山东省莱州市第一中学2019-2020学年高二下学期第二次检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省莱州市第一中学2019-2020学年高二下学期第二次检测英语试题 WORD版含解析 山东省 莱州市 第一 中学 2019 2020 学年 下学 第二次 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东莱州市第一中学高二下学期第二次检测英语试题第一部分:听力(共20题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)请听下面5段对话,选出最佳选项。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How is the man going to spend the weekend?A. By climbing the mountains.B. By staying with his friend.C. By working in the company.【答案】B【解析】【原文】此为听力题,解析略2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is Tim takin
2、g to his new apartment?A. The sofa.B. The dining table.C. The bed.【答案】C【解析】【原文】此为听力题,解析略3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Preparing an advert.B. Reading a magazine.C. Ordering some food.【答案】A【解析】【原文】此为听力题,解析略4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What was the result of the match?A. 2-3.
3、B. 3-0.C. 5-3.【答案】A【解析】【原文】此为听力题,解析略5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At a clothes store.B. At a hairdressers.C. At a supermarket.【答案】B【解析】【原文】此为听力题,解析略第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 请听下面5段对话或独白,选出最佳选项。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What shop does the woman pr
4、obably run now?A. A bookshop.B. A bakery.C. A flower store.7. How does the woman probably feel?A. Worried.B. Excited.C. Embarrassed.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】此为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8 What does the woman want to do tonight?A. Attend a party.B. Use the computer.C. Do the chores.9. What
5、 is the probable relationship between the speakers?A. Classmates.B. Brother and sister.C. Mother and son.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】此为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is opposite the car park?A. A bank.B. A library.C. A fruit store.11. How long will it take the speakers to get to the bea
6、ch?A. About 45 minutes.B. About 60 minutes.C. About 90 minutes.12. What will the woman do last?A. Go swimming.B. Visit the funfair.C. Go to her grandparents.【答案】10. C 11. A 12. B【解析】【原文】此为听力题,解析略听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. How is the man doing in his exams?A. Below average.B. Average.C. A
7、bove average.14. What does the man major in?A. Law.B. Medicine.C. Biology.15. Where will the man work most probably?A. In a laboratory.B. In a hospital.C. In a school.16. What is the woman probably doing?A. Hosting a program.B. Analyzing teenage problems.C. Doing a questionnaire.【答案】13. C 14. C 15.
8、B 16. A【解析】【原文】此为听力题,解析略听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What time will the tourists leave the moon tomorrow?A. At 3:30 am.B. At 7:00 am.C. At 10:00 am.18. Where will the tourists stay for the first night on Mars?A. In a tent.B. In Universal Star.C. In the Stellar Hotel.19. How long will the tou
9、rists stay on Ganymede?A. For two days.B. For five days.C. For ten days.20. What are the tourists going to do next?A. Watch a film.B. Get a special suit.C. Listen to a weather report.【答案】17. B 18. C 19. A 20. A【解析】【原文】此听力题,解析略第二部分 阅读(共两节,满分35分)第一节 共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
10、AThe local dog park might be getting busier and cat cafs might be opening in every neighborhood, but do you know which traditional pet is the most popular around the world?United StatesThe United States is home to the highest number of domestic (驯养的) dogs, cats, and fish, and Americans are more like
11、ly to treat their friends like humans. U.S. pet owners spend $50 billion a year on their animal companions, and 36% of dog owners have used some of that money to buy their pet a birthday present.RussiaAccording to Russian tradition, keeping a cat as a pet is good fortunate, so its no surprise the ca
12、t is Russias most popular pet. In 2016, 57% of Russian households contained a cat, compared to the 29% that had dogs. On March 1, Russia celebrates National Cat Day as part of celebrations for World Cat Day.BrazilBrazils domestic bird population was about 19 million in 2013, while dogs held top rank
