广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题4 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广州市番禺区禺山高级中学2015年高考英语一轮复习检测题4 WORD版含答案 广州市 番禺 区禺山 高级中学 2015 年高 英语 一轮 复习 检测 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、检测题4. 阅读理解AAmy Pankratz spent a few nights in the hospital with her daughter, Isabella, who caught a bad flu. “Lying in bed beside Isabella, I could hear the cries of children in pain, ”says Amy. “It completely broke my heart. ”When Isabella was getting well and could leave her room, she wore her pr
2、ized possessiona“superhero cape(短斗篷)”Amy had sewn to encourage herand walked into the hallway. The pink cape was an instant hit with the other young patients, who were doing exercise around the nursing station. “Then, all the kids were taking turns wearing the cape, giggling, ”Amy says. “These were
3、some of the same children I had heard crying the night before, and here they were playing and having funkids just being kids! ”From that moment on, Amy began making Comfort Capes for little ones battling with serious illnesses. “I felt God presenting an opportunity, ”she says. “I hoped Comfort Capes
4、 can help these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”Since then, Amy has made and donated more than 5, 000 capes in the United States. Amy usually pays for materials herself, although she accepts donations. The capes she makes for kids in treatment are different from those her own childr
5、en have. Before Amy starts to sew she learns what image or character the little boy or girl connects with. “I choose the pattern, color and theme specifically for each child, ”explains Amy. When she is not sewing, Amy is raising awareness of childhood cancers and looking into ways to get Comfort Cap
6、es to more kids who need them. “If a cape can help a child, even only for a moment, forget his illness, its worth the time spent sewing, ”she says. 【文章大意】本文讲述Amy在女儿生病的时候为女儿缝制了一件短斗篷, 就是这件斗篷为医院里生病的孩子带来了欢乐。由此, Amy产生了灵感决定通过为生病的孩子缝制斗篷, 让孩子们暂时忘却疾病带来的痛苦。1. What made Amy feel sad when she was staying with h
7、er daughter in the hospital? A. Her daughters serious illness. B. The tiredness from sewing the cape. C. The crying of children in pain. D. The illness of children in her daughters room. 【解析】选C。细节理解题。从文章第一段“I could hear the cries of children in pain, ”. . . “It completely broke my heart. ”得知, Amy因为听
8、见孩子们在痛苦中哭泣而感到心碎。故选C。2. What purpose did Amy have when she began making Comfort Capes for sick children? A. To make them feel warm. B. To make them happy and fearless. C. To find friends for her daughter. D. To raise the awareness of childrens illness. 【解析】选B。细节理解题。由第三段“I hoped Comfort Capes can help
9、 these kids feel brave, to lift some of the fear away. ”可知Amy缝制“安慰斗篷”是为了让孩子们快乐, 忘掉病痛带来的折磨, 更勇敢地面对疾病。3. According to the passage, we can get that the authors attitude towards Amys behaviour is. A. supportiveB. neutralC. negativeD. indifferent【解析】选A。观点态度题。作者以平铺直叙的方式为我们讲述了一位伟大的母亲的行为, 字里行间流露出对Amy的赞扬之情。s
10、upportive给予支持, 鼓励的, 符合题意。4. Which of the following can be the best title of the text? A. Amy: a Considerate WomanB. How to Treat the Sick ChildrenC. A Strong Mom Who Helps OthersD. Turning Sick Kids into Superheroes【解析】选D。主旨大意题。根据文章的内容可知, 一个母亲为生病的孩子缝制了一件超级英雄的斗篷, 从这次的经历中她获得了帮助更多人的灵感, 她决定帮助更多生病的孩子, 使生
11、病的孩子快乐而勇敢, D项正确。BNow scientists believe that global warming affects hibernating animals, causing them to wake up earlier. While this may seem a little concern, it is in fact a significant environmental problem. The shortened hibernation period could actually lead to significant declines in the popul
12、ation of several species. Some of the first concrete evidence of the phenomenon came from Colorado, where researchers at the Rocky Mountain Biological lab have been observing marmot(旱獭)hibernation behavior since the 1970s. In the early days of their studies, marmots generally hibernated several week
13、s into the month of May. Nowadays, however, temperatures in the area have risen by 2. 5 degrees Fahrenheit, and the marmots wake up about a month earlier. At least the marmots are still hibernating. Several other animals have not been hibernating at all recently. Brown bears in the Spanish Cantabria
14、n Mountains did not hibernate last year. In parts of the United States, chipmunks(花鼠)also skipped the hibernation period. The bears seem to have survived without losing many individuals. The chipmunks, however, were not so lucky. Many of the animals died of starvation during the winter. The problem
15、with animals waking up early, or skipping hibernation altogether, lies with the creatures metabolism(新陈代谢). When the animals hibernate, their metabolism drops significantly. The animals heart rate slows, and they require very little energy to live. When the animals awake from their winter slumber, t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360964.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
