分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练(六) WORD版含答案.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:358336
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:34.20KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练六 WORD版含答案 2022 届高三 英语 二轮 复习 练习 50 阅读 限时 满分 WORD 答案
    资源描述:

    1、50分阅读限时满分练(六)(限时35分钟).阅读理解(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)A(2021山东淄博高三第三次模考)If you are planning to visit the historic capital city of Scotland, Edinburgh, a travel destination that people want to attend one festival while you are there, keep on reading to discover more information. The Imaginate FestivalWh

    2、en: 22 May-2 June 2021Where: Traverse Theatre, Assembly RoxyThe festival is the UKs largest childrens performing art festival for children aged 3 to 12. There are all kinds of performances all over the world, ranging from fairy tales to new plays for children.The Edinburgh International Film Festiva

    3、lWhen: 19 June-29 June 2021Where: Film House, Festival TheatreThe festival was established in 1947.The dynamic festival features everything from documentaries to shorts, along with a range of experimental films, in an attractive setting with a spray of red carpet charm. The Edinburgh Art Festival Wh

    4、en: 25 July-25 August 2021Where: City Art Centre, The Scottish GalleryWith over 40 exhibitions to attend, the Edinburgh Art Festival is the UKs largest visual art event where you can see everything from historical works to contemporary masterpieces. The Royal Edinburgh Military TattooWhen: 2 August-

    5、24 August 2021Where: Edinburgh CastleWith a different theme every year, over 200,000 visitors crowd to Edinburgh to see the military bands and the symbolic pipers set against the backdrop of Edinburgh Castle. 1.Who is the Imaginate Festival intended for?A.Children.B.Talented performers. C.Parents.D.

    6、Dancers. 2.Whats special about the Edinburgh Art Festival?A.It includes all forms of arts. B.It is about great works in history. C.It is the largest festival in the world. D.It lasts for the longest time. 3.Which festival offers performances by soldiers?A.The Edinburgh Art FestivalB.The Imaginate Fe

    7、stivalC.The Royal Edinburgh Military TattooD.The Edinburgh International Film FestivalB(2021辽宁大连一模)Video calls are a common occurrence, but have you imagined being able to touch the person on the other end of the line? Scientists are making this a reality.Researchers at the University of New South W

    8、ales, Australia, have invented a soft skin stretch device (SSD), a haptic device that can recreate the sense of touch. Haptic technology can mimic the experience of touch by stimulating localised areas of the skin in ways that are similar to what is felt in the real world, through force, vibration o

    9、r motion.Vibration is the most common haptic technology today and has been built into many electronic devices, such as one attached to the back of a trackpad in laptops. However, haptic feedback with vibration becomes less sensitive when used continuously. The existing technology also has great diff

    10、iculty recreating the sense of touch with objects in virtual environments or located remotely.The new technology overcomes issues with existing haptic devices. The research team introduced a novel method to recreate the sense of touch through soft, artificial “muscles”.It works like this: Imagine yo

    11、u call a friend in Australia. You wear a haptic glove with the SSDs and your friend also wears a glove with 3D force sensors. If your friend picks up an object, it will physically press against your friends fingers. And the glove with 3D force sensors will measure these interactions. The force signa

    12、ls can be sent to your glove so your device will generate the same 3D forces, making you experience the same sense of touch as your friend.The haptic devices could be used in various fields, allowing users to feel objects inside a virtual world or at a distance. This could be especially beneficial w

    13、hen people rely on video calls to stay connected with loved ones. Or it could be used in medical practices. Doctors can feel a patients organ tissues without touching them.4.What does the underlined word “mimic” in paragraph 2 probably mean?A.Recall.B.Strengthen.C.Copy.D.Repeat.5.What does the autho

    14、r focus on in the third paragraph?A.Limitations of the haptic technology.B.Application of haptic devices.C.Common use of continuous vibration.D.Haptic feedback with vibration.6.In which of the following situations can the SSDs be used according to the author?A.Tasting a dish on the video.B.Feeling a

    15、 dress being sold online.C.Giving a telephone interview.D.Receiving on-site medical treatment.7.Which word can best describe the SSDs according to the text?A.Unrealistic.B.Conventional.C.Innovative. D.Adjustable.C(2021山东泰安二模)There are around 100 tribes that live in global isolation, mostly in South

    16、America and India.The Sentinelese have lived on one of the Andaman Islands in Eastern India for 60,000 years. They protect their island by fighting against people from the outside. Their language is different from any other known language.Another Andaman tribe is the Jarawa. In the past, they were i

    17、ndependent and fought against anybody trying to make contact with them. But in 1998, the Indian government built a road across their land, and since then, theyve had more contact with the outside world.Some Amazon tribes avoid contact because of unhappy memories. The Mashco-Piro left their vegetable

