2021版高考英语一轮复习Unit3Lifeinthefuture课后达标检测新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit3Lifeinthefuture 课后 达标 检测 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Life in the future(建议用时:50分钟).阅读理解A(2020河南适应性测试)Every year between May and September, all 54 employees of Basecamp, a Chicagobased web application company, have a short work week: just four daysa total of 32 hours. Also, they usually work five days a week for the rest of the year.“Thats plent
2、y of time to get great work done. This is all we expect and all we want from people,” says Jason Fried, a cofounder. “Working 50, 60, or 70plus hours is unnecessary. In fact, if you have to work 50, 60, or 70plus hours a week, theres a management problem.”The companys summer workload must fit reduce
3、d hours, Mr.Fried insists, otherwise the benefits of a shorter weekto recover from work, enjoy time with family and pursue(追求) outside interestswould be undone.His new research finds that it is not just long hours that are harmful to employees physical and mental health. It is also the intensity(强度)
4、 of work. Moreover, it suggests that intense work harms career prospects. That is because unbearable hours and intensity are in the opposite direction, reducing the quality of the work.The research concludes that the level of intensity we apply to the work we do is generally “a stronger predictor of
5、 unfavorable outcomes than overtime work”The research compared people of similar jobs and education levels, and found they were more likely to suffer poorer happiness and worse career prospects, including satisfaction, security and promotion, when they worked at an intense level for long periods.【解题
6、导语】本文以一家总部位于芝加哥的网络应用公司Basecamp的54名员工将近半年时间每周只工作4天,共32小时的情况为例说明了较短的工作周有益于人们的身心健康,并以一项研究来证明。1What do we know about Basecamps fourday work week?AIt lasts nearly half a year.BThe work pressure is too high.CThere are some management problems.DEmployees work more than 8 hours a day.A解析:细节理解题。根据第一段可知,一家总部位
7、于芝加哥的网络应用公司Basecamp的54名员工在每年5月到9月期间每周的工作时间都很短:只有4天,共32小时,持续5个月,大概半年时间,故选A项。2What does Mr.Fried intend to say in paragraph 2?AGiven plenty of time, people can do more.BTo get work done well needs plenty of time.CPeople can do a job very well in a short work week.DA long work week is appropriate for r
8、educed workload.C解析:推理判断题。根据第二段中的“Working 50, 60, or 70plus hours is unnecessary. In fact, if you have to work 50, 60, or 70plus hours a week, theres a management problem.”可知,弗里德先生认为一周工作50几个小时,60几个小时,甚至70几个小时是没有必要的。如果真这么做了,管理上是有问题的。由此推知,弗里德先生认为人们可以在短时间内把工作做好,故选C项。3What does the research mentioned in
9、 the text want to tell us?AGetting much more rest.BImproving work quality.CRefusing a fiveday work week.DAvoiding working too intensely.D解析:推理判断题。根据题干中的the research可定位到文章的第四至六段,通读这几段,尤其是第四段可知,这项新研究发现长时间工作不只对员工的身心健康有害,工作的强度也会影响员工的职业前景。这是因为难以忍受的工作时长和工作强度会降低工作质量,第五、六两段进一步说明了长时间和高强度工作的坏处,由此可以推知,该研究建议人们要
10、避免高强度工作,故选D项。4What can be the best title for this passage?AMore Work, More ProfitsBLess Work, Less BenefitsCShorter Week, Better RewardDLonger Hours, Higher IntensityC解析:标题归纳题。文章第一、二段以一家总部位于芝加哥的网络应用公司Basecamp为例,说明了较短的工作周的好处。第三段介绍了较短的工作周的好处。第四至六段介绍了一项有关工作时长和工作强度对人的影响的研究,更进一步印证了较短工作周对人身心方面的益处。由此可知C项最能
11、概括全文内容。B(2020济南高三质检)Nearly every week, we hear news about the latest successes and failures in driverless vehicles. But we hear little about how other industries are developing this same kind of technology. One industry heavily involved in researching and developing artificial intelligence, or AI, i
12、s agriculture. Companies are experimenting with hightech tools that can help farmers save time and money, while reducing environmentharming chemicals.One of the companies is ecoRobotix of Switzerland. It created a robot equipped with AI and cameras to identify all plants on a farm. The robot has fou
13、r wheels to carry it through the fields in search of weeds. Computercontrolled arms then lower and spray the weeds with small amounts of herbicide(除草剂)Company officials say the robot can fully operate on its own for up to 12 hours a day while being powered by the sun. It uses the same kind of sensor
14、 and positioning technology used to guide driverless vehicles. A farmer can also control the equipment through a smartphone.The cofounder of ecoRobotix, Aurlien Demaurex, says the farm robot can kill weeds with 20 times less herbicide than traditional methods. This is because the system uses exactly
15、 the right amount of chemical in the exact place required to kill the weeds. Currently, farmers spread weed killers over massive areas to destroy unwanted plants.Another company developing farm robotics is Californiabased Blue River Technology. The company has a system called “See & Spray”, which it
16、 claims was the worlds first smart sprayer. The systemwhich is connected to the back of a tractoris also equipped with AI to identify and chemically kill only the weeds. It can also spray chemicals on wanted plants to help them grow. Ben Chostner, vicepresident of business development for Blue River
17、 Technology, explains in a company video that See & Spray technology uses the same deep learning methods used in facial recognition. “The first time the machine saw a pigweed, it didnt know what kind of plant it was. But we taught itby giving it tens of thousands of examples of that pigweedand now i
18、ts an expert in pigweed.”【解题导语】研究者们正在试验农业方面的人工智能高科技工具,这些工具可以帮助农民节省时间和金钱,同时减少使用对环境有害的化学物质。5How will AI benefit agriculture?AIt will fund agriculture research.BIt contributes to lowcost farming.CIt can avoid harmful chemicals.DIt frees all farmers from field work.B解析:细节理解题。根据第一段最后一句“Companies are expe
19、rimenting with hightech tools that can help farmers save time and money, while reducing environmentharming chemicals.”可知,人工智能可以帮助农民节省时间和金钱,同时减少使用对环境有害的化学物质。故选B。文章没有提到人工智能会资助农业研究,故A项错误;根据文章第二、三段内容可知,人工智能可以进行精准喷洒小剂量除草剂等,而不是避免有害化学物质,故C项错误;此外,本文没有提到使所有的农民从农田劳作中解放出来,故D项错误。6What do the products of the two
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357581.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
