2021版高考英语大一轮复习核心素养测评二十二Unit3Theworldonline牛津译林版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十二 Unit3Theworldonline 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评二十二 Unit 3The world online(限时35分钟). 阅读理解AWeve heard of robots and AI(Artificial Intelligence)taking human jobs, but I bet mayors(市长)dont really think their jobs can be threatened any time soon. They were wrong, and the AI running for the mayor of a Tokyo district was clear proof of that. AI ca
2、nt legally run for high-ranking public management positions yet, but one mayoral candidate from Tama City, Tokyo, intended to maximize the use of Artificial Intelligence in running city affairs. He was running his campaign (竞选运动) as “AI Mayor”. Basically, he was suggesting replacing human public off
3、icials with AI and having them collect city data and create fair and balanced policies that will benefit everyone. “For the first time in the world, AI will run in an election, ” human candidate Michihito Matsuda announced on Twitter. “Artificial Intelligence will change Toma City. With the birth of
4、 an AI Mayor, we will conduct balanced policies. ”The AI Mayor was campaigning very much like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out(大声鸣响)promises of an AI utopia (乌托邦)and asking for support. Some people called Michihito Matsudas campaign a
5、stunt (噱头), as a human would still be the one legally in charge. However, others said that they were excited about the future of AI running things in the background, adding that it had to be a better choice. 【文章大意】本文为科技类阅读。我们听说过机器人和人工智能取代了人类的部分工作, 可是它们竟然参与竞选东京某区的市长, 这让人们唏嘘不已。1. Whats the advantage o
6、f the AI mayor according to Michihito Matsuda? A. Maximizing the use of AI. B. Replacing human officials. C. Creating balanced policies. D. Bringing him beneficial effects. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段最后一句Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them collect city data a
7、nd create fair and balanced policies that will benefit everyone. 以及第三段内容可知, 人工智能市长的优势在于收集城市数据, 制定公平、平衡的政策, 让每个人都受益, 这在世界上是首例, 也是它的优势。故选C。2. How will AI run for the mayor? A. It will abolish many old policies. B. It will ask for support on the Internet. C. It will make public speeches, dressed like a
8、 human. D. It will compete similarly to human competitors. 【解析】选D。细节理解题。根据第四段The AI Mayor was campaigning very much like its human competitors. Posters were shown all over Tama City and campaign trucks were blaring out promises of an AI utopia and asking for support. 可知, 人工智能市长的竞选活动的方式和人类竞争对手非常像, 故选
9、D。3. Whats the citizens attitude towards Michihito Matsudas campaign? A. They believe AI will win. B. All consider it to be tricky. C. It is supposed to be a failure definitely. D. Some think its worthy of expectation. 【解析】选D。推理判断题。根据最后一段最后一句However, others said that they were excited about the futu
10、re of AI running things in the background, adding that it had to be a better choice. 可知, 有人认为AI当选市长必定是个更好的选择, 这是值得期待的, 故选D。4. What is the best title for the passage? A. AI Runs for the MayorB. The Advantages of AIC. AI Replaces Human in ManagementD. The Patterns of AI Management【解析】选A。标题拟定题。根据上下文可知,
11、 本文主要讲述人工智能参与竞选某市市长的职位, 故选A。【知识拓展】佳词积累1. hear of听说2. artificial intelligence 人工智能3. management positions管理岗位4. balanced policies 均衡政策5. blare out 大声鸣响6. in charge掌管B世纪金榜导学号Imagine jet-setting from Tokyo to Paris, enjoying first-class travel, a four-course dinner and a city tour all without leaving t
12、he ground. This is the future of air travel according to Japanese company First Airlines, which has used the power of virtual reality to create dream vacations. Passengers avoid the costly airport transfer, the baggage fees or busy airport terminal(航站楼)and instead enjoy the privileges of business or
13、 first-class travel and an expensive tour of Parisall while remaining motionless in Tokyo. As well as Paris, First Airlines also offers the virtual destinations of New York, Rome and Hawaii. After boarding, guests can settle down for the two-hour flight on their advanced Airbus seatsurrounded by dec
14、oration that is modeled on the inside of an aircraft, for maximum realism. There is flight service and VR, foods, music for every destination. Passengers will be served a delicious meal by air stewards, alongside drinks and other desserts. The menu depends on the destination of choiceManhattan clam
15、chowder and cheesecake for New York and salmon tartar and onion soup for Paris. After landing at the destination, guests can enjoy a 360-degree tour of the destinationall thanks to projection(投影)mapping and video. It makes for a supposedly stress-free vacation, perfect for those whose ability to tra
16、vel abroad is limited by cost or health. Virtual reality is becoming increasingly present everywhere at all times in the world of travelallowing travelers to appreciate the wonders of the world, all without leaving their house. At just 4, 980 yen($46)for business class and 5, 980 yen($56)for first c
17、lassthese two-hour flights are far more affordable than their real-life flights. Tokyo citizens eager to experience First Airlines can book a trip on the website, with reservations currently being taken until May 2020. 【文章大意】本文是一篇科普类文章。根据日本公司第一航空公司的说法, 描述了航空旅行的未来, 它利用虚拟现实的力量创造了梦幻般的假期。5. What can we
18、learn about the future of air travel from Tokyo to Paris? A. It is high-flying. B. It is money-saving. C. It is power-wasting. D. It is time-consuming. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段Passengers avoid the costly airport transfer, the baggage fees or busy airport terminaland instead enjoy the privileges of busines
19、s or first-class travel and an expensive tour of Parisall while remaining motionless in Tokyo. 可知, 从东京到巴黎, 我们能了解到航空旅行的未来是省钱。故选B。6. The flight is perfect for travelers who _. A. do little physical exerciseB. work under great pressureC. desire to travel a long distanceD. have health or money troubles【
20、解析】选D。细节理解题。根据第四段It makes for a supposedly stress-free vacation, perfect for those whose ability to travel abroad is limited by cost or health. 可知, 对于那些有健康或金钱问题的旅行者来说, 这趟航班是完美的。故选D。7. What can be the best title for the text? A. A Scientific FantasyB. The Power of Virtual RealityC. Japans Virtual Air
21、 Travel AbroadD. Appreciation of the Global Wonders【解析】选C。推理判断题。根据第一段Imagine jet-setting from Tokyo to Paris, enjoying first-class travel, a four-course dinner and a city tourall without leaving the ground. This is the future of air travel according to Japanese company First Airlines, which has used
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357905.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