13、 at just over 37 million. Brazil has the highest number of small dogs per capital city in the world. The nearly 20 million small dogs are attributed to (归因于) a rapidly-growing middle class living in small urban apartments.United KingdomDogs and cats rank second and third in Britain, while fishes hol
14、d the top spot. It has been linked not only to the low maintenance (维护), but also to the fact that many other pets like dogs or cats are not allowed in some places.21. Why are the figures mentioned in Paragraph 2?A. To explain the importance of pets.B. To show Americans growing wealth.C. To explain
15、why Americans have pets.D. To show how Americans love their animal friends.22. Where are cats regarded as the symbol of good luck?A. In Brazil.B. In Russia.C. In the United States.D. In the United Kingdom.23. What are the most popular pets in the United Kingdom?A. Dogs.B. Cats.C. Birds.D. Fishes.【答案
16、】21. D 22. B 23. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍在不同的国家有不同的宠物爱好。【21题详解】推理判断题。根据第二段United States中The United States is home to the highest number of domestic (驯养的) dogs, cats, and fish, and Americans are more likely to treat their friends like humans. U.S. pet owners spend $50 billion a year on their animal companio
17、ns, and 36% of dog owners have used some of that money to buy their pet a birthday present.“美国是家养狗、猫和鱼数量最多的国家 ,而美国人更有可能像人类一样对待他们的朋友。美国宠物主人每年花费500亿美元在他们的动物同伴身上,36%的狗主人用一些钱来给他们的宠物买生日礼物。”由此可知,在第2段提到这些数字是为了展示美国人如何爱他们的动物朋友。故选D。【22题详解】细节理解题。根据Russia中According to Russian tradition, keeping a cat as a pet i
18、s good fortunate可知,根据俄罗斯的传统,养猫是很幸运的。因此可推知在俄罗斯猫被认为是好运的象征。故选B。【23题详解】细节理解题。根据United Kingdom中Dogs and cats rank second and third in Britain, while fishes hold the top spot.(在英国,狗和猫排名第二和第三,而鱼则位居榜首。)可知,英国最受欢迎的宠物是鱼。故选D。BAre you more of a Botticelli or a Van Gogh?A new feature in the Google Arts & Culture
19、app reveals how a picture of your face may resemble a historical painting.The app went viral this weekend after users discovered the entertaining feature that analyzes selfies and matches them to historical artwork. It pulls from Googles digital collection of artworks from museums around the world.T
20、he feature rolled out to the app on iOS and Android last month. But userseven some big names such as Twitter founder Jack Dorsey, musician Pete Wentz, and actors Felicia Day and Kumail Nanjianishared their results on news feeds.The app became the top downloaded iPhone app over the weekend, and lande
21、d in the top 10 on Android, according to analytics firm App Annie.To find your fine art doppelganger(与某人外貌相同的人), open the Google Arts & Culture app and scroll until you see the Is your portrait in a museum? feature. Tap get started,and youll be guided through the process.Its currently only available
22、 in the U.S.Google said the experimental feature uses computer vision technology to scan facial features and extract data to match with paintings. The company said it wont use data from photos for any other purpose but to match it with images in its catalog. It only stores selfies for the time it ta
23、kes to find matches, Google said.The selfie feature is similar to other apps that use matching technology to find lookalikes. Microsofts What Dog app can identify and classify dogs based on photos uploaded to the app.The Google Arts & Culture app is part of the Google Cultural Institute, which provi
24、des information about artists, scientists and historical figures from 1,000 institutions worldwide.24. Why did the Google Arts & Culture app get so popular?A. Because some famous people used it.B. Because it can match selfies to some paintings.C. Because its more practical than entertaining.D. Becau
25、se it was the top download.25. How can you find your fine art doppelganger?A. By visiting Googles digital collection of artworks.B. By analyzing your selfies.C. By opening the app and following its guide.D. By scrolling the screen of your smartphone.26. What can you infer from the 8th paragraph?A. T
26、he feature of the app has nothing to do with data.B. Google stores selfies as commercial resources.C. Selfies will be stored for a long time.D. The users selfies will not be abused.27. Which of the following can be the best title for the text?A. The Google Cultural InstituteB. Google app matches you
