广东省湛江第一中学2015-2016学年高一上学期第二次考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省湛江第一中学2015-2016学年高一上学期第二次考试英语试卷 WORD版含解析 广东省 湛江 第一 中学 2015 2016 学年 上学 第二次 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、绝密启用前2015-2016学年广东省湛江第一中学高一上学期第二次考试英语月考试卷考试范围:xxx;考试时间:100分钟;命题人:xxx题号一二三四五六七八总分得分注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息2请将答案正确填写在答题卡上第I卷(选择题)请点击修改第I卷的文字说明评卷人得分一、阅读理解:共15题 每题2分 共30分Are you looking for some new and exciting places to take your kids (孩子) to? Try some of these places:Visit art museums. They offer
2、a variety of activities to excite your kids interest. Many offer workshops for making handmade pieces, traveling exhibits, book signings by childrens favorite writers, and even musical performances and other arts.Head to a natural history museum. This is where kids can discover the past from dinosau
3、r(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special events that are coming up.Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for child and family visitors. Preshow play shops
4、are conducted by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶)making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.Try handson science. Visit one of the many handson(亲自实践的) science museums around the country. These scienc
5、e playlands are great fun for kids and grownups alike. Theyll keep your child mentally and physically active the whole day through while pushing buttons(按钮), experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.1If a child is intereste
6、d in the universe(宇宙), he probably will visit_.A.a YoutheaterB.an art museumC.a natural history museumD.a handson science museum2What can kids do at a Youtheater?A.Look at rock collections.B.See dinosaur models.C.Watch puppet making.D.Give performances.3What does “handson science” mean in the last p
7、aragraph?A.Science games designed by kids.B.Learning science by doing things.C.A show of kids science work.D.Reading science books.4Where does this text probably come from?A.A textbook.B.A tourist map.C.A museum guide.D.A news report.【答案】1C2C3B4C【解析】1细节理解题。根据文章第三段中的“This is where kids can discover t
8、he past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky.”可知,对宇宙感兴趣的孩子会去自然历史博物馆,故选C。2细节理解题。根据文章第四段中的“Puppet(木偶)making and stage makeup are just a couple of the special offerings you might find.”可知,孩子们可以在Youtheater观看木偶制作和舞台化妆,故选C。3猜测词义题。根据文章最后一段中的“Theyll keep your child m
9、entally and physically active the whole day through while pushing buttons(按钮), experimenting, and building.”可知是通过动手做东西学习科学。故选B。4推理判断题。文章介绍了博物馆的有趣的地方,所以这篇文章可能出自博物馆的指南。故选C。【备注】本文是一篇说明文,介绍了博物馆里孩子会感兴趣的一些地方,对孩子可以参加的活动也进行了介绍。A family in Guelph, Ontario is spending a year living “in 1982”Theyre doing it so
10、 their kids can see what life was like before technology like iPads, computers and even coffee machines was part of everyday life.They have stopped using all technology from their home and are relying on the things people would have used back in the 80s.There is a box at the front door where people
11、can put their cell phones in, while theyre visiting the family.Blair McMillan and his wife Morgan want their kidsTrey, 5, and Denton, 2 to have a year without technology.Instead of reading ereaders, they are reading books. Instead of using a GPS, they used paper maps. The home the family is living i
12、n was built in the 1980s.Even the way they dress and style their hair is from the 80s.The whole idea started when young Trey was called to come outside. He didnt because he was busy playing on the iPad. Thats why his dad thought of the idea of living “in 1982” for a year. The family plans to live li
13、ke “its 1982” until April next year. To them, one of the hardest things was giving up their cell phones.5What will the visitors do when they come to see a family?A.The way they dress and style their hair must be from the 80s.B.They must leave their cell phones at home.C.They will put their cell phon
