(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业三十八 选修8 Unit 3 Inventors and inventions课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业三十八 选修8 Unit Inventors and inventions课件 新人教版 浙江 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 三十八
- 资源描述:
-
1、三十八 选修8 Unit 3Inventors and inventions(限时35分钟).阅读理解A(2021宁波模拟)Do you have a job?If you do,youll know the world of work can be toughlong hours,boring tasks and stress.But it can bring benefits too,such as a regular salary.Maybe thats why more of us are now taking on a side hustleanother name for a se
2、cond job.For some having two jobs is a necessitya way to make ends meet and provide extra income.But it now seems that more people want to put their skills and passions into practice to make money.These tend to be entrepreneurial young people who want to work on their own projects alongside their ma
3、in source of income.According to Henley Business School,around one in four workers run at least one side hustle business,half of which were started in the past two years.Those aged 25 to 34 are most likely to be involved,with 37 percent thought to run a sideline of some kind.It calculates that the a
4、verage side hustler makes about 20 percent of their income through their second job.But whats interesting is that many millennials(千禧一代)are turning their hand to new jobs not just for money and security.Research has found that almost three-quarters of people are following a passion or exploring a ne
5、w challenge.BecciMai Ford,who works some of the time for a telecommunications company to pay the bills,spends the rest of her time developing her craft company.She says going full-time is“not financially worth it right now but it fuels my creative soul and makes me happy”.Of course having a side hus
6、tle means you are self-employed,which can give you flexibility to work when you like,but it can be risky.You sometime work on a zero-hours contract and may not get offered enough work.Or what was originally your passion may become more of a chore.However,this could be the best way to try out a new c
7、areer or follow a passion while not giving up the day job.【文章大意】本文讲述了人们选择副业的原因以及年轻人选择副业的新原因,但同时副业也存在一定风险。1.According to the passage,which of the following is NOT the reason for people to take on a side hustle?A.To make money.B.To obtain job satisfaction.C.To have the flexibility to work.D.To enjoy a
8、 risky lifestyle.【解析】选B。推理判断题。根据第一段 But it can bring benefits too,such as a regular salary.我们可以通过副业挣钱;最后一段which can give you flexibility to work副业可以给你工作的灵活性;根据倒数第二段not just for money and security和exploring a new challenge千禧一代选择副业不仅是为了钱和安全他们想要探索新的挑战。可知,人们从事副业的原因不包括获得工作满意度,结合选项,故选B。2.The author explai
9、ns the study from Henley Business School by _.A.describing the processB.making a comparisonC.presenting research findingsD.analyzing the cause and effect【解析】选C。细节理解题。根据第三段According to Henley Business School,around one in four workers run at least one side hustle business,half of which were started i
10、n the past two years可知,作者直接陈述了这个研究的结果,因此作者是通过呈现研究发现来解释亨利商学院的研究情况。故选C。3.What is the authors attitude towards having a second job?A.Critical.B.Indifferent.C.Neutral.D.Favorable.【解析】选C。观点态度题。根据最后一段Of course having a side hustle.but it can be risky.作者认为虽然副业可以给我们工作的灵活性,但是这是有风险的。因此作者既说明了副业的优势又说明了副业的劣势,因此态
11、度是中立的。故选C。BTwenty-one years ago,my husband gave me Sam,an eight-week-old schnauzer(雪纳瑞犬),to help me ease the loss of our daughter.Sam and I developed a very special bond over the next years.At one point,my husband and I decided to move to a new home in New Jersey.Our neighbor,whose cat had recently
12、had kittens,asked if we would like one.We were a little apprehensive about Sams jealousy and how he would handle his turf(地盘)being invaded,but we decided to risk it.We picked a little,gray,playful ball of Fur.She raced around chasing imaginary mice and squirrels and jumped from table to chair in the
13、 blink of an eye,so we named her Lightning.At first,Sam and Lightning were very cautious with each other and kept their distance.But slowly,Lightning started following Samup the stairs,down the stairs,into the kitchen.Later,when they slept,it was always together;when they ate,it was always next to e
14、ach other.When I took either one out,the other was always waiting by the door when we returned.That was the way it was for years.Then,without any warning,Sam was diagnosed as having a weak heart.I had no other choice but to have him put down.The pain was nothing compared with what I experienced when
15、 I had to walk into our house alone.This time,there was no Sam for Lightning to greet and no way to explain why she would never see her friend again.In the following days,Lightning seemed heart-broken.I could see the disappointment in her eyes whenever anyone opened the front door,or the hope whenev
16、er she heard a dog bark.One day as I walked into our living room,I happened to see Lightning was lying next to the sculptured replica(复制品)of Sam that we had bought a few years ago,one arm wrapped around the statues neck,contentedly sleeping with her best friend.【文章大意】本文是一篇记叙文,主要讲述了一只猫和一只宠物狗之间的友谊。当宠物
17、狗死了之后,猫很伤心,当发现宠物狗的雕像时,它很开心地睡在了它“朋友”的身边。4.What does the underlined word“apprehensive”in Paragraph 2 mean?A.Shocked.B.Curious.C.Worried.D.Eager.【解析】选C。词义猜测题。根据第二段中的“.Sams jealousy and how he would handle his turf being invaded,but we decided to risk it.”可知,作者害怕领养一只猫会对宠物狗造成不好的影响。故选C。5.How did Sam get a
18、long with Lightning at first?A.Lightning followed Sam everywhere it went.B.They fought with each other fiercely.C.They kept a certain distance from each other.D.Sam was unfriendly to Lightning.【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“At first,Sam and Lightning were very cautious with each other and kept their distance.
19、”可知,起初Sam 和Lightning都对对方很谨慎,保持一定距离。故选C。6.What can we infer from the text?A.Lightning knew Sam had died.B.Sam means a lot to Lightning.C.We took Lightning home to accompany Sam.D.Sam came back to stay with Lightning again.【解析】选B。推理判断题。根据最后一段的介绍可知,作者一天进屋时发现Lightning躺在Sam的复制品的旁边,一个爪子搭在雕像的脖子上,和她的好朋友心满意足
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356664.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
