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省聊城市2018届高三下学期第一次模拟考试英语试题 WORD版含解析 山东省 聊城市 2018 届高三 下学 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东省聊城市2018届高三一模英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:做题时,请朱将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到客观题答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒种的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15. B. 9.18. C. 9.15.答案是C。1. How long did th
2、e man stay at the airport?A. 2 hours. B. 3 hours. C. 5 hours.2. What does the woman mean?A. Its a nice day. B. Its a bad day. C. Its raining hard.3. What is probably the man?A. A taxi driver. B. A waiter. C. A traffic policeman.4. What does the woman want to do?A. Play tennis. B. Go swimming. C. Cle
3、an the house.5. What do we know about Peter?A. He has lost his ticket.B. He is expecting a ticket.C. He went out to buy a ticket.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Where are
4、the two speakers?A. In a bookstore. B. In a post office. C. In a library.7. How many books will the man finally take away?A. Three. B. Four. C. Five.听第7段材料,回答第8至9题。8. Why is the woman worried?A. She is too busy.B. She hasnt finished her reading task.C. She has to work on the book reports.9. What do
5、we know about the man?A. He has forgotten all he read.B. He may go to Europe to relax.C. He has finished .writing his book reports.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the woman come to the man?A. To greet him.B. To ask for information.C. To talk about the neighbors.11. Where are the two speakers?A. In Atl
6、antic. B. In Chicago. C. In New York.12. What is the woman going to do this Saturday?A. Drink tea. B. Meet old friends. C. Attend a party.听第9段材料,回答第13至16题。13. How did the woman come?A. By car. B. By bus. C. By taxi.14. What does the woman need to do for the children?A. Cook lunch. B. Heat up their f
7、ood. C. Play the piano.15. How much will the man pay for the woman?A. $ 180. B. $ 200. C. $ 220.16. What can we learn from the conversation?A. Lily introduced the woman to the man.B. The children are not allowed to watch TV.C. The man will go on a business trip next weekend.听第10段材料,回答第17至20题。17. Wha
8、t caused the speaker to give up his study?A. His fathers death. B. His poor eyesight. C. His marriage.18. What did the speaker work as at first?A. A pilot. B. An engineer. C. A tour guide.19. Why did the speaker decide to stay in Spain?A. He liked Spain very much.B. He liked working with his friend.
9、C. He didnt want to leave his family.20. What do we know about the speaker?A. He is in South America now.B. He teaches English in the evening.C. He gets on well with his new manager.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AStrongest Female Literary C
10、haracters of All TimeThere are some of historys most inspiring and great females who can be found on the pages of these novels.Elizabeth BennetCalled “Lizzie” or “Eliza” by her family and friends, Elizabeth Bennet is the stubborn and clever heroine from the 1813 Jane Austen novel Pride and Prejudice
11、. Shes the second eldest of five daughters in the Bennet family and, like the rest of her sisters, she is expected to marry for status and money, not for love. To remain true to herself, she would rather remain single, a concept that was unheard at the time.Nancy DrewShe first appeared in the 1930s
12、but remains one of the most iconic female characters in all of literature. Created by Edward Stratemeyer, Nancy Drew wasnt simply a pretty girl. Instead, the bold, physically strong, and fiercely intelligent Nancy used her superior intelligencenot her looksto solve a series of mysteries.Josephine Ma
13、rchJo March is the second eldest daughter in the March family and is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868. At 15, she is strong- willed, confident, and literary and unlike her sisters, she is outspoken and uninterested in marriage. Jo both struggles with
14、and challenges societys expectations of how women in the 19th century should carry themselves, making her one of literatures most daring female characters.Hester PrynneRecognized by some critics as one of the most important characters in female literature, Hester Prynne is the leading character in N
15、athaniel Hawthornes 1850 novel, The Scarlet Letter. Married but separated by distance from her husband, Hester has an affair with a minister and becomes pregnant.1. Why would Elizabeth Bennet rather remain single?A. She is too stubborn.B. She doesnt want to cheat herself.C. She doesnt want to marry
16、for love.D. She was the eldest daughter of the family.2. What is Nancy Drew like?A. Kind. B. Outspoken.C. Clever. D. Proud.3. Who created Josephine March?A. Jane Austen. B. Edward Stratemeyer.C. Louisa May Alcott. D. Nathaniel Hawthorne.4. What is the right order of the time these females appeared i
17、n novels?a. Elizabeth Bennet b. Nancy Drewc. Josephine March d. Hester PrynneA. dcab B. adbcC. cdba D. adcb【答案】1. B 2. C 3. C 4. D【解析】文章介绍了四个在小说中最鼓舞人心、最伟大的女性。1. B细节推理题。根据Elizabeth Bennet中To remain true to herself, she would rather remain single, a concept that was unheard at the time.可知Elizabeth Ben
