2021版高考英语一轮复习 核心素养测评二十九 选修6 Unit 4 Global warming(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评二十九 选修6 Unit Global warming含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十九 选修 warming 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 二十九选修6 Unit 4Global Warming(限时35分钟). 阅读理解AThese days everyone is worried about the size of their carbon footprint. In order to reduce global warming, we need to make our carbon footprints smaller. But how much CO2 are we responsible for?A new book by Mike Berners-Lee (a leading expert in carb
2、on foot-printing) might be able to help. The Carbon Footprint of Everything looks at the different things we do and buy, and calculates the amount of CO2 they produce, including the ingredients, the electricity, the equipment, the transport and the packaging. And its frightening how much carbon diox
3、ide everything produces. But all of this can help us decide which beer to drink. From Berners-Lees calculations, its clear that a pint (568 ml) of locally-brewed (酿制的) beer has a smaller carbon footprint than a bottle of imported beer. This is because the imported beer has been transported from far
4、away, and it uses more packaging. The local beer only produces 300g of CO2-but the imported beer produces 900g! So, one pint of local beer is better for the environment than three cans of cheap foreign beer from the supermarket. Berners-Lee has even calculated the carbon footprint of cycling to work
5、. Nothing is more environmentally-friendly than riding a bike, surely? Well, it depends on what youve had to eat before. To ride a bike we need energy and for energy we need food. So, if we eat a banana and then ride a kilometer and a half, our footprint is 65 g of CO2. However, if we eat bacon befo
6、re the bike ride, its 200 g. In fact, bananas are good in general because they dont need packaging. They can be transported by boat and they grow in natural sunlight. So, does this mean that cycling is bad for the environment? Absolutely not. If you cycle, you dont use your car; and the fewer cars o
7、n the road, the fewer traffic jams. And cars in traffic jams produce three times more CO2 than cars travelling at speed. Cycling also makes you healthy and less likely to go to a hospital. And hospitals have very big carbon footprints!So, maybe its time for us all to start making some changes. Pass
8、me a banana and a pint of local beer, please. 【文章大意】这是一篇议论文。文章作者鼓励大家采取行动, 减少温室气体的排放, 并说明了一些具体的做法。1. Which of the following produces the smallest carbon footprints?A. A pint of local beer. B. A bottle of imported beer. C. A banana before a 1. 5 km bike ride. D. Bacon before a 1. 5 km bike ride. 【解析】选
9、C。细节理解题。根据文章第三段The local beer only produces 300g of CO2-but the imported beer produces 900g!和第四段So, if we eat a banana and then ride a kilometer and a half, our footprint is 65g of CO2. However, if we eat bacon before the bike ride, its 200g。故选C。2. According to the article, the author suggests choos
10、ing the local food because it is _. A. more tastyB. easier to buyC. better packagedD. more energy-saving【解析】选D。推理判断题。根据第三段So, one pint of local beer is better for the environment than three cans of cheap foreign beer from the supermarket. 可知一品脱本地啤酒比超市里三罐便宜的外国啤酒更环保。由此推断出, 作者建议选择当地的啤酒, 因为它更节能, 更环保, 故选
11、D。3. The purpose of writing this article is to _. A. promote a new bookB. advertise the imported beerC. instruct how to measure the carbon footprintD. encourage people to reduce the production of CO2【解析】选D。目的意图题。根据最后一段So, maybe its time for us all to start making some changes. Pass me a banana and a
12、 pint of local beer, please. 所以, 也许是时候让我们所有人开始做出一些改变了。请递给我一根香蕉和一品脱当地啤酒。可知文章是鼓励大家采取行动, 减少温室气体的排放, 故选D。【知识拓展】佳词积累1. ingredientn. 成分2. importvt. 进口3. environmentally-friendlyadj. 环保的【长难句分析】This is because the imported beer has been transported from far away, and it uses more packaging. 分析: 本句是一个复合句。bec
13、ause引导的是表语从句。译文: 这是因为进口的啤酒是从很远的地方运来的, 所以需要更多的包装。 B “Two thousand meals packed, ” announced Stephanie De La Hoz. All 75 middle school volunteers cheered as they continued to package dried rice, soy, and spices. That was the scene at a food packaging event earlier this month at my school in Celebratio
14、n, Florida. Rise Against Hunger, a global nonprofit organization, was founded in 1998. The organization provides millions of dried meals each year for people in need around the world. More than 800 million people worldwide do not get the basic nutrition they need to be able to work or attend school.
