分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题27 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:360961
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:117.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题27 WORD版含答案 广州市 番禺 区禺山 高级中学 2015 年高 英语 一轮 复习 检测 27 WORD 答案
    资源描述:

    1、检测题27. 阅读理解A Batteries are included, but the chargers not. The Nokia E-Cu concept phone doesnt need to plug in; it charges from any heat source. Designer Patrick Hyland says it can even work off the warmth of your pocket. The first time“it would take approximately seven hours to reach full charge, t

    2、hen after that its continuously charging by keeping the phone in areas between 86 degrees and 104 degrees Fahrenheit. ”Thats one hot pocket. Hes put a thermo generator(热偶发电器)inside the phone that transforms heat into electric potential energy. To better conduct the heat to that little power plant in

    3、 your pocket, the E-Cu(E for energy, Cu for copper)is coated by copper backing with heat sinks like those normally used to keep electronics from overheating. Nokia doesnt have current plans to build the phone, so for now it remains a concept. But Hyland says hes open to anyone who wants to cooperate

    4、. For Americans this technology would certainly be convenient. It would also save a bit on energy bills and waste. “Annually, unwanted phone chargers produce 51, 000 tons of waste in addition to the greenhouse gases created by the production of the electricity needed to charge them, ”Hyland says. So

    5、 a charger-free phone is also a green phone. Though adapting our plug-in habits would help a group of people, most cell phone related energy use comes from leaving your charger plugged in all day unnecessarily. The real potential for charger-free cell phone technology is what it could enable places

    6、where plugging in isnt an option, like rural areas in the developing world. Cell phones are spreading faster than power lines and bringing with them countless opportunities, aid and health advances. A phone like the E-Cu, if it ever comes to be, would enable all manner of expanded aid and developmen

    7、t by phone projects. Lets hope Patrick finds a partner. 【文章大意】本文介绍的是一种不用插入电源、在口袋里即可获得电能的手机。1. What do we know about the E-Cu phone? A. It doesnt have a battery or a charger. B. It is properly marketed and sells well. C. Its continuously charging from any area. D. It has a highly conductive copper co

    8、ver. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段“. . . the E-Cu(E for energy, Cu for copper)is coated by copper backing with heat sinks like those normally used to keep electronics from overheating. ”可知, 这种手机有一个铜制的后盖, 可以防止电器过热, 所以有一个导热性很强的盖子。2. Whats the function of the underlined part“heat sinks”in Paragraph 2? A. To give

    9、off heat. B. To measure heat. C. To turn up heat. D. To supply heat. 【解析】选A。推理判断题。画线部分后面“. . . like those normally used to keep electronics from overheating. ”作出了解释, 说明是用来散热的。3. From the last two paragraphs we can know that. A. Patrick is not ready to cooperate with othersB. power lines spread every

    10、 corner of the worldC. phone projects may help solve the energy crisisD. phones like the E-Cu have huge potential benefits【解析】选D。推理判断题。从后两段看出, 即使在没有电源的地方也可以使用这种手机, 结合“countless opportunities, aid and health advances”判断, 这种手机潜力无限、前景广阔。4. What is the best title of the text? A. Designer Patrick HylandB

    11、. Nokia Concept Phone on SaleC. Charging Your Phone from PocketsD. Benefiting from Phone Technology【解析】选C。主旨大意题。全文介绍了这种没有电源也可以使用的手机。所以选C。B(2014天津模拟)I heard many parents complaining that their teenage children are rebelling(叛逆). I wish it were so. At your age you ought to be growing away from your pa

    12、rents. You should be learning to stand on your own feet. But take a good look at the present rebellion. It seems that teenagers are taking the same way of showing that they disagree with their parents. Instead of striking out boldly on their own, most of them are clutching(紧握)at one anothers hands f

    13、or reassurance(安慰). They claim they want to dress as they please. But they all wear the same clothes. Then set off in new directions in music. But somehow they all end up with listening to the same record together. Their reason for thinking or acting in thus-and-such a way is that many people are do

    14、ing it. They have come out of their cocoon(茧)into a larger cocoon. It has become harder and harder for a teenager to stand up against the popularity wave and go his or her own way. Industry has firmly carved out a teenage market. These days every teenager can learn from the advertisements what a tee

    15、nager should have and be. And many of todays parents have come to award high marks for the popularity of their children. All this adds to a great barrier(障碍)for the teenager who wants to find his or her own path. But the barrier is worth climbing over. The path is worth following. You may want to li

    16、sten to classical music instead of going to a party. You may want to collect rocks when everyone else is collecting records. You may have some thoughts that you dont care to share with your classmates at once, well, go to it. Find yourself. Popularity will come with the people who respect you for wh

    17、o you are. That is the only kind of popularity that really counts. 【文章大意】本文鼓励青少年要有自己独立的思维, 不要依赖父母或随波逐流。5. In this passage, the author wants to tell. A. teenagers how to learn to decide things for themselvesB. readers how to be popular with people aroundC. parents how to control and guide their child

    18、renD. people how to understand and respect each other【解析】选A。主旨大意题。根据第一段中“At your age you ought to be growing away from your parents. You should be learning to stand on your own feet. ”可知A项正确。6. According to the author, many teenagers think they are brave enough to act on their own, but in fact, most

    19、 of them. A. have much difficulty understanding each otherB. lack confidenceC. dare not cope with problems single-handedD. are much afraid of getting lost【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句及第二段内容可知, 他们想我行我素, 但结果却随波逐流。7. What does the author think of advertisements? A. Convincing. B. Influential. C. Instructive.

    20、D. Authoritative(权威的). 【解析】选B。推理判断题。第三段提到青少年很难不受流行趋势的影响。今天, 青少年们可以从广告中知道青少年应该有什么, 应该成为什么样的人, 这说明广告对青少年是有影响力的。8. During the teenage years, one should learn to. A. differ from others in as many ways as possibleB. get into the right reason and become popularC. find ones real selfD. rebel against parent

    21、s and the popularity wave【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中的“You may have some thoughts that you dont care to share with your classmates at once, well, go to it. Find yourself. ”可知C项正确。. 阅读第二节根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2014邯郸模拟)Shopping for clothes is not the same experience for a man as it is for

    22、 a woman. A man goes shopping because he needs something. His purpose is settled and decided in advance. 1All men simply walk into a shop and ask the assistant for what they want. If the shop has it in stock, the salesman immediately produces it and the business of trying it on takes place at once.

    23、2Now how does a woman go about buying clothes? In almost every respect she does so in the opposite way. 3She has never fully made up her mind what she wants, and she is only“having a look around”. 4She will try on any number of things. The most important thing in her mind is the thought of finding s

    24、omething that everyone thinks suits her. She is always on the look-out for the unexpected bargain. Faced with a roomful of dresses, a woman may easily spend an hour going from one rail(挂衣杆)to another before selecting the dresses she wants to try on. It is a painful process for husbands, but obviousl

    25、y an enjoyable one for wives. 5A. Her shopping is not often based on need. B. Few men have patience with this treatment. C. So most dress shops provide chairs for the waiting husbands. D. He knows what he wants and his goal is to find it and buy it. E. For a man, slight problems may begin when the shop does not have what he wants. F. She is“always open to persuasion”; indeed she even takes seriously what the saleswoman tells her. G. Finally the deal is often completed in less than five minutes with hardly any chat and to everyones satisfaction. 答案: 15. DGAFC

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题27 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360961.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1