    18、 gardens after rubber companies killed most people of their tribe at the beginning of the 20th century. Those who survived became nomadic(游牧的) and started hunting animals in the forest.The Awa live in the Amazon forests of Brazil. Out of 350 members, 100 have no contact with the outside world. They

    19、left their villages and adopted a nomadic lifestyle around 1850 to escape attacks by Europeans. In the following years, farmers in nearby communities started cutting the trees to expand their farmland. The Awa lost most of their hunting land.The few Amazon tribes that still exist are fighting to kee

    20、p their traditional way of life.Survival, an organisation that fights for the rights of tribal people, says that uncontacted tribes are the most vulnerable(弱势的) humans on the planet and thats why their environment should be unavailable to the rest of us.After years of pressure, the organisation got

    21、Brazils government to clear invaders from the Awa land. All non-Awa people are leaving so the tribe can get their forest back. But some think its impossible for tribes to stay isolated forever in a connected world. Contact will be made one day. So the question is: Whose choice should it be, ours or

    22、theirs? 8.What could be learnt about the Sentinelese from the text?A.They speak the same language as the Jarawa.B.They resist contact from the outside world.C.There are about 350 members in their tribe.D.They received help from the Indian government.9.Why did the Awa adopt a nomadic lifestyle?A.To a

    23、void being attacked by Europeans.B.To avoid being robbed by rubber companies.C.To protect their hunting land.D.To maintain their traditional way of life.10.What is Survivals view of the tribal people?A.They should fight for their rights by themselves.B.We should show them respect and not disturb the

    24、m.C.Its impossible to stay isolated from the outside world.D.We should help them get used to the connected world.11.How does the author describe the isolated tribes?A.Doubtfully.B.Critically.C.Indifferently.D.Objectively.D(2021广东佛山高中教学质量检测)More than half the worlds population live in cities, and by

    25、2050 the UN expects that proportion to reach 68%. This means more homes, roads and other infrastructures. In India alone, a city the size of Chicago will have to be developed every year to meet demand for housing. Such a construction increase is a bad sign for dealing with climate change, because ma

    26、king steel and concrete, two of the most common building materials, generates around 8% of the worlds CO2 emissions. If cities are to expand and become greener at the same time, they will have to be made from something else.Wood is one of the most promising sustainable(可持续的) alternatives to steel an

    27、d concrete. It is not, however, everyday wood that is attracting the interest of architects.Rather, it is a material called engineered timber. This is a combination of different layers, each designed to meet the requirements of specific parts such as floors, panels and beams(横梁). Designers can use i

    28、t to provide levels of strength like steel, in a product that is up to 80% lighter. In addition, engineered timber is usually made into large sections in a factory for future use, which reduces the number of deliveries to a construction site.According to Michael Ramage of the University of Cambridge

    29、, a wooden building produces 75% less CO2 than a steel and concrete one of the same size. However, if building with wood takes off, it does raise concern about there being enough trees left. But with sustainably managed forests that should not be a problem, says Dr Ramage. A family-sized apartment r

    30、equires about 30 cubic metres of timber, and he estimates Europes sustainable forests alone grow that amount every seven seconds. Nor is fire a risk, for engineered timber does not burn easily. Besides, fireproof layers can be added to the timber. All in all, then, it looks as if wood as a building

    31、material may get a new lease of life. 12.Why is India mentioned in paragraph 1?A.To point out the severe pollution.B.To predict the population increase.C.To indicate the high degree of urbanisation.D.To show the great need for building materials.13.What can be learned about engineered timber?A.It is

    32、 produced at a low cost.B.It hardly appeals to architects.C.It helps save energy in transportation.D.It possesses greater strength than steel.14.What does the underlined phrase “takes off” in the last paragraph mean?A.Becomes cheaper.B.Gains popularity.C.Requires less work.D.Proves sustainable.15.Wh

    33、at can be a suitable title for the text?A.Making Future Cities More AttractiveB.Living in a World with Less EmissionC.Building Sustainable Cities with WoodsD.Growing More Trees for Future Building.七选五(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)(2021黑龙江齐齐哈尔高三二模)Having the option to study abroad is exciting. Its what you

    34、 call a once-in-a-lifetime experience that you should take full advantage of if you have the chance. 16 So before you get excited and book that plane ticket to a new world, take these tips into consideration.Make new friends.No matter where you end up studying abroad, take this time to make new frie

    35、nds. That could mean someone from your school in your programme or major. It could also mean a native of the city or country youre visiting.17 Do your best not to isolate yourself. Instead, reach out to others actively.Overcome homesickness.No matter where you go, youll probably get a little homesic

