2021届高考英语一轮复习 第一编 必修2 Module 3 Music课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修2 Module Music课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 Music 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 3 Music课时作业.阅读A(2020云南省曲靖市第一中学高考复习质量监测(三)Ambassador HotelWelcome to the Ambassador Hotel. To make your stay as enjoyable as possible, we hope you will use our facilities to the full.Dining RoomBreakfast is served in the dining room from 8 am to 9:30 am. Alternatively, the room staff will brin
2、g a tray of breakfast to your room at any time after 7 am. In this case, please fill out a card and hang it outside your door before sleeping.Lunch: 12 to 2:30 pmDinner: 7:30 pm to 9 pmRoom ServiceThis operates 24 hours a day; phone the Reception Desk, and your message will be passed on to the room
3、staff.TelephonesTo make a phone call, dial 0 for Reception and ask to be connected. We apologize for delays in putting calls through when the staff are very busy. There are also public telephone booths near the Reception.ShopThe hotel shop is open for small things, gifts and makeups from 9 am to 5:3
4、0 pm.LaundryWe have a laundry here and will wash, iron and return your clothes within 24 hours. Ask the room staff to collect them.Bar The hotel bar is open from 12 to 2 pm and 7 pm to 1 am.Banking The reception staff will cash cheques and exchange money in many foreign currencies.篇章导读:本文是一篇应用文。文章是一
5、个酒店的入住指南。1What should you do if you want to have your breakfast in your room?APhone the room staff.BPhone the hotel shop.CWrite down the required information on a card and hang it outside your door before sleeping.DPhone the dining room before you go to bed.答案:C细节理解题。根据Dining Room中的“Alternatively, t
6、he room staff will bring a tray of breakfast to your room at any time after 7 am. In this case, please fill out a card and hang it outside your door before sleeping.”可知答案选C。2What can we learn about the hotel?AYou can have a drink in the bar before noon.BYou can get your clothes washed, ironed and re
7、turned within 12 hours.CYou can buy some skin creams in the hotel.DYou can phone the room staff to get the room service.答案:C细节理解题。根据Shop中的“The hotel shop is open for small things, gifts and makeups from 9 am to 5:30 pm.”可知在酒店商店可以买到化妆品,而护肤霜属于化妆品,故选C。3Where can you most likely see the text?AIn a bedro
8、om of a large international hotel.BIn a hotel bar.CIn a hotel dining room.DIn the entrance of a small family hotel.答案:A推理判断题。这是一份入住指南,通常放在客人的房间里;且根据Banking中的“. exchange money in many foreign currencies.”可知这是一个国际大酒店。故选A。【词汇积累】ambassador n. 大使;使节alternatively adv. (引出第二种选择或可能的建议)要不,或者laundry n. 洗衣店;洗衣
9、房currency n. 通货;货币【难句分析】原文:In this case, please fill out a card and hang it outside your door before sleeping.在这种情况下,请填写一张卡片并把它挂在门外。(第二段最后一句)分析:本句为and连接的并列句,fill out和hang为并列谓语。BGood morning. The program today is about music. The word “music” comes from the Greek word “muse”. The Muses are the goddes
10、ses of the arts. Music is only one of the arts. It is like the spoken language, but it uses sounds. Todays program brings together music from different corners of the world. Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions. But we know that music plays
11、 an important part in almost everyones life. Babies and young children love to hear people singing to them. When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. When children go to school, their world of music grows. In the middle grades students take music lessons. When they r
12、each high school, they become interested in listening to pop music.The records we have chosen for you today are from American country music, Indian music, pop music and so on. Music has meaning for everyone. It can make people happy or it can make them sad. In this program we shall study the languag
13、e of music. We shall be trying to find out more about how music works. We shall try to find out how music says what people feel.Now, here comes the music today, I shall explain why they are all good music . 篇章导读:本文是一篇说明文。文章是一个关于音乐的广播节目对所播出音乐的内容介绍。4The first paragraph is mainly about the .Astyles of
14、musicBhistory of musicCtaste of musicDknowledge of music答案:D段落大意题。根据第一段第二句“The program today is about music.”及本段描述可知,本段主要介绍了“music”一词的来源及音乐在人们生活中的重要作用,即主要介绍与音乐有关的知识, 故选D项。5The speaker is probably .Aa hostBa singerCa dancerDa teacher答案:A推理判断题。根据最后一段“Now, here comes the music today, I shall explain wh
15、y they are all good music .”及开头“Good morning. The program today is about music.”的描述可知,讲话人的身份是节目主持人,故选A项。6What can we learn about music according to the passage?AThe Muses invented music.BMusic can bring people some feelings.CMusic was from a Greek village.DEveryone is interested in pop music.答案:B细节理
16、解题。根据第二段中的“Music has meaning for everyone. It can make people happy or it can make them sad.”可知,音乐可以使人高兴或悲伤,故B项正确。根据第一段中的“Who invented music? Who sang the first song? No one knows exactly the answers to these questions.”排除A项。 根据第一段中的“The word music comes from the Greek word muse”可知C项错误。D项表达与第一段最后一句内
17、容不符,故排除。7What is NOT the purpose of this music program?ATo study the language of music.BTo learn more about the music.CTo give a complete background to the music.DTo give people some music to listen to.答案:C细节理解题。第二段内容提及A、B两项,最后一段提及D项,故C项不是此音乐节目的目的,故选C项。【词汇积累】bring together 集合;使团结起来exactly adv. 精确地be
18、come interested in 变得对感兴趣choose v. 选择;挑选【难句分析】原文:When they are a little older, they like to sing the songs they have heard. 当他们长大一些的时候,他们喜欢听他们听过的歌。(第一段倒数第四句)分析:本句为主从复合句。when引导时间状语从句,主句中“they have heard”为省略了关系词that/which的定语从句,修饰songs。C(2020吉林省辉南县一中高三上学期第二次月考)Has the volume (音量) in a restaurant ever m
19、ade you finish your meal early? If so, youre not alone. Restaurants handle diners in various ways to influence food choices and consumption, from lighting to menu to server presentation. Unfortunately for those headacheprone restaurant goers, some places also choose to turn up the tunes and the back
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361441.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
