2021届高考英语二轮复习 强化练(九)阅读七选五(一)课时优化作业(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习 强化练九阅读七选五一课时优化作业含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 强化 阅读 七选五 课时 优化 作业 解析
- 资源描述:
-
1、强化练(九)阅读七选五(一)A A digital note taker is a piece of portable electronic equipment that simplifies the process of transporting handwritten notes.1 Taking notes in various forms, however, can make it difficult to keep track of important information and dates.By using a digital note taker, individuals c
2、an easily capture (捕捉) their handwritten notes and remove the need to retype this information into their computer or scan these files.Digital pens are designed to look like and be comparable in size to regular writing pens.In general, a digital pen will contain real ink and can write on most surface
3、 types.2 Others may work on regular writing paper but not if the paper is above a certain thickness.To write, the pen is placed at the top of the page, and the user writes as usual.All strokes (笔画) of the pen are captured by the included memory unit and stored as a digital image.A digital note taker
4、 can record any type of stroke.3The storage space of a digital note taker varies usually based on brand and price.4 To transfer their digital notes to the computer, users will usually plug (插) the equipment into a universal serial bus (USB) port.5 Although the equipment is generally not as smooth an
5、d lightweight as regular pens, it is still easy to carry and eliminate the worry about losing handwritten notes and managing notes using many methods.Individuals who may find a digital note taker useful include students, architects and designers.AA digital note taker can be a useful tool.BIt can sto
6、re nearly all your important files and notes.CMost, however, can store at least 50 pages of notes and drawings.DSome pens are designed to be used only on specially designed paper.EMany people take notes on their computer, smart phone and by hand.FImagine having a notebook with unlimited pages and co
7、mplete privacy.GSo it can be used for capturing drawings, class notes, and important reminders.语篇解读本文是一篇说明文。文章介绍了数码记事本的特点。1解析:E项内容与本空后一句存在转折关系。另外后一句中的various forms指的就是E项中提到的their computer, smartphone和by hand。答案:E2解析:D项内容与本空后一句存在并列关系,有的数码笔只能用于特定的纸张,其他笔可以在普通信纸上使用。答案:D3解析:G项内容与本空前一句存在因果关系,因为数码记事本可以记录任何
8、笔画,所以它可以用在捕捉绘图、课堂笔记和重要提醒上。答案:G4解析:本空前一句说“数码记事本的存储空间通常根据品牌和价格而有所不同”,C项的意思是“然而,大多数可以储存至少50页的笔记和图纸”,C项与前一句意义上顺承,符合语境。答案:C5解析:本段主要介绍数码记事本非常实用,A项与本段内容吻合,总领该段。答案:ABIts true that there are many means of public transport.1 This may be because the workplace simply isnt accessible through public transport, or
9、 too far away to cycle or walk to.But with so many cars on the road each morning, the journey to work can be stressful and expensive.2 It means you can share a persons private vehicle with one or more fellow passengers.3 For example, if you carpool (拼车) with others, you just need to pay half of the
10、cost of commuting (通勤) and parking.Furthermore, its thought that if those who frequently drive actually take part in a carpooling scheme (计划), then the number of vehicles on the road would be reduced.So with fewer vehicles on the road, the road will be less crowded and it will save peoples time.4 Me
11、anwhile, with fewer vehicles producing greenhouse gases, which contribute to global warming, the environment will be improved.Now that carpooling is so good, then how can we take part in a carpooling scheme? 5 Or you can put a notice up in your local post office or supermarket to find one who needs
12、carpooling.In addition, you can use carpooling websites on the Internet.AThere are many benefits of carpooling.BThe most obvious one is that you can save money.CYou never know who wants to share a car with you.DHowever, sometimes driving a car to work is the only choice.ETo solve this problem, you c
13、an consider choosing carpooling.FWell, start by asking around in your school,company or neighborhood.GThis in itself would make the journey a much more pleasant experience.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍拼车的好处及建议。1解析:根据该空后“This may be because.”可知,前两句的句意为“确实有许多公共交通工具,但有时开车上班是唯一的选择”。由此可判断选D项。答案:D2解析:该空后“It means y
14、ou can share a persons private vehicle with one or more fellow passengers.”是解释拼车的含义,所以本空要表达的是“为了解决这一问题,你可以考虑拼车”。答案:E3解析:本段举例说明了拼车的几种好处,故该空为中心句,因此选A。答案:A4解析:根据该空前的内容可知,路上的车少了,路况就好了,也节省了时间,当然就会让旅途变得很愉快。答案:G5解析:该段首句提出疑问:如何才能加入拼车的行列呢?根据该空后的“Or.”可知,该空和下文都是告诉我们如何找到拼车人,由此可判断选F项。答案:FC1 One day, when I was p
15、erhaps six years old, I was walking with my father on a crowded street.All of a sudden, the normal flow of pedestrian traffic backed up as people tried to avoid a large object on the sidewalk.To my astonishment, the object turned out to be a human being, a man lying unconscious against a building.2
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362058.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