15、 There are many causes to this food insecurity, including wars, natural disasters, and droughts. Rise Against Hunger seeks to help people rebuild their lives. “Every school is open to contact Rise Against Hunger to set up an event, ” explained Angela Wydra, PTA president of Celebration K-8 School. “
16、Once you contact them, Rise helps organize every part of the process. ” Wydra initiated the volunteer event at Celebration. When members of Rise arrive at a school, they set up lines of student volunteers and explain exactly what to do. Each student is given just one task, such as pouring cups of ri
17、ce or sealing bags. If you get tired of a particular job, you can switch to another station. “You definitely have to work as a team, ” said Erin, a student volunteer. “It was fun. Before I knew it, we had reached another 1, 000-meal mark. ” “Just getting out and laughing and working with my friends
18、and family were really fun, ” said Bobby Spina, a middle school volunteer at Celebration. “I feel that I did a very important and nice thing today. ”Worldwide hunger has dropped from 24% of the population in 1990 to around 10% today. Much of the success is linked to the efforts of nonprofit organiza
19、tions and their volunteers, including Rise Against Hunger. 【文章大意】本文是记叙文。文章叙述了一个全球性非营利组织“战胜饥饿”走进校园, 组织学生志愿者为世界摆脱饥饿尽一份力量的故事。4. In Paragraph 1, the author describes a food packaging event to _. A. introduce the middle school volunteers in FloridaB. show what the school volunteers are doingC. report muc
20、h food is provided for people in needD. introduce a global nonprofit organization Rise Against Hunger【解析】选D。推理判断题。根据第一段“That was the scene at a food packaging event earlier this month at my school in Celebration, Florida. Rise Against Hunger, a global nonprofit organization, was founded in 1998. ”可知
21、, 描述学生包装食品的场面是为了引出文章的主题, 介绍全球性的非营利组织“战胜饥饿”。故选D。5. What is the purpose of the organization Rise Against Hunger?A. To get students to attend school. B. To help people build their homes. C. To help people in need with food. D. To allow people to go to work. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段最后一句话“The organization pr
22、ovides millions of dried meals each year for people in need around the world. ”以及第二段的描述, 可知“战胜饥饿”这个组织给全球困境中的人们分发食物, 帮助他们摆脱饥饿。故选C。6. What does Rise Against Hunger do in every school?A. Help set up volunteer events. B. Train students to learn some job skills. C. Instruct how to contact them. D. Give s
23、tudents some lessons. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段的描述“Every school is open to contact Rise Against Hunger to set up an event, . . . ”可知, “战胜饥饿”这个组织进入学校帮助建立志愿活动。故选A。7. How do the students feel about their volunteer work?A. Tiring but rewarding. B. Fun and meaningful. C. Long and tiring. D. Short but efficient.
24、 【解析】选B。推理判断题。根据第四段的描述“It was fun. ”和“I feel that I did a very important and nice thing today. ”可知, 志愿者们觉得从事这个志愿活动感到很开心并且有意义。故选B。. 完形填空The Coffee PlaceI used to believe politeness was a thing of the past. Very seldom had I met a 1human being in this modern age of the so-called Ceneration X. Recently
25、, I had to change my 2, when I came face to face with just such a human being. I had gone to a coffee place, with two of my grown-up daughters. The place was crowded with the usual loud crowd and we had to climb the stairs in order to find a(n) 3 table. After enjoying coffee and snacks, we were goin
26、g down the stairs, where the4 space made climbing down only possible in a single line, with hardly any space for another person to either climb up or 5. Just as I was in the 6 of my going down, a gentleman entered by the main entrance of the coffee place which was in front of the staircase. I was su
27、re I would be pushed 7 by the man who would want to go up hurriedly. I kept coming down as fast as I could, 8 on to the bannister ( 扶手). My daughters were already down, looking up at me and hoping I would reach them before the 9 started up the stairs. Nearly reaching them, I noticed the man still st
28、anding near the 10. I reached my daughters and passed him at the entrance door he kept holding open. I looked back, thinking he was still there trying to 11 whether to go in or find another less crowded place. But later I saw him going up the stairs, two at a time. I told my daughters about it and f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357439.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版四年级数学上册1.12 亿以上数的写法及改写课件.pptx