18、net不想为金钱和地位结婚,不想欺骗自己,所以保持单身。故选B.2. C细节推理题。根据Nancy Drew中the bold, physically strong, and fiercely intelligent Nancy used her superior intelligencenot her looksto solve a series of mysteries.可知Nancy Drew勇敢,强壮和聪明,clever是她的一个特征,故选C.3. C细节推理题。根据Josephine March中Jo March is the second eldest daughter in th
19、e March family and is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868.可知 Josephine March是Louisa May Alcott在1868年出版的小说Little Women中的中心人物。故选C.4. D细节推理题。根据文中Elizabeth Bennet is the stubborn and clever heroine from the 1813;Nancy Drew first appeared in the 1930s ;Joseph
20、ine March is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868. Hester Prynne is the leading character in Nathaniel Hawthornes 1850 novel.可知每个人物出现的时间排列顺序,故选D.【名师点睛】细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解
21、题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。做细节理解题具体方法与步骤如下:1.略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;文章介绍了四个在小说中最鼓舞人心、最伟大的女性。2.按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example, first, second等预测应该到何处寻找自己所需要的事实;小题4要求按时间排序,根据文中Elizabeth Bennet is the stubborn and clever heroine from the 1813;Nancy Drew first appeared in
22、the 1930s ;Josephine March is a central focus in the novel Little Women, published by Louisa May Alcott in 1868. Hester Prynne is the leading character in Nathaniel Hawthornes 1850 novel.可知每个人物出现的时间排列顺序。 BWith golden sunshine and a gentle breeze, autumn is the most beautiful season in the year. This
23、 is a great time to go outside and have fun. Go to a valley to see red maple trees, go and pick fruit in an orchard or find an open field to fly your kite in.However, for many high school students, these great activities may be just a dream. With plenty of work to do, they spend all their hours indo
24、ors, struggling for a high mark in their exams. Of course, study is one of the most important things for teenagers. But life is definitely much more than that.Sometimes we spend so much time studying that we forget how to make life wonderful. In doing so, we lose the real purpose of life to be a val
25、uable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put down our books and pens and look around us. Students, take some exercise to improve your health, talk with your parents and friends for understanding and walk around outside to refresh your body and mind.Going out and
26、enjoying the beautiful countryside often helps our creativity in our work. Chinese craftsman, Lu Ban, created a saw to help woodworkers. But if he hadnt walked outside, he would not have been inspired by a kind of toothed grass. We could also suppose if Newton hadnt rested under that apple tree, the
27、n he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out.Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience. So come on, give your brain a good rest. Step out of the books and get your bag ready for an autumn outing. We are sure you w
28、ill get much more than knowledge from the exciting journey.5. In which paragraph does the writer make a summary about his opinion?A. Paragraph 1. B. Paragraph 2.C. Paragraph 5. D. Paragraph 4.6. Why is going out a dream for many high school students?A. They are unhappy to do so.B. Their parents dont
29、 allow them to do so.C. They think study is the most important thing for them.D. They have too much work to do for getting high marks in the exams.7. The passage is developed mainly by .A. making predictionsB. reasoning and giving examplesC. describing the beautiful scenery in AutumnD. pointing out
30、the present situation of high school students8. What message can you get from the passage?A. Nature is power.B. All work and no play makes Jack a dull boy.C. The author isnt happy with our education at all.D. Going out can make high school students get more.【答案】5. C 6. D 7. B 8. D【解析】文中作者列举了当今高中生忙于学
31、习没时间外出的现状,说明了外出会有很多收获,鼓励学生们走出去,去获取更多东西。5. C推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience.和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.可知作者认为外出是一种增加生活经验的机会,我们会从激动人心的旅程中获得更多的知识。本段表达了作者的观点,故选C.6. D细节推理题。根据第二段these great
32、activities may be just a dream. With plenty of work to do, they spend all their hours indoors, struggling for a high mark in their exams.可知高中生们有大量的作业要做,要把所有的时间用于学习考高分。对于他们来说外出活动就是一个梦想。故选D.7. B推理判断题。根据文中In doing so, we lose the real purpose of life to be a valuable and happy person. To enjoy just how
33、 great it is to be alive, we have to put down our books and pens and look around us.可知是运用了推理的方法。Lu Ban, created a saw to help woodworkers. We could also suppose if Newton hadnt rested under that apple tree, then he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out.是
34、运用了举例来说明自己的观点,故选B.8. D推理判断题。根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience.和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.可知作者认为高中生走出去是一种增加生活经验的机会,会从激动人心的旅程中获得更多的知识。鼓励学生们多出去,故选D.【名师点睛】推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。它包括判断和推理题。这两类题常常相互依存,推
