2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修4 Unit 2(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修4 Unit 2含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 2核心素养了解著名人物的先进事迹, 勇于创新, 践行社会主义核心价值观。高考链接2018全国卷C; 2018全国卷完形填空; 2017浙江高考A; 2016全国卷A. 话题与高考阅读理解(2017浙江高考A)Benjamin West, the father of American painting, showed his talent for art when he was only six years of age. But he did not know about brushes before a visitor told him he needed one. In thos
2、e days, a brush was made from camels hair. There were no camels nearby. Benjamin decided that cat hair would work instead. He cut some fur from the family cat to make a brush. The brush did not last long. Soon Benjamin needed more fur. Before long, the cat began to look ragged(蓬乱). His father said t
3、hat the cat must be sick. Benjamin was forced to admit what he had been doing. The cats lot was about to improve. That year, one of Benjamins cousins, Mr Pennington, came to visit. He was impressed with Benjamins drawings. When he went home, he sent Benjamin a box of paint and some brushes. He also
4、sent six engravings(版画)by an artist. These were the first pictures and first real paint and brushes Benjamin had ever seen. In 1747, when Benjamin was nine years old, Mr Pennington returned for another visit. He was amazed at what Benjamin had done with his gift. He asked Benjamins parents if he mig
5、ht take the boy back to Philadelphia for a visit. In the city, Mr Pennington gave Benjamin materials for creating oil paintings. The boy began a landscape(风景)painting. William Williams, a well-known painter, came to see him work. Williams was impressed with Benjamin and gave him two classic books on
6、 painting to take home. The books were long and dull. Benjamin could read only a little, having been a poor student. But he later said, “Those two books were my companions by day, and under my pillow at night. ”While it is likely that he understood very little of the books, they were his introductio
7、n to classical paintings. The nine-year-old boy decided then that he would be an artist. 【文章大意】本文是一篇记叙文。主要讲述了美国绘画之父本杰明小时候就展现出了绘画的天赋, 并在堂兄及Williams的帮助下下定决心成为一名画家的故事。1. What is the text mainly about? A. Benjamins visit to Philadelphia. B. Williams influence on Benjamin. C. The beginning of Benjamins l
8、ife as an artist. D. The friendship between Benjamin and Pennington. 【解析】选C。主旨大意题。通读全文可知, 本文主要讲述的是美国绘画之父本杰明小时候如何最终下定决心要成为一名画家的。故C项可作为文章的主旨。2. What does the underlined sentence in Paragraph 3 suggest? A. The cat would be closely watched. B. The cat would get some medical care. C. Benjamin would leave
9、 his home shortly. D. Benjamin would have real brushes soon. 【解析】选D。句意猜测题。根据第三段中的he sent Benjamin a box of paint and some brushes可知, 本杰明拥有了真正的画笔, 不再需要猫毛制作画笔了。这句的本义是“这只猫的命运即将改善”。3. What did Pennington do to help Benjamin develop his talent? A. He took him to see painting exhibitions. B. He provided h
10、im with painting materials. C. He sent him to a school in Philadelphia. D. He taught him how to make engravings. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段中的he sent Benjamin a box of paint and some brushes可知, 为了开发本杰明的绘画才能, Pennington送给了他一些颜料和画笔, 也就是向他提供了绘画材料。4. Williams two books helped Benjamin to . A. master the use of p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357260.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(江西专版)2020秋八年级英语上册 Unit 1 Where did you go on vacation单元写作专项作业课件 (新版)人教新目标版.ppt
