山东省泰安市2020届高三四模英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省泰安市2020届高三四模英语试题 WORD版含解析 山东省 泰安市 2020 三四 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三第四轮复习质量检测英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AWhile gardens can be a great place for pets to explore
2、and play, some seemingly harmless plants and gardening products can be poisonous for animals or pets. Here are the garden products to avoid:Cocoa mulchSome gardeners like to use cocoa shell mulch in their gardens but, just like chocolate, cocoa shell mulch contains theobromine (可可碱), which is poison
3、ous to dogs. This means that cocoa shell mulch can be potentially deadly if consumed in large quantities. If you own a dog Id strongly advise that you avoid using Cocoa mulch in your garden.CompostDespite being an eco-friendly garden feature, compost can be highly dangerous for animal. As organic ma
4、tter decomposes, it releases mycotoxins (霉菌素), which are poisonous to wildlife. Consumption of mycotoxins can cause panting, vomiting (呕吐), seizures and even death in dogs. If you do use compost in your garden, make sure it is securely fenced off so that your pet cannot access it.Weed killerThe chem
5、icals contained in weed killers can be irritants to animals and, in some cases,even poisonous. Some weed killers contain harmful substances, such as borax and arsenic, which can potentially be fatal to pets. If you are unsure whether a weed killer is safe to use in a garden that your pet uses, you s
6、hould always seek the manufacturers advice first, or ask a vet (兽医).FertiliserDifferent fertilisers can contain a wide range of ingredients, including insecticides, fungicides and bacterial. The caustic nature of some fertilisers also means that, if consumed, they can cause stomach upsets for pets.
7、Some fertilisers can also cause more serious symptoms, such as vomiting, muscle tremors or even death, so keeping your garden fertiliser free is the simplest way to ensure that it is pet friendly.If you think your pet has eaten something they shouldnt, or if you have any other concerns about your pe
8、ts health, you can call the video vet service FirstVet at any time of day and speak with a qualified UK vet.1. Which of the following gardening products could cause your pets vomit?A. Fertiliser and compost.B. Cocoa mulch and compost.C. Weed killer and fertilizer.D. Cocoa mulch and weed killer.2. Wh
9、at do we know from the text?A. Compost can be used freely in a garden.B. All weed killers can kill your pets.C. Too much Cocoa mulch can kill your pets.D. Fertilisers containing different ingredients are pet friendly.3. What is the purpose of the text?A. To introduce some tips to treat your pets.B.
10、To inform you of how to protect your pets.C. To warn you of what can harm your pets.D. To tell you how to make your garden pet friendly.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了几种在花园中可能对动物或宠物有毒甚至致命的园艺产品。【1题详解】细节理解题。根据Compost部分中的As organic matter decomposes, it releases mycotoxins (霉菌素), which are poisono
11、us to wildlife. Consumption of mycotoxins can cause panting, vomiting (呕吐), seizures and even death in dogs.(在堆肥过程中,随着有机物的分解,释放霉菌素,这对野生动物是有毒的。食用霉菌素可引起狗气喘、痉挛甚至死亡)及Fertiliser部分中的Some fertilisers can also cause more serious symptoms, such as vomiting, muscle tremors or even death, so keeping your garde
12、n fertiliser free is the simplest way to ensure that it is pet friendly.( 一些肥料还会导致更严重的症状,如呕吐、肌肉震颤甚至死亡,所以不给花园施肥是确保宠物友好的最简单方法)可知,Fertiliser(化肥)和compost(堆肥)会导致宠物呕吐。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据Cocoa mulch部分中的This means that cocoa shell mulch can be potentially deadly if consumed in large quantities.(这意味着,如果大量食用,
13、可可壳覆盖物可能是致命的)可知,太多的可可覆盖物会害死你的宠物。故选C项。【3题详解】推理判断题。通读全文,文章介绍了几种在花园中可能对你的宠物有毒的园艺产品。这些东西甚至会让你的宠物致命。由此可知,文章的目的是告诉你如何让你的花园对宠物有利。故选D项。BIt was a Saturday evening in March,just before sundown,when we heard the screaming. I was out walking with my wife,Melissa,and our golden retriever(猎犬),Kira,beside a lake w
