2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题(六)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新练习 考前提分必刷题六含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题 解析
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(六)对应学生用书(单独成册)第220页.单词拼写1Well gather at the school gate at 8 am.Please dont be late.2On the MidAutumn Day,family members often gather together,admiring the moon and eating mooncakes.3First I want to apologize to you for not meeting you as planned yesterday.4English is my strength,and I can c
2、ommunicate fluently with foreigners.5Youd better consult lawyers while you meet with legal problems.6Out of curiosity(好奇),he opened the box without permission.7We all have our weaknesses(弱点),but whats important is how to overcome them.8A balanced(平衡的)diet and regular exercise benefit our health.9He
3、always relies on his parents for everything and lacks independence(独立性)10Mary is always active and energetic(精力充沛的).单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1We offer our congratulations on him on his success in business.答案:We offer our congratulations him on his success in business.2Diets are most effective when combini
4、ng with exercise.答案:Diets are most effective when with exercise.3Both sides committed themselves to settle the dispute peacefully.答案:Both sides committed themselves to the dispute peacefully.4He picked up an envelope contained 500 dollars in it.答案:He picked up an envelope 或 500 dollars in it.5I dont
5、 mind picking up your things from the store.Beside,the walk will do me good.答案:I dont mind picking up your things from the store.,the walk will do me good.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1dash(熟义:v.猛冲)Being badly ill,he was dashed to hospital.vt.急送2dawn(熟义:n.& v破晓,天亮)It gradually dawned on me that I still had
6、talent and ought to try again.v.开始明白3desert(熟义:n.沙漠)He deserted his wife and children and went abroad.v.抛弃,离弃4develop(熟义:v.发展;开发;研制)Did you have the pictures we took during the trip developed?v.冲印5digest(熟义: v消化)He paused,waiting for her to digest the information.vt.理解.重点句式1你或者你的一位学生要参加明天的会议。(either
7、.or)Either_you_or_one_of_your_students_is to attend the meeting that is due tomorrow.2很明显她同意我们去海南旅游的建议。(it作形式主语)It_was_obvious_that she agreed to the suggestion that we should go to Hainan for sightseeing.3就我个人而言,身体健康最重要。(否定词比较级)As far as Im concerned,nothing_is_more_important_than_health对应学生用书(单独成册
8、)第221页.阅读理解(2020合肥高三第二次质检)Scientists have created the worlds first living,selfhealing(自愈的)robots using stem cells from frogs.Named after the African clawed frogs from which they take their stem cells,Xenobots are less than a millimeter widesmall enough to travel inside human bodies.They can walk and
9、 swim,survive for weeks without food,and work together in groups.These are “entirely new life forms”,said project coleader Michael Levin,director of the Allen Discovery Center.The researchers removed living stem cells,which have the ability to develop into different cell types,from frog embryos(胚胎),
10、and left them to incubate(孵化)Then,the cells were cut and reshaped into specific “body forms” designed by a supercomputer.“Theyre neither a traditional robot nor a known species of animal,” said robotics expert Joshua Bongard.The cells then began to work on their own and even have the regenerative po
11、wer;when the scientists cut the living robot almost in half,its cells automatically zipped its body back up.Xenobots dont look like traditional robotsthey have no shiny clothing or robotic arms.Instead,they look more like a tiny drop of moving pink flesh.The researchers say this is deliberatethis bi
12、ological machine can achieve things typical robots of steel and plastic cannot do.“Traditional robots degrade over time and can produce ecological and health side effects,” researchers said in the study.As biological machines,Xenobots are more environmentally friendly and safer for human health,the
13、study said.Research is being done into using the robots to clean up radioactive waste or even microplastics from the ocean.Scientists are also trying to include a greater variety of cellsa new nervous system for example.However,some people argue that the addition of nerve cells would cause moral pro
14、blems.The general public have also expressed concern that humans would be taken control of by robots.However,Michael Levin thinks theres no need to worry.“Xenobots have no ability to reproduce or evolve.The supercomputer which is used to produce them does use artificial intelligence.But for now,all
15、is fine,” said Levin.语篇类型说明文主题语境人与社会科学与技术世界上第一个活的、能自愈的机器人语篇解读科学家们利用非洲爪蟾的干细胞创造了世界上第一个活的、能自愈的机器人,该机器人更加环保,对人类健康更安全,能做一般机器人不能做的事。1What is the text mainly about?AThe advantage of AI technology.BThe introduction of a latest robot.CThe medical value of African clawed frogs.DThe application of robots in me
16、dicine.解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第一句为全文的主题句,下文围绕该主题句展开,介绍了科学家利用非洲爪蟾的干细胞创造的世界上第一个活的、能自愈的机器人的相关情况,故B项正确。答案:B2Which of the following best explains the underlined word “regenerative” in Paragraph 2?AHealing by itself.BReplacing old cells.CLiving much longer.DDefending against attacks.解析:词义猜测题。根据第二段尾句中的“when the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册课件(遵义):19 扁鹊见蔡桓公(共18张PPT).ppt