27、r face to a famous paintingC. What Dog app vs Google Arts & Culture appD How to find valuable historical paintings【答案】24. B 25. C 26. D 27. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍谷歌艺术与文化应用程序的一项新功能。它揭示了你的脸的照片可能类似于一幅历史画。【24题详解】细节理解题。根据第三段The app went viral this weekend after users discovered the entertaining feature th
28、at analyzes selfies and matches them to historical artwork. It pulls from Googles digital collection of artworks from museums around the world.“这款应用程序在上周末疯传,因为用户发现它有一个有趣的功能,可以分析自拍照,并将其与历史艺术品进行比对。艺术作品来自谷歌的世界各地博物馆的数字艺术品收藏。”可知,the Google Arts & Culture app变得如此受欢迎是因为它可以把自拍和一些艺术作品偏相匹配 。故选B。【25题详解】推理判断题。根
29、据第六段To find your fine art doppelganger(与某人外貌相同的人), open the Google Arts & Culture app and scroll until you see the Is your portrait in a museum? feature. Tap get started,and youll be guided through the process. 要找到你的艺术二重身,打开谷歌艺术与文化应用,滚动直到你看到“你的肖像在博物馆吗?”点击“开始”,你将在指导下完成整个过程。由此可知,通过打开应用程序并遵循它的指南才能找到你的艺
30、术二重身。故选C。【26题详解】推理判断题。根据第八段中Google said the experimental feature uses computer vision technology to scan facial features and extract data to match with paintings. The company said it wont use data from photos for any other purpose but to match it with images in its catalog.“谷歌表示,该实验特征使用计算机视觉技术扫描面部特征
31、并提取数据与绘画匹配。该公司说,它不会将照片中的数据用于任何其他目的,只会将其与目录中的图像进行匹配。”可以推出用户的自拍不会被滥用。故选D。【27题详解】主旨大意题。通读全文特别是第二段的A new feature in the Google Arts & Culture app reveals how a picture of your face may resemble a historical painting.“谷歌艺术与文化应用的一个新特征揭示了你的脸部照片可能像一幅历史画。”可推断,本文主要讲述谷歌应用会把你的脸和一幅名画配对。故选B。【点睛】做推理判断题时,对于暗含在文章中的人
32、物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。本题第3小题,根据第八段中Google said the experimental feature uses computer vision technology to scan facial features and extract data to match with paintings. The company said it wont use data from photos for any other purpose but to match
33、it with images in its catalog.“谷歌表示,该实验特征使用计算机视觉技术扫描面部特征并提取数据与绘画匹配。该公司说,它不会将照片中的数据用于任何其他目的,只会将其与目录中的图像进行匹配。”可以推出用户的自拍不会被滥用。故选D。CScientists say a huge percentage of bird species are in danger because their habitats are disappearing.The scientists studied the migration, or flight, paths, of almost 1,5
34、00 species and decided that 91 percent of them passed through dangerous areas. The major danger for migratory birds is development. Building and paving have covered over nature where birds stop and feed as they move from one part of the world to another.For example, a bird called the bar-tailed godw
35、it migrates from its breeding grounds in the Arctic. It flies all the way to Australia and New Zealand. The problem, according to investigators, is that many of these small birds die along their migration because they dont have a safe place to eat and rest. There is no place to restore their energy
36、for the next part of their journey. “They simply perish along the way,” says one of the scientists.Countries in North Africa, Central Asia and those along the coasts of East Asia are having the most difficult time conserving land. The scientists say these countries do not have enough areas that are
37、safe for birds.“Our world gets poorer every time we lose a species, one of the scientists says.The researchers say countries need to work together and come up with safe stopover areas for birds that pass through their boundaries.For example, one country might have preserved safe zones for migrating
38、birds. But a neighbor country might not. A bird might die.One scientist who is not involved in the report tells the Los Angeles Times that while some habitats are changing, more work can be done to make urban areas safe for birds. He says small changes-like planting more native plants or keeping cat
39、s out of areas birds would be likely to use-could make a big difference.28. Whats the major danger for migratory birds according to the passage?A. They cant find enough food along the way.B. They have lost their way because of human development.C. Human development has occupied their natural habitat
40、s.D. They are sometimes struck by human diseases.29. What do we know about bar-tailed godwits?A. They fly from the Arctic south to Australia every year.B. They can pick out good resting place along the way.C. They have died out because of human hunting.D. They have their conserved land in Australia.