14、hen the peace was broken by a womans voice,calling out two names over and over.We spotted her,almost immediately,three or four hundred feet away across the lake. Spring had come but there was still snow on the ground,the water covered by a layer of ice that had just started to thaw. Two big dogs wer
15、e walking across it. They appeared to be quite old and were moving slowly. As we watched,the ice gave way beneath one dog and then the other,plunging them into the water.We arrived at the scene a few minutes later,but the dogs already seemed to be showing the effects of the cold as they struggled we
16、akly to escape. We realized that calling 911 would be uselessthe dog farther out was in water about 20 feet deep and I feared neither of them would stay afloat long enough for the emergency services to arrive. Besides,I was probably qualified to carry out the rescue myself. I was practicing the kind
17、 of deep breathing my grandfather had taught me as I walked in. I wasnt aloneKira swam alongside me. Having Kira there was a huge support. We were able to go back to shore quickly.The second dog was further out and I had to pause before I went back in. Thats when another technique Id learned from my
18、 grandfather came into play. Hed taught me about a pressure point on the wrist that when pressed in the right way sends out an electrical signal,like a jolt of energy. That kept me warm as I set out again with,Kira. I maintained eye contact with the dog as we approached. With Kiras encouragement,it
19、followed us back. The owner was emotional“Im the luckiest woman alive!”she said.4. What does the underlined word“thaw”in Paragraph 2 probably mean?A. Melt.B. Shake.C. Flow.D. Appear.5. Why didnt the writer call 911?A. The writers dog has been trained to save lives.B. The dogs could save themselves f
20、rom the cold water.C. There wasnt enough time to wait for the emergency services.D. The writers grandfather had taught him how to save the dogs.6. What do we know about the second technique the writer learned from his grandfather?A. It makes him brave.B. It keeps him warm.C. It allows him stay focus
21、ed.D. It helps him walk quickly.7. Who accompanied and helped the writer while saving the dogs in the water?A. His wife.B. The dogsowner.C. His grandfather.D. His dog.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者和妻子带着他们的金毛犬基拉在湖边散步时,营救一个女子的两只落水的狗的故事。【4题详解】词义猜测题。根据上文Spring had come but there was still sn
22、ow on the ground春天来了,但是地上还有雪,并结合常识可知,春天来了,冰雪应该开始融化。因此,thaw是指“融化”的意思。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段的We realized that calling 911 would be uselessthe dog farther out was in water about 20 feet deep and I feared neither of them would stay afloat long enough for the emergency services to arrive. 我们意识到拨打911是没有用的远
23、处的狗在20英尺深的水里,我担心它们俩都不能在水面上待太久,等紧急救援人员赶到。可知,不拨打911是因为狗狗等不及紧急救援。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的Hed taught me about a pressure point on the wrist that when pressed in the right way sends out an electrical signal,like a jolt of energy. That kept me warm as I set out again with,Kira. 他教过我手腕上的一个按压点,当按压正确时,它会发出电信号
24、,就像一股能量。这让我在和基拉再次出发时感到温暖。可知,作者从爷爷那学到的第二个技能是使作者暖和。故选B。【7题详解】细节理解题。根据第三段的I wasnt aloneKira swam alongside me. Having Kira there was a huge support. 我不是一个人基拉游在我旁边。有了基拉,就有了巨大的支持。和最后一段的That kept me warm as I set out again with,Kira. I maintained eye contact with the dog as we approached. With Kiras encou
25、ragement,it followed us back. 这让我在和基拉再次出发时感到温暖。当我们走近时,我和狗保持着眼神交流。在基拉的鼓励下,它跟着我们回来了。 可知,是作者的狗“基拉”在水里帮助作者救援狗狗。故选D。CScientists at Israels Tel Aviv University saythey have created the worlds first 3D-printed heart with human tissue and blood vessels. Although the organ is only as big as a rabbits heart,
26、the researchers are hoping the technology could one day be developed enough to help human patients in need of a heart transplant.Lead researcher Tal Dvir said that while other scientists have managed to 3Dprint the structure of a heart in the past, this is the first time anyone has printed an entire
