(浙江专用)2022版高考英语一轮复习 课时作业二十九 选修6 Unit 4 Global warming课件 新人教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 浙江专用2022版高考英语一轮复习 课时作业二十九 选修6 Unit Global warming课件 新人教版 浙江 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 十九 选修 warming
- 资源描述:
-
1、二十九 选修6 Unit 4Global warming(限时35分钟).阅读理解A(2021黄冈模拟)Walls blanketed in moss(苔藓)are popping up in major cities,along with promises that they can reduce air pollutionbut can a few square metres of plant matter really deal with the smog?A Berlin-based firm,Green City Solutions,believes so.Its moss wall
2、s,called the CityTree,are roughly 4 square metres in size.Armed with Wi-Fi sensors to monitor the health of moss,a CityTree functions autonomously and requires very little maintenance(维护).The wall collects rainwater,which is pumped through a built-in irrigation system to the plants,powered by solar
3、energy.As a result,the firm says each CityTree is able to“eat”around 250 grams of particulate(颗粒)matter a day(nearly 90 kg a year)and removes about 240 metric tons of CO2annually.It also cools the surrounding air.Aware that getting the surrounding air in contact with the moss wall is crucial for the
4、 CityTree to be effective,the inventors ensure that the location of each installation(安装)is chosen carefully.Spots where pollution is heavy due to traffic and where air flow is limited are picked.The importance of this step is explained by the fact that the waste gas from a car generally goes vertic
5、ally a few kilometres into the air.But this doesnt mean moss walls will necessarily protect people from pollution.In the Netherlands,researchers found that eight walls installed in Amsterdam failed to reduce the concentration of particulate matter(PM)and nitrogen dioxide(NO2).Their report concluded
6、that even doubling the number of moss walls would do little to improve their effectiveness.The CityTree is not meant for parks or to substitute for street trees,but to add greenery to concrete-heavy spaces where planting is not an option.Its important to remember that street trees provide a whole ho
7、st of other benefits,including shelter and habitat for urban wildlife,shade and cooling for people on the street,and reduction of urban heat islands.【文章大意】这是一篇议论文。文章主要以号称能够减少空气污染的,在大城市如雨后春笋般出现的CityTree苔藓墙是否真的能对付雾霾展开了讨论,分别从其功能、选址,以及是否有效发挥作用方面进行了讲述。作者在文末提出个人观点:苔藓墙并不能够取代公园和街道树木。1.What do we know about
8、the CityTree?A.It can absorb some air pollutants.B.It can irrigate other street plants.C.It produces electricity to cool water.D.It is aimed at saving water in cities.【解析】选A。细节理解题。根据文章第二段内容:As a result,the firm says each CityTree is able to“eat”around 250 grams of particulate matter a day(nearly 90
9、kg a year)and removes about 240 metric tons of CO2 annually.可知每棵“城市树”每天可以“吃”大约250克的颗粒物(每年近90千克),每年可以消除约240吨的二氧化碳。因此它有吸收一些空气污染物的功能。2.What is Paragraph 3 mainly about?A.The importance of CityTree.B.The function of CityTree.C.How to operate CityTree.D.Where to place CityTree.【解析】选D。主旨大意题。通过阅读可知,该段首句内容为
10、本段中心主旨句,“Aware that getting the surrounding air in contact with the moss wall is crucial for the CityTree to be effective,the inventors ensure that the location of each installation is chosen carefully.(考虑到让周围的空气与苔藓墙接触对城市树的有效性至关重要,发明者确保每个装置的位置都是精心选择的。)”可知,本段主要在讲述苔藓墙的安装位置。3.Why is the example of Amst
11、erdam mentioned in Paragraph 4?A.To show that CityTree cant always work well.B.To prove that CityTree can reduce air pollutants.C.To emphasize the necessity of building moss walls.D.To analyze the reasons for the failure of the program.【解析】选A。推理判断题。根据英文文章的写作特点可知,举例内容应是对本段主旨要点的支持或例证,题干中提及举例内容“Amsterd