41、30. Which of the following is closest in meaning to the underlined word “perish” in Paragraph 3?A. Continue.B. Die.C. Settle.D. Migrate.【答案】28. C 29. A 30. B【解析】这是一篇说明文。文章提到由于鸟类的栖息地在不断消失,导致大量鸟类处于危险之中。很多鸟类迁徙的路途因为建筑和道路的阻碍而使得鸟类在迁徙的路程中没办法觅食。北非、中亚和东亚地区对鸟类来讲是非常危险的地方。但科学家也提到在鸟类生活地区多种植树木或本地的植物也会带来很大的影响。【28题
42、详解】细节理解题。第二段倒数一、二句提到“The major danger for migratory birds is development. Building and paving have covered over nature where birds stop and feed as they move from one part of the world to another.”对于鸟类最大的危险就是不断的发展。在鸟类迁徙的路程中建筑和道路阻碍了鸟类的迁徙。故选C。【29题详解】细节理解题。第三段第三句提到“because they dont have a safe place t
43、o eat and rest.”在这种鸟迁徙的路程中根本找不到安全的地方觅食和休息,故B项错误。该段并没有提到这种鸟的死亡是因为人类的捕猎或其他人为原因,故C、D项错误。该段第一、二句提到“For example, a bird called the bar-tailed godwit migrates from its breeding grounds in the Arctic. It flies all the way to Australia and New Zealand.”这种鸟从北极的繁殖地一直飞到澳大利亚和新西兰。故选A。【30题详解】词义猜测题。第三段第三、四句提到“beca
44、use they dont have a safe place to eat and rest. There is no place to restore their energy for the next part of their journey.”这种鸟因为在迁徙的路途中找不到安全的地方吃饭和休息而且也没有地方供他们恢复能量,所以它们在迁徙途中会死去。由此判断划线部分意为“死亡”。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。BE A GOOD TOURISTTourism can be both go
45、od and bad. Yes, it brings in money for the local economy and creates lots of jobs for locals, but it may also bring some problems._31_ Tourists have used paint, rocks, or even keys to write on the Luxor Temple in Egypt, the Colosseum in Rome, Stonehenge in the UK, memorial stones at the bottom of Q
46、omolangma, and many, many other places. Thousands of tourists sites are being destroyed by tourists who “love them to death”. _32_ If you want to leave a mark on the world, do it by changing someones life with kindness and love. Pass kindness along to future generations, not destruction.Another big
47、problem in some places has been tourists disturbing the local people and life. _33_ For example, Chiang Mai University in Thailand and Yonsei University in South Korea have great numbers of tourists visiting their campuses and walking through their libraries and other public areas, taking pictures o
48、f students and disturbing their studies. I have three words for tourists like this: please be considerate. _34_The number of problems from tourists is endless: walking in large groups without considering others who need to walk by, crossing roads without observing local traffic laws, and many more.
49、The only way to solve the issue of the terrible tourist is to make sure that you are not one! _35_ Remember, whenever you step outside your countrys borders, you are representing your country to the rest of the world.A. Just think from other aspects.B. When in Rome, do as the Romans do.C. Have fun i
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356889.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