    36、k.18 Luckily for you, with social media, you can connect with your loved ones almost instantly at any time of the day. Besides, were almost positive that everyone back home misses you just as much as you miss them. However, they probably want you to enjoy yourself as much as possible and not to feel

    37、 sad because you miss them.19One of the best parts of studying abroad is learning the local language. By doing this, youll be able to communicate with people in your new home. After all, that is your home for a limited time. Also, speaking the local language is another useful skill. Local employers

    38、take interest in that when considering applicants.The world is full of so many great places. We will support you if youd like to study in one of them. 20A.Learn the local language.B.Master some useful languages.C.But dont forget to follow these suggestions.D.That is quite normal, especially the begi

    39、nning.E.Turn to your new friends for help if you feel homesick.F.Remember, even your best friends started out as strangers.G.However, studying abroad is not as simple as you just thought.50分阅读限时满分练(六)【语篇导读】本文是一篇应用文。文章介绍了苏格兰爱丁堡的四个节日的时间、地点和节日内容。1.A解析:推理判断题。根据The Imaginate Festival部分的 “The festival is

    40、the UKs largest childrens performing art festival.ranging from fairy tales to new plays for children.” 可知, the Imaginate Festival是面向孩子的节日。 故选A项。2.D解析:细节理解题。根据各个节日的时间 “The Imaginate Festival When: 22 May-2 June 2021; The Edinburgh International Film Festival When: 19 June-29 June 2021; The Edinburgh

    41、Art Festival When: 25 July-25 August 2021; The Royal Edinburgh Military TattooWhen: 2 August-24 August 2021” 可知, 爱丁堡艺术节持续时间最长。故选D项。3.C解析:细节理解题。根据The Royal Edinburgh Military Tattoo部分的 “With a different theme every year, over 200,000 visitors crowd to Edinburgh to see the military bands and the symbo

    42、lic pipers set against the backdrop of Edinburgh Castle.” 可知, The Royal Edinburgh Military Tattoo节日提供士兵表演。故选C项。【帮你拓知识】重点语块keep on 坚持visual art 视觉艺术crowd to a place 涌入某地【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了柔软皮肤拉伸装置的功能和工作原理以及未来应用的领域。4.C解析:词义猜测题。根据画线词上文 Haptic technology can 以及下文的 “the experience of touch by stimulat

    43、ing localised areas of the skin in ways that are similar to what is felt in the real world, through force, vibration or motion.” 可知, 通过刺激皮肤的局部区域, 利用力、振动或者运动, 触觉技术可以模仿或者复制触摸的体验, 从而达到类似于真实世界中的感觉, 故画线词意思是 “复制, 模仿”。5.A解析:段落大意题。根据第三段内容可知, 作者在第三段关注了触觉技术的局限性。6.B解析:推理判断题。根据最后一段的 “The haptic devices could be

    44、 used in various fields, allowing users to feel objects inside a virtual world or at a distance.” 可推断, 在网上试穿衣服可以使用SSD。7.C解析:推理判断题。根据第四段 “The new technology overcomes issues with existing haptic devices. The research team introduced a novel method to recreate the sense of touch through soft, artifici

    45、al muscles.” 可推知, SSD具有创新性。【帮你拓知识】必背单词stimulate v.刺激sensitive adj.敏感的overcome v.克服重点语块virtual environment虚拟环境sense of touch触觉 【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界上生活在南美洲和印度的与世隔绝的原始部落。8.B解析:推理判断题。根据第二段的 “The Sentinelese have lived on one of the Andaman Islands in Eastern India for 60,000 years. They protect thei

    46、r island by fighting against people from the outside.” 可知, Sentinelese抵制来自外部世界的接触。 故选B项。9.A解析:细节理解题。根据第五段的 “They left their villages and adopted a nomadic lifestyle around 1850 to escape attacks by Europeans.” 可知, Awa人之所以采用游牧的生活方式是为了避免被欧洲人攻击。故选A项。10.B解析:推理判断题。根据第七段的 “Survival, an organisation that f

    47、ights for the rights of tribal people, says that uncontacted tribes are the most vulnerable humans on the planet and thats why their environment should be unavailable to the rest of us.” 可知, Survival对部落居民的看法是: 我们应该尊重且不要打扰他们。故选B项。11.D解析:推理判断题。通读全文, 本文主要客观介绍世界上生活在南美洲和印度的与世隔绝的原始部落。作者在文中没有自己主观的(怀疑、批评以及冷

    48、淡的)看法, 只是对这些与世隔绝的部落进行了客观介绍。故选D项。【帮你拓知识】重点语块make contact with sb 与某人联系adopt a.lifestyle 采用一种生活方式clear sb from.把某人从清走【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一种能够替代钢铁和混凝土的新型工程木材以及它所具有的更环保、节约及可持续性等优势。12.D解析:细节理解题。根据第一段的 “This means more homes, roads and other infrastructure. In India alone, a city the size of Chicago wil

