2021版高考英语(人教版)一轮复习课后达标检测:必修5 1 UNIT 1 GREAT SCIENTISTS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语人教版一轮复习课后达标检测:必修5 UNIT 1GREAT SCIENTISTS WORD版含答案 2021 高考 英语 人教版 一轮 复习 课后 达标 检测 必修 GREAT
- 资源描述:
-
1、(建议用时:40分钟).阅读理解A(2020哈尔滨一模)Chloe Kim was one of Americas top Olympians in the 2018 Pyeongchang Winter Olympics in South Korea. The snowboarding champion, who grew up in California, competed there at 17 years of age. She became the youngest woman ever to win an Olympic gold medal in the halfpipe com
2、petition.She has recently won a halfpipe competition during the Winter X Games in Aspen, Colorado. But the 18yearold snowboarder has decided to trade some trips down the halfpipe for an Ivy League education after the world championship competition in Utah. Beginning in the next fall, Kim will be joi
3、ning Princeton Universitys class. Instead of centering on the physics of her winning snowboard moves, she could now be learning the subject in school. In a recent interview, Kim said, “While I have a special identity and my life has always been so different, I still aim to make my higher education e
4、xperience as normal as possible.” Kim added, “Id love to be Chloe, the girl who sits next to me in the English class.”Kim received widespread attention during the Pyeongchang Winter Olympics. Her publicity was fueled by her friendly, energetic nature as well as her interesting family story. Along he
5、r path to Olympic gold, Kim also became a social media star. She helped design a snowboarding Barbie doll in her likeness, rapped with hiphop artist GEazy and joined other sports stars to be honored with ESPY Awards(年度卓越体育表现奖). While all of these are fun, Kim says she now looks forward to a new chal
6、lengeearning a degree from one of Americas top universities. She says she considers her acceptance to Princeton just as much of an honor as earning an Olympic gold medal.She is still considering what her exact field of study will be at Princeton. But she says it will involve something sciencerelated
7、, possibly chemistry or biology. She is attempting to work out a plan that will permit her to keep training while going to classes. Kim says her sports and educational goals go hand in hand. “Its all about progressing the sports and also pushing myself,” she said. “To see what I can do, and how far
8、I can go.”【解题导语】本文介绍了美国的冬奥会冠军克洛伊金在获得多次单板女子滑雪比赛冠军后,决定要像普通人一样投身于文化知识的学习中。1What can we learn according to the passage?AKims personality and family background help raise her publicity.BKim majors in physics in Princeton University to improve her snowboard moves.CKim thinks being admitted to Princeton ea
9、rns her more honors than being a sports star.DKim decides to give up the world championship competition in Utah.A解析:细节理解题。根据第三段中的“Her publicity was fueled by her friendly, energetic nature as well as her interesting family story.”可知,克洛伊金的友好、充满活力的性格以及她有趣的家庭故事为她赢得了大家的关注。故选A项。2What does Kim mean by say
10、ing “Id love to be Chloe, the girl who sits next to me in the English class.”?AShe tries to hide her identity as a snowboarding champion.BShe desires to live a normal life in her study experience.CShe determines to forget all about her earlier sports life.DShe hopes the girl sitting by her is named
11、Chloe as her.B解析:句意猜测题。根据第二段中的“While I have a special identity and my life has always been so different, I still aim to make my higher education experience as normal as possible.”可知,在克洛伊金看来,虽然她的身份和人生与众不同,但是她仍然希望自己能像普通人一样接受高等教育。也就是说,她希望自己成为像旁边坐的女孩一样的普通学生。故选B项。3Which of the following can be the best t
12、itle for the passage?ASnowboarding Champion Regains Popularity with Sports LoversBSnowboarding Champion Challenges Other Fields SuccessfullyCSnowboarding Champion Sets Sights on EducationDSnowboarding Champion Cooperates with Princeton UniversityC解析:标题归纳题。文章第一段介绍了克洛伊金是奥运冠军以及她的成功经历;第二段中的“But the 18ye
13、arold snowboarder has decided to trade some trips down the halfpipe for an Ivy League education.”指出她想将自己的比赛之旅换成在常青藤大学受教育的机会。因此,本文讲述了克洛伊金在获得多次单板女子滑雪比赛冠军后,决定要像普通人一样投身于文化知识的学习中。故选C项。4From which is the passage probably taken?AA study brochure.BA short story collection.CA newspaper.DAn autobiography.C解析:
14、文章出处题。根据文章第一段的语言表达方式,以及后文对克洛伊金的话的引用可知,这是一篇新闻报道。故选C项。B(2020成都诊断)Japan recently lowered its voting age from 20 to 18.This decision was in part to help young people feel more engaged in politics.But it may also signal the change of social views regarding the beginning of adulthood.Adulthood has traditi
15、onally been defined by a combination of age and the achievement of social milestones(里程碑)Most countries have a legally defined age to determine when a person becomes an adultthe age of majority.In Australia, most states consider a person to be an adult in court at 18.The age of 18 is also consistent
16、 with other adult privileges, such as the right to purchase alcohol and to marry. However, 17yearolds can serve in the army and get a drivers licence.The law defines adulthood on the basis of age and it also recognizes the process of becoming an adult as involving himself gradually in social respons
17、ibility.This legal approach to adulthood is mirrored in other countries, where there are differences between the age of majority and social responsibility given to young people.Socially, determinants of adulthood traditionally focus on a person taking increasing responsibility for their lives in var
18、ious ways.Completing school,taking fulltime employment, getting married and parenthoodthese are all observable indicators to determine when a person is viewed as an adult.Since the 1980s, however, people have achieved some of these observable milestones at later ages.Increased access to education ha
19、s delayed young people leaving home and developing romantic relationships.Economic changes have also resulted in unstable employment markets and increases in costs of living, prompting many young people to remain at home and dependent on parents.Due to these social changes, our expectations of young
20、 people and their level of social responsibility have also changed.The recognition of a new life stageemerging(发展初期的) adulthoodhas been recommended to account for the changes to social milestones that have traditionally represented adulthood.【解题导语】本文是一篇议论文,主要论述了由于教育机会的增加、经济上的变化等社会变化,年轻人进入成年人生阶段的时间推迟
21、了。5What can we learn about adulthood from the text?APeople reach observable indicators much later.BAge alone is a reliable determinant of adulthood.CParticipation in politics is a responsibility for adulthood.DEconomic changes mainly shift peoples views on adulthood.C解析:推理判断题。根据第一段前两句“Japan recently
22、 lowered its voting age from 20 to 18.This decision was in part to help young people feel more engaged in politics.”可知,日本最近将投票年龄从20岁降至18岁,这一决定在某种程度上是为了帮助年轻人更好地参与政治;又根据本段第三句中的“it may also signal the change of social views regarding the beginning of adulthood”可推知,参与政治是成年人的责任,故C项正确。6What right can peop
23、le enjoy at the age of 17 in most states of Australia?AVoting.BBuying wines.CGetting married. DDriving legally.D解析:细节理解题。根据第二段的内容,尤其是第五句“However, 17yearolds can serve in the army and get a drivers licence.”可知,在澳大利亚的大部分州,人们在17岁时可以服兵役和获得驾照,故D项正确。7What does the underlined word “prompting” in paragraph
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357991.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