27、 heart. “Our results demonstrate the potential of our approach for engineering personalized tissue and organ replacement in the future,”Dvir said in a press statement.Scientists used fatty tissue taken from human patients to create the heart. Some material in the tissue was reprogrammed to become st
28、em cells. The remaining material was processed into a hydrogel. They used the hydrogel as a printing:“ink”. This method is key to removing the risk that the implant will be rejected by the patients body. The teams next step is to cultivate the organs in a lab and to teach them how to“behave”like hea
29、rts. Dvirs 3D-printed hearts can currently contract, but the cells still need to develop a pumping ability. His team eventually plans to test the hearts in animals.“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world, and these procedures will be conducted rout
30、inely, ”Dvir said. Heart disease is the leading cause of death for both men and women, according to the Centers for Disease Control and Prevention. About 610, 000 people die of this disease in America every yearamounting to about 1 in every 4 deaths. There are currently more than 3700 people waiting
31、 for a heart transplant in the United States, according to data from the United States Department of Health and Human Services.8. What is the purpose of creating the 3D-printed heart?A. To develop 3D-printed technology.B. To study the hearts of rabbits.C. To connect hospitals with universities.D. To
32、 help patients receive a new heart.9. Why does the author mention the current situation of heart disease patients?A. To appeal to hospitals to reduce medical fees.B. To show the need to improve the new technology.C. To urge researchers to develop effective medical devices.D. To introduce the main re
33、ason for heart disease to the public.10. What is the third paragraph mainly about?A. The course of the research.B. The importance of the research.C. The material of the 3D-printed heart.D. The method of the 3D-printed heart.11 Whats Dvirs attitude towards the new technology?A. Disapproving.B. Doubtf
34、ul.C. Positive.D. Indifferent.【答案】8. D 9. B 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。以色列特拉维夫大学的科学家称,他们已经用人体组织和血管制作出世界上第一个3D打印心脏。研究人员希望这项技术有一天能够发展到足以帮助需要心脏移植的人类病人。文章还介绍了这项研究进行的过程,以及美国心脏病患者的现状。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Although the organ is only as big as a rabbits heart, the researchers are hoping the technology could one day
35、 be developed enough to help human patients in need of a heart transplant.可知尽管这个器官只有兔子的心脏那么大,但研究人员希望这项技术有一天能够发展到足以帮助需要心脏移植的人类病人。由此可知,制作3D打印心脏的目的是帮助病人接受新的心脏。故选D。【9题详解】推理判断题。根据最后一段中“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world, and these procedures will be
36、 conducted routinely, ”Dvir said.可知Dvir说:“也许在10年内,世界上最好的医院将会有器官打印机,这些手术将会成为常规操作。”结合后文提到了美国如今每年大约有61万人死于这种疾病相当于每4个人中就有一个人死于这种疾病。由此可推知,作者提到心脏病患者的现状是为了表明改进新技术的必要性。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第三段中Scientists used fatty tissue taken from human patients to create the heart. Some material in the tissue was reprogram
37、med to become stem cells.The remaining material was processed into a hydrogel. 可知科学家使用从人类病人身上提取的脂肪组织来制造心脏。组织中的一些物质被重新编程成为干细胞。剩下的材料被加工成水凝胶。结合后文主要说明了这项研究进行的过程,由此可知,第三段主要讲了研究的过程。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第二段中“Our results demonstrate the potential of our approach for engineering personalized tissue and organ r
38、eplacement in the future,”Dvir said in a press statement.可知Dvir在一份新闻声明中说:“我们的结果证明了我们的方法在未来个性化组织和器官替换方面的潜力。”以及最后一段中“Maybe, in ten years, there will be organ printers in the finest hospitals around the world, and these procedures will be conducted routinely, ”Dvir said.可知Dvir说:“也许在10年内,世界上最好的医院将会有器官打印
39、机,这些手术将会成为常规操作。”由此可推知,Dvir对这项新技术持积极态度。故选C。DExperts agree that parents who give up control over their childrens lives would raise them to be more independent adults. While most parents are not in the position to bribe their children into elite (精英) schools, this extreme case shows the temptation many
