(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业三十一 选修7 Unit 1 Living well课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业三十一 选修7 Unit Living well课件 新人教版 浙江 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 三十一 选修 well 课件 新人
- 资源描述:
-
1、三十一 选修7 Unit 1Living well(限时35分钟).阅读理解A The morning after an evening struggle to care for my three-year-old daughter,I couldnt wait to get her to school.I,as a mother,was tired from the anger and her inability to communicate because of her slowed language development.As I accompanied her into the ca
2、r,I felt desperate.Nothing was right with our world.Shed been born around the same time when the nation was witnessing the birth of another Great Recession.My job and my house had been victims.Then this happened.My childs language delay was identified,but doctors struggled to properly help her,I fel
3、t like we both needed to be rescued.I returned that afternoon as disenchanted with the little girl I loved as when I left.Walking slowly toward the schools playground gate,I found her preschool teacher racing to greet me.“You should have seen her today!”His breathy words were supported by excitement
4、.I didnt interrupt.“See that climber.”He pointed to a wooden piece of playground equipment that looked like a rock wall.I nodded.“Well,every day since she started school,shes tried and failed to make it to the top.”He took a breath.“And today she did it!”He expressed his joy just as hed witnessed he
5、r conquering Mount Everest!“She cheered and celebrated!I wish Id recorded it!”His words comforted me.My daughter had conquered her mountain.As she ran toward me,I recognized something I hadnt before.I saw her perseverance(毅力).I saw her strength.I saw a hero.Everyday greatness celebrates ordinary peo
6、ple who do unusual things in big and small ways,showing courage,kindness,love and selflessness.We encourage you to click these brief accounts and invite you to share your own story.【文章大意】本文是一篇记叙文。作者的女儿有语言障碍,尽管应对女儿使作者精疲力竭,但是女儿的坚韧终于让她成为作者心中的英雄。1.Why did the author rush her daughter to school?A.She was
7、 busy with her work as a doctor.B.She had a fight with her daughter last night.C.She broke down when dealing with her daughter.D.She had to sell their house due to Great Recession.【解析】选C。细节理解题。根据第一段“I,as a mother,was tired from the anger and her inability to communicate because of her slowed languag
8、e development.”及第二段“I felt like we both needed to be rescued.”可知,作者迫不及待地把女儿送到学校,因为女儿有语言障碍,应对女儿使作者感到崩溃了。2.Which of the following best explains the underlined“disenchanted”in Paragraph 3?A.Happy.B.Concerned.C.Careful.D.Disappointed.【解析】选D。词义猜测题。根据第二段“As I accompanied her into the car,I felt desperate.
9、”和第三段的第一句可知,作者送孩子上学的感受和接孩子时的感受应该是一样的。由此可推断,画线词与disappointed意思最为接近。3.Why did the little girls preschool teacher feel excited?A.She succeeded in standing on Mount Everest.B.She managed to climb up the wooden equipment.C.She got the first place in the school sports meet.D.She began to communicate with
10、others normally.【解析】选B。推理判断题。根据第四段可知,作者的女儿从开学第一天起就一直在努力攀登这个木制的设备,但是一直没有成功,那天她终于成功了,所以老师很激动。4.From which is the text most probably taken?A.The radio.B.A magazine.C.A newspaper.D.The Internet.【解析】选D。推理判断题。根据最后一段,尤其是“We encourage you to click these brief accounts.”可推断,本文最有可能来自网络。【知识拓展】词汇积累表示心理活动的词组:1.s
11、truggle to do sth.拼尽全力做某事2.couldnt wait to do sth.迫不及待做某事3.be tired from the anger因为生气而厌烦4.feel desperate感到绝望的5.break down精神崩溃;身体垮掉BMy youngest son has a severe form of autism(自闭症).Even though he is in his twenties now,he still has the mind of a young child.He speaks only a few words.He is lost in h
12、is own world most of the time.Things I find silly delight him and little changes that wouldnt bother me at all bother him greatly.He will tear things up and cry for no reason that I can see.He will even hit himself.It always hurts me to see him suffer this way especially when there is little I can d
13、o.This morning was particularly trying for him.He tore up a new shirt Id bought him and cried on and off for an hour.Finally he calmed down again.However,I was still feeling stressed and exhausted.I sat down before my computer to see if I could get a little work done.As I was turning it on,though,I
14、heard my son laugh for the first time all day.I turned my head and saw him standing directly under the glass angel hanging from our ceiling fan.The light from our house lamps seemed to shine all around him like a gold ring.His eyes shone too as the little angel swung gently above his head.He laughed
15、 again and smiled at me,saying,“Mom,I love you.”At that moment my heart opened.I could see that the miracle(奇迹)was reminding me that my son was more than his autism.I instead saw the shining soul within.I saw the love and light of his spirit and knew he was here for a purpose.My eyes watered and I f
16、elt grateful for this minor miracle and gentle reminder of his love for me.Miracles are all around us,but we cant always see them with our eyes.We often have to see them with our hearts.Keep your heart open to them then.And let yourself be the miracle you were meant to be!【文章大意】这是一篇记叙文,文章讲述了作者患有严重自闭
17、症的小儿子在看到一只挂在吊扇下的玻璃天使后,病情奇迹般好转的故事。5.What do we know about the authors son?A.Little changes seldom bother him.B.His physical condition is very good.C.He treats others rudely and impolitely.D.He isnt mature for his age.【解析】选D。细节理解题。由第一段“My youngest son has a severe form of autism.Even though he is in h
18、is twenties now,he still has the mind of a young child.”(我的小儿子患有严重的自闭症。尽管他现在20多岁了,但他的思想仍然像个小孩子。)可知作者认为就年龄而言,儿子心智还不成熟。6.What does the underlined word“trying”in Paragraph 3 mean?A.Interesting.B.Puzzling.C.Annoying.D.Embarrassing.【解析】选C。词义猜测题。由第三段中的“This morning was particularly trying for him.He tore
19、up a new shirt Id bought him and cried on and off for an hour.”(今天早上对他来说特别烦人。他撕碎了我给他买的新衬衫,断断续续地哭了一个小时。)可知这个早晨对儿子来说很烦人,所以撕了衬衫,又哭了,trying在此处意为“烦人的”。7.Why were the authors eyes full of tears?A.Because she saw her sons love for her.B.Because the little angel comforted her son.C.Because the light from la
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356662.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级语文下册 访兰课件 西师大版.ppt