12、am”紧跟于本段主旨要点之后,是为了给主旨句例证。结合主旨内容“But this doesnt mean moss walls will necessarily protect people from pollution.(但这并不意味着苔藓墙一定会保护人们免受污染。)”由此判断出,该例子是为了证明苔藓墙并不一定会发挥作用。4.What is the authors attitude towards replacing street trees with moss walls?A.Ambiguous.B.Disapproving.C.Supportive.D.Cautious.【解析】选B。推
13、理判断题。根据文章末尾段内容“The CityTree is not meant for parks or to substitute for street trees,but to add greenery to concrete-heavy spaces where planting is not an option.(“城市树”并不是为公园设计的,也不是用来替代街道上的树,而是为混凝土密集的空间增加绿色植物,在这些空间里不可以种植植物。)”可推知,对于用苔藓墙取代街道上的树这种做法,作者是反对的。【规律方法】细节理解题解题技巧在阅读理解题中,有相当一部分题目属于事实或细节题,特别是直接理
14、解性题目,比较简单,只要通读全文,了解文中所叙述的重要事实或细节,就可以解答出来,有的甚至可以从文章的原句中直接找到答案;另外还有一些题目要求对文中个别难词、关键词、词组或句子作出解释或需要对有关的上下文提供的语境和信息、甚至对整篇文章的内容建立准确、立体的理解和判断。B A new study shows that rising levels of planet-warming gases may reduce important nutrients in food crops.Researchers studied the effects of one such gas-carbon di
15、oxide-on rice.The researchers grew rice plants in a controlled environment.They set carbon dioxide levels to what scientists are predicting for our planet by the end of the century.They found that the resulting rice crops had lower than normal levels of vitamins,minerals and protein.The researchers
16、said the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citizens in some of the least developed countries.These people generally eat the most rice and have the least complex diets,they noted.In the experiment,scientists grew 18 kinds of rice in fields in China and Japan.They pu
17、mped carbon dioxide gas over the plants in an effort to create the atmosphere of the future.Rice grown under high carbon dioxide conditions had,on average,13 to 30 percent lower levels of four B vitamins and 10 percent less protein.The crops also had 8 percent less iron and 5 percent less zinc(锌)tha
18、n rice grown under normal conditions.However,vitamin E levels increased by about 13 percent on average.The results are bad news,“especially for the nutrition of the poorer population in less-developed countries,”said the University of Tokyos Kazuhiko Kobayashi,who helped to write the report.That inc
19、ludes about 600 million people in Indonesia,Cambodia,Myanmar,Bangladesh,Laos and other nations,mainly in Southeast Asia,the report said.One of the scientists is Sam Myers of Harvard University in the American state of Massachusetts.He said that findings like this are an example of the surprises clim
20、ate change create.“My concern is there are many more surprises to come,”he said.Myers noted that pollution,loss of some species,destruction of forests,and other human activities are likely to produce unexpected problems.He said that you cannot completely change all the natural systems that living or
21、ganisms have grown to depend on over millions of years without having effects come back to affect our own health.The new study suggests a way to lower the nutritional harm of climate change.One way,Kobayashi said,is to grow different forms of rice that have shown to be more resistant to higher carbo
22、n dioxide levels.【文章大意】本文是一篇说明文。研究表明,不断增加的温室气体可能会减少粮食作物的重要营养成分,对人们的身体健康造成影响。5.Which country would be influenced most by planet-warming gases according to the text?A.China.B.Myanmar.C.America.D.Britain.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“the effects of planet-warming gases would be most severe for the poorest citiz
23、ens in some of the least developed countries.”第四段中的“That includes about 600 million people in Indonesia,Cambodia,Myanmar,Bangladesh,Laos and other nations,mainly in Southeast Asia”可知温室气体对农作物的影响,对不发达国家最贫困的居民影响最为严重,包括印度尼西亚、柬埔寨、缅甸、孟加拉国、老挝和其他主要位于东南亚的国家。故选B。6.How is Paragraph 3 mainly developed?A.By comp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356672.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