14、es outside before entering the room.D.They can use the phone prepared by the family.6What is mainly talked about in the fourth paragraph?A.Dos and donts.B.Reasons and results.C.Advantages and disadvantages.D.Advice and plans.7Who made the family have the idea of living “in 1982”?A.The reporter.B.You
15、ng Trey.C.Blair McMillan.D.Morgan.【答案】5C6A7B【解析】5细节理解题。根据文章第二段的“There is a box at the front door where people can put their cell phones in, while theyre visiting the family.”可知,当人们去拜访别人时,常常把电话放在门外,故选C。6段落大意题。文章第四段主要谈到了他们不读电子书而读纸质书;不用导航而用纸质地图,住在建于20世纪80年代的房子里,甚至连穿衣风格和发型也是80年代的,可知这段主要说的是他们做什么,不做什么,故选A
16、。7细节理解题。根据文章最后一段的“The whole idea started when young Trey was called to come outside.”可知,全家人的这个想法来自小Trey,故选B。【备注】本文是一篇记叙文,讲述了一家原本离不开高科技的人,现在却抛弃了高科技,变成了生活在1982年时的一家人,呼吁人们放下手机,回归真正的生活。On a freezing cold day, a couple had to move into a small apartment because of their failure in business. The husband w
17、orked day and night to support the family but with no care of his wife. So she thought, “He doesnt love me any more. He just cares about his business .not me”One day, she was about to take a shower when he stopped her at the door, “Let me take it first, okay?”“Why not me first?” she asked. “I am tir
18、ed, honey, you take it later, okay?”She was entirely unhappy.One day, she found nothing to do and turned on his computer. A few words came into her sight. Reading them, she burst into tears. It was his diary:Today, I was quite sad. She asked me why I was always taking the shower first, and I said to
19、 her, “I was exhausted”. She was unhappy. In her mind, I treated her not as well as usual, but what could I do? I was not as rich as before! We moved to the small apartment, and there was only one shower in the bathroom. It was so cold to take a shower in such a cold winter. But I found that if one
20、person took the shower first, the room could get a little warmer. So every day I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it was only 1.Now I cannot give her a comfortable life, take her to good restaurants, or buy expensive dres
21、ses for her, but at least, I can give her 1 love.8Why did the couple move to the small apartment?A.Both of them were out of work.B.They wanted to live a better life.C.The man could take better care of his business.D.They were too poor to live in the former house.9Which of the following can replace t
22、he underlined word “exhausted”?A.Devoted.B.Worried.C.Tired.D.Injured.10What can be inferred from the passage?A.They would live a richer life soon.B.The woman misunderstood her husband.C.The man would care less about his business.D.The woman would get angry after reading the diary.11Whats the best ti
23、tle of the passage?A.A Love StoryB.1 LoveC.A Suffering CoupleD.Fight for the Bathroom【答案】8D9C10B11B【解析】8细节理解题。根据文章第一段的“On a freezing cold day, a couple had to move into a small apartment because of their failure in business.”可知,由于生意失败,他们搬进了一间小公寓,故选D。9猜测词义题。根据文章第二段的内容可知,丈夫说自己先洗澡的理由是他累了(I am tired),而丈
24、夫的日记中记叙当天的事情时是这么说的“I was exhausted”,可知exhausted与tired同义,故选C。10推理判断题。根据文章倒数第二段的“But I found that if one person took the shower first, the room could get a little warmer. So every day I rushed to the bathroom first. I was thinking that, when she took the shower, the room would get warmer, even if it w
25、as only 1.”可知,丈夫抢先洗澡的目的是为了使浴室更暖和一些,这样妻子洗澡的时候就不那么冷了,可是妻子却认为丈夫不体贴自己,可见妻子误解了丈夫,故选B。11主旨大意题。这篇短文记述了一对破产的夫妇,丈夫因为忙于工作而缺少了对妻子的关爱,让妻子觉得丈夫不再爱她。在一天洗澡时,因为丈夫抢着先洗澡,更让妻子很伤心。后来妻子在丈夫的日记中发现了丈夫为什么要求先洗澡的原因:只是为了让浴室的温度高一度,让妻子感到暖和些,故B项最符合标题。【备注】本文是一篇记叙文。文章记叙了一对破产的夫妇,丈夫因为忙于工作而缺少了对妻子的关爱,让妻子觉得丈夫不再爱她。在一天洗澡时,因为丈夫抢着先洗澡,更让妻子很伤心
26、。后来妻子在丈夫的日记中发现了丈夫为什么要求先洗澡的原因,深受感动。A new study shows students who write notes by hand during lectures perform better on exams than those who use laptops(笔记本电脑)Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)But the research has found laptop users are less ab
27、le to remember and apply the concepts they have been taught.Researchers performed experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes “mindlessly” by taking down word for word what the professors said.In the first experiment, students were given either a la
