(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业二十三 必修5 Unit 3 Life in the future课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业二十三 必修5 Unit Life in the future课件 新人教版 浙江 专用 2
- 资源描述:
-
1、二十三 必修5Unit 3Life in the future(限时35分钟).阅读理解A“Mirror mirror on the wall,whos the fairest of them all?”An old tale tells seemingly unbelievable story of a magic mirror,but now the magic is no longer unachievable.In August 2018,news went viral(广为传播的)that the police had caught criminal suspects who att
2、ended Chinese singer Jacky Cheungs concerts.How did the police pick out the suspects among thousands of screaming fans?The helping hand is AI facial recognition technology.The low-key yet powerful tool is no longer far-fetched,but entering the world of Chinas top investors and companies.Facial recog
3、nition is a technology able to identify a person from digital image or a frame from a video source.Tang Wenbin,CTO of Face+,an AI computer vision technology company in China,vividly explained the workflow.According to him,facial recognition is the identification of our appearance,including knowing t
4、he sex,age and identity of a person.You may think it is like a brain or a neural network.You use data to train it,and then,it learns the pattern.Facial recognition technology has been traditionally allied with the security work but today there is active expansion into other industries including mobi
5、le phones,marketing and finance.Chinese start-ups have seen the potential of AI facial recognition for simplifying and speeding up tasks in multiple industries.And the market is now crowded and competitive.China is starting the AI revolution and has made breakthroughs in facial recognition.“If apply
6、ing AI to different industries is a marathon,the companies there probably have just got off the blocks.”said Tian Feng,director of Alibaba Cloud Research Center.He also thinks that in the future,everybody will be able to use AI as it will soon become a basic tool for work and life.【文章大意】本文为科技类说明文。文章
7、主要介绍了人脸识别技术在中国的发展与前景。1.Why does the author mention mirrors in Paragraph 1?A.To imply that such magical mirror is achievable.B.To lead to the topic that such magic has become reality.C.To prove that old tales are based on true stories.D.To describe the background of facial recognition.【解 析】选 B。推 理 判
8、断 题。第 一 段 中 指 出 An old tale tells seemingly unbelievable story of a magic mirror,but now the magic is no longer unachievable.一个古老的传说讲述了一个看似难以置信的魔镜的故事,但现在魔法不再是无法实现的。下文就介绍了人脸识别技术的运用,所以用魔镜是为了引出文章讨论的主要内容人脸识别技术。2.Which of the following best explains“allied with”underlined in Paragraph 4?A.Content with.B.
9、Compared with.C.Burdened with.D.Associated with.【解析】选D。词义猜测题。由第四段中的but today there is active expansion into other industries including mobile phones,marketing and finance可知:但是当今社会人脸识别技术在其他相关产业不断扩大使用,其中包括移动电话,市场销售及金融产业。根据语境和画线词语前的traditionally可推知原来只是涉及安保工作,现在已经扩大了适用的相关范围。allied with与associated with同义
10、,意为“与相联系”。3.What is Tian Fengs attitude towards the future of AI?A.Favorable.B.Pessimistic.C.Indifferent.D.Objective.【解析】选A。推理判断题。通过最后一段He also thinks that in the future,everybody will be able to use AI as it will soon become a basic tool for work and life.得知,阿里巴巴云研究中心主任田丰认为未来人人都能够使用人工智能,它将成为人们工作和生活
11、的基本工具。由此可推知田丰对AI的未来充满希望。4.What can be a suitable title for the text?A.Breakthroughs of Chinese TechnologyB.Effects of AI TechnologyC.The Eye of AI in ChinaD.Facial Recognition in Security【解析】选C。标题归纳题。本文开头用魔镜引出人脸识别技术,随后介绍了中国人工智能中人脸识别技术的应用与发展前景。A项“中国技术的突破”概括范围太大,B项“人工智能技术的影响”和D项“人脸识别在安全中的应用”概括不全面,C项“中
12、国的人工智能之眼”概括了本文内容,其中eye与人脸识别的功能吻合,故为最佳标题。【知识拓展】词汇积累far-fetched牵强的;get off the blocks刚起步;be allied with与联盟;expansion into扩张,进入;make breakthroughs取得突破长难句分析Facial recognition technology has been traditionally allied with the security work but today there is active expansion into other industries includi
13、ng mobile phones,marketing and finance.翻译:面部识别技术之前与安保工作密不可分,但是现今它在积极地扩张到其他领域,包括移动手机,市场营销和金融行业。BA raised eyebrow,a puzzled look or a nod of the head are just a few of the facial expressions computers could soon be using to read peoples minds.An“emotionally aware”computer being developed by British an
14、d American scientists will be able to read an individuals thoughts by analyzing a combination of facial movements that represent underlying feelings.“The system we have developed allows a wide range of mental states to be identified just by pointing a video camera at someone,”said Professor Peter Ro
15、binson of the University of Cambridge.He believes the mind-reading computers applications could range from improving peoples driving skills to helping companies tailor advertising to peoples moods(心情).“Imagine a computer that could pick the right emotional moment to try to sell you something,a futur
16、e where mobile phones,cars and Web sites could read our mind and react to our moods,”he added.The researchers,who are developing the technology at the Massachusetts Institute of Technology in the United States,also hope to get it to accept other inputs such as posture(姿势)and gesture.“Our research co
17、uld enable Web sites to tailor advertising or products to your mood,”said Robinson.“For example,a Webcam(网络摄像机)linked with our software could process your image,encode the correct emotional state and send information to a Web site.”It could also be useful in online teaching to show whether someone u
18、nderstands what is being explained and in improving road safety by determining if a driver is confused,bored or tired.“We are working with a car company,and they believe this will be employed in cars within five years,”Robinson said,adding that a camera could be built into the dashboard(仪表板).【文章大意】文
19、章主要讲了英美科学家共同开发了一款具有情感意识的计算机。能通过分析面部动作读取个人想法。5.Why is the computer described as“emotionally aware”?A.It can store your thoughts.B.It can express its feelings.C.It thinks the same way as you.D.It knows what you are feeling.【解析】选D。细节理解题。根据第二段An“emotionally aware”computer being.underlying feelings.可知英国和
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356671.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