40、 feel to take control of their kids, lives. But an extreme approach can have devastating (毁灭性的) consequences when it comes to a childs mental health.“These parents thought their kids were not able to manage their lives by themselves. And I dont think theres any worse message you can give somebody th
41、an I dont have any confidence in your ability to handle your own life,” the neuropsychologist William Stixrud told HuffPost. Stixrud is the author of The Self-Driven Child: The Science and Sense of Giving Your Kids More Control Over Their Lives, along with Ned Johnson.In their research, Stixrud and
42、Johnson have showed the importance for young people to feel a sense of control I over their own lives. “They have many problems like anxiety and depression, and those are related to the fact that kids feel so little control over their lives,” said Stixrud. “They feel like, Heres a script to get into
43、 college, and thats what your life is going to be. Its too stressful and discouraging for many kids.” In order to develop healthy self-motivation, young people need to feel a sense of confidence and control, which parents and educators have the power to promote.“We suggest parents think of themselve
44、s as advisors, rather than a kids manager or boss, or the homework police. Its a very different kind of thinking about your role,” said Stixrud, “As all advisor, your role is not to force anything or say You need to be like this. Instead, help your kid understand what he or she wants to be.” He advi
45、ses parents to encourage their kids to make their own decisions long before the college years. Its important to constantly ask, “Whose life is this?” and realize the answer is “My childs life, not mine.”12. What does the writer think of the extreme approach in parenting?A. Its harmful to childrens m
46、ental health.B. It can raise children to be independent ones.C. It can have devastating consequences physically.D. It can help children to be admitted into better schools.13. Why do some parents control their childrens lives so much according to Stixrud?A. They want to be considerate in every aspect
47、.B. They think much stress is good for the children.C. They dont want their children to be independent.D. They have no confidence in their childrens ability.14. What does the author intend to do in the last paragraph?A. To summarize the previous paragraphs.B. To provide some advice for parents.C. To
48、 add some background information.D. To introduce a new topic for discussion.15. Which could be the best title for the text?A. How to Be Your Childrens FriendB. Allow Your Children to Grow at WillC. Be Your Childrens Advisor Instead of ManagerD. How to Help Your Children Adjust to College Life【答案】12.
49、 A 13. D 14. B 15. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。专家认为,放弃对孩子生活的控制会使孩子长大后更独立,建议家长把自己当作孩子的顾问,而不是管理者。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段“But an extreme approach can have devastating (毁灭性的) consequences when it comes to a childs mental health.(但是,当涉及到儿童的心理健康时,极端的方法可能会带来毁灭性的后果)”可知,作者认为这种极端的育儿方式对儿童的心理健康有害。故选A。【13题详解】细节理解题。根据文章第二段“An
50、d I dont think theres any worse message you can give somebody than I dont have any confidence in your ability to handle your own life (我认为没有比我对你处理自己生活的能力没有任何信心更糟糕的信息了)”可知,Stixrud认为有些父母如此多地控制他们孩子的生活,是因为他们对孩子的能力没有信心。故选D。【14题详解】推理判断题。根据文章最后第一段“We suggest parents think of themselves as advisors, rather
51、than a kids manager or boss, or the homework police.(我们建议家长把自己当作顾问,而不是孩子的经理、老板或家庭作业警察)”和“He advises parents to encourage their kids to make their own decisions long before the college years.(他建议父母鼓励孩子在进入大学之前就自己做决定)”等内容可推断,作者继续引用Stixrud的观点,其目的是为家长提供一些建议。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据文章最后第一段“We suggest parents t
52、hink of themselves as advisors, rather than a kids manager or boss, or the homework police.”及全文内容可知,专家认为,放弃对孩子生活的控制会使孩子长大后更独立,建议家长把自己当作孩子的顾问,而不是管理者。所以C . Be Your Childrens Advisor Instead of Manager(做孩子的顾问,而不是管理者)作为文章标题最为恰当。故选C。【点睛】考查阅读理解选择最佳标题时,需要注意排除绝对化或片面的选项,要放眼全文,从首段和末段寻找文章的主旨大意。小题4就是根据文章末段第一句We
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
苏教版语文六年级下册:3.8 三打白骨精 课件(共25张PPT).ppt