    49、l have to be developed every year to meet demand for housing.” 可知, 第一段提到印度是为了证明城市人口的增加意味着需要更多的房屋等基础设施, 由此导致了对建筑材料的巨大需求。故选D项。13.C解析:推理判断题。根据第三段的 “In addition, engineered timber is usually made into large sections in a factory for future use, which reduces the number of deliveries to a construction si

    50、te.” 可知, 这种工程木材有助于在运输中节省能源。故选C项。14.B解析:词义猜测题。根据本段的画线词之后 “.it does raise concern about there being enough trees left.” 可知, 人们会担心是否有足够多的树木剩下, 由此推知 take off意为 “畅销”。故选B项。15.C解析:标题归纳题。根据第一段的 “If cities are to expand and become greener at the same time, they will have to be made from something else.” 及最后一

    51、段的 “.it looks as if wood as a building material may get a new lease of life.” 可知, 最佳标题应是C项 “用木材建造可持续发展的城市”。【帮你拓知识】精彩句式It is not, however, everyday wood that is attracting the interest of architects. 然而, 吸引建筑师兴趣的并非普通的木头。【语篇导读】本文是一篇说明文。出国留学是件好事, 但并不像你想的那样简单。本文主要给出国留学的人提供了一些实用的建议。16.G解析:根据设空前的 “Having

    52、the option to study abroad is exciting. Its what you call a once-in-a-lifetime experience that you should take full advantage of if you have the chance.” 以及后一句 “So before you get excited and book that plane ticket to a new world, take these tips into consideration.” 可知, 设空句应与上文构成转折关系, 说明出国留学并不像你想的那么

    53、简单, 因而G项 “然而, 出国留学并不像你想的那么简单。” 符合语境。故选G项。17.F解析:根据上文的 “No matter where you end up studying abroad, take this time to make new friends. That could mean someone.It could also mean a native of the city or country youre visiting.” 可知, 本段主要建议留学交友, F项中best friends对应上文中make new friends, 都在讲述交朋友这一话题, 故F项 “记

    54、住, 即使是你最好的朋友一开始也是陌生人。” 符合语境。故选F项。18.D解析:根据设空前的 “No matter where you go, youll probably get a little homesick.” 可知, 上文提到了留学想家的问题, 而设空后则给出解决办法, 由此推知设空句承接上文说明处理想家问题的正确态度和看法, 因而D项 “这是很正常的, 尤其在刚开始的时候。” 符合语境。故选D项。19.A解析:通读本段内容可知, 本段主要建议留学时应学习当地语言, 而A项中 the local language 对应后文中 the local language, 因而A项 “学习当地语言。” 符合语境。故选A项。20.C解析:根据设空前的 “The world is full of so many great places. We will support you if youd like to study in one of them.” 可知, 本句为文章最后一句, 总结全文, 建议读者遵循上述建议, 因而C项 “但是不要忘记遵循这些建议。” 符合语境。故选C项。【帮你拓知识】重点语块once-in-a-lifetime experience千载难逢的经历reach out to sb 联系某人overcome homesickness克服乡愁

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高三英语二轮复习练习:50分阅读限时满分练(六) WORD版含答案.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358336.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共11张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 9 It’s one hundred》|湘少版(三起) (共18张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(七).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx2022高考英语复习:高考英语词汇400题及详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 She wears a white and black sweater》|湘少版(三起) (共24张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(四).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(五).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(二).docx
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(三).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起) (共8张PPT).ppt
  • 2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx2022高考英语备考:易错题典型题详解(一).docx
  • 四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 8 Dolls》|译林版(三起)(共8张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 2 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE AND USING LANGUAGE .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 Whose is this》|湘少版(三起)(共12张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt2020-2021学年英语人教版必修3课件:UNIT 1 FESTIVALS AROUND THE WORLD 写作技巧点拨 .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共20张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共13张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3素养作业:UNIT 5 WARMING UP & READING WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共52张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起) (共38张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修3学案:UNIT 1 LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 7 How much》|译林版(三起)(共21张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt2020-2021学年英语人教版必修3同步课件:单元素养提升 UNIT 3 A TASTE OF ENGLISH HUMOUR .ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起)(共24张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-《Unit 6 Turn right》|湘少版(三起) (共20张PPT).ppt
  • 2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc2020-2021学年英语人教版必修2课时作业:UNIT 1 CULTURAL RELICS 4 WORD版含解析.doc
  • 2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx2022高考英语北师大版一轮总复习课件:专题十一 特殊句式 .pptx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1