2021届高考英语二轮复习增分强化练六阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析202103171203.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习增分强化练六阅读理解 阅读七选五 语法填空含解析202103171203 2021 高考 英语 二轮
- 资源描述:
-
1、增分强化练(六)阅读理解2阅读七选五语法填空(限时35分钟).阅读理解AThe year 2019 was a year of teen power.Young people spoke up about big problems and adults began to listen.Greta Thunberg, the seventeenyearold Swedish schoolgirl, was perhaps the most powerful example last year of this teen power.At the UN.Climate Action Summit i
2、n September 2019, she told world leaders, “You are failing us young people” by not taking enough action against climate change.Greta gained worldwide attention for her impassioned (激昂的) speech and was named Time magazines 2019 Person of the Year.In the United States, teen groups have formed organiza
3、tions to pressure politicians into changing gun laws to stop school shootings.“The adults know that were cleaning up their mess,” says Cameron Kasky, an 11thgrader who started the Never Again movement after surviving the deadliest high school shooting in American history in 2018.“Its like theyre say
4、ing, Im sorry I made this mess, while continuing_to_spill_soda_on_the_floor,” adds another survivor Emma Gonzalez.These problems are not new and politicians have been dealing with them for years.However, as with the most big problems, there are no easy solutions, and each solution may create more pr
5、oblems.Fighting climate change by reducing fossil fuels (化石燃料)no more cars, airplanes or big industriescan have a negative effect on peoples lives and even increase poverty.And prisons would fill up quickly if we locked up every person who was considered to be a potential criminal.Teen power is a go
6、od thing.However, it will take more than youthful passion to solve the worlds problems.If you are also ambitious to make the world a better place, it is important that you speak up when necessary.But just as important is the need to grow in our learningto study and to always remain humble.Apart from
7、 enthusiasm for bringing about change, you still need the maturity, wisdom, knowledge and skills to make good decisions. 语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了青少年参与政治活动,督促政府改进社会弊端,这是好的一面。但是,青少年不仅需要热情,更需要加强文化学习,提升自己的知识技能,才能更好地帮助解决世界上的各种问题。1Why does the author mention Greta Thunberg in Paragraph 1?ATo show the success
8、of teen power.BTo inform readers of 2019 Person of the Year.CTo introduce the UN.Climate Action Summit.DTo encourage readers to speak up about big problems.解析:推理判断题。第一段第一句提到“The year 2019 was a year of teen power.(2019年是见证青少年力量的一年)”,接着作者提到Greta Thunberg在2019年的联合国气候行动峰会上的演讲,为她赢得了时代杂志的2019年年度人物。通过这个例子
9、,证明了作者的观点“The year 2019 was a year of teen power.”,展示了青少年力量的成功。由此可知,作者在第一段提到Greta Thunberg是为了展示青少年力量的成功,故选A项。答案:A2What does the underlined phrase in Paragraph 2 mean?AThe adults like soda very much.BThe adults fail to clean up their mess.CThe politicians havent stopped making a mess.DThe politicians
10、 have been working on the shooting.解析:句意猜测题。根据上文“The adults know that were cleaning up their mess”可知,成年人在不断犯错,把一切都搞得一团糟,要靠青少年来帮着解决问题;再由画线部分所在句“Im sorry I made this mess, while continuing to spill soda on the floor”可推知,他们一方面承认自己的过错,但是另一方面又不知悔改,继续犯错。由此可知,画线部分意思是“政客们没有停止制造混乱”,故选C项。答案:C3What is the auth
11、ors opinion about reducing fossil fuels?AIt makes no difference to peoples life.BIt will bring about other new problems.CIt will make the prisons fill up quickly.DIt is effective in fighting climate change.解析:细节理解题。根据第三段中“However, as with the most big problems, there are no easy solutions, and each
12、solution may create more problems.”可知,作者认为大部分的问题都没有简单的解决方案,每一种解决办法都带来新的问题。下文列举了一个例子,比如,为应对气候变化,可减少化石燃料的使用,但这又会导致交通工具的停运,对人们的生活产生负面影响,甚至加剧贫困。由此可知,作者认为减少化石燃料,将带来其他新问题。故选B项。答案:B4What does the author want to stress in Paragraph 4?ATeen power is a good thing to change the world.BPassion is important in s
13、olving the worlds problems.CWe should speak up to make the world a better place.DWe need to study to be mature and wise to decide well.解析:推理判断题。根据最后一段内容尤其是最后一句“Apart from enthusiasm for bringing about change, you still need the maturity, wisdom, knowledge and skills to make good decisions.”可知,作者想强调青
14、少年参与政治是很好的,但是要解决世界上的问题,不能光靠热情,还需要提升自己的素养和能力,需要加强学习才能更好地决策。由此可知,在第四段中,作者想强调我们需要学着成熟,并且明智地做决定。故选D项。答案:DBEngineers at the University of California San Diego have developed a new method that doesnt require any special equipment and works in just minutes to create soft, flexible, 3Dprinted robots.The inn
15、ovation comes from rethinking the way soft robots are built: instead of figuring out how to add soft materials to a rigid robot body, the UC San Diego researcher started with a soft body and added rigid features to key components.The structures were inspired by insect exoskeletons (外骨骼),which have b
16、oth soft and rigid partsthe researchers called their creations “flexoskeletons (柔性外骨骼)”The new method allows for the construction of soft components for robots in a small bit of the time previously needed and for a small bit of the cost.“We hope that these flexoskeletons will lead to the creation of
17、 a new class of soft robots,” said Nick Gravish, a mechanical engineering professor at the Jacobs School of Engineering at the UC San Diego and the papers senior author.“We want to make soft robots easier to build for researchers all over the world.”The new method makes it possible to build large gr
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362582.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
