岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(8)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 岳阳市 2016 高考 英语 阅读 短文 改错 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。In presentday China,we can find two types of fast foodwestern food and Chinese food.However,not until the recent decade has western fast food become popular in China.Before the first hamburger walked its way into the Chinese food market,we had little idea abo
2、ut such terms as hot dogs,pizza,potato chips,let alone KFC and McDonalds.It is the reform and openingup policy that has brought about the interflow of the food culture between China and the western countries. Fast food,both Chinese food and western food,has several advantages.In the first place,fast
3、 food,as is characterized by its name,is fast.The food is always ready and fresh,waiting for its customers.This saves peoples precious time,and consequently goes well with the tempo of life in modern society. Secondly,it is very convenient.As we know,fast food restaurants are much the same as cafete
4、rias.Customers may feel free to help themselves to any variety provided and eat to their hearts content. Thirdly,fast food restaurants are environmentally comfortable.Clean dishes,shiny tables,decent service and light music all stimulate peoples appetite to eat more. The above mentioned advantages m
5、ake fast food become rooted in almost all parts of the country and enjoy popularity among people.Thats also why nowadays Singapore fast food,Turkish fast food and IndiaPakistan fast food have found their homes in China.As every coin has two sides,fast food also has its disadvantages such as lack of
6、nutrition and dull taste.Nevertheless,these are minor points compared with its advantages.Since most people agree with fast food,it tends to grow more rapidly. 1Whats the best title for this passage?.AThe Road to the Western Fast FoodBThe Growth of Fast Food in ChinaCSingapore Fast Food in ChinaDEve
7、ry Coin Has Two Sides答案:B从第一段中国人一开始对快餐了解较少,后来西方的肯德基、麦当劳进入中国,直到倒数第二段新加坡等国的快餐进入中国,看出该文是叙述快餐在中国的发展。2Which of the following statements is NOT true?AAll the fast food is cooked hot.BFast food is worth its name.CFast food is ready for pupils.DFast food is especially convenient for those going to offices.
8、答案:AA项所述太片面,并不是所有的快餐都是煮热,也有凉的。3The sentence“Customers may feel free to help themselves to any variety provided and eat to their hearts content”means“Customers may_”Aonly have fast food at the restaurants beside the schools Bhave to run to the fast food restaurantsCeat whatever they like in the resta
9、urantDhave meals according to the boss order答案:C根据本段第二句,可以看出顾客可以自由地选择他们喜欢的食物。variety“多样化”,to their hearts content“符合他们心意的”。4What do the words“environmentally comfortable”mean?AIt will help keep the babies healthy.BIt will help fight against disease.CIt will help form good habits.DIts a pleasure for
10、a customer to have fast food in the restaurant. 答案:D从本段看出,快餐店是干净,明亮,服务周到,伴有轻音乐,在这里吃饭是一种享受。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Now scientists believe that global warming affects hibernating animals, causing them to wake up earlier. While this may seem a little concern, it is in fact a significan
11、t environmental problem. The shortened hibernation period could actually lead to significant declines in the population of several species. Some of the first concrete evidence of the phenomenon came from Colorado, where researchers at the Rocky Mountain Biological lab have been observing marmot(旱獭)h
12、ibernation behavior since the 1970s. In the early days of their studies, marmots generally hibernated several weeks into the month of May. Nowadays, however, temperatures in the area have risen by 2. 5 degrees Fahrenheit, and the marmots wake up about a month earlier. At least the marmots are still
13、hibernating. Several other animals have not been hibernating at all recently. Brown bears in the Spanish Cantabrian Mountains did not hibernate last year. In parts of the United States, chipmunks(花鼠)also skipped the hibernation period. The bears seem to have survived without losing many individuals.
14、 The chipmunks, however, were not so lucky. Many of the animals died of starvation during the winter. The problem with animals waking up early, or skipping hibernation altogether, lies with the creatures metabolism(新陈代谢). When the animals hibernate, their metabolism drops significantly. The animals
15、heart rate slows, and they require very little energy to live. When the animals awake from their winter slumber, their metabolism returns to normal. But while their metabolism may be as active as it was before hibernation, food sources arent as available as they were before. A marmot may wake up whe
16、n temperatures get warmer, thinking its spring, but plants will not have got the amount of sun they need to signal their spring period of growth. So until the plants grow, the marmots have no reliable food source. Many scientists believe the problem will continue to get worse. In addition to changes
17、 in hibernation patterns, some believe that other animals will also begin to change their migration patterns or begin to give birth earlier. For many biologists, thats a scary prospect. Terry Root, an animal expert at Stanford University, said, “I do think what we will be facing is the extinction of
18、 many species. ”【文章大意】全球变暖带来的连锁反应是多方面的, 其中之一就是导致一些冬眠动物的冬眠期缩短, 这会给这些动物带来巨大的影响。1. What is the viewpoint of the writer? A. Global warming will continue to get worse as time goes on. B. Global warming will lead to shortened hibernation of some animals. C. Shortened hibernation will result in declines in
19、 the population of animals. D. Some animals will skip hibernation altogether. 【解析】选C。细节理解题。由第一段最后一句话可知答案为C。2. The writer sets the example of the marmot so as to. A. explain that global warming influences animals hibernationB. indicate that the weather gets warmer and warmer nowC. show that the weath
20、er in the United States is quite differentD. say some animals do not hibernate now due to warm weather【解析】选A。细节理解题。根据第二段最后一句话可知作者是想借这个例子来说明全球变暖使得动物的冬眠期缩短了。3. The underlined word“slumber”in the fourth paragraph means“”. A. weatherB. activityC. nestD. sleep【解析】选D。词义猜测题。联系本句中的awake from可知答案为D项。4. Why c
21、ant marmots find enough food when they wake up? A. Because there are too many marmots in the wild now. B. Because plants havent received enough sunlight for spring growth. C. Because winter days end much earlier than before. D. Because more and more animal species skip hibernation now. 【解析】选B。细节理解题。
22、由倒数第二段中的but plants will not have got the amount of sun they need to signal their spring period of growth可知答案为B项。9. Terry Root holds a(n)attitude towards the future of animals. A. optimisticB. doubtfulC. pessimisticD. sensitive【解析】选C。观点态度题。根据文章最后一句话I do think what we will be facing is the extinction
23、of many species. 可以看出他是持悲观态度。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Affordable Boutique Hotels in New York CityBy STEPHEN HEYMAN June 20, 2010A new breed of hotels is trying to stand out from the masses with designer details, memorable allowances and prices around $250 a night.Welcome to Boutique Hotel.
24、To Get Those Summer Tickets in New York, StrategizeBy FELICIA R. LEE May 28, 2010“The Merchant of Venice” is on show. Tickets can now be requested online, Most New Yorkers know the drill: on the day of the show, line up outside the Theater in Central Park several hours before 1 p.m., when free ticke
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文配套课件-14.南海上的明珠l西师大版 (共20张PPT).ppt