28、ptop or pen and paper. They listened to the same lectures and were told to use their usual notetaking skills. Thirty minutes after the talk, they were examined on their ability to remember facts and on how well they understood concepts.The researchers found that laptop users took twice as many notes
29、 as those who wrote by hand. However, the typists performed worse at remembering and applying the concepts. Both groups scored similarly when it came to memorizing facts.The researchers report said, “While more notes are beneficial, if the notes are taken mindlessly, as is more likely the case on a
30、laptop, the benefit disappears.”In another experiment aimed at testing longterm memory, students took notes as before but were tested a week after the lecture. This time, the students who wrote notes by hand performed significantly better on the exam.These two experiments suggest that handwritten no
31、tes are not only better for immediate learning and understanding, but that they also lead to superior revision in the future.12More and more students favor laptops for notetaking because they can _.A.write more notesB.digest concepts betterC.get higher scoresD.understand lectures better13While takin
32、g notes, laptop users tend to be _.A.skillfulB.mindlessC.thoughtfulD.tireless14The author of the passage aims to_.A.examine the importance of longterm memoryB.stress(强调) the benefit of taking notes by handC.explain the process of taking notesD.promote the use of laptops15The passage is likely to app
33、ear in _.A.a newspaper advertisementB.a physics textbookC.a science magazineD.a finance report【答案】12A13B14B15C【解析】12细节理解题。根据文章第二段的第一句“Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)”可知,越来越多的学生喜欢用笔记本电脑记笔记,因为这样速度快并且很清晰,故选A。13细节理解题。根据文章第三段的“Researchers perfor
34、med experiments that aimed to find out whether using a laptop increased the tendency to make notes mindlessly by taking down word for word what the professors said.”可知,学生用笔记本电脑记笔记时常常是无意识的,故选B。14目的意图题。文章介绍通过实验发现手写记笔记比用笔记本电脑记笔记好处更多,学生更容易记住所记的材料,所以作者是想强调用手记笔记的重要性。故选B。15推理判断题。根据文章中的“In the first experim
35、ent”和“In another experiment”可知,作者是用两个实验来证明自己的观点的,所以应该是出现在科学杂志上,故选C。【备注】本文是一篇记叙文。一个新的研究发现,手写记笔记比用笔记本电脑记笔记好处更多,学生更容易记住要记的材料,这样可以督促学生多用手记笔记。评卷人得分二、七选五:共5题 每题2分 共10分In high school, its important to stay healthy. 16How can you study well if youre sick? So you should pay attention to your health in order
36、to study well in high school. In order to enjoy good health, you should have some good habits. Here are some tips for you.Drink water regularly every day. Some students dont like drinking water. They only drink water when they are extremely thirsty.17You should drink water regularly so that your bod
37、y and brain can function well. Avoid sports drinks and soda when you are thirsty. They are not good for your health.18Some students dont eat three meals a day. No matter what happens, you should not skip any meal of the day. Eating regularly helps keep your metabolism(新陈代谢)high and keeps your energy
38、 up. Its especially important to eat a good breakfast every day with protein, carbohydrates(碳水化合物), and fiber to set up your body for the day of activity. If you dont eat, how can you stay focused in class?Eat the right foods. Some students eat whatever they can get. This is wrong. 19Choose whole gr
39、ains like rice and whole wheat flours. Skip muffins, donuts, and other processed foods. Instead, choose whole grains, protein, fruits and vegetables.20If you do that, you can get distracted. Therefore, you may not pay attention to how much you are eating. You may eat too much. Eating too much harms
40、your health. And you may gain too much weight because of it. Try to eat slowly so your brain sends the right signals to tell your belly that its full.Dont skip meals.This is bad for your health.Eat a good breakfast every day.Avoid eating too much at one time.Dont watch TV or movies when you eat.If y
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365453.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