35、理是为了做出正确的判断,正确的判断又依赖于合乎逻辑的推理。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推论,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文推理判断题的考法:1)推测文章的观点或结论。小题4根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience.和We are sure you will get much more than knowledge from
36、the exciting journey.可知作者认为高中生走出去是一种增加生活经验的机会,会从激动人心的旅程中获得更多的知识。鼓励学生们多走出去。2)推测文章的结构和作者的写作方法。小题1考查文章段落的主要内容,根据最后一段Going out is not only a break from hard work, but a chance to add to life experience.和We are sure you will get much more than knowledge from the exciting journey.可知作者认为外出是一种增加生活经验的机会,我们会从
37、激动人心的旅程中获得更多的知识。本段表达了作者的观点。小题3考查作者的写作方法,根据文中In doing so, we lose the real purpose of life to be a valuable and happy person. To enjoy just how great it is to be alive, we have to put down our books and pens and look around us.可知是运用了推理的方法。Lu Ban, created a saw to help woodworkers. We could also suppo
38、se if Newton hadnt rested under that apple tree, then he wouldnt have been hit by an apple, and his classic theories would not have come out.是运用了举例来说明自己的观点。CSixty-four-year-old Pierre Deom has spent his entire life close to the woods and fields that he loves. Twice a year, his magazine, La Hulotte,
39、focuses on an animal or plant native to the French countryside.The 100th edition was published in November. The magazine counts more than 150,000 subscribers in many countries, and is doing very well financially. Deom says it all began in January 1972, when he was teaching science in a one-room scho
40、olhouse here. “It upset me how the forests and swamps were beginning to be ruined. The word ecology (生态学) didnt really exist yet. Some friends and I wanted to call attention to the issue. So we said, lets educate the kids. Theyre ready to hear our message.” So he took a step into the unknown, planni
41、ng to publish his nature journal.Deom does all the research and writing and the illustrations (插图) of the magazine by hand. He combines science and humor in his writing and drawing to describe the daily life and sufferings of his creatures. Animals you might overlook or consider dull are magically a
42、nd vividly brought to life in La Hulotte. “I try to write about animals and plants that are easy to find because I want kids to put on boots, take a magnifying glass, go to the woods and fields to observe and be amazed by what they find,” Deom says.And it seems to work. Biologist Jerome Fournier beg
43、an subscribing to La Hulotte when he was just eight years old. “For me it was the first contact with nature when I was a child. And maybe its the beginning for my life of scientist. I think so.”Whats amazing is its approach. The magazine has realistic drawings and also a little cast of cartoon creat
44、ures who comment on things and give a different views. You can read it as an adult or a child; it can be understood on two different levels. So scientists, regular people and children all get something out of it. “Its extraordinary.” Fournier says, who works at the Museum of Natural History in Paris
45、, where he says La Hulotte has a crazy following.9. What does the underlined word “subscribers” in Paragraph 2 probably mean?A. Readers. B. Editors.C. Sellers. D. Collectors.10. Whats the purpose of creating the magazine?A. To make a lot of money.B. To finish the task of teaching.C. To enlarge the a
46、reas of forests.D. To promote peoples awareness of ecology.11. Which words can best describe the magazine La Hulotte?A. Scientific and interesting. B. Magical and dull.C. Vivid and unreal. D. Hard to understand.12. What can we learn from the last paragraph?A. The magazine is a cartoon one.B. Adults
47、find the magazine too easy.C. Many scientists are the fans of the magazine.D. The magazine is not fit for regular people to read.【答案】9. A 10. D 11. A 12. C【解析】文章介绍了Pierre Deom创办的提高人们生态意识的吸引人的杂志La Hulotte.9. A猜测词义题。此处指该杂志在许多国家拥有超过15万的用户,并且在财务上做得很好。句中“subscribers”指订阅者,指杂志的读者,与readers同义,故选A.10. D细节推理题。
48、根据第二段“It upset me how the forests and swamps were beginning to be ruined. The word ecology (生态学) didnt really exist yet. Some friends and I wanted to call attention to the issue.可知森林和沼泽被破坏了,生态学并没有真正存在。一些朋友和我想提醒大家对生态学引起重视,这是创办这个杂志的目的,故选D.11. A推理判断题。根据第三段Deom does all the research and writing and the
49、illustrations (插图) of the magazine by hand. He combines science and humor in his writing and drawing to describe the daily life and sufferings of his creatures.和最后一段Whats amazing is its approach. The magazine has realistic drawings and also a little cast of cartoon creatures who comment on things an
50、d give a different views.可知这本杂志科学,幽默,有趣,能够吸引读者。故选A.12. C推理判断题。根据最后一段So scientists, regular people and children all get something out of it. 和“Its extraordinary.” Fournier says, who works at the Museum of Natural History in Paris, where he says La Hulotte has a crazy following.可知科学家们对这本杂志评价很高,是杂志的疯狂追
51、随者,故选C.DIf some parts of a body are very sick or damaged, then doctors might need to remove them. Another way doctors can help is to grow new tissue to replace what is sick or damaged. This is called regenerative medicine (再生医学).Regenerative medicine sounds like something from a science fiction movi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